חייב להוריד את זה מהלב

ינון בר

New member
יכולה ועוד איך יכולה

הממשלה זה לא הבייביסיטר של המתנחלים תבינו את זה כבר, נכון שהם הרגילו אותנו שכן, אבל תתפלאו זה לא תפקיד הממשלה ! נתנו להם מספיק זמן להתארגן זה שהם לא התארגנו מסיבותיהם המטופשות זה בעיה שלהם עכשיו שהם יאכלו את הדייסה שהם בישלו ... אני מחכה לעוד 10 ימים, לראות איזה הורה שקרן שאין לו פתרון דיור יגיד לילד שלו שהוא לא הולך היום לבית ספר בגלל שהממשלה דפקה אותו. אלה שאין להם פיתרון מגורים אשמים בזה חד משמעית !

bilbi17

New member
חבל שככה אתה חושב..

ממשלה צריכה לדאוג לאזרחיה בכל מקרה! בייחוד שהיא מפנה אותם מבתיהם! מה שאני רואה כאן כרגע זה שנאה למתנחלים ודתיים, ולי חשוב שבימים אלא לא יהיה קרע בעם- כי אנחנו בדרך לזה. תנסה לחשוב על הצד האחר לפעמים... מה שאתה רוצה לראות עשיו זה אלפי משפחות ברחוב? אם כן אז שיבושם לך...

ינון בר

New member
זה לא מה שאני רוצה

מה שאני רוצה זה שהם יפסיקו עם הפארזיטיות שלהם ולחשוב שהכל שלהם והכל מגיע להם ... חאליק ! כמה אפשר לתת להם ולתת להם ? נתנו להם ים זמן להתארגן על עצמם כמה כסף שהם רק צריכים, אנחנו את החלק שלנו עשינו, הם את שלהם לא עשו אז שגם את זה נעשה להם ? מה לעשות ? לקחת אותם בכח לבתים שלהם ולגרור את הילדים שלהם לבית ספר ? חלאס כבר לחשוב שכל איש שחושב בהיגיון הוא שונר מתנחלים, חשבתם פעם שמתנחלים שלא דאגו לעצמם עד עכשיו הם שונאי הגיון ?

bilbi17

New member
לא..

הם אנשי דת מאמינים, אני בעצמי לא מבינה איך הם האמינו עד הדקה האחרונה שזה לא יקרה. ויש בי קצת קנאה מכל האמונה הזאת, הלוואי ויכולתי להבין אותה. הם ממש לא חושבים שהכל מגיע להם, אבל בית ספר לילדים ולדעת איפה אתה עומד לגור בהמשך חייך זה בהחלט מגיע להם, בייחוד לאחר שהממשלה היא זאת שפינתה אותם מבתיהם.

ינון בר

New member
אוו פה מתחיל הכל

כל יהודי דתי חזק מאמין שהכל מגיע לו ושאנחנו העם הנבחר. מפה מתחיל הכל מזה שאנחנו "עם הסגולה" אנחנו יותר טובים מכולם ומגיע לנו הכל ... מכירה את המשפט אם אין אני לי מי לי ? אם הם לא דואגים לעצמם אז מי כן ידאג להם ? בתי ספר לילדים ומקום מגורים זה היה באחריותם, הם קיבלו את האמצעים ...

bilbi17

New member
טוב..

אני כבר עייפה בשביל להגיב. רק אומר שוב שלא משנה מה- המדינה חייבת לדאוג להם! זה מחובתה. אאחל לך לילה טוב ואשמח לדון בזה מחר

GeorgeChip

New member
האאאא

כל המתנחלים יטופלו, כמה קצת יותר לאט פשוט, והם פשוט יהיו בבית מלון כמה שבועות

סלח לי מר ינון בר,

אם אתה הייתה הולך לגור בהתנחלות שהממשלה תמרצה אותך לגור שמה אמרה שאלה נקודות מאחז אסטרטגיות וכו' (ולמרות שסבירות רבה שזה לא היה קורה). הייתה משקיע בבייתך מעצב אותו עובר שגרת יום יום נוראה מגדל שדות נקשר לאדמה עצמה בשיגרה כזו ככה יום יום וכל זה תוך כדי מילוי בקשתה של הממשלה שביקה ותמרצה להתיישב שם בא שרון יום אחד ומחריב עליך את עולמך..מנתק אותך מאדמתך ומביתך ובנוסף לכל מתרתר אותך להיישב בגוש ואח"כ לצאת מהגוש..זה לא מהלך כל כך פשוט לעבור דירה...הסעיף השני- מנהלת ההתנתקות נכשלה במשימת וגם היום עיקובים לא מעטים בחילוק הפיצויים ואין מספיק פתרונות דיור. לסעיף השלישי אין טעם להיתייחס מפני שכבר אמרתי שאני לא מצדיק את מעשי המחאה הלא לגיטימים..לכן בזבזת זמן בהקלדת המילים.

ינון בר

New member
זה הקטע

אין לי שום סיבה לעבור למקום שהוא נקודת מאחז אסטרטגית. איזה שגרת יום יום נוראה הייתי נאלץ לעבור ? פצמרים וקאסמים ? שיחשבו על זה לפני שהם עוברים לגור כשמסביבם יושבים האויבים. זה מקום מנותק מהארץ ואין לנו מה לחפש שם. בקשר לסעיף השני - אני מאמין באמונה שלמה שמי שהתעורר לפני מספר חודשים וביקש את הפיצויים קיבל אותם והיום היה יכול לקנות ספרים לבן שלו לבית ספר.

תגובה

אותם אנשים שעברו לשם עשו את זה לטובת המדינה..לטובתי ולטובתך ביקשו מהם להתיישב שם..אתה לא מוכן לתרום למדינתך אני בטוח שכן..ובכן אותם אנשים תרמו מעל ומעבר ואתה הצהרת שאינך הייתה מוכן לתרום את אותה תרומה..לכן אני שואל את עצמי האם מגיע להם את את היחס הזה?
בקשר לסעיף השני- נראה שגם מי שהתעורר בזמן קיבל "קרווילה" ש"מאד" בטוח.. וד"א השטחים שהוקצבו להם לעיבוד חקלאי..אינם מתאים לעיבוד..

ינון בר

New member
תגובה לתגובה

אם הם עשו את זה לטובת המדינה אי אפשר לדעת, אתה אומר שכן אני אומר שלא. לדעתי לעבור לשבת מטר מהערבים זה לא לטובת המדינה זה סתם התגרות חסרת הגיון, הכל בגלל התנ"ך ? התנ"ך גם יחזיר את הבנים שלהם שמתו בגלל זה לחיים ? שלא לדבר על החיילים ששמרו עליהם ונפלו שם, ככה שאם יש מישהו שעשה משהו לטובת המדינה זה החיילים ולא הם. אני לא הייתי מוכן לתרום את אותה תרומה כי מבחינתי היא לא תרומה, אני אתרום בכך שאני אעשה שירות צבאי מלא, אני תורם לעמותות של אנשים נזקקים וכו' ... לאף אחד לא מגיע יחס כזה אבל אין מה לעשות בכל צעד יש מחיר שצריך לשלם. אני בטוח שמי שהתעורר בזמן היה יכול למצוא את עצמו יושב עכשיו במקום יותר טוב מקרווילה. עם כל הסכומים שהם מקבלים עכשיו כפיצויים תאמין לי שהם יסתדרו.

טוב כנראה שלדעתך אדם שעוזב הכל

וגר בהתנחלות מבודדת וחוטף פצמרים ועושה את כל זה רק כי המדינה ביקשה ממנו הוא לא תורם למדינה..לי נראה שאם זאת דעתך משהו פגום בה... בקשר לסעיף השני דשנו בענין כבר רבות ולפי המקורת שלי היה קשה מאד להשיג פתרונות דיור והמקור שלי הוא ממקור ראשון (תרתי משמע)אבל אתה יכול לחשוב איך שאתה רוצה על העינין..

המדינה לא ביקשה

היא אמנם עודדה, כי זו היתה התפיסה המדינית של העומדים בראשה דאז, אבל אף אחד לא כיוון אקדח לרקה של אף מתנחל והכריח אותו לעבור ולגור בהתנחלות - הרוב עשו זאת ממניעים כלכליים גרידא - דיור איכותי במחיר סוף העונה, שהמדינה, באמצעות המיסים של ההורים שלי ושל ההורים של כולנו סיבסדה. ואם היום העומדים בראש המדינה החליטו שיש להתנתק מהרצועה - הם עשו זאת מכוח אותה סמכות שאיפשרה להם, בזמנו, להקים את ההתנחלויות האלה.

Princess Galush

New member
נכון.

גם סבא וסבתא שלי רצו לעבור להתנחלות פעם. זה היה עוד לפני שנולדתי, אבל סבא שלי סיפר לנו.. הם עברו להתנחלות חדשה,לא היה שם כלום, הם ישנו באוהלים ומיד שהם הגיעו הגיע גם הצבא לשמור עליהם.. וכמעט כל מי שבא להתיישב עימם שם בא ממניעים כלכליים.. זה כמו שאני מכירה המון אנשים שעוברים למודיעין, כי הדירות שם יותר זולות מבירושלים. הם שהו שם כתקופה של חודש, החליטו שזה לא בשבילם וחזרו. אגב- כיום הם בעד התנתקות.

אני אמרתי שכן??

הכריחו אנשים להתיישב שמה?לכן התגובה מיותרת בנושא הזה..אבל עכשיו מכרחים אותם לצאת משם..אם אני זוכר נכון הראו פעם בטלויזיה בכתבה מסויימת מתיישבים שאמרו שהממשלה ביקשה מהם להיתיישב באיזור הזה תוך טענות שצריך ליישב את האזור מפני שהוא נקודה אסטרטגית חשובה לצה"ל.. אתה יכול להאמין להן ואתה יכול שלא..זו כבר דעתך האישית..

bilbi17

New member
אני כבר לא יודעת מה לחשוב..

עד עכשיו הייתי בעד. ועכשיו אני רואה את מה שאבו מאזן אומר ומבינה שככל הנראה באמת כלום חוץ מטרור מוגבר לא יצא לנו מזה.. וכבר אין לי מושג מה לחשוב. אני דווקא הופתעתי מאד לטובה מהמתנחלים, אני ראיתי בטלוויזיה את התמונות הקשות ודמעות זלגו לי מהעיניים, זה קשה לעזוב בית, קשה מאד. מכל מה שאמרו בחדשות, ודיברו על בלאגנים שיהיו -רובם המוחלט של המתנחלים אכן לא נגע באף חייל כמו שהבטיח! יצאו בזעקה כואבת לב. אני אפילו לא מתייחסת ל200 בני הנוער המופרעים שעשו בלאגנים! הם באמת מיעוט שהיה ביחד באותו מקום ועשה בלאגן! ואותם צריך להעניש בחומרת הדין. אני ממש נגד ההשוואה לשואה, אך ממה שראיתי זה גם כן היה מיעוט והרוב לא עשה כאלה השוואות ואף התחבק עם חיילים ואמר להם שהם אחים שלו- ובאמת שרואים כאלה דברים קשה שלא להרגיש כאב כלפיהם. אני חושבת שזה גרם לי להכיר אותם הרבה יותר טוב- בכלל לא ידעתי מה הם באמת חשבתי שסתם מופרעים פאנטיים אבל גיליתי שיש להם אהבה לארץ וגם לצה"ל, ואני עצמי ביום ראשון עומדת ללכת ולעזור להם במקומותיהם החדשים.

ogiogi

New member
מי שבעצם השתולל על ראש בית הכנסת

היה אותו "נוער גבעות" - שמסב את שמו לאחרונה לנוער הגגות. אין להם שום זיכה לאותו בית כנסת ספציפי, אלה רק אהבה גדולה לשינאה, חסך גדול בתשומת לב והרבה רצון לפרוק כל עול וכל חוק.. תושבי הגוש ברובם הגדול התפנו בכאב רב אך התפנו, בהתנגדות קטנה מן הצפוי. התמונות של פינוי ימית שכביכול חזרו - לא נעשו (כמעט) על ידי תושבי הגוש אלה על "דורשי טובתם" מיהודה ושומרון. אני בהחלט בעד ההנתקות, אבל ליבי יוצא אל תושבי הגוש, גם אם קיבלו הטבות אלו אחרות, מממשלת ימין או משמאל (הידעת, התקציבים הגדולים ביותר להתנחלויות הגיעו בתקופת ממשלות השמאל!). אל תהפוך אותם לחלאות שחיים על חשבון המדינה (למרות שיש גם כאלו, אתה יודע איפה). תלונות יש להעביר בשלושה עותקים לראשי מועצת יש"ע ששלחו את הפנאטים הקטנים לשים מקלות בגלגלי ההנתקות.

ינון בר

New member
לא עשיתי מהם פראזיטים

שחיים על חשבונינו, מה שכן הם צריכים להבין שלפעמים החגיגה נגמרת. אני לא מסכים עם זה שאמרת שנוער הגבעות אוהב שנאה, הוא פשוט נלחם על הדבר שהוא הכי מאמין בו וזה בא מכאב עמוק, בכל מקרה אני ממש מגנה את מה שהוא עושה טמתנגד לזה בכל דרך אפשרית זה פשוט מגעיל אותי ... הם קיבלו כל השנים הטבות על חשבונינו אז עכשיו כשאומרים להם שהם יצטרכו לחיות כמו כולנו ולא לקבל הכל על מגש של כסף הגיע הזמן שהם יתמודדו על המציאות הקשה ... מה לעשות צריך לצאת ולהתמודד אי אפשר כל החיים לחיות בתירוץ המשיחיות שלך בבועה שלך בזמן שכולם קורעים את עצמם בחוץ בשביל לשרוד אתה חי על חשבונם. זה פשוט מגעיל אותי שבימים אלה הם יוצאים כנגד השמאלנים ואומרים שהם הורסים את הארץ, אבל הם שוכחים שהבתים נבנו ע"י ממשלות שמאל, המיסים שהם קיבלו עליהם הנחות, שולמו לבסוף גם ע"י אנשי שמאל. ככה שלמתנחלים לא חסר. ד"א אני לא שמאלני אבל ההתנהגות שלהם פשוט מגעילה, הם חושבים שהכל מגיע להם ושמים את עצמם במרכז העולם.

נוער הגגות, שב"חים, מסתננים, מיעוט

בוא רק נזכור שחנן פורת, בכפר מיימון קרא להם "אחים גיבורים" והמריץ אחרים לנהוג כמוהם - וחנן פורת הוא אדם מכובד ומראשי המנהיגות של הציונות הדתית. תושבי הגוש אימצו את המסתננים לחיקם ואירחו אותם בבתיהם, שהרי ברור שאילו לא היו התושבים מעוניינים בשהייתם ביישובים - הם לא היו שם. ותושבי הגוש הם אנשים מכובדים. המתפרעים על הגגות נהנו מרוח גבית חזקה, הן מצד התושבים והן מצד המנהיגות של הציונות הדתית. ומנהיגות הציונות הדתית מורכבת מאנשים מכובדים... ולכן, זו צביעות לבוא היום ולהתנער מהם - האחריות הפיקודית היא על המנהיגות ועל התושבים - אל תאשימו רק את הש"ג....

למעלה