חיים לאחר המוות

G o v er n o r

New member
"דבר ראשון אני חושב שרק אוטיסטים

יהודים יכולים לתקשר" האם זה מקובל על Douglas Biklen, ובית הספר לחנוך מיוחד בראשו הוא עומד באוניב´ Syracuse, ניו-יורק ? או שמא זה המימד היהודי המיוחד הנוסף בנושא הפרעות-תקשורת, בבחינת "אור לגויים" ? "לא חושב שזה משנה למתקשר את שפתו של האוטיסט מאחר המתקשר בסך הכל עוזר לאוטיסט להזיז את ידו" אז באיזו שפה יתקבלו המסרים? צרפתית, או אנגלית? יפה, אתה קורא אנגלית, אולם, עצרת מוקדם מדי. הקטע במלואו הוא: A total of 23 individuals with various disabilities in nine different evaluations made accurate responses on some occasions when their facilitators did not know the answers, but most of those productions were commensurate with or less advanced than the individuals´ documented skills without FC ותרגומו החפשי הוא: 23 אנשים עם מוגבלויות שונות, בתשע בחינות, ענו נכון בכמה הזדמנויות, כאשר המתקשרים שלהם לא ידעו את התשובות, אולם רוב התוצאות עמדו בהתאמה למדה ש_לא_ עלתה על יכולות האנשים ללא FC. צריך לזכור כי יש מקרים בהם FC _כן_ יכול לעזור. אלה הן הדרגות השונות של cerebral palsy או שתוק מוחין. במקרים אלה החולה אינו "מנותק" מן המציאות. הוא אינטליגנט, קוגניטיבי, אלא שסובל מקשיים מוטוריים חמורים (דוגמא: יואב קריים המדהים, מועמד מר"צ). שונה המצב באוטיזם, בו לא הופגנו מעולם יכולות קוגניטיביות, ולפתע מתחיל האוטיסט לכתוב שירים ולהתבטא ברמת שכלול לשונית שאינה מצויה אצל בני גילו הבריאים לחלוטין. מה יש לך לומר על זה???? !!!

amirjak

New member
תתפלא

אבל מחוסר ידע בתחום אין לי מה לומר, אני ממש לא רוצה סתם לקשקש, ניפגש אחרי שאני אחקור את הנושא.. אם ממש בא לך בעקבות חוסר בהצלחות, ראה את דיון זה כנצחון בקרב.. אבל זכור לא נצחת במלחמה. (וגם לא תנצח :) )

G o v er n o r

New member
זה OK מצידי להמתין ליריב המבקש

פסק-זמן והטוען "לא חקרתי עדיין את הנושא לעמקו". "(וגם לא תנצח :) )" אין לי ספק שלא תנצח בסוגית "מסרים משמים באמצעות אוטיסטים"...

למעלה