חייבת להבין

I s t a r

New member
הרגת אותי עכשיו!!

אגואיסט- אדם שעושה ילדים כדי שיתרוצצו סביבו כאשר הוא זקן ומבוגר שמשתין וממחרבן וצריך שינקו אחריו. זה אגואיזם לשמו- תעשי סדר בהגדרות שלך יקירתי...

מיכלי2012

New member
למרות שזה אולי נשמע ככה מצידי

זו ממש לא הסיבה שעשיתי ילדים ממש לא. וזו לא הסיבה שאחרים עושים ילדים. אבל בשלב הזה כשאנו מזדקנים נחמד שיש מי שיהיה איתנו יגם יטפל בנו - לא נעים להשאר לבד. ותאמין לי שאני האגואיסטית האחרונה כי גם אני וגם כל האמהות מסביבי והאבות משקיעים את נשמתם למען ילדיהם. פשוט קומם אותי שהתשמשת בתיאורים כאלו כגון לא מתקשרים( ותאמין לי שמגיל 0 הם מתקשרים רק צריך להבין את המסרים שלהם), מחרבנים ומשתינים ללא הפסקה. קצת קיצוני לטעמי ולכן הגבתי בתגובה קיצונית

מיכלי2012

New member
סליחה רק עכשיו ראיתי שהגבתי למגיב

ולא לזה שכתב את ההודעה המקורית עם התיאורים הקיצוניים אבל אני מקווה שגם את הבנת אותי

I s t a r

New member
סליחה..

אבל למה שאלת את השאלה אם את לא מוכנה לשמוע את התשובה? שאלת וביקשת להבין למה אנשים מסויימים0 נגעלים מתינוקות. קיבלת תשובות לגיטימיות, שנותנות לך אפשרות להבין קצת אנשים אחרים. במקום להבין את מתחילה בויכוח עם התחושות שמובעות בכתוב. אז מה הקטע? בשביל מה שאלת? בשביל להתווכח עם רגשות ותחושות של אנשים שענו לך? הרגשות הללו לגיטימיים ונכונים בדיוק כמו שלך. לכנות מישהו אגואיסט- בגלל שלא עשה ילדים ובאותה נשימה להגיד לו שכשיהיה זקן ובודד הוא יצטער על האגואיסטיות שלו...כי לא יהיו סביבו ילדים שינקו לו את החרא -שזה האוגואיזם בהתגלמותו- זה חתיכת אטימות רצינית. אלה לא תיאוריות,אלה תחושות לגיטימיות ואמיתיות של אנשים שונים- אפחד לא בא לשכנע אותך באמתותם,ככה זה וזהו- לא כולם כמוך ואת תצטרכי ללמוד לקבל את זה.

מיכלי2012

New member
היכן הבעייה?

מי אמר שאני לא מוכנה לשמוע את התשובה? זה שאני מגיבה נראה לי רק כדבר טבעי ולא כחוסר הבנה כאילו מה? את מצפה שאני אקרא ואשתוק ולא אביע את עמדתי שהובעה בגלל שהמגיב השתמש בביטויים שהיו לטעמי קיצוניים(טען שתינוק לא מתקשר למרות שיש לי כל ההוכחות שהוא כן מתקשר, או שמכל התינוק הכותב ראה רק קקי ופיפי למרות שיש עוד הרבה מה לראות ולהנות מהתינוק) אז הגבתי והצגתי את דעתי למרות שמטרתי ההתחלטית כשנכנסתי לפורום שלכם הייתה לשאול שאלה תמימה מה קרה? וכן אני מקבלת את דעותיו פשוט נותנת לו נקודות מחשבה גם בשביל זה קיימים פורומים לא?

I s t a r

New member
אם כך

את לא מחפשת תשובות לשם הבנה של אחרים אלא לשם ויכוח עימם. את מחפשת לשמוע אחרים כדי להודיע להם שהם טועים או כדי לשפוט אותם על דיעותהם. היית צריכה לומר זאת מהתחלה ,לפחות אני לא הייתי טורחת להשיב אילו ידעתי שזו כוונתך.

prizman

New member
את יכולה לתקשר עם תינוקות

כאוות נפשך וזה ממש לא מפריע לי. אישית אני משתדל לתקשר רק עם בוגרים אינטיליגנטים וזו אכן שאלה של בחירה. את יכולה לראות בתינוקות קסם וטוהר ואני רואה (ומריח) קקי ופיפי ושומע יללות. גם כאן הכל לגיטימי. אבל אני לא תוקף אותך על תפיסתך ויתרה מזו גם לא מרגיש "חייב להבין" אותך כמו בכותרת הדיון שפתחת. תאהבי מה שאת רוצה, תביני מה שאת מסוגלת ואם יש קבוצה שמספיק נחמדה לעזור לך להבין עוד תודי לה על הסיוע בהבנה במקום להתנגח איתה. בזאת סיימתי.

I s t a r

New member
אתה מכיר הורים שמתמוגגים מזה?

רוב האנשים שאני מכירה,אם לא כולם- ממש סובלים תוך כדי כל ההתעסקות בזה, ואם לא סובלים- אז מקבלים את זה כגזר דין הכרחי וכורח המציאות, עוד לא פגשתי הורה שמתמוגג מזה...

ההורים האלה מגעילים אותך? למה?

הם בסך הכול אנשים שמתמוגגים מדברים שונים מהדברים שאתה מתמוגג מהם. בדיוק כמו שיש אנשים שנגעלים מחרקים, ולעומתם יש זואולוגים שבעיניהם חרקים הם הדבר הכי מקסים ומרתק שיש והם מקדישים את חייהם המקצועיים לחקר החרקים. מה כל-כך מגעיל בנטיה אישית של בן אדם?

prizman

New member
רק כאשר הם דורשים מהסביבה

להתמוגג יחד איתם, רוצים שאחזיק את התינוק כדי להרגיש איזה כיף זה ושאגיד איזה מתוק הוא כשלדעתי הוא גור אדם קונבנציונלי. בהתמוגגות שלהם לכשעצמה איני רואה כל רע ולמעשה היא נראית לי טבעית ומובנת. הכוונה היתה לחלק במשפט "העצמת הרעש" ותו לא.

למעלה