חיובים חדשים בדואר ישראל

• פותח הנושא crit
  • פורסם בתאריך

chop007

New member
למישהי יש רעיון יצרתי מה אפשר לעשות נגד זה?

ולא עצומה...

nino15

New member
לדעתי, אם וכשזה יקרה

(כי לפי מה שהמכס אומרים עדיין לא ברור מתי זה ייכנס לפעולה) - צריך להפגין מול משרדי המכס, לדבר עם ח"כים ושרים, וגם הרעיון של פורום איביי להזמין מלא חבילות קטנות נשמע לי נחמד

לימיצ

New member
מסתבר שה"שמועה" שהבאתי לכאן נכונה... ../images/Emo46.gif

פשוט נורא ואיום וחוצפה ואין לי מילים בכלל. ההצעה של הזמנת חבילה בערך נמוך בלי ללכת לאסוף אותה נשמעת לי יותר טובה מכל עצומה שהיא.... זה מזכיר לי שראיתי לפני כמה ימים תכנית שנקראת "קריירה" , בערוץ 22 או 10, תכנית על מישהי מדואר ישראל סניף בת ים שהפכה מנהלת סניף בבת ים. דרך הניהול שלה, ושל המנהל שלה בכלל, הנחתת עבודה על עובדי הדואר, הפיכתם לאנשי מכירות (כי צריך לעמוד ב..יעדים. מה זה יעדים??) בלי שום הכשרה או הכנה מראש פשוט זיעזעה אותי. התכנית כולה היתה הזויה והתוכן שלה גמר אותי.. מישהו ראה את זה? הענין הזה כ"כ הגיוני אחרי שרואים איך דואר ישראל עובד שזה מבהיל... להערכתי דרך קבלת ההחלטות על השטות המוחלטת הזאת הלכה ככה: מנהל בכיר בדואר: אוקיי, אנחנו צריכים להביא כסף. איך כעשה את זה? הרי עובדי הדואר לא אנשי מכירות, ואין לנו ידע או יכולת ללמד אותם, אנחנו בעצמנולא יודעים מה לעשות עם דואר, ושכחנו שהתפקיד שלנו בחיים זה להעביר דואר מאחד לשני..אה! נגבה 38 ש"ח על כל חבילה שנכנסת לארץ! ניקח עוד עשרות עובדים שיאלצו לאכוף את השטות הזאת, גם אם החבילה עלתה 5 ש"ח. איזה חכמים אנחנו. הפגיעה כאן תהיה בכל השכבה התחתונה של ה"מייבאים" כמונו וכמו כל מי שמזמין ספר באמזון. ולא ביבואנים הגדולים כי הם ממילא משלמים עמלות מטורפות כבר... ואם אנחנו לא נעשה משהו אף אחד לא יעשה את זה בשבילנו...

fglass

New member
אני ראיתי את התוכנית וממש התביישתי בשביל אותה

מנהלת ובשביל הצוות שעובד תחתיה!!!! פשוט ביזיון אחד גדול!

לימיצ

New member
את קולטת שהם כ"כ לא מבינים ב..ניהול

שהם לא קלטו איזה בזיון זה לתת לצוות צילום להיכנס לשם בכלל ולשדר מה הולך שם? תודה שאמרת שגם את ראית..חשבתי שאני הוזה.

fglass

New member
לא את ממש לא הוזה! התוכנית באה להראות כביכול

שניתן לייעל את העבודה בעזרת שינויים בתוך המערכת החל מההנהלה דרך העובדים..... אני התביישתי לראות את "ההנהלה" של הדואר ובמיוחד את מנהלת הסניף שאין לה מושג בניהול !!!! בושה!

אחרי שהבנו את רוע הגזירה, אני חושבת שצריך

לחשוב יחד מה עושים עם זה. אנחנו חייבים למצוא פתרון כי הטיפוסים שהחליטו להטיל גזירה כזו לדעתי לא מבינים את המשמעות של מה שהם גזרו עלינו. חייבים לעבוד עם הגיון. מה את מציעה לימיצ??

mstika

New member
../images/Emo46.gif../images/Emo7.gif../images/Emo67.gifאיפה ההגיון?!

ממש מאכזב...

אורלי p

New member
צריך לבדוק מה ההגדרה של חבילה

אני לא מאמינה שזה תקף לכל מעטפה, אף אחד לא ישלם 38 ש"ח כדי לקרוא מכתב שהגיע מחול. אולי ההזמנות שלנו צריכות להיות מוגבלות למשקל מסויים בדיוק כמו שאנחנו שולחים חבילות עד 2 ק"ג ועדיין משלמים כאן בדואר משלוח של מכתב. בכל אופן מרגיז נורא !!

ayala26

New member
אותי מדאיג החבילות שאני שולחת לארץ

אני שולחת לפעמים מתנות והמחשבה שמישהו יפתח חבילה של מתנה ויחטט בפנים ושמקבלי המתנה יצטרכו לשלם על הוצאת החבילה זה מכעיס...

lilo4

New member
לגבי העניין של החיטוט-

נגד זה אין לך מה לעשות, לא משנה מה גודל החבילה. קודם כל, התפקיד של המכס הוא לבדוק את החבילות שנכנסות לארץ כדי לוודא שלא עוברים שם דברים אסורים- סמים, חומרי נפץ, או שאר דברים שאסור להכניס למדינה. ומעבר לזה, גם חבילה שכתוב עליה "מתנה" יכולה הרבה פעמים להכיל מוצר שהוא לא מתנה כלל וכלל, ופשוט נעשה ניסיון לא לשלם מיסים. גם לי לא נעים לדעת שמישהו יחטט בחבילה שלי, אבל זה ככה בכל העולם, ויש סיכוי שגם חבילות שאנחנו שולחים ללקוחות עוברים בדיקה ופתיחה ע"י המכס.

ayala26

New member
זה ממש לא נכון מה שאת כותבת

לא כל חבילה עוברת בידוק במכס. זה ממש לא ככה בכל העולם.

lilo4

New member
זה לא מה שאמרתי

לא אמרתי ש*כל* חבילה עוברת בידוק, אבל כן פותחים חבילות רנדומליות, גם כאלה שמוגדרות בתור "מתנה". אני לא יודעת להגיד לגבי שיקוף או דברים דומים שלא מצריכים פתיחה של החבילה. אבל תהיי בטוחה שבודקים חבילות, ועוד איך. גם חבילות שנראות חשודות, וגם דברים רנדומליים. הרבה מאוד מוכרים כותבים על החבילה "מתנה" כדי לחסוך מהקונים שלהם תשלום מיסים, לדוגמא. אנחנו מתעסקות בעיקר עם חבילות קטנות וקלות, בהן יש פחות סיכון ופחות מסתכלים עליהן. אבל יש יותר סיכוי שיפתחו חבילות גדולות וארגזים כדי לבדוק מה יש בפנים. תהיי בטוחה שבארה"ב עם חרדת מעטפות האנטרקס שלהם בודקים הרבה מאוד חבילות ומעטפות, ובעיקר עכשיו בהרבה מאוד מדינות בעולם בודקים טוב טוב חבילות, בגלל כל חבילות הנפץ שהסתובבו על מטוסים בלי הפרעה.

ayala26

New member
הרבה מאוד כותבים "מתנה"?

כדי לחסוך מיסים? אני בחיי לא נתקלתי במישהו שכתב על חבילה שלי מתנה כשהיתה בה סחורה קנויה ואני בטח לא עושה זאת. זו עבירה על החוק. אם זה קורה הרבה אז אפשר להאשים בבידוק יתר את אלו שעושים שימוש ציני במדבקות של המכס ועוברים על החוק... אצלנו בהולנד חבילות שעוברות בידוק הנמען משלם את דמי הניהול (דומה ל 38 ש"ח שפה) וזה לא קורה בכל חבילה. אני שילמתי 4-5 פעמים דמי ניהול כאלו אז אני יודעת אילו חבילות עברו בידוק ואלו לא.

lilo4

New member
נכון, זו עבירה על החוק.

לפי מה שהבנתי הנוהג הזה פחות נפוץ באטסי, אבל יותר נפוץ באתרים כמו איביי, שם יש הרבה קונים שמבקשים מראש לכתוב על החבילה ערך נמוך יותר ולציין מתנה, ויש מוכרים שעושים זאת מבלי שנתבקשו. ספציפית יצא לי לקבל מספר חבילות שהוצהרו עליהם ערך נמוך יותר+ציון שזו מתנה, בלי שביקשתי.

לב ו זהב

New member
האמת שזה מרתיח! פניתי לערוץ 10, אשמח אם תוכלו

לשלוח עוד פניות שיבינו שהעניין "חם" ומעניין יותר משני אנשים.

chop007

New member
נראה לי שצריך לפרסם את המייל בראש הדף וכל אחת

צריכה לכתוב להם מכתב. כמו שאנחנו מתאחדות למען המרתון פה צריך להתאחד לטובת החבילות שלנו. שכל אחת ואחד ישבו לכתוב לערוץ 10 מכתב לא ארוך ופשוט להסביר להם את הדבר הנורא (יותר נכון, שטות שתעלה לנו הרבה כסף...) שחברת הדוארהחליטה לעשות לטובת הכיס הפרטי שלה (או של המדינה...) אז קדימה בנות/בנים - בוא נראה להם שיש לנו כוח. נא לרשום את המייל ולשבת לכתוב... זה כל כך מעצבן אותי!!!

למעלה