חידוש הלבנה

neko

New member
צולע ביותר. כתוב בפסוק שהקוטר

הוא 10, והם מדברים על קוטר של יחד עם "טפח" שגודלו הותאם בדיוק ע"מ שיצא הערך המבוקש. עם מתמטיקה כזאת אפשר להגיע גם לכל ערך אחר שנרצה.

preacher

New member
איפה כתוב שהם קיבלו את זה מאלוהים?

הם חישבו את זה ע"י זה שספרו את מולדי הירח במשך מאות שנים, חילקו את מספר השנים למספר המולדים, וקיבלו מספר מדויק ביותר של מולד הירח הממוצע. חישוב פשוט למדי.

פשוט?

אם זה היה פשוט אז למה המדע היה צריך להעלות לווינים לחלל כדי להגיע למספר שהגיע אליו רבן גמליאל?

ארינמל1

New member
בשביל רמת דיוק גבוהה יותר

אגב, מה שם הלווין שהעלו כדי להגיע למספר הזה? חוץ מזה, אמרת שהמספר כתוב בתורה. מה הקשר לרבן גמליאל עכשיו?

ארינמל1

New member
אתה עוד פעם מתחמק

אני שאלתי : א) איזה לווין העלו כדי לחשב את אורך החודש? ב) מה הקשר לרבן גמליאל? אתה טענת שהציטוט שהבאת הוא נכון ולכן התורה נכונה, אבל בשביל הציטוט צריך להיות מהתורה. בהודעה אחרת אמרת שרבן גמליאל חישב את זה, אז מאיפה הציטוט? אם הוא של רבן גמליאל, אז כל הטענה הראשונית שלך שגויה. אם הוא מהתורה, אז מה הקשר לרבן גמליאל? בתגובה לזה הראת לי מה שאני כבר יודע, שהמספר בהודעה הראשונה שלך הוא נכון. אין שום קשר בין התגובה שלך לשאלות שלי.

הוא מהתלמוד

"פעם אחת נתקשרו שמים בעבים ונראית דמות לבנה בעשרים ותשעה לחדש כסבורים העם לומר ר"ח ובקשו ב"ד לקדשו אמר להם ר"ג כך מקובלני מבית אבי אבא אין חדושה של לבנה פחותה מעשרים ותשעה יום ומחצה ושני שלישי שעה וע"ג חלקים" ר"ג =ר' גמליאל

ארינמל1

New member
תשובה

א) מה לגבי הלווין? ב) אם הציצוט מהתלמוד, אז איך בדיוק הוא מוכיח את נכונותה של התורה?

א. ב

א)נאסא העלו לווינים לשמים ב)כך מקובלני מבית אבי אבא ככה אני יודע מאבא שלך אבא שלי וסבא של סבא שלי ואם נלך רחוק נגיע למשה רבינו

Providence

New member
היכן ראית ש- NASA חשבו את ארך

החדש הירחי? תן קשור ולא קשקוש/כשכוש. האם כבר ספרת לכל ששפדתי אותך בפורום חופש?

preacher

New member
שקרן.

מי אמר שהעלו לוויין כדי לבדוק את זמן חידוש הלבנה? אה כן - אתה אמרת. אז מצטער להוגיע לך אבל גם את מהירות האור, דבר הרבה יותר מסובך, מדדו על כדור הארץ בלי שום אלקטרוניקה ושום לוויינים. גלילאו גליליי מדד במאה השש עשרה את מהירות הקול - בעזרת פנס ועוזר! ארתוסתנס מדד את היקף כדור הארץ במאה השניה לפני הספירה בעזרת באר מים! ומה לווין יעזור כאן בכלל? אפשר למדוד את זה גם בכדור הארץ, ובין כה הזמן לא קבוע. אתה סתם מדבר שטויות, כרגיל. ממציא סיפורים על לוויינים ואז מתחיל להאמין בהם.

manew

New member
מה הקשר?

את מהירות האור מדדו בארץ ואת מולד הירח מדדו בעזרת כלים שהוצבו על הירח אין שום קשר בין הדברים וחוץ מזה מדדו את מהירות האור בארץ ומדדו את מהירות האור במים ומדדו אותה בחלל ומדדו אותה בתור הרבה דברים כי היא משתנה לפי התווך מבין? ובנוגע למי העלה את הלווין זה גם נאסא וגם סוכנות החלל הגרמנית חיים

preacher

New member
מה הטענה שלך בדיוק?

אני לא יודע מה בדיוק הנתון הזה, "מולד" הירח, אבל אני מניח שהוא משך הקפת הירח סביב כדור הארץ. את הדבר הזה חישבו כבר הבבלים והמצרים והיוונים והמאיה וכמעט כל תרבות אחרת שהיה לה עניין כלשהו באסטרונומיה, בלי שום לוויין, ובדיוק רב למדי, פשוט ע"י ביצוע מדידות רבות וחישוב של ממוצעים. כל ההודעה שלי באה להראות שלא צריך כלים מתוחכמים כדי למדוד דברים כאלו, למרות שעם כלים מתוחכמים אפשר אח"כ לאמת אותם. זה באמת לא כזה ביג דיל כמו שמלך החיות עושה מזה.

preacher

New member
אה כן...

מה שמדדו בעזרת הכלים שהוצבו על הירח הוא לא את מולד הירח, שהוא דבר שחשוב לנאסא כקליפת השום, אלא את המרחק המדויק לירח, נתון שאני יכול להבטיח לך שלא תמצא בכתבים היהודיים.

למעלה