חיסונים בישראל לא מכילים כספית

קומרן

New member
או יותר נכון החוסר כספית :)

בכל מיקרה, התשובה שלך (שעדיין לא הייתה) לשאלה של חסון משעה 23:28 מעניינת

כספית

ראשית, כספית בחיסונים אינ איום, אלא עובדה. אנו מביאים את המידע של יצרן החיסון, לא את מה שפרופ' סומך אומר או טוען. אתה גם מפנה לאתר שלו עצמו, שם מופיעה תכנית החיסונים, אך ללא סוג ויצרן החיסון. האם זה רציני?! באתר שלנו, בדף על תכנית החיסונים, תמצא קישורים לעלון היצרן של החיסונים הניתנים בארץ - לפי תדריך החיסונים של משרד הבריאות.

כאשר היצרנים יעדכנו את החיסונים ואת העלון שלהם, גם אנו נעדכן את המידע באתר. עכשיו, בוא ואסביר לך מדוע קשה ליצרנים לוותר על כספית לגמרי (ולמה הם פעלו כדי לקבוע סף המחייב דיווח, שיאפשר להם לפעול בצורה הבאה).
את הכספית משלבים בשלב מוקדם בתהליך הייצור, וזה מלווה את תהליך היצור כולו, וכך בעצם הופך חלק אינהרנטי מהתרכיב. ישנו שלב שאמור להוציא אותו בסוף, אבל זה לא מוציא אותו לגמרי. כספית בתהליך הייצור מאפשר ליצרנים להוריד את רמת הסטריליות הנדרשת בתהליך הייצור, מה שחוסך עלויות ומקטין סיכונים מבחינתם.

חסון ווקס, אני חושב שאתה יותר מדי נטפל לנושא הכספית. אפשר באותה המידה לדבר על אלומיניום, הנמצאת בחלק גדול מהחיסונים. ויש חומרים רעילים נוספים שאפשר לדבר עליהם. אני מבין שאתה מתלהב להגן על פרקטיקת החיסונים, אבל בוא תכיר בעובדות כהווייתם. אתה יכול לטעון למען החיסונים למרות החומרים הרעילים שבהם, זה לגיטימי, אבל אל תנסה לסובב את המציאות. אם היצרן כותב שיש כספית, אז יש כספית. given.

אני אמשיך להטפל כל עוד אתה תמשיך להזכיר את זה

בנושא האלומיניום דנתי איתך למטה ומצאתי גם שגיאה של שישה סדרי גודל (פי מאה אלף) בחשבון שלך, שאגב עדיין לא קיבלתי התייחסות עניינית אליה. בתור יו"ר העמותה אתה מחוייב לאמינות כלפי הציבור. אתה טוען שכשאתה טועה אתה מתקן את הטעות, אז בבקשה תפסיק להזכיר את הכספית - זוהי שגיאה שפוגעת באמינות שלך. אותו כנ"ל לגבי חישוב האלומיניום.

אני לא יודע ממתי הוראות היצרן שלך, אבל אני יודע על הדרישה של הFDA להוציא את הכספית מהחיסונים (שוב, נצחון שלכם על הממסד yay). יכול להיות שהיצרן מציג את שם החומר ככסת"ח ע"מ להגן על עצמו מתביעות וכל מה שיש שם זה כמות זניחה שלא חייבת בדיווח (traces<0.3ug).

אני פונה אליך בדרישה (!) שתוציא את שני הטיעונים הללו מארסנל הטיעונים שלך ושתמחוק אותם מהטיעונים אצלך באתר משום שהם פשוט שקריים ומטעים את הציבור עליו אתה מנסה להגן.

אגב, האם הבעיה היחידה שיש לך (באופן אישי) נגד חיסונים זה החומרים המסוכנים? או שכל השיטה מפוקפקת בעינך?

סליחה, מי נגד מי פה

מור חסון נגד חסון וקס?

כבר התבלבלתי מהכינויים, אבל בתור אפידמיולוגית בהכשרתי, אני בעד חסון וקס.

iicרjית

New member
ציטוטים לחוד ומציאות לחוד

עם כל הכבוד ויש כבוד, פרופ' סומך עדיין אינו אמון על כתיבת עלוני היצרן לחיסונים הניתנים בארץ.

רק מה שכתוב בעלון הצרכן הוא האסמכתא הרשמית להימצאות כספית כן או לא בחיסון.

דבר שני-הלוואי ורק כספית הייתה הבעיה היחידה של החיסונים.זו לא הבעיה היחידה, יש הרבה מרכיבים נוספים בעייתים שגורמים לנזקים רבים עליהם יש מערך פיצויים של מיליוני דולרים בארה"ב ולא בכדי.

דבר שלישי- מר חסון היקר, הפורום הנ"ל אינו מקום לניהול ויכוחים מדעיים, אלא כמענה לפניות גולשים.
באם הינך סבור כי ניתנה תשובה "מטעה" לגולש מסוים אתה מוזמן לפנות למנהל הפורום ולנהל שיג ושיח עימו על טענותיך ואם בסופו של יום יסבור מנהל הפורום כי אכן יש צדק בדבריך, האמן לי כי תפורסם תשובה מתוקנת לאותו גולש.

כולי תקווה, כי תקבל עצה ידידותית זו ונוכל לנהל פורום מתורבת, ענייני ולא מקום לשרשורים אינסופיים שאין להם מקום במהות של הפורום הנ"ל.

תשובה

הבאתי רפרנס שמצורף לתגובה הראשונה בשרשור. זהו רפרנס עדכני. אם יש לך עלונים עדכניים של אותם החיסונים אשר כתוב בהם אחרת הציגי אותם כאן. מבחינתי יתכן והעלונים שהוצגו באתר הם מלפני כמה שנים.

נושא השרשור הזה הוא כספית ועל כן אני נטפל כאן לנושא הזה. בשרשורים אחרים אני נטפל לנושאים אחרים.

אם יש מקום לויכוחים מדעיים זה כאן. אנשים כאן באים לקבל מידע על חיסונים ואני לא יכול לעמוד מנגד כשאני רואה מידע שגוי ומסולף מוצג כאן בכזה בטחון. יתכן ואנשים מסתמכים על מידע מפוקפק שכזה בקבלת החלטות בנוגע לבריאות ילדיהם. אין לי בעיה להיות מתורבת, (אם כי כאשר פונים אלי בעוקצנות אני עוקץ חזרה) אבל אני מתעקש להציף את המדע בשביל להראות שלא מדובר בחלטה שרירותית של שר בריאות ששוחד ע"י תאגיד תרופות. תסלחי לי אבל אבל ללא מדע אולי עדיף לפנות לפורום הומיאופטיה או גילוי עתידות.

iicרjית

New member
השרשור הזה

נפתח על ידך.

מטרת הפורום הייתה כפי שציינתי, ומאחר והוא לא נפתח על ידך ואתה לא קובע מטרותיו ואתה גם לא מחליט מה נכון או לא נכון, והאמת היא האמת שאתה רואה בעיניך בלבד, אנו לא ניתן לך יד בנסיונות האלו שמעוותים את המטרה להביא את הצד השני של המטבע (כמו למשל התעלמותך ממערכת הפיצויים בארה"ב על נזקי החיסונים).

המדע הוא נר לרגלי

בתור איש מדע שמסתמך על תוצאות של ניסויים מדעיים, פוליטיקה ומדיניות אינן בכלל שיקול. אני לא יודע מה המניעים לפתיחת הקרן הזאת, אני לא יודע מה הקריטריונים שלה ולומר לך את האמת זה גם לא מעניין אותי. כאשר אני קורא מאמר שמראה ניסוי מבוקר על יעילות של חיסון או מחקר מבוקר שמפריך קשר בין חיסון לתופעות לוואי מסויימות הם שווים הרבה יותר בעיני.

מור סגמון הוא מנהל הפורום והוא קובע את הכללים, אבל אין לו בעלות על נושא החיסונים. כל עוד יש ביכולתי להציג את האמת המדעית (וזו לא הדעה שלי אלא של הקהילה המדעית כולה) אני אמשיך להציג אותן שוב ושוב לכל אדם שנכנס לפורום לקבל מידע. אמרת שלמטבע שני צדדים, אז אני מציג את הצד המדעי שלו.

אם אני נתקל בסילוף ועיוות של נתונים ותוצאות אני אציף אותם שוב ושוב עד שיפסקו.

האמת המדעית היא נר לרגלי והמעורבות שלי בפורום הזה (ובפורומים אחרים) היא התנדבותית לחלוטין. אף חברת תרופות/משרד בריאות/בית חולים או כל גורם רפואי אחר לא משלם לי ולו שקל אחד על שום דבר ולא מכתיב לי שום דבר. כל מה שאני אומר מבוסס על דברים שקראתי ולמדתי.

פולספגן

New member
"ובפורומים אחרים"

נרשמת ל-
כשהפורום הזה נפתח וזהו הפורום היחידי שבו אתה משתתף ב-

חיסונים בישראל מכילים כספית - בדוק.

תסתכל בתדריך החיסונים של משרד הבריאות: http://www.health.gov.il/PublicationsFiles/tadrich_Chisunim.pdf

אמנם נשארו רק חיסונים בודדים עם כספית, אבל עדיין משתמשים בהם. הנה הציטוט מהתדריך לאחיות (מצטערת שזה יצא הפוך, זה העתק והדבק מקובץ PDF):

3. מרכיבים אחרים בחומרי חיסון
חומרים אלה נמצאים בכמויות מזעריות בחומרי החיסון ומידע על כך רשום בעלון התרכיב.
תפקידם ליצב את האנטיגנים בתרכיב או למנוע צמיחת חידקים .
Preservatives משמרים חומרים 3.1
; DTP ,DT ,Td ,HBV ,שפעת ,JE ,IG בתרכיבים (thiomersal) אורגנית כספית כגון
IPV+DTP ,IPV ,HAV בתרכיבים phenoxyethanol ;(Pedvax) PRP-OMP המופילוס
(תרכיב מרובע).
Stabilizers מייצבים חומרים 3.2
.IG ב - glycine ;YF ,MMR בתרכיבים gelatin ;OPV בתרכיב magnesium chloride כגון
Adjuvants עזר-חומרי 3.3
כגון מרכיבי ה-aluminum שתפקידם להגביר את האנטיגניות של חומרי החיסון, בתרכיבים כמו
.DTP ,DT ,Td ,PRP-OMP המופילוס ,HBV ,HAV

hhaaa

New member
תודה שוקולד, שכחת לציין תאריך
התדריך:

תדריך חיסונים 1999 , עדכון ספטמבר 2012
אם כך גם משרד הבריאות בעצמו טוען שיש כספית בחיסונים- (אני ספרתי בכ- 7 חיסונים).

פחחח מצאת מאיפה לקחת

תדריך החיסונים מעודכן טלאי על גבי טלאי. יש המון סתירות פנימיות.
אני יודע אני יודע, משרד הבריאות לא בסדר בקטע הזה. זה לא חדש.
רציתם עלונים לצרכן? אני עובד על זה ואז אני מקווה שנגמור סוף סוף עם הקשקוש הזה

בקשה לכל מחפשי האמת

בשביל למנוע השחתה מיותרת של זמן בבקשה תנו לי את השמות של החיסונים שלטענתכם מכילים כספית ואני אמצא להם עלונים לצרכן עדכניים.
פלסבגן, אני יודע שכבר נתת בעבר אבל אני לא מוצא את התגובה שלך באשכול הארוך והמיותר הזה.

האם זו רשימה סופית?

DT, HPV, שפעת
אחרי שאני מביא סימוכין לכל החיסונים הללו (עלוני צרכן עדכניים) לא יהיו יותר דרישות טענות או מענות? - במיוחד ממך פלסבגן
אני מתכוון ללכת במיוחד לקופת חולים/טיפת חלב בשביל זה.

פולספגן

New member
אני יכולה לדבר רק בשם עצמי וכן לא יהיו מצידי

טענות על כספית למעט אלו ללא הדיווח בשל היותם מתחת לסף המצריך דיווח.

למעלה