חידה ראשונה P: נחמדה (אני הולך לתת 20 חידות)

Shaakedod

New member
מי שרוצה להמשיך לנסות לפתור את החידה שלא יקרא

אוקיי דמיין 3 ממדים... 10 על 10 על 10 קלי קלות עכשיו קח 5 אנשים ... ששותים 12345 12345 אוקיי ? ו2 אנשים שיהיו המתאמים .. עכשיו תנסה לבד כי אני לא מצליח להסביר את זה טוב .. אבל זה הפתרון 7 .. 5 אנשים ששותים 12345 12345 ו2 אנשים ששותים בהתאם כדי לעזור לבחון .. ולכן יתכן שימותו כל השבעה אבל את זה לא אכפת למלך האכזר ... מקווה שתצליח תוך שניה לסדר את זה על דף כי קשה להסביר את זה עם המקלדת

בסג

New member
זה בלתי אפשרי.

נסה לקחת דוגמה קטנה יותר (5/10/30 כדים) ולהסביר עליה.

Shaakedod

New member
נסה לנסות

אולי יש לי בעיה עם האות ח במקלדת אבל לך יש בעיה יותר רצינית "חחח" אתה יכול לנסות את זה 7 אנשים עובד ...

yoavj1

New member
לא הבנתי את הפתרון

מה זה 12345? מה הכוונה מתאמים?

Shaakedod

New member
אוקיי

אני ינסה להסביר שוב דמיין לעצמך ציר X Y Z כמו במתמטיקה ... על כל שיר יש 10 מספרים כך שנוצרת קובייה.... נפח הקובייה הוא 1000 10^3 =1000 בדיוק מה שאנחנו צריכים... עכשיו... האיש הראשון שותה בציר הX מ1,6 האיש השני מ2,7 השלישי מ3,8 הרביעי מ4,9 החמישי מ5,10 וכך מכל ציר בהתאמה... עכשיו ... ממממ יש לנו 8 אופציות אם רק האיש הראשון ימות .. יש לנו 8 אופציות או שזה 12 מספרים ו3 צירים כלומר 2 בחזקת 3.... 8 האופציות יכולות להיות בכאלה מצבים א. רק אם הוא ימות ב אם הוא ימות ואיש בקרה 1 ג' הוא ואיש בקרה 2 הוא ושני אנשי הבקרה וכמובן שעכשיו נעשה טריק נוסיף איש בקרה ... ועכשיו יש לנו עוד4 מצבים לפחות אז ככה ... מצב ראשון זה שאיש בקרה 1 ו3 ... מצב שני 2 ו3 מצב שלישי רק 3 מצב רביעי שלושת אנשי הבקרה.... זה המצב הכי גרוע שיכול לקרות כי נומר איש ראשון איש 4 ואיש 5 מת יש לו מיקום מדויק בטבלא בהתחשב שאנשי הבקרה לוקחים חצי מכל ציר בהתאמה ... אמרתי לכם שזה מסובך מקווה מאוד שהבנתם ואם לא תנסו להוכיח את זה בעצמכם זה רמז ענק כנראה שהמספר המינימלי הוא 8 :p חחח אופס

Javali

New member
אז מה אתה אומר?

האם מה שאתה אומר זה שאיש מס' 1 שותה מכל חבית שה-x, ה-y או ה-z שלה 1 או 5, או שהוא שותה רק מהחביות שה-x שלהן 1 או 5? אם זה הראשון, ומתו לך אנשים מספר 1, 2 ו-3 איך אתה מבדיל בין החבית (1,2,3) לבין (2,1,3)? אם זה השני ומת האיש הראשון, איך אתה יודע מי ממאתיים החביות היא המורעלת? בשורה התחתונה, כל צירוף של אנשים מתים צריך לזהות לך חבית. עם 8 אנשים יש 256 צירופים. לא משנה כמה "ח" תוסיף. אין דרך להפריד בין 1000 חביות באמצעות 256 צירופים.

Shaakedod

New member
אני מקווה שאתה לא מכיר את זאת

הראאשונה : השני למלך, בלעדיו המלכה איננה ,בלילה עושה 2 הופעות ובבוקר איננו נראה. השניה יש כפר רחוק אפשר לומר שהאנשים שם פרימטיבים , ידוע בכפר שיש נשים בוגדות ... כל אחד יודע על כל הנשים הבוגדות מלבד אישתו , עכשיו ראש הכפר אמר לחברה שמתחילים עוצר .... מי שיודע שאישתו בוגדת יורה בה במקום עכשיוווווו לילה ראשון .. אין כלום.... לילה שני.... אין כלום ... לילה שלישי ... אין כלום ... לילה 6 בווםם יריות ... כמה נשים בוגדות בכפר ואני רוצה נימוק מתמטי !!!! לא חירטוט ... הנימוק לא חייב להיות מתמטי אבל הוכחה נורמלית ! אם את שתי אלה אתה מכיר יש אחת שהמצאתי לבד ואתה לא מכיר P:

Javali

New member
את החידה השניה הרסת

אם ידוע שיש נשים בוגדות אז החידה לא עובדת. בשביל שהיא תעבוד צריך שיהיה אפשר להניח שיש מישהו שחושב שאין נשים בוגדות.

לא הרס בכלל....

נניח שיש בכפר רק אישה אחת שבוגדת. בעלה יודע שיש נשים שבוגדות אבל הוא לא מכיר אף אישה כזו משמע - אשתו היה היחידה שבוגדת. לכן, אם זה היה המצב אז כבר בלילה הראשון הוא היה יורה באשתו. לו היו שתי נשים, אז הגברים הנבגדים היו מכירים רק אשה אחת שבוגדת והיו מצפים לשמוע יריה כבר בלילה הראשון. אחרי שלא נשמעה יריה הבינו הגברים שכנראה יש יותר מאשה אחת וזוהי בוודאות אשתו. לכן בלילה השניה היו צריכות להשמע יריות. לפי הנוסחה הזו - אם בלילה השישי נשמעו יריות משמע היו בכפר שש נשים שבוגדות.

Javali

New member
לא ממש

לו היו רק שתי נשים בוגדות, הרי שבלילה הראשון כל אחד משני הבעלים הנבגדים היה יודע שזה ידוע לשני שיש נשים בוגדות, ומכיוון שהבעל השני לא יודע שאישתו בוגדת אבל יודע שיש נשים בוגדות, הרי שהבעל הראשון היה יודע שאשתו שלו בוגדת, ולכן היה יורה בה כבר בלילה הראשון. בשביל שהחידה תעבוד, צריכה להיות האפשרות להניח שאחד הבעלים אולי חושב שאין נשים בוגדות.

Shaakedod

New member
אופיר צודק חחח

כל הכבוד אופיר התשובה נכונה והנימוק מעולה כל הכבוד

Javali

New member
אני חושב שאתה טועה

אתה עונה נכון על החידה הנכונה. הבעיה היא שבניסוח כמו שהובא פה זו לא החידה הנכונה. הניסוח הזה לוקה בשני מקומות. ראשית אין מנגנון סנכרון שיעשה את זה בלילה השישי. בפרט, אם היו רק שניים היה צריך לחכות רק קצת אחרי שכולם יגיעו הביתה. אם היריה לא נשמעת מייד אז יש יותר מאחד. הבעיה השניה היא בנוגע לידיעה על כך שיש נשים בוגדות - הספירה מתחילה מהרגע שלכולם ידוע שכולם יודעים על הנשים הבוגדות. אם זה היה ידוע לפני התחלת הספירה אז אתה מאבד יום.

Shaakedod

New member
כל הכבוד

איך אני מסמן פה V לעזאזל ? חחח יפה מאוד תשובה נכונה אינדוקציה פשוטה :D

למעלה