חיידק ביתושים נגד וירוס ביתושים

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
חיידק ביתושים נגד וירוס ביתושים

מחלת הדנגי היא מחלה התוקפת כ-50 מיליון איש בשנה בעולם וגורמת לחום, כאבים ואף מוות. המחלה נגרמת על-ידי נגיף שנמצא בתוך יתוש בשם
Aedes aegypti . למחלה אין חיסון או טיפול והדרך היחידה למגר אותם היא בעזרת הקטנת מספר היתושים.
רעיון אחר שהגו מדענים אוסטרליים ויושם, כלל הפצת יתושים כאלו באיזורים שבהם יש אוכלוסיית יתושים כאלו כשבתוך היתושים המופצים נמצא חיידק מסוג Wolbachia. חיידק זה מונע מהיתוש להידבק בנגיף ואותם יתושים מעבירים חיידק זה לצאצאים שלהם וכך מתפשטת התכונה של עמידות מול הוירוס.
רעיון זה, אם יצליח במקומות עתירי יתושים, יכול לעזור מאוד במאבק כנגד קדחת הדנגי.

*הידיעה נלקחה מכתבה במגזין "גלילאו" של יונת אשחר ונעם לויתן (גליון 163, ע"מ 18).

קצת על קדחת הדנגי- אירגון הבריאות העולמי

dbn

New member
המאמר שקישרת, לפחות מהתקציר לא עוסק בחיידקים

גם אם הוא עוסק ביתושים ודנגי.

לגבי דנגי:

באוסטרליה עובדים עכשיו גם על חיסון לדנגי. עם קצת מזל לא יצטרכו את הקונצים החיידקיים (וולבכיה זה יופי של חיידק, אגב, או ליתר דיוק קבוצה גדולה של חיידקים) ואפשר יהיה להתחסן נגד דנגי בזריקה סטנדרטית.

deathcaster

New member

magal101

New member
איך חיסון?

זה וירוס, הוא יכול לשנות את עצמו מיד לאחר שמייצרים חיסון...אני גם יודע שבדרך כלל הוירוסים הם אוייבים של החיידקים ולא הפוך- שהחיידקים פוגעים בוירוסים...

פולספגן

New member
מה ההבדל בין המחלות האחרות שיש להם חיסון?

(כל המחלות שיש להן חיסון הם וירוסים)

squalus

New member
כדאי לך לקרוא קצת על נושא של חיסונים

כי לא נראה שאת מתמצאת בנושא יותר מידי אם את אומרת שכל המחלות שיש להן חיסון הם וירוסים.
אלא אם כן, פתאום טטנוס, דיפתריה, שחפת, כולרה, טיפוס, דלקת קרום המוח חיידקית, שעלת למעשה נגרמים ע"י וירוסים ואת היחידה שיודעת מזה.

פולספגן

New member
סתם לידע כללי -

דע לך שאת הפיתוח נגד טטנוס ודיפתריה, עשו במקור כנגד וירוס מרבורג, חברה שנוסדה על ידי אמיל אדולף פון בהרינג (הזוכה הראשון בפרס נובל לרפואה)

לגבי שחפת, נכון ששחפת אינה נגרמת על ידי וירוס אלא על ידי מחולל אחר, אך היא קרויה וירוס.

אגב, למען ספק, אתה הדגשת את המילה "כל" ואני מודה שהייתי צריכה לכתוב "רוב" ולא "כל".

squalus

New member
יפה, הלכת לויקיפדיה בעקבות ההודעה שלי?

זה שאת כותבת שכל המחלות להן יש חיסונים נגרמות ע"י וירוסים רק מראה את רמת הדיסאינפורמציה שאת מפיצה, ואת רמת האמינות שלך, שכבר נמחצה לחלוטין בשרשור הקודם.
הניסיון שלך עכשיו לתקן את הפשלה ע"י זה ששחפת "קרויה" וירוס, הוא די עלוב, כי כל מי שלמד קצת את הנושא יודע שהמחלה נגרמת ע"י חיידק Mycobacterium tuberculosis. ואת, שמנהלת מלחמת חורמה בחיסונים, ומתיימרת להיות סמכות עליונה בנושא החיסונים, אומרת כזו שטות, רק ממשיך להראות את פרצופך האמיתי.
אולי את עכשיו רוצה גם לכתוב לראש המחלקה שלי? אחרי שהשארת את גופות גידי וזוהר מאחורייך?

פולספגן

New member
קודם כל, לא קראתי על שחפת כי היא לא מעניינת

אותי.

קראתי והעמקתי רק על חיסוני הילדות לתינוקות שניתנו בשיגרה כאשר הבכור נולד.

אגב, אל תחמיא לעצמך, כי לא הלכתי לשום ויקיפדיה.

deathcaster

New member
רק לצורך הבהרה

גופתי עדיין לא התקררה וממתינה בכליון עיניים למה שהיא כתבה למנחה/דיקאן שלי.

deathcaster

New member
סתם לידע כללי, נעשה מעט סדר.

החברה שנוסדה ע"י פון בהרינג, סיפקה את הקופים למחקר. אחד הקופים היה נשא של נגיף ורבורג (וגם גרם להתפרצות). הקוף הנ"ל היה מיועד בכלל לצורך פיתוח חיסון נגד פוליו.

אותה חברה, תכננה לפתח סרום נגד דיפתריה (מחלה הנגרמת ע"י חיידק) וטטנוס (הופה ....גם חיידק) אך לא חשבה בכלל על חיסון נגד מרבורג זה לא עמד בכלל על הפרק במטרות שלה.
אנחנו מדברים בערך על שנות ה-60 של המאה הקודמת.
חיסון יעיל כנגד מרבורג פותח בקנדה רק ב-2005.

אבל כל הסיפור הזה, שגם בו לא דייקת, לא יכול לכסות על טעותך (שבה הודית, יש לציין).

ולמען הסר ספק, (מה זה "למען ספק"?
), כן... גם אני בדקתי בויקיפדיה וקראתי טוב.

אבל נחמד לדעת שהחברה של פון בהרינג פעם הייתה שייכת ל-Hoechst שעם מוצריה עבדתי לא מעט.

שחפת אינה קרויה וירוס. זו הפעם הראשונה שאני שומע את זה, לא יודע מהיכן הבאת את זה.

מחולל אחר? את מפחדת לרשום חיידק?

פולספגן

New member
כנראה שאתה צודק, כי כתבתי מזכרון וגם הקדשתי

לתגובה את הזמן שהיה ראוי לה (מס' שניות) ולכן גם לא שמתי לב שהחסרתי את המילה "הסר".

אגב, לא הבנתי למה צרפת את המילה "גם" כאשר כתבתי בפירוש שלא קראתי מויקיפדיה (זה תקף אפילו גם לתגובה הזאת).

deathcaster

New member
מממ....

מצטער, לא ראיתי שכתבת שלא קראת בויקי.. עכשיו כן ראיתי (לא שאני מאמין לזה.. אבל ניחא).

squalus

New member
לאט ובזהירות

כמו שיש חיסונים למחלות וירליות רבות אחרות כמו קדחת צהובה, חצבת, אדמת, חזרת, שפעת, צהבת, קדחת מוח יפנית, HPV וכו' וכו'

magal101

New member
השאלה כמה מהר יכול להשתנות הוירוס

הרי אם זה וירוס כמו שפעת, הוא מסוגל לשנות את עצמו ואז החיסון לא יהיה יעיל

squalus

New member
תלוי בוירוס

ובדרך ההשתכפלות שלו.
החיסון לקדחת צהובה למשל (וירוס ממשפחת Flaviviridae, כמו קדחת דנגי) תקף ל-10 שנים.
וירוס לשפעת תקף לשנה, וכל עונה צריך ליצר חיסון מעודכן.
רטרווירוסים, כמו HIV, בגלל תכונות ה reverse transcriptase, עוברים מוטציות מאוד מהר, לכן כל כך קשה ליצר להם חיסון.

Cahill

New member
יש כבר חיסון נגד מלריה, אז מה הבעיה להכיל

אותו גם על הדנגי?

למעלה