חייב להוריד את זה מהלב

ינון בר

New member
חייב להוריד את זה מהלב

כתבתי את זה בפורום אחר אבל אני רואה שיש פורום שמיועד לזה אז אני פשוט חייב להוריד את זה מהלב. בהתחלה התנגדתי להתנתקות ולא בגלל דעות של ארץ ישראל השלמה, אלא כי האמנתי שלא יצא כלום מההתנתקות והפלשתינאים ידרשו עוד (מה שלדעתי כן יקרה אבל זה לא הנקודה). בכל מקרה אחרי הימים האחרונים שאני רואה שמתנחלים זורקים רעלים על חיילים ומתנהגים אליהם כמו לזבל, אחרי שהחיילים שמרו עליהם כל השנים, 100 חיילים על מתנחל אחד שהלך לקנות מסטיק בחנות והם עוד מעיזים לקלל אותם או להתנגד להם או בכלל לזרוק עליהם רעלים, שיניתי את דעתי. אני תומך בהתנתקות ושהמתנחלים יתחילו לחיות כמו בני אדם רגילים בארץ. המתנחלים מקבלים הנחות במיסים, את הבתים שלהם הם קיבלו בחינם, שמירה פרטית בחינם, כל מה שהם רצו היה מונח לפניהם. הגיע הזמן שהם יקבלו בדיוק כמו כולם, והם עוד באים בתלונות. אני שיניתי את דעתי בענין ההתנתקות בשבועיים האחרונים באופן מוחלט. גם לי יש אידיאולוגיות ורצונות שאני מוותר עליהן בגלל שזה לא יכול להאתפשר בארץ, אז אם אני יכול ורב התושבים בארץ יכולים אז גם הם יכולים לוותר. לעוד מישהו זה קרה שבימים האחרונים הוא שינה את דעתו ?

Scarlight

New member
לא

אני הייתי ואני עדיין נגד ההתנתקות, במיוחד לאור התמונות של הפינוי. אני מגנה בכל תוקף את הפרחחים שתקפו את החיילים פיזית, אבל אי אפשר להכליל את זה על כולם. תסתכל על התמונות מביה"כ בנווה דקלים ואולי תשנה את דעתך שוב.

Princess Galush

New member
גם בכניסה לבית הכנסת נווה דקלים

שפכו שמן.. וגם שם הייתה אלימות.. אולי לא כמו בכפר דרום אבל עדיין.

ינון בר

New member
הסתכלתי מיליארדי פעמים

אבל פשוט קשה לי להבין את המתנחלים. באמת שניסיתי וגם כשהייתי בצד שלהם שהתנגד להתנתקות זה לא היה בגללם, זה היה בגלל השינוי האסטרטגי שיקרה עם ההתנתקות ... בדבר אחד אני בטוח בכמעט 90% זה שאחרי ההתנתקות יהיה טוב יותר מהסיבה האחת והפשוטה : ההתנתקות נכפתה על שרון ע"י ארה"ב. הרי זה ברור שבוש הכריח את שרון לגרום להתנתקות אין שום סיבה שימני חזק כמו שרון יסכים להתנתקות מתוך רצון. אם ארה"ב התחילה את התהליך הזה יש לי תקווה שהם ידעו לסיים אותו כמו שצריך ולקחת אחריות עליו.

GeorgeChip

New member
שום דבר לא נכפה.

שרון הושפעה מארצות הברית, ובכלל מהעולם, אבל בסופו של דבר ההחלטה הייתה שלו. ותוכל לראות את זה בהמשך, כי אני מסופק אם שרון בקדנציה הבאה(ותהיה בטוחים שתהיה לו עוד קדנציה) יעשה עוד פינויים. צריך זמן עד שהעם יחלים מהפינוי הנוכחי.

בביה"כ בנווה דקלים ../images/Emo12.gif

ממש ליטפו שם את החיילים
כל כך ליטפו שאילו יכולתי הייתי ממהר להצטרף לחיילים האלה על מנת לעזור להם (לא שהם לא הסתדרו בעצמם בכבוד
) - הדם עלה לי לראש. ואחרי התמונות הקשות האלה הגיע תורו של ביה"כ בכפר דרום..........

Scarlight

New member
לא ליטפו

חוץ מחמישה שדחפו ושניים ששפכו מים, אף אחד לא נגע בהם. וכמה אנשים היו בבית הכנסת? 1500? כמה זה 5 מתוך 1500? מ-י-ע-ו-ט. אם אתה מגדיר את זה תמונות קשות, אני לא אתפלא אם תגיד לי שאתה ישן עם אור בלילה.

g1zmo

New member
קרה לי בדיוק אותו דבר

אבל כבר כשהתחילו לשרוף צמיגים וכד'.. זה פשוט בלתי נסבל. גם אני הייתי נגד ועכשיו אני בעד. רק בגלל ההתנהגות הזאת של הכתומים. פשוט גועל נפש, זוועה.

מעניין מה אתה הייתה עושה

אם היו מפנים אותך מהבית שלך שבנית במו ידך וגדלת בו?לא חסר כל זה אלא גם דאין פיתרונות דיור מספקים ומינהלת ההתנתקות קורסת..שלא נדבר על כך שלקרוילות החדשות קל מאד לפרץ וכבר שמעתי על מספר לא קטן של פריצה..ותוסיף לכל זה את כך שהמלך נוגד את האמונה העצמית שלך...שלא נדבר גם על כך שהיו כמה מחאות לגיטימיות ומכיוון שלא נענו בהתיחסות.. רק אז הגיעו המחאות לאן שהן היום (וזה לא שאני מצדיק את דך המחאה היום).

Princess Galush

New member
אנשים...

תמיד אתם מגיבים למי שבעד ב"מעניין מה אתה היית עושה אם היו מפנים אותך מהבית" אז אני רוצה שתבינו- כן, אנחנו מבינים לליבם של המתנחלים בקטע הזה של הפינוי מביתם, העזיבה. אנחנו מבינים שקשה להם, כואב להם ועצוב. אבל יש עוד גורמים כאן. לא מתפנים כדי שלמתנחלים יהיה קשה, עושים את זה מסיבות אחרות. לכן השאלה לא רלוונטית כי באמת לרוב העם כן אכפת מהמתנחלים והם מבינים לליבם. לגבי שאלתך, אני לא יודעת מה הייתי עושה, בתור צעד ראשוני לא הייתי הולכת לגור בהתנחלות. ונגיד נגיד נגיד, למרות שזה לא יקרה, שהיו מפנים אותי, טוב, אני לא יודעת מה הייתי עושה, אבל אני בטוחה שלא הייתי שופכת חומצה על שוטר.

תראי לא ממזמן הראו בחדשות

אדם תושב תל אביב ששאלו אותו מה הוא היה עושה אם היו באים לפנותל אותו מהבית שלו בתל אביב...אתה יודע מה התגובה שלו היתה?"הייתי דוקר אותו"(את מי שהיה בא לבקר אותו)אני לא אומר שכולם היו מגיבים ככה אבל-אל תדון אדם בשעת צערו..

bios

New member
תל אביב אינה שנויה במחלוקת

מאז 67 מתנהל במדינה שלנו דיון בנוגע לעתיד של השטחים, ועובדה שאף ממשלה לא העזה לספח את יש"ע וחוץ מירושלים הם לא בריבונות ישראל. מי שהלך והולך לשבת שם צריך לקחת את זה בחשבון, אבל אחת הסיבות שהמתנחלים האידיאולוגים התיישבו שם זה כדי שגם אם ירצו, לא יוכלו לפנות את השטחים האלה. כיוון שהם היו ועדיין בטוחים שאלוהים לצידם, הם לא לקחו בחשבון את האפשרות שזה יקרה בכל זאת. כיוון שהאמונה הזאת הייתה כל כך חזקה, עולמם באמת חרב עליהם כשזה התחיל לקרות. הדמעות אמיתיות, אבל אחרי שהם ינגבו אותן, הם צריכים לדעתי לעשות חשבון נפש ולחשוב מה החלק שלהם בכך שהם הגיעו לסיטואציה הזאת, ואיך להימנע ממנה בעתיד.

באמת אולי מצע הבחירות של שרון

אומר שנצרים ותל אביב הם אותו הדבר?...אם פינוי נצרים בוצע..אולי פינוי תל אביב לא רחוק..והפצמרים באשקלון קרובים גם הם..

bios

New member
זה לא אומר שהן היו בקונצנזוס

גם לפני ההתנתקות ההתנחלויות היו שנויות במחלוקת, במיוחד אלה שברצועת עזה. זה ששרון היה בצד של המתנחלים עד לא מזמן לא הופך את זה לקונצנזוס. וגם שרון לפני הבחירות אמנם פסל באופן חד-משמעי פינוי חד-צדדי של ישובים, אבל לא פסל פינוי בהסכם. העובדה היא שמעולם לא הוחלה ריבונות ישראלית על השטחים האלה, לעומת הגולן וירושלים למשל.

ומה לגבי שיך מוניס? לגבי הרחוב הערב

היא גם לא שרויה במחלוקת - "צריך להחזיר לשם את הפליטים" - להזכירך -צפון ת"א

bios

New member
לא ממש

אי-קבלת זכות השיבה הוא קונצנזוס בחברה הישראלית, חוץ משוליים סהרוריים. תל אביב כחלק בלתי-נפרד מישראל זה דבר שאין עליו מחלוקת. לא רק שיש שם ריבונות ישראלית, אלא שכל העולם מכיר בריבונות הזאת. על ההתיישבות ברצועת עזה יש מחלוקת כבר הרבה שנים. בשנים האחרונות התמיכה בפינוי ישובים מבודדים רק עולה, והסערה סביב ההתנתקות הייתה בעיקר בגלל שזה מבוצע באופן חד-צדדי. אם היה מדובר בפינוי בהסכם, התמיכה הציבורית בפינוי הייתה גדולה בהרבה מהתמיכה בהתנתקות, כך שהמחשבה שזה לא יקרה אף-פעם נבעה משילוב של אידיאולוגיה משיחית ואמונה חזקה עם הכחשה ועצימת עיניים.

Cornflakes

New member
אתם לא מבינים.

אתם חושבים שאתם מבינים את הכאב של המתנחלים, אבל התגובות שלכם מראות שאתם אפילו לא מתקרבים לזה.

ינון בר

New member
תראה

כמו שהם קיבלו את הבית הזה (שד"א הם לא בנו במו ידיהם) ככה הוא נלקח מהם עכשיו. אני לא זוכר שום הבטחה ממשית חוץ מבתנ"ך, שעליו עם כל הכבוד אי אפשר להסתמך, שהבתים האלה יהיו שלהם לנצח נצחים. הם קיבלו אותם, יחד איתם קיבלו הטבות שאנחנו לא היינו מקבלים ולא קיבלנו (ולא הם לא היחידים שמיישבים את הארץ, גם אנשים שהולכים לשבת בצפון כדי לישב את הארץ מקבלים כאלה הטבות ?) בקשר לפתרונות הדיור - אלה שאין להם כעת מקום מגורים אשמים בזה ! המתנחלים ידעו על תהליך הפינוי הרבה לפני השבוע הזה, זה שהם חיו בבועה שה' יעצור את זה, זה בעיה שלהם. הם יכלו לקבל את הכסף הרב שהם מקבלים כפיצוים ולקנות להם דירה בכל מקום שירצו בארץ, להכין את הילדים שלהם לבית הספר וכל דבר דומה. עכשיו שלא יבואו לבכות שהם צריכים לגור בקרוילות או במלון ואין להם סידור לילדים שלהם לבית ספר. " ותוסיף לכל זה את כך שהמלך נוגד את האמונה העצמית שלך " אז מה ? יש הרבה מהלכים שנוגדים את דעתי, אז אני עובר על החוקים בגלל זה ? אם מתחשק לי מאוד לגנוב מחר את כל הארטיקים בקיוסק אני אעשה את זה ? זה האמונה והרצון שלי, אני מאמין שהמוכר גובה סכומי עתק בעבור הארטיקים ואני רוצה לגנוב לו אותם, אז מותר לי ? למה לא, הרי זה האמונה שלי ...

bilbi17

New member
זה לא משנה..

הממשלה יודעת כמה אנשים ומשפחות יש שם ושצריך לדאוג להם, העונש של מי שלא פנה למנהלת זה הפחתה של 30% מערך הפיצויי המגיע לו- וזה מספיק חמור. מדינה לא יכולה להרשות לעצמה שלאנשים לא יהיה פיתרון והם לא ידעו איפה הם הולכים לגור ואיפה הילדים שלהם ילמדו בעוד 10 ימים! אני בתור אחת שתומכת בהתנתקות (למרות שעכשיו יש קצת התלבטויות) רואה כישלון של המדינה על הבלאגן שקורה כאן! הם בני אדם- מגיע להם פיתרון.

למעלה