חיסונים לתינוק

shir4n

New member
חיסונים לתינוק

שלום, הקטנה שלי בת 3 וחצי חודשים וחוץ מהחיסונים של הבית חולים לא חוסנה.
אחרי קריאה באינטרנט החלטתי לוותר על רוב החיסונים.
כרגע נראה לי שאחסן פוליו מומת, טטנוס ודיפטריה.
אני עדיין מתלבטת לגבי HIB ולגבי מתי לחסן.
הקטנה נכנסת לגן בגיל 7 וחצי חודשים ולא רוצה לסכן אותה.
האם כדאי לחסן בפוליו מומת בגיל 5 ו-7 חודשים (2 מנות) כדי שתהיה מספיק מוגנת?
האם ניתן לדחות את הטטנוס ודיפטריה לאחרי גיל שנה או רצוי לפני כניסה לגן?
אשמח לכל תגובה ודעה

zlp

New member
חיסונים

שלום,
&nbsp
אני ממליץ בחום לקבל את המידע מאנשי מקצוע מומחים בתחומם ומאתרים אמינים ולא מיוזרים אנונימיים (כולל אותי).
&nbsp
את יכולה לפנות גם לקבוצת הפייסבוק ״מדברים על חיסונים״, שם משיבים רופאי ילדים ואחיות טיפת חלב.
&nbsp
&nbsp
בהצלחה!

rainbow i

New member
גם אני בעד לחקור היטב ולהתייעץ...

אם כי הרושם שלי הוא שבקבוצה שהמלצת עליה עדיין לא הגיעו למצב שהיעוץ הוא חף מבעיות.
הייתי מצפה שהראשונים לדרוש (ואפילו לצעוק) בנושאי בטיחות חיסונים יהיו אלו שמרגישים חשיבות רבה בכיסוי חיסוני רחב (העדר?)
מן הסתם ב"מדברים על חיסונים" לא יפנו אנשים ששואלים על תופעות לוואי, או בעיות יוצאות דופן בנושא, אל אתר העמותה למתן מידע על חיסונים, נכון?
בכל מקרה, למרות שיש כמה אנשים שכותבים שם שהם באמת רציניים ואחראים - עדיין המצב הקבוצה הזאת הוא בערך כזה:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=2321&messageid=177985132

zlp

New member
אסור לכתוב בפורום הזה דברים ביקורת כללית על אתר העמותה

כך שאני לא יכול להגיב לך עניינית.

rainbow i

New member
לא ידעתי שאסור לכתוב על העמותה בקבוצה הזאת

האמת היא שלא חשבתי בכלל במושגים של ביקורת...

החלטות על חיסונים

שלום שיר.

תקבלי עצות שונות מאנשים שונים, תלוי היכן את שואלת.
הורים רבים מתחבטים בשאלות אלו, אך הם גם אלו שצריכים לקבל את ההחלטות, וגם את :)

אין לנו ברירה אלא ללמוד על החיסונים (כפי שכבר התחלת ללמוד בעצמך) ולהגיע עם השאלות האלו, ומצויידים במידע, לרופא עם ראש פתוח לנושא, שלא ממליץ על "התכנית המומלצת של משרד הבריאות" מבלי שלמד בעצמו על החיסונים ונכון לנהל אתך שיחה משותפת על טובת הילד שלך.
לא קל למצוא כאלו רופאים, אבל יש.

המקום אליו לא הייתי שולח אותך להתייעץ בו, זו הקבוצה שהמליצו לך כאן למעלה "מדברים על חיסונים". זו קבוצה עם אג'נדה חזקה וחד משמעית, שכל מטרתה לקדם את ההתחסנות לפי התכנית המומלצת - no questions asked. והם די אגרסיבים בזה. את ה "ייעוץ" שתקבלי שם ניתן לסכם בקצרה: "לכי לחסן ולהשלים את כל החיסונים, ומיד." - הנה חסכתי לך חוויה לא נעימה שם :)

יש לך בפייסבוק את הפורומים:
"פנקס פתוח - הורים למען שקיפות ובטיחות בחיסונים"
"אמהות אומרות לא לחיסון הפוליו המוחלש"

תמצאי שם הורים כמוך בדיוק, חלקם עם ידע עצום על חיסונים, ניסיון עם התחסנות ואי התחסנות, ניסיון עם ילדים שנפגעו מחיסונים, ובעיקר - אנשים ללא אינטרס אלא טובת ההורה והילד הפרטי והאישי של כל אחד.

באשר למידע על החיסונים שאת מתלבטת לגביהם, תתחילי מקריאת דפי המידע המפורטים עליהם כאן.

ואם את מאזור המרכז, מאד כדאי לך להגיע ביום ראשון להרצאה שאני מעביר על חיסונים בתל אביב. לא אתייחס בהרחבה לחיסונים ספציפיים יותר מדי, אולם להורה המתלבט זה מאד מומלץ.

בריאות!

zlp

New member
ה״אג׳נדה״ של הקבוצה היא מתן מידע רפואי מבוסס.

ומשיבים שם, בניגוד לקבוצות אחרות, בעלי מקצוע מכל קצווי הקשת: רופאים כלליים, רופאי ילדים, אחיות טיפת חלב ובעלי תואר שלישי באימונולוגיה- כולם למדו את הנושא וחקרו אותו, אלא שלהם היו כלים לעשות את זה.
כשאני כותב ״מידע רפואי מבוסס״ הכוונה היא למידע שנמצא בקונצנזוס המדעי ומגובה בעובדות, בניגוד לאתרים וקבוצות פייסבוק אחרות, שם כל סברת כרס הופכת לפריט מידע.
&nbsp
&nbsp
הכל בגובה העיניים ובלי הפחדות שוא.
&nbsp
&nbsp
שא ברכה.
&nbsp

חה! אתנחתא קומית...

מתוך הסקירה של המגיבה כאן למעלה, שסקרה את התכתובות ב "מדברים עם חיסונים":
&nbsp
* בדיון שנפתח על ידי אם שתוהה האם ייתכן שנדבקה ברוטה מהחיסון שקיבלה בתה, התשובות שניתנו ע"י רופאה, אחות טפ"ח ועוד חברים מסבירי פנים, היו: כן. לשתות הרבה. זה מרזה. ציטוט? "גם אני נדבקתי... מעצבן, אבל מרזה".
* אמא לתינוקת נכנסת לשאול על תופעות לוואי אחרי חיסון MMRV, מוטרדת בשאלה האם הנזלת והשיעול שתקף את בתה, יחד עם חום עולה ויורד מתאים לתופעות הלוואי הצפויות מהחיסון. התשובה אצל "מדברים על חיסונים" היא כן (!) ההמלצה ה"מדעית" של אחת מאחיות טפ"ח בקבוצה היא לחתוך בצל, לשפוך עליו דבש... להגיר את הג'יפה בכפית לתינוקת, ולמרוח על החזה של הילדה שמן זית, לכסות במגבת ולהלביש בבגד. מיותר לציין שאיש מהחברים או הרופאים החברים בקבוצה לא פיקפק בתוקף המדעי של ההמלצה.
*נכנסת בחורה לשאול האם החיסון מפני אבע' רוח מגן מפני שלבקת חוגרת. התשובות כאן יצירתיות. מאוד. זה מתחיל בתשובה מפורטת ומנומקת שסופה הוא 'כן'. בהמשך מגיעה התשובה היצירתית שמספרת שהחיסון "מפחית את הסיכון" מפני השלבקת ההיא... רק מי שקפדן, ומתעקש להמשיך הלאה ולהתעמק, יגלה שהתשובה הנכונה היא בעצם: 'לא'. ממש לא. חוץ מזה – איך ישכנעו אנשים לקבל גם חיסון שלבקת, אם יגידו להם שחיסון אבע' עושה את זה?
* אם, שבנה נפגע מחיסון רוטה, מתלבטת איך וכיצד להמשיך ביחס לחיסון. הוא סבל מכאבי בטן ועצירויות עד כדי צורך בטיפול תרופתי בעקבות החיסון. בין שלל התשובות שהיא מקבלת רופא עונה שהוא לא מכיר "תופעה כזאת". תמוה, לא? השילוב של שלשול, עצירות ועווית מעיים יחד – כבר הובילו כמה תינוקות לניתוח "התפשלות המעי". אבל זה לא מונע ממנו להמליץ על המשך תכנית החיסונים כרגיל. כולל רוטה. מבלי לבדוק את התינוק בכלל.
* בדיון שנפתח על ידי אם שדווקא מעוניינת לחסן, אך ללא מרכיב השעלת – בהנחיית רופאים מומחים ואשפוז בעקבות תופעות לוואי חריגות, במקום להמליץ לאם כיצד למצוא חיסון מתאים, או לוותר על המשך החיסון המסוים הזה (DTaP), נפתח דיון שלם בהשתתפות רופאים ואחיות טפ"ח שעוסק ב"שכנוע" האם לחסן בכל זאת גם לשעלת. מה נסגר איתכם? לא עדיף "לשחרר" את התינוק המסוים הזה, לטובתו, על פני ה"אג'נדה" של חליפה אחת לכולם, גם אם תמות מזה? אתם לוקחים בחשבון שגם אנשים אחרים קוראים את הדף? אם האמא תחזור לספר שהבן שלה נפגע קשה, או מת, בעקבות ההמלצה האישית שהיא קיבלה אצלכם מה תעשו? תמחקו את ההודעה? האם זו מידת ה"דעת" והאחריות על מתן יעוץ רפואי ברשת?
* אם מעלה תמונה של הבן שלה, שהעלה פריחה שנראית כמו כוויה על כל הפנים, מקו השיער ועד הסנטר, בעקבות חיסון שקיבל אתמול. והתשובה שהיא מקבלת, כמובן, "זה לא מהחיסון". וגם... אין צורך למהר ללכת לרופא, אפשר למרוח בזהירות פנסטיל (התשובה לא ניתנה ע"י רופא, או איש מקצוע – אך גם אף איש מקצוע בקבוצה לא ראה לנכון לתקן).
----
&nbsp
הכל כמובן, "מידע רפואי מבוסס"...
פחחחח
&nbsp
&nbsp

zlp

New member
סקירה שמעידה על בעיה חמורה בהבנת הנקרא.

בכל מקרה, מאז הסקירה (סביר שבעקבותיה) השתנו כמה דברים בקבוצה.
&nbsp
כך או כך, ה״סקירה״ הזו היא טקסט מבולבל במיוחד עליו כבר נמתחה כאן ביקורת בזמן אמיתי.
&nbsp
בחייך, סגמון, אתה מסוגל ליותר.

rainbow i

New member
שנעלה את ה"דיון" שנמחק משם אתמול?

בכל מקרה, לכל מלה שנכתבה בסקירה יש תיעוד למקור, ו"בלבול" יהיה ה-understatement של השנה לפער שאולי היה קיים בין כוונת היוצר ובין התוצאה בפועל בכל הקשור למה שהועלה בקבוצות המדוברות.
את ה"ביקורת בזמן אמת" לא מצאנו בשום מקום בשרשור המצורף - אולי היא מסתתרת בין עשרות הודעות מכוערות שנמחקו משם...
כך או כך, גם אם אתה חבר בקבוצות האלו ורואה לנכון להתייחס לדברים באופן אישי - ממך הייתי מצפה ליותר מזה.
(הערה: באמת שהייתי בחצי קלאצ', היו שם דברים חמורים יותר והדוגמאות שהובאו לכאן היו רק מעט, ועל קצה קצהו).

zlp

New member
אפשר להבין מה הקשר?

היו אנשים שהתבטאו בצורה לא נאותה ולכן הדיון נמחק.
&nbsp
הביקורת הזמן אמת היתה לגבי הדברים שלך בשרשור שמור ציטט.

Onat Hatapuzim

New member
מור סגמון יעשה הכל כדי "לחסום את המתחרים"

כמה אנרגיות בלהשקיע כדי למנוע ממך לקבל מידע ממקור מהימן ומבוסס-ראיות...
קבוצת מדברים על חיסונים היא הקבוצה היחידה בפייסבוק שיש לה רשימה ארוכה של אנשי מקצוע.
רופאים רבים, כולל עם התמחויות רלוונטיות כגון רפואת ילדים, נשים, אפידמיולוגיה ועוד.
וכן מדענים חוקרים מתחומי האימונולוגיה, וירולוגיה ועוד ועוד.
לאף אחד מהם אין שום "אינטרסים", אף אחד מהם לא מקבל כסף לא על מתן המידע ובטח שלא על חיסונים...
מור עצמו, חשוב להגיד, הוא לא איש מקצוע.
הפורום הזה בתפוז איננו פורום מקצועי.
כל מה שמור יכול להציע לך זה מידע מפוקפק שמגיע מגורמים שנותנים המלצות מסוכנות בניגוד להמלצות משרד הבריאות וארגוני הבריאות בארץ ובעולם. מידע הסותר את הידע המדעי הרפואי הקיים, כפי שניתן לראות בכל אתר רציני ומהימן מהארץ ומחו"ל, כולל אתרים של בתי חולים ואוניברסיטאות.
אדם צריך לשאול את עצמו, האם על זה נכון להסתמך כשבאים לקבל מידע בנוגע לרפואה מונעת לתינוק שלי?
התשובה היא חד משמעית "לא!".

אזהרה

מור סגמון "יעשה הכל כדי לחסום את המתחרים", כמו למשל לנהל את הפורום הזה תוך הקפדה יתרה לאפשר לכל קול להביע את עמדתו בנושא חיסונים, עד כדי שחלק מה "מתחרים" טרחו לציין זאת:
"יאמר לזכותך דבר אחד. אתה מוכן לתת לנו את הבמה להגיב ולכתוב באופן חופשי בפורום הזה ובכך לפחות פיך וליבך שווים"
ד"ר אודי קלינר, משרד הבריאות.
(והוא לא היה היחידי).
וכמו למשל להזמין לכאן את ד"ר קרן לנדסמן, ה "מתחרה" (לשיטתך), לאירוח בפורום.
וכמו למשל להפנות לאתר "המתחרים" במשרד הבריאות כאן בראש הפורום.

כמה קל להשמיץ אדם, תוך עבירה על החוק, בחסות האנונימיות האינטרנטית, וכמה מתאים למי שיוצא להגנתו של הפורום המפוקפק "מדברים על חיסונים"...

אתר העמותה שאני עומד בראשה, הוא למעשה האתר היחידי(!) בנושא החיסונים בארץ שהינו מבוסס ראיות, והן גם מוצגות לעיני כל, בניגוד לטענות וסיסמאות שחברייך מפריחים באתרים שונים - ללא כל ביסוס, ללא כל תיעוד.

את מדגימה היטב את רמת הביסוס של הטענות שלך ושל חברייך מהפורום "מדברים על חיסונים", השמצות לגופו של אדם, אם הוא לא "מיישר קו" עם האג'נדה שלכם...
התרבות העבריינית הזו לא תמצא כאן בית, וזו אזהרה אחרונה לפני שתגובות שלך מסוג זה נמחקות מכאן.
קראי את תקנון הפורום הזה אם את רוצה לקחת חלק בדיון ענייני (ומבוסס ראיות, דרך אגב) כאן בפורום.

Onat Hatapuzim

New member
מור מור מור איזה תגובה צפויה

כמובן, הדבר הראשון שאתה עושה הוא לאיים!
האם אתה כדרך קבע מוחק מפורום זה כל הודעה אשר מתקנת את ההטעיות שלך?
&nbsp
נראה אם אתה חוסם את ההודעה מבוססת הראיות הזו.
אתה טוען שהאתר שלך הוא "היחיד(!) בנושא החיסונים בארץ שהינו מבוסס ראיות"...
אז בוא נשאיר בצד את הביקורת על האתר שלך ונראה כמה אתרים יש בארץ שנותנים מידע מבוסס ראיות בנושא חיסונים:
1. http://www.health.gov.il/Pages/HomePage.aspx
2. http://chisunim.co.il/
3. http://www.wikirefua.org.il/index.php/חיסונים
http://www.hadassah.org.il/children-site/parents/חיסונים,-אבחונים-ובדיקות/hisun
4. http://www.clalit.co.il/he/medical/vaccine/Pages/info.aspx
5. http://www.maccabi4u.co.il/10115-he/Maccabi.aspx
6. http://midaat.org.il/
7. http://www.b-zion.org.il/pages/5822.aspx
8. http://www.kidspedia.co.il/mamar.asp?id=82
9. http://www.assafh.org/internal/InfectiousDiseases/TravelCinic/Pages/Vaccinations.aspx
10.0 http://www.doctors.co.il/forum-2588/
&nbsp
להמשיך?

Onat Hatapuzim

New member
מדברים על חיסונים

ורק למען הסר ספק, "מדברים על חיסונים" היא קבוצה רצינית ולא איזה פורום קיקיוני כפי שאתה מציג בצורה מטעה
ולראיה רשימה חלקית של הרופאים, האחיות, המדענים והחוקרים שבקבוצה:
&nbsp
פרופסור דן מירון - מנהל מרפאת מחלות זיהומיות בילדים. מומחה ברפואת ילדים ובמחלות זיהומיות של ילדים.
ד"ר גיל צ'פניק - מומחה ברפואת ילדים.
ד"ר קרן לנדסמן - מומחית באפידמיולוגיה (תחום הרפואה העוסק בחקר מחלות מידבקות ברמת האוכלוסיה) ובריאות הציבור
ד"ר אסתר (נונה) מנדי - רופאה מומחית ברפואת משפחה
ד"ר אסי סיקורל - מומחה לרפואת משפחה
ד"ר חנה ויצמן - מומחית ברפואת ילדים
ד"ר איתמר נצר - מומחה לרפואת נשים
ד"ר מורן פרידמן - רופאה
ד"ר לידור עקביא - רופא
ד"ר איציק שוחט - רופא
ד"ר דויד לוי - רופא
שני ברוך רבי - אחות טיפת חלב
אילה משה - אחות טיפת חלב
נעמה סודאי פוריאן - אחות טיפת חלב
קרן אור שם טוב - אחות טיפת חלב ואחות מידע גנטי
בת ציון לנדסמן קרוננברג - אחות במרפאת מטיילים
באגף המדענים בתחומי מדעי החיים:
ד"ר נעם לויתן - ד"ר לביולוגיה
ד"ר ארז גרטי - ד"ר לאימונולוגיה (מדע המערכת החיסונית)
ד"ר גל ירושלמי - ד"ר למיקרוביולוגיה
ד"ר ניר דריימן - ד"ר לוירולוגיה
ד"ר ענת מלמד - ד"ר לוירולוגיה
ד"ר דרור בר-ניר - ד"ר לביולוגיה מולקולרית
נטע סופר צור - דוקטורנטית לאימונולוגיה וביו-טכנולוגיה
נורית יגב בקר - דוקטורנטית לביו-טכנולוגיה, בדגש על הנדסת נוגדנים
שרי נתן - דוקטורנטית במחלקה למיקרוביולוגיה ואימונולוגיה
הדר רייכמן - דוקטורנטית במחלקה למיקרוביולוגיה ואימונולוגיה
ליבי קוסולפוב - דוקטורנטית לביוכימיה
אורי לרנר - סיים תואר שני במיקרוביולוגיה

rainbow i

New member
וכל רשימת הרופאים המכובדת הזאת

כולם נותנים את הסכמתם למה שאת עושה כאן?
שיו. זה טוב מכדי להיות אמיתי.
(אגב, שכחתם את chevi. לא יפה).
וגם שכחתם להוריד את הרופאים שלא ידעו - ולא מסכימים עם השיטות שלכם.

באמת מרשים

וגם מחמיא לנו.
איזו התגייסות מרשימה כדי להגן על הציבור מפני מידע אובייקטיבי, ללא פניות וביקורתי על הגביע הקדוש, באמצעות סיסמאות בלתי מבוססות ...
תודה!

rainbow i

New member
"אלו שלא לומדים מההיסטוריה...

נידונים לחזור עליה". (הציטוט של הציטוט - בתיקון קטן של הגהה - לקוח מאתרו של הד"ר יוסי רימר).
וכפי שכבר עמדנו כולנו על ההבדל - נראה שלכם יש במה פתוחה וחופשית כאן, ותמיד היתה, ואילו ב"מדברים על חיסולים" מור סגמון הוא זה שאין לומר את שמו. במקום להיות מנוצלת לשיתוף היא מנוצלת שוב ושוב להכפשות אישיות.
יכולתם לכל הפחות להפנות לאתר העמותה את כל נפגעי החיסונים שמגיעים ל"קבוצה" שלכם, ושמידע כלשהו, אפילו הדל ביותר, אינו מופיע באף לא קישור אחד מאלו שהועלו כאן.
להמשיך?
ובנוגע לקושי ללמוד מההיסטוריה - הגיע הזמן שתעשו חושבים, ברצינות, מה אתם מתכוונים להגיד "ביום שאחרי". ככה, ליתר ביטחון בתור "אסטרטגיה חלופית" למקרה שכל המגדל הזה יקרוס.
טעות, טועים, טעינו

Onat Hatapuzim

New member
הקבוצה "מדברים על חיסונים" מפנה אך ורק למקורות מידע מהימנים.

מתבססת על ידע ממקורות מקצועיים מבוססי ראיות ועל אנשי רפואה מדע ומחקר המתנדבים.
&nbsp

rainbow i

New member
אחת משתי אפשרויות יש כאן:

אפשרות א': זו לא האמת, ובוודאי שלא כל האמת - והדבר נעשה במכוון וביודעין.
אפשרות ב': החברים בקבוצה לא טורחים להתעדכן במחקרים מדעיים, כשלכל הפחות הייתי מצפה שהאימונולוגים שבחבורה היו מטריחים את עצמם (ללא הבדלי כבוד בין דוקטורנטית לרופא). מן הסתם לא נמצא אף נוירולוג בקבוצה הזאת (וזה לא מפליא), למרות שאחד הנושאים הבוערים והשנויים במחלוקת נוגע למערכת העצבים.
עם כל הכבוד (לפחות למי שנמצאים בקבוצה שלכם באמת מתוך כוונה של דאגה ואחריות כנה לכלל התינוקות), למחקרים שמבוססים על משחקי חשבון אני לא קוראת "מחקר מדעי".
בדרך שאתם מתנהלים אתם מבזים את המדע, מזנים אותו - ומביישים את יופיו של המושג "מבוסס ראיות".
בדבר אחד אין לי ספק - כל החברים ה"בכירים" בקבוצה (כולל הפרופ') מעולם לא החליפו טיטול בשיטת חישוב סטטיסטית "מבוססת ראיות", ולא הרגיעו תינוק בוכה בעזרת מחשבון.
להציג "מחקרים" מבריקים בפעלולי חישוב וחיתוך אחוזים שייך למדע מסוג אחר - ולא לגוף האדם ובריאות הציבור. ולנפנף בדמות ה"איש הרע" (וויקפילד הגלובלי, או מור סגמון המקומי) זה לרמה של סרטים מצוירים ולא להתמודדות רצינית עם הבעיה שיש כאן.
אגב, גם היום - בהודעות שנכתבו אצלכם ביממה האחרונה - אתם כושלים כהרגלכם בחצאי אמיתות, גבולות השקר, סילוף ואי תיקון הטעויות. חבל על התינוקות. לא?

למעלה