חיסון פוליו מוחלש

karen47

New member
חיסון פוליו מוחלש

שלום רב,

בתי בת השנתיים וחצי קיבלה עד כה רק חיסון אחד של DT .

רציתי לדעת : אם תתקבל החלטה של משרד הבריאות לתת חיסון פוליו חי ("מסוג חדש ובטוח יותר") , כפי שמדובר בתקשורת - האם זה מעלה את הסיכון ללקות בפוליו למי שלא מחוסן בכלל? האם זה יכול לגרום לסיכון משמעותי ללקות בפוליו?

האם במקרה כזה הייתם ממליצים להתחסן בחיסון המומת?

האם חיסון מומת אחד יספיק כדי להגן עליה ?

האם הדקירה בשריר עקב החיסון יכולה דווקא להגביר את הסיכון ללקות בפוליו יותר ממה שחיסון אחד יגן?

תודה מראש,

קארן.

nightriders

New member
תשובות וקצת סדר...

- עדיין לא התקבלה החלטה אם לתת חיסונים חיים מוחלשים כלל.

- במידה ותנתן החלטה כזו, הרי היא תקפה לתושבי המחוז הדרום ולא מחוז המרכז.

- החיסון החי מוחלש הוא אכן בטוח יותר משום שהוא מכיל שני סוגי וירוסים (1,3) בניגוד לחיסון הקודם שהכיל שלושה (1,2,3). הזן מסוג 2, הוא הזן מהסוכן יותר. כיוון שבשנים האחרונות לא נמצאה תחלואה מזן זה, וגם משום שהזן הזה בחיסון הוא בעייתי החיסון החדש בטוח יותר. עדיין, כמו בכל דבר בחיים, הביטחון הוא לא במאת האחוזים.

- כמובן שמי שלא קבל חיסון פוליו מעולם נמצא בסיכון יותר גדול (גם אם מזערי) לחלות כתוצאה מחיסון חי מוחלש לעומת מי שכבר חוסן בחיסונים מומתים.

- לא ניתן לדעת האם מנה אחת של חיסון מומת מספיקה כדי להגן באדם ספציפי. יהיה כמובן נתח באוכלוסיה שכבר לאחר מנה אחת יהיה מחוסן, יהיו כאלה שגם לאחר 4 מנות לא יהיו מחוסנים.

- קיימת תאוריה שנזק בשריר (כתוצאה מחבלה או זריקה) בסמוך לקבלת חיסון חי מוחלש (בבליעה), מעלה את הסיכון ללקות בפוליו. אינני יודע עד כמה התאוריה מבוססת, אבל מן הראוי לציין אותה.

- לסיום , לא ציינת מדוע בתך לא קבלה חיסונים עד היום, אבל אם סרבת בעבר, אף אחד לא יכריח אותך גם היום.

מקווה שעזרתי

חיסון מומת לעומת חיסון חי-מוחלש

שלום קארן וברוכה הבאה לפורום שלנו!

אני לא בטוח לגבי בטיחות החיסון החי-מוחלש החדש. לפני שנתיים הוא שיתק 12,000 ילדים בהודו. אם באמת יש חיסון יותר בטוח מזה שלוש שנים, איך זה קרה שם?

יתרונו של החיסון החי-מוחלש זה שהוא מונע הדבקה באוכלוסיה (כלומר, מעניק "חסינות עדר") ושהוא יותר "פעיל", כלומר אמור להגן טוב יותר.
החיסון המומת איננו מונע הדבקה באוכלוסייה והוא מגן באופן אישי על המתחסן (אנו מקווים שהוא אכן יגן עליו - גם אם חוסנת - עדין יש סיכוי שתחלי במחלה).
כמובן, הצד השני של המטבע זה הבטיחות.

כאשר משרד הבריאות שוקל לחסן בחיסון חי-מוחלש, הוא חושב סטטיסטית אפידמיולוגית איך למנוע התפשטות הנגיף באוכלוסיה. זו הסיבה העיקרית להחליט להשתמש בו. השיקול שלך אמור להיות טובת הילד שלך, ואם חשיפה לחיסון החי-מוחלש חושפת אותו ליותר סיכונים מהחיסון בהשוואה לסיכונים מהחיסון המומת, ואם זה אמור להגן עליו ברמת הפרט, אולי זו בחירה טובה יותר עבורך?

מכל מקום, לדעתי הדיון הזה מקדים את זמנו...

nightriders

New member
תיקון לגבי השימוש במונח חסינות עדר

כי שוב נעשה כאן ערבוב מסוים. המונח herd immunity הוא בהקשר של בקרה/אלימינציה של מחלה בהתאם לאחוז הכיסוי החיסוני. אין קשר לחיסון מוחלש או מומת. הסוגיה היחידה היא כמה מהאוכלוסיה מחוסנת לעומת פוטנציאל הדבקה.
הרעיון בפוליו מוחלש שאנשים מעבירים לסביבה ועוזרים לפזר אותו וכך לחסן יותר אנשים. אפשר לומר שכיוון שקצב ההתחסנות יהיה מהיר יותר וכך נוכל להגיע מהר יותר לחסינות עדר אך זוהי לא "חסינות עדר".

elraviv

New member
nightriders לא מדויק

מה שכתבת נכון בד"כ אבל לא בפוליו, החיסון המומת מגן רק על המחוסן, אבל הוא עדיין יכול להפיץ את המחלה.
כי הוירוס יכול לגדול אצלו במעי מבלי שישפיע עליו, בניגוד לחיסון המוחלש, שם החסינות מתחילה מהמעי ולכן המחוסן לא יאפשר לוירוס לגדול אצלו במעי.

nightriders

New member
כך מי שמחוסן במוחלש יכול להפיץ

חסינות העדר באופן כללי בפוליו היא בעייתית.
אדם חולה מפיץ את הוירוס לתקופה הארוכה ביותר. אדם שחוסן בחיסון מומת מפיץ לתקופה מעט יותר קצרה, ואדם שחוסן בחיסון מוחלש מפיץ לתקופה עוד יותר קצרה.

בכל מקרה, נכון לעכשיו לדעתי אין שום מקום לחיסון בנגיף חי מוחלש.

cומcו

New member
הוא לא כ"כ מקדים את זמנו

אני חזיתי שבסוף ייתנו טיפות עוד לפני שידעתי שמדברים על זה והנה זה מגיע בצעדי ענק.

karen47

New member
עדיין לא ברור לי...

מה שלא ברור לי הוא , לאור המקרה של החיסון האוראלי בהודו שציין מור ומקרים דומים, האם החיסון המוחלש מסוכן יותר מוירוס הבר?
אני מניחה שמי שחי באורח חיים בריא - רוב הסיכויים שלא ייתקף בשיתוק כתוצאה מוירוס הבר. האם ידוע האם זה נכון גם לגבי החיסון המוחלש ?

אני שואלת את זה גם לגבי המקרה שנותנים את החיסון ישירות לילד וגם לגבי המקרה שהוא נחשף לוירוס החיסון דרך הפרשות , למרות שלא קיבל חיסון בעצמו...

nightriders

New member
מה שלא ברור הוא איזו תשובה את רוצה לשמוע

אם WHO או משרד הבריאות היה חושב שהחיסון יותר מסוכן מהוירוס (כל חיסון) הוא בכלל לא היה עושה בו שימוש , הלא כן?

אם מראש החלטת שהחיסון לא יעיל ומספיק אורח חיים (זכותך להחליט כך) אז מה את מנסה לשאול?

עוד לא התקבלה בכלל החלטה לחלק חיסונים וגם אם תתקבל היא תהיה לתושבי הדרום ממילא.

פולספגן

New member
אם היא תתקבל, היא תהיה לכל הארץ

אני לא מאמינה שייעשו החלטה כזאת, כל עוד זה לא עבר לחופי ראשון.

nightriders

New member
ממש לא בטוח

בהחלט ייתכן שתתקבל החלטה לטפל רק בתושבי מחוז דרום, ורק ילדים עד גיל 8 (כי אלה ילדים שלא קבלו חיסון מוחלש מעולם).
זה גם מה שכתוב בדף המידע.

פולספגן

New member
לפי הכתוב שם, זה יינתן לכל מי שלא חוסן ב-OPV

באיזור הדרום כאשר הרוב הם ילדים עד גיל 8 כי אז הוצע החיסון משימוש בארץ.

אגב, עפ"י ס'7 זה עדיין לא הגיע למרכז, אך אם יגיע לחופי ראשון, סביר להניח שכבר כל הארץ יצטרכו להתחסן ולא רק תושבי המרכז.

nightriders

New member
לא, זה לא עובד כך

את החיסונים מזמינים מראש (ולדעתי הם הוזמנו). אין אפשרות כך סתם לעשות outreach לכל מי שלא קבל חיסון OPV. לכן כמדיניות זה מתבצע אך רק לילדים עד גיל 8. אין אפשרות לעשות לכל המדינה רק לאנשים שלא מקבלים OPV. ניהול מבצעי חיסון כזה הם לא פשוטים. אז אם יחליטו לבצע OPV גם למבוגרים, יעשו את זה לכולם (וזה ממש לא הכיוון כרגע). ההמלצה הזאת לגבי OPV עד גיל 8 באזור הדרום היא ככל הנראה המלצה של אנשי ה WHO שבקרו באזור.

לגבי חיסון לגבי שאר הארץ במקרה ויצפין - לדעתי במשרד הבריאות בעצמם עוד לא יודעים מה לעשות, כך שממש לא ברור לי מאין את שואבת את הביטחון מה בדיוק יקרה. כרגע מנסים לבדוק נוכחות וירוס בבדיקות צואה. אם ימצאו דגימות חיוביות זה יכול מאוד להשפיע על ההחלטה.

כל המצב הזה חסר תקדים. ככל הידוע לי מעולם לא בוצע מבצע חיסון על סמך ממצאים בביוב בלבד ללא תחלואה. אולי משום שבכל העולם רק 4 מדינות בודקות את זה בביוב.
דעתי האישית שלאור הממצאים כרגע אין מקום לחיסון OPV בכלל. הולך להיות מעניין.....

פולספגן

New member
לא, הסיבה שזה לילדים עד גיל 8 היא כי לפני 8

שנים, החיסון הוצא משימוש בארץ והם לא קיבלו אותו.
אין לי מושג, מתי החיסון הוצא בארה"ב ואין לי כוח לבדוק, אך ההגיון אומר שלפני כן, כמו כל דבר עד שלנו נופל האסימון, כמו הכספית בצהבת B שהוצאה הרבה אחרי שבארה"ב הוצא.

אני שואבת את הבטחון שלי בעקבות נסיון חיים וראיה איך משרד הבריאות פועל.

nightriders

New member
you don't say

ברור שזה ניתן לילדים עד גיל 8 כי בשנת 2005 החיסון המוחלש הוצא משימוש. כתבתי את זה כבר בהודעה הקודמת שלי, כך שאני לא מבין מדוע את חוזרת על זה.
מה שאמרתי שאין שום כוונה לנסות לאתר ילדים מעל גיל 8 שלא קבלו OPV. ההנחה היא שכל מי שמעל גיל 8 חוסן (אפילו שזו לא המציאות משום שיש מהגרים מכל מיני מדינות ועוד כל מיני אנשים שלא חוסנו).
כרגע אף אחד לא יודע מה יהיה, אפילו לא אם יחוסנו רק ילדי מחוז הדרום, בטח ובטח לא כל המדינה.

פולספגן

New member
ברור שלא ינסו לאתר, אך כל אחד שמעל גיל 8

שיבוא להתחסן יחוסן אוטומטית בלי הרבה שאלות בחינם.

למעלה