ובכן:
קודם כל, יש לי מקור לכך:
http://en.wiktionary.org/wiki/kurta#Esperanto .

שנית, זה בהחלט סביר, שלא לומר מתבקש, ואף די ידוע.

נראה לי שהיום די רווח בקרב רוב האספרנטיסטים (לפחות אלו מתוכם שיודעים על קיומה של שפת אידו) הזלזול באידו ובאידיסטים (הנקראים גם בכינוי החיבה אידיוטים). מקובל לראות באידו שפה פגומה ותנועה שהתפצלה מתוך האספרנטו, באקט אנוכי ובוגדני, שהנחית לאספרנטו מכה מאד כואבת. התועלת היחידה באידו – כך לפי אספרנטיסטים שמחזיקים בעמדות כאלו – שהיא סחפה אחריה את הרפורמיסטים ובכך אפשרה למה שנשאר מתנועת האספרנטו הטהורה להמשיך ולהתפתח בצורה יציבה ועקבית (בעוד שאידו עצמה המשיכה לסבול מפיצולים נוספים, ומעולם לא הצליחה ליצור בסיס משתמשים רחב כמו אספרנטו).

יש הרבה אמת בנראטיב הזה. אבל הוא גם מפספס לא מעט.

דבר אחד שהוא מפספס הוא שאספרנטו ואידו הן לאו דוקא שתי ישויות נפרדות, לפחות בעיני אנשים מסוימים בזמנים מסוימים (בעיני אנשים מסוימים אפילו היום). ישנם אנשים שמחשיבים את עצמם אספרנטיסטים, ומקיימים קשרים עם אספרנטיסטים אחרים, שה"אספרנטו" שהם משתמשים בה היא בעצם אידו. למעשה, אידו מותגה מלכתחילה כאספרנטו, לא כשפה נפרדת (וכאמור, המיתוג הזה תופס בעיני אידיסטים מסוימים עד עצם היום הזה).

אותה ועידה ידועה (לשמצה?) שבה אידו הוצגה לראשונה, ושבחרה את אידו בתור השפה המתאימה ביותר לשמש כשפה הבינלאומית, בחרה ב"שפתו של זמנהוף, עם השינויים של ...".

האידיסטים הראשונים היו כולם אספרנטיסטים, ועד כמה שידוע לי מאז ועד היום תמיד רוב האידיסטים היו אספרנטיסטים. יתרה מזאת: היום אחוז האספרנטיסטים שלומדים אידו די קטן, אבל באותן שנים ראשונות היו הרבה אספרנטיסטים ש"פזלו" לעבר אידו. הרבה מהם נטשו לבסוף את אידו ודבקו באספרנטו ה"מקורית" (במרכאות כי גם אותה אספרנטו "מקורית" כבר לא היתה זהה לשפה המקורית באמת של זמנהוף), אבל אחרי שהם כבר למדו אידו והושפעו ממנה. וספגו ממנה השפעות שונות – במודע או שלא במודע.

אני לא בטוח בפרטים ולא יודע להגיד מה בדיוק באספרנטו הוא בהשפעת האידו ומה לא. יש כמה דברים שחשודים בעיני כאידיזמים אבל שאני צריך עוד לבדוק (למשל המלה kreiva). אבל תחום די מפורסם שבו אידו ואספרנטו שונות במהותן, אך אספרנטו במשך הזמן השתנתה בו, ולו במעט, לכיוון האידו, הוא שמות תואר שהם הפכים של שמות תואר אחרים, ובנויים משורש משלהם, ללא שמוש בקדומת mal או בקדומת אחרת. לא כל הנאולוגיזמים האלה באספרנטו הם שאילה מאידו (כך למשל יש שמשתמשים, לפחות בהקשרים מסוימים, במלה liva במקום ב־maldekstra. מדובר באופן חשיבה אידיסטי, אך המלה ל"שמאלי" באידו הנה sinistra), אך כנראה הרבה מהם כן (kurta, olda ואחרים).