חיסון פוליו מוחלש

nightriders

New member
לא יודע

ייתכן שכן, ייתכן שלא. ככל הידוע לי היום במסגרת המבצע של השלמת חיסוני פוליו אנשים מעל גיל 18 לא יכולים לבוא ולקבל את החיסון ממשרד הבריאות (ייתכן שהם יכולים מהקופות לפי הסדרי הביטוח שלהם).כך שאל תהי כלכך בטוחה. ביחוד לאור העובדה שבמקרה של חיסונים מוחלשים יש לנקוט אמצעי זהירות גדולים יותר (למשל מספיק שאחד מבני הבית מוחלש חיסונית וזה כבר בעיה).

karen47

New member
אני באמת מרגישה שאין לי מספיק מידע...

נכון שנטיית הלב שלי היא נגד חיסונים, אבל בסופו של יום אני מרגישה שחסר לי מידע להחלטתי הסופית.
לפי הכתבה http://digitaljournal.com/article/323371 וסוף ההרצאה של סוזן האמפריז (בhttp://www.hisunim.com/index.php?option=com_content&view=category&id=43&Itemid=145 ) נראה שהחיסון המוחלש בהודו גרם להרבה יותר מקרי שיתוק מוירוס הפוליו עצמו . האם אני מפספסת כאן משהו או שבעצם הוא הרבה יותר מסוכן מוירוס הפוליו עצמו?

כמו כן, האם מישהו יודע אם רוב מקרי השיתוק/ מוות היו של מי שקיבל את החיסון או ישירות או שגם מי שנדבק ממנו היה בסיכון גדול?

בנוסף לכך יש משהו שאני לא מבינה ואני בטוחה שמי שמעורה יותר בחומר ישמח להסביר לי:
אומרים שיעילות החיסון ע"פ היצרן היא 84-100% , אבל ממילא 90% לפחות מהנדבקים בפוליו לא יפתחו שום תסמינים . אז מה החיסון נותן מעבר למצב הקיים?

nightriders

New member
התשובה שתקבלי תלויה במי תשאלי

אז אולי כדאי שתבחרי לשאול את מי שמתאים לנטיית הלב שלך וכך יהיה לך יותר קל בחיים.

מי שמחליט אם חיסון יינתן או לא יינתן אלא גופים ממשלתיים. אם מישהו שם היה חושב שחיסון גורם ליותר שיתוק מהוירוס עצמו הוא לא היה מאשר אותו.

לגבי השאלה האחרונה שלך יש תשובה פשוטה. אם יעילות החיסון בהורדת תחלואה היא 90% מדובר על הורדת התחלואה ולא המקרים האסימפטומטים (שממילא לא נספרים בתחלואה). דוגמה מספרית אם מתוך 1000 מודבקים שאינם מחוסנים 10 יפתחו שיתוק, אז מתוך 1000 מודבקים מחוסנים 1 יפתח שיתוק. (זוהי יעילות של 90%).

cומcו

New member
כן

הצרה הנוספת של החיסון המוחלש היינו שגם אלו שנמצאים ליד המחוסן, יכולים לחלות בפוליו ולכן חשוב מאוד לרחוץ ידיים היטב אם היית בקרבת אחד כזה ממש כמו במצורע.

באומרך וירוס הבר, אני מניחה שאת מתכוונת למחלת הנשיקה מסוג EBV שהינה מחלה שרצוי שהיא תחלה בה, כי אחרת זה יתנקם בה בתקופת ההיריון וכל התקופה היא תהיה בלחץ עצום לא להידבק ואם תידבק, ייתכן ותצטרך להפיל או ללדת תינוק בעל מום.

cומcו

New member
תוכל להסביר, בבקשה, איך זה קשור לפוליו?

לפי מה שאני יודעת, סוג בר (WT) מתייחס לפנוטיפ של הצורה האופיינית לזן כפי שהוא מתרחש בטבע. במקור, סוג בר היה נתפס כתוצר סטנדרטי, אלל "נורמלי" במוקד, בניגוד לזו המיוצרת על ידי אלל "מוטציה" שאינו סטנדרטי.

קומרן

New member
מדובר בוירוס הנפוץ והמצוי בטבע

פשוט תרחיבי את החיפוש שלך מwild-type ל Poliomyelitis בויקיפדיה

cומcו

New member
Poliomyelitis זה לא התרגום של שיתוק ילדים?

לא הבנתי איך זה קשור לבר.

אשמח מאוד, אם תכתוב, בבקשה, כמה מילים.

קומרן

New member
כתוב שם מה הכוונה בוירוס הבר של פוליו

בכל מיקרה, ה wild-type של פוליו זה הוירוס ה"טבעי" של פוליו , בשונה נניח מוירוס מוחלש

nightriders

New member
EBV לא קשור בכלל....

בר כמילה נרדפת לפרא או ל wild type ולא לאפשטיין בר וירוס. והסכנה בהריון זה לגבי CMV (שהוא הרפס מסוג אחר).
בקיצור עשית סלט

nightriders

New member
בהריון יש סכנה להכל

ארגון הגניקולוגים (בניגוד לעמדת משרד הבריאות) ממליץ על בדיקת CMV ולא EBV ככל הידוע לי (את מוזמנת להביא לי סימוכין במידה ואני טועה ואשמח ללמוד).

מעבר לכך, סיבוכים בהריון יכולים להתרחש גם עקב ריאקטיבציה - כלומר "התעוררות" מחדש של הוירוס אצל אדם שנדבק בעבר. סתם משהו זריז
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21995502
רוצה לומר שהדבקה אינה נותנת פוליסת ביטוח.

כך שצריך קצת יותר מההצהרה שלך כדי לומר בביטחון שצריך להדבק ב EBV לפני ההריון, אחרת יש סכנה חמורה. לא שזה משנה עקב התפוצה האדירה של הוירוס הזה (זה קצת קשה לא להדבק בו).

cומcו

New member
אין גניקולוג אחד שירשום להריונית לעשות CMV

ולא ירשום לה באותה נשימה גם את ה-EBV, כי שניהם מוגדרים כמחלת הנשיקה.

elraviv

New member
מור - לא היה ולא נברא.

כתבת ואני מצטט "אני לא בטוח לגבי בטיחות החיסון החי-מוחלש החדש. לפני שנתיים הוא שיתק 12,000 ילדים בהודו. אם באמת יש חיסון יותר בטוח מזה שלוש שנים, איך זה קרה שם?"

אז נכנסתי למאמר שאתה מצטט http://digitaljournal.com/article/323371
הוא מספר שב 10 השנים האחרונות הייתה עליה של פי 12 במספר השיתוקים שאינם שייכים לפוליו. non-polio acute flaccid paralysis (NPAFP)
הרופאים Dr. Neetu Vashisht and Dr. Jacob Puliyel מנסים לקשור את זה לחיסון בחיסון הישן שהפסיקו להשתמש בו בארה"ב לפני יותר מ 10 שנים.
אבל חוץ מהתאמה (לא נכנסתי למחקר לראות עד כמה היא חזקה) אין להם מנגנון הקושר את החיסון לשיתוק. בהחלט יכול להיות שעוד משהו השתנה ב 10 השנים האחרונות, או שירידה במספר מקרי הפוליו גרם לזיהוי שיתוקים שבעבר יוחסו לפוליו, או שישנה סיבה אחרת.

עכשיו לסיכון עצמו ע"פ http://realitybugs.me/2013/06/25/polio/
הסיכוי לפתח שיתוק כתוצאה מחשיפה לפוליו היא 1:1000 עד 1:200 (הסיכוי למות 1:400)
הסיכוי לפתח שיתוק כתוצאה מהחיסון המוחלש הוא 1:13,030,000 עד 1:2,390,000
וצריך לזכור שהוא יורד עוד יותר אם מקבלים את ה IPV לפני ה OPV...

elraviv

New member
קראתי גם את המחקר

זה לא מחקר, זאת סקירה כלכלית
http://www.issuesinmedicalethics.org/202co114.html
הם טוענים שחיסול הפוליו לא היה בראש העדיפויות של מע' הבריאות ההודית, והשותפות ההודית במאמץ העולמי של חיסול הפוליו, עולה לה כסף רב ומעוות את סדירי העדיפות שלה.
לפי דעתם הודו הייתה צריכה להוריד את רמת הפוליו לרמות "נסבלות" ולא להשקיע מעבר לכך.
בנוסף הם מציינים שהרצף הגנטי של הפוליו ידוע כבר מ 2002. ולכן לעולם לא יחוסל, כי תמיד יהיה ניתן ליצור (לסנטז) אותו מחדש.
ולכן הכל תרמית ולעולם לא יסתיים מבצע החיסול אפילו כשלא יישארו יותר נגיפים.

(הטכנולוגיה תאורטית קיימת אבל עד היום הצליחו לסנטז רק חיידק אחד - קראו לו סינתיה - וגם זה דרש המון מאמץ של המומחים הגדולים בתחום - מעשית אין שום סיבה לעשות את זה, אפילו בתור נשק ביולוגי פוליו לא קטלני מספיק, יש המון חיידקים ווירוסים אחרים "יעילים יותר")

לסיכום בשם אג'נדה כלכלית מעוותת וקצרת ראות, הם רוצים להגיע למצב בו הפוליו הוא ברמות "נסבלות", אני משער שזה אומר 0% בקרב השכונות העשירות ו כמה שלא יהיה כי למי אכפת בשכונות העניות. - והם משתמשים בכל הארסנל שיש להם כדי לעשות זאת.

ואפשר לקרוא את המחקרים ולדעת מה קרה שם

הגרף המצורף במאמר הבלוג הזה אליו הפנית, מראה לכאורה את אפקט החיסון בארה"ב על הירידה בתחלואה בפוליו. מאד מרשים. צריך לגרד קצת מה מסתתר מאחורי התרשים הנחמד כדי להבין את הטעות.

מה באמת קרה בארה"ב עם הפוליו?

מה קרה בארה"ב

תקלה בלתי ברורה מונעת ממני לשלוח את ההודעה המצורפת כאן מאתמול - ראו בקובץ המצורף כתמונה.

מה קרה עם הפוליו ואיך שינו ההגדרות

במאמר של מילר על הפוליו, הוא מסביר ומביא נתונים נוספים:
1. מחקרים ונתונים על תרומת החיסונים האחרים לעליה בתחלואה בפוליו (פרק תיאור המחלה).
2. שיעורי התמותה מפוליו בארה"ב ובאנגליה פחת בכ 50% עוד לפני החיסונים (פרק יעילות החיסון).
3. ההגדרות של פוליו שונו עם הכנסת החיסונים לשימוש (אגב, גם בישראל אותו התרגיל - משנת 1957 הפסיקו לדווח על פוליו שאינו משתק, וראה זה פלא - הגרפים יורדים בצורה משמעותית - איזה פלא החיסונים האלו!).
4. במקביל ל "ירידה" בדיווחי הפוליו - עלו הדיווחים על מננגיטיס א-ספטית (ממש כפי שמדווח לנו במחקר הנ"ל).

אז אפשר להמשיך לטמון את הראש בחול ולכתוב בלוגים המהללים את חיסוני הפוליו, ואפשר גם סתם לקרוא את המחקרים ולהבין שלחיסוני הפוליו לא היה תפקיד משמעותי, אם בכלל, בהפחתת הפוליו בשנות החמישים-שישים לאחר כניסת החיסונים.

elraviv

New member
כאמור קראתי את המחקר - איפה ההתנצלות שלך?

טענת טענות מפוצצות על 12,000 שיתוקים מהחיסון החדש - קראתי את המחקר שלך והנה לא היה ולא נברא.
היה נחמד אם היית מודה בטעותך.
אבל ההתקפה היא ההגנה הכי טובה, אז אתה ממשיך ומעלה סיפורים חדשים, כי אולי לא נשים לב

למעלה