חיסונים בישראל לא מכילים כספית

הבעיה שאתה מביא מקורות ומצטט מהם לא נכון

ואחרי שזה חוזר על עצמו כבר קשה לי לסמוך עליך, צר לי.

כתבתי כאן "מבחינתי, המקור האמין ביותר לתכולת החיסונים, הם דפי היצרן עצמו. כמעט בכל חיסוני השפעת הניתנים בארץ, יש כספית (פתח פרק "בטיחות החיסון", יש שם קישורים לדפי היצרנים)."

אז נתתי לך את הקרדיט והלכתי לאתר שלך, לא התעצלתי, פתחתי כל PDF והם מוכיחים את ההפך: שבחיסונים בישראל אין תימרוסל. כתבתי הודעת תגובה אך היא כבר אבדה בשרשור ארוך והיא גם נפתחת באופן לא ברור כי לא נשאר מקום בעמוד... אז הנה היא כאן, בשידור חוזר למי שפספס:

בעלון היצרן של החיסון הראשון (Novartis: Fluvirin) מצוין שיש שתי צורות; בשנייה (multidose, כלומר מזרק רב פעמי המשמש לכמה מנות חיסון) יש תימרוסל, אך בראשונה (מזרק ממולא מראש) הוא מוצא:
Prefilled syringe, 0.5-mL. Thimerosal, a mercury derivative used during manufacture, is removed by subsequent purification steps to a trace amount (≤ 1 mcg mercury per 0.5-mL dose). (3, 11)
http://www.hisunim.com/images/documents/Package_Inserts/Novartis_Fluvirin_2010_2011.pdf

גם בעלון היצרן של חיסון השני (Sanofi Pasteur: Vaxigrip מ-2006) מצוין לגבי thimerosal שהוא רלוונטי רק למזרק רב פעמי in multidose presentation only.
http://www.hisunim.com/images/documents/Package_Inserts/Sanofi_vaxigrip_package_insert.pdf

לגבי השלישי (GSK: Fluarix) מצוין מפורשות:
FLUARIX is formulated without preservatives. FLUARIX does not contain thimerosal.
http://www.hisunim.com/images/documents/Package_Inserts/GSK_us_fluarix.pdf

מכיוון שבישראל משתמשים במזרק אחד למנה אחת ולא במזרק אחד המכיל כמה מנות הזרקה לכמה אנשים (multidose) הרי שלפי המקורות באתר שאתה עצמך הבאת התימרוסל אינו רלוונטי, וזה מתיישב בדיוק עם הדברים שהביא חסון וקס (וקראתי אותם רק לאחר שכבר כתבתי את ההודעה מכיוון שהתעדכנתי בפורום מלמעלה למטה).

amza

New member
רק שאלה קטנה...

למה שתינוק בן שנה לא יאכל כריך טונה?

פולספגן

New member
כריך שלם?

חוץ מזה, מדובר גם על גילאים יותר קטנים כפי שציינתי (חודשיים, 4 חודשים וחצי שנה)

תאורטית ומעשית

תאורטית - ה-FDA הוציא לאחרונה הנחיה לא לתת לילדים יותר ממנת טונה בשבוע.

http://www.fda.gov/food/foodsafety/...ogenscontaminants/methylmercury/ucm115662.htm

הסיבה היא שהדג מכיל ריכוזים נמוכים של כספית שמקורה במי האוקיינוס שאנחנו מזהמים. ככל שהדג גדול יותר וחי יותר זמן, הוא יכיל יותר כספית ובגלל זה דגים כמו כרישים למשל לא מומלצים לאכילה.

מעשית? אני לא תזונאי, ועל כן אני לא יודע מה ההמלצות כיום לגיל המינימלי לטונה (או כל מאכל אחר לצורך העניין)

amza

New member
תודה

מבחינת הכמויות, הבת שלי בגיל תשעה חודשים בהחלט היתה מסוגלת לטרוף סנדויץ' כזה, לו היא היתה אוהבת טונה

shira29

New member
בטח שיש קשר לאפופטוזיס

בניסויי חיה, כאשר מכניסים אדג'ובנטים גורמים להיווצרות מחלות אוטואימיוניות (יש המון מודלים כאלו). מחלה אוטואימיונית מקורה בתאים שאינם יודעים לעבור אפופטוזיס.
בהזרקת אדג'ובנטים גורמים לאיקטוב מערכת החיסון. אגב, אף אחד לא מבין את המנגנון שבו הם עובדים, רק יודעים שזה עובד. אחת הסכנות היא באובר אקסיטציה של המערכת.

אחד הנתונים המדאיגים היום את הראומטולוגים הוא העליה החדה (אני חושבת שהמספר הוא פי 6) במספר המחלות הראומטולוגיות בילדים בעשור האחרון, אותו עשור, ראה זה פלא, שמספר חיסוני הילדות הוכפל.

shira29

New member
תיכנס לספריה המדעית

תקיש בחיפוש adjuvant and autoimmune disease
תקבל קצת יותר מ- 10000 מאמרים.
Enjoy

zlp

New member
הוא שאל מה הקשר לאפופטוזיס

הטיעון "מחלה אוטואימונית נגרמת בגלל שלימפוציטים לא עוברים אפופטוזיס" הוא לא תשובה לשאלתו.

זה בגלל שאין כזה

הרפרנס הרלוונטי היחיד שקיבלתי הוביל למאמר in vitro שהסברתי בפירוט למה הוא לא רלוונטי. מה גם שכל דיון הכספית מופרך מהיסוד כי...
א י ן כ ס פ י ת ב ח י ס ו נ י ם ב י ש ר א ל ! ! !

פולספגן

New member

קרא מחקרים ואל תדבר שטויות, כמו למשל של Yel L et al.
נמצא ב-Int J Mol Med. 2005 Dec;16(6):971-7.
PMID: 16273274

Thimerosal-induced apoptosis was associated with depolarization of mitochondrial membrane, generation of reactive oxygen species, and release of cytochrome c and apoptosis-inducing factor (AIF) from mitochondria to cytosol.

וזה היה משתי שנ' של חיפוש.
אם תרצה, תקבל עוד ...

מה קרה, אתה מתחיל לשקשק שגיליתי לחבר'ה שחיסונים גורמים גם לסרטן

התייחסות - קצת בעיכוב

לגבי מאמר המיטוכונדריה, אני חושב שיש הבדל קל בין מה שקורה לתאים בצלחת למה שקורה כאשר מזריקים לשריר. בעבר כבר ציינתי את המיהול העצום שהחומר עובר ואת זמן הסילוק שלו מהגוף. במאמר הנתון התימרוסל התחיל להשפיע בריכוז של 1 מיקרומולר (וגם שם זה לא הבדל משמעותי סטטיסטית) והאפקט המשמעותי חל בריכוז 5 מיקרומולר. רק לסבר את האוזן מדובר בריכוז המצוי בסטוק של החיסון. קחי את חצי המיליליטר הזה ותמהלי אותו בנפח הדם ותקבלו ריכוז כל כך זעום שאפילו במחקר הזה הוא לא מזיק. על כל פנים לא מצאתי טעם להמשיך לדון בזה מהסיבה הפשוטה שכבר אין כספית בחיסונים, כך שגם אילו היתה סכנה (ולדעתי לא היתה) היא חלפה בזכות מתנגדי חיסונים צעקניים.

קומרן

New member
לא טעית לגבי ההגבלה של המבוגרים?

" ואפילו יש הגבלה לנו המבוגרים של פעמיים בחודש"

בכתבה הזאת שאת בטוח זוכרת , מדובר על הגבלה לילדים של פעמיים בחודש

פולספגן

New member
צודק, רק קח בחשבון שמדובר בילדים ולא בתינוקות

חוץ מזה, גם למבוגרים לא רצוי לצרוך.

למעלה