חלום חיי - טיסה ב-F16

karpe

New member
חלום חיי - טיסה ב-F16

שלום לכולם... עד גיל 18 לא אהבתי מטוסים...נראה לי משעמם... אבל אחרי שירות של 3 שנים כטכנאי בסימולטור F16 של חיל האוויר - התאהבתי. אחרי שהיו צריכים להכריח אותי להטיס את הסימולטור לצורך בדיקות, בהתחלה הייתי גרוע יותר מכל אחד אחר, בסוף השירות שלטתי במטוס יותר טוב מרוב הטייסים, הייתי טס בכל דקה פנויה. רמת הדיוק היא כל כך גבוהה בסימולטור שאין לי ספק שאני יכול לקחת F16 מונע על המסלול, להמריא, להפציץ להוריד כמה מיגים ולנחות חלק... אני יודע שיש מקומות בעולם שאפשר לעשות טיסת כיף ב-F16 תמורת סכום לא סמלי...מי יודע פרטים ? איפה ...כמה ...שווה/לא שווה וכו... אני מוכן לשלם הרבה על זה...וחשוב שזה יהיה F16 בלבד...לא מיג וכדומה..

asafasa

New member
זיכרון עמום

אני זוכר במעורפל (לפני כמה שנים) כתבה בעיתון על איזו חברה אמריקנית שמאפשרת טיסות חווייתיות על מיג 29 ,25, וf16 עבור מחירי ראווה. אולי שווה לך ליצור קשר עם חיל האויר האמריקני ולברר דרכם. הרי אלה בסופו של דבר מטוסים בבעלותם

karpe

New member
הייתה

כתבה גם במעריב (של רון בין ישי) על טיסה במיג (הוא טס...בגובה הצמרות)...אבל זה רק על מטוסים רוסיים, ועל זה יש לי מידע למי שרוצה. אבל אני רוצה F16...יש לעוד מדינות חוץ מארה"ב F16, לא ? (חוץ מישראל...)

אתה יכול ליפנות

גם לממשלת רוסיה. אם הם מוכנים להטיס אנשים לחלל אין מצב שלא יתנו לך לטוס במיג. כי תמורתץ כסף עם עושים הכול אפילו בונים קור גרעיני לאירנים

asafasa

New member
לא

לא לא.. אני התכוונתי לידיעה קצרה שהתפרסמה בכותרות של אחד העיתונים (מעריב או ידיעות) די מזמן, בדיוק על הנושא הזה של טיסות מסחריות על מטוסים קרביים. אם אצליח להזכר בשם המדוייק אעדכן אותך

efi2000

New member
היי, תגיד מה נתוני טיסה ב F16?

מבחינת גובה מקסימלית ומהירות מקסימלית? אפי.

karpe

New member
דווקא זה מה שמעניין אותך?

גובה - כ-45000רגל, מהירות- מאך 2.

asafasa

New member
אני קראתי בשני מדריכים 60000 רגל

ובאחד היה כתוב 55000 נדמה לי... ב40000 רגל מתאפשרת הגעה למהירות מקסימלית אצל רוב מטוסי הקרב המערביים (f15 f16 f14 f18 ודומיהם מאותו הדור)

easysam

New member
אפשר ועוד ישלמו לך...

תפנה לחיל האויר, תגיד שאתה רוצה לטוס על F16, קורס שלוש שנים בתשלום בקבע וזהו טוס בכיף

karpe

New member
הלוואי שזה היה אפשרי

הפרופיל שלי לא מאפשר לי...ברור שזו הייתה השאיפה אם זה היה ריאלי....

noyfb

New member
מה שאתה מכיר , לא כולל G. לא תאמין

עד כמה ההבדל גדול . אני מכיר את שניהם,משום כך לא הייתי מציע לך לחפש מיגים אלא אם כן הם מוקרנים ב"דום".

karpe

New member
ברור לי שההבדל גדול

תחת השפעת G, התכוונתי מבחינת שליטה במטוס, תאורטית, הרי אני לא באמת הולך ליירט מיגים... מעבר לזה יש לי יכולת עמידה ב-G גבוהה מהממוצע, ואת זה אני יודע מתחומים אחרים. ברור שלא כמו טייס קרב, אבל מעל הממוצע, ואני די בטוח שאני אהנה מטיסה אמיתית למרות ובזכות ה-G.

YHS

New member
איך אתה יודע שיש לך

יכולת עמידה ב G גבוהה? אני סקרן לדעת באיזה תחומים אחרים ניתן לחוות 5 G. ומאין נתוני ה"ממוצע"?

karpe

New member
לא אמרתי 5 G,

אמרתי רק שבמצבים של G, כשאחרים מרגישים לא בנוח - אני נהנה, דוגמאות : מתקן בנג'י הפוך שאתה יושב בתוך כדור ברזל, מותחים אותו למטה (תלוי על חבל אלסטי), ומשחררים...עשיתי אז זה פעמיים ביוון, לידי ישב מפעיל ובדרך למעלה הוא צועק לי בהתרגשות כמה זה מפחיד, ואני אומר לו - נחמד...לא ממש הזיז לי (זה עולה תוך כדי גלגול גם). גם בנהיגה בסיבובים - אין לי שום רגישות ל-G, גם כשאני נוהג, וגם כנוסע...זה גורם לי להרבה בעיות עם הנוסעים שמתלוננים....:) יש עוד דוגמאות כמו צניחה חופשית, פארקי שעשועים וכו'...תמיד אני זה שנשאר די אדיש כשלכולם מתהפכת הבטן...זה ה"ממוצע" - מדגם של האנשים שסביבי בקטעים האלה...

לא קשור לעמידות

מה שאתה מתאר קשור לפחד, לא עמידות. להערכתי אתה מתעלף מהר מאד ב F16 ברגע התחלת פניה אפילו של 5G, שלא לדבר על 6G וכו'. בכל מקה התשובה הקצרה לשאלה שלך היא: תשכח מזה. לא רציני ולא מעשי: א. לא רציני כי גם טיסת בסוחוי ברוסיה תעלה כ 10,000 דולר, שלמיטב הבנתי אין לך. טיסה ב F16 תעלה יותר ב. לא רציני כי למיטב הבנתי בכלל לא טסת. אז לך תיקח שיעור עם מדריך, בססנה אוירובטית, ונראה אותך עושה פניה חריפה או לופ. זה יעלה פחות מ 1000 ש"ח וזמין בהרצליה ג. לא מעשי כי גם אם היה F16 להשכרה, זאת היתה השכרה שבה אתה הייתי נוסע ולא הרבה יותר מזה ד. לא רציני כי אף אחד לא מתחיל על F16 ... תנסה קודם כל פוגה, רק 1000 דולר ... זמין בארה"ב. אבל ה "רק F16" מראה שאתה חולם לא מציאותי. (כותב שורות אלו הוא למיטב ידיעתי הטייס היחיד בישראל שחווה 6-9G במטוס אזרחי פרטי פעמים רבות)

karpe

New member
הנחות לא מדוייקות

א. אני מודע למחיר, ומוכן לשלם - חלומות זה דבר יקר... ב. טסתי בססנה (שיעור רגיל), עשינו פניות חריפות (כמה שהעגלה הזו מסוגלת),הזדקרויות עם G שלילי - לא הזיז לי. אגב - הנחתתי את הססנה, המדריך רק שלט על המצערת, אני על ההגאים... ג. למה אתה חושב שזה רק בתור נוסע ? אם נותנים להטיס מיג או סוחוי, ומטוסי סילון אחרים, גם מחוץ לרוסיה - אז למה לא F16 ? ד. מה זה קשור לאיזה מטוס מתחילים ? זה לא שאני הולך להיות טייס F16, זו טיסת חוויה, למה אתה חושב שאם אני אטוס פעם אחת בפוגה אני אהיה יותר כשיר ל-F16 ? זה המטוס שאני מכיר ורוצה לחוות טיסה אמיתית בו, כל השאר - עדיפות שניה - רק אם אני אראה שזה לא אפשרי לחלוטין. ואף אחד לא אמר שאני צריך להיות מסוגל להחזיק ב-G המקסימלי של המטוס - המגבלה תהיה הגוף שלי...כמה שאני אצליח להחזיק יהיה טוב. אגב - הנה לינק לחברה שמציעה דברים דומים - אבל לא בדיוק מה שאני רוצה...

אני דווקא חושב שצדקתי

א. מחיר - אתה לא לוקח בחשבון ש F16 מחירו יהיה לפחות כפול מסוחוי, בגלל מחירי המטוסים והתחזוקה המערבית. באמת יש לך 20,000 דולר להוציא על זה? אז נראה לי שהייתי מחפש במקום יותר רציני מפורום חובבי תעופה. ב. בססנה אי אפשר לעשות פניות חריפות, נקודה. ובטח שלא G שלילי. חלמת. אלא אם אתה אומר שהמנוע נכבה, כי הוא נכבה ב G שלילי בססנה! אז ביצעת 2G ו 0.3G - ממש חוכמה. אכן, זה לא מטוס קרב... ג. בפעם ה 29 אני אומר לך: לא משנה כמה אתה "מכיר" F16 מסימולטור, באויר זה יהיה אחרת, ולא יתנו לך לתפעל אותו. גם החברות כמו הלינק שנתת, כמעט כל הטיסה היא ע"י הטייס ואתה תוכל "בקושי" להחזיק בסטיק בעדינות ולבצע קצת פניות ותנועות. אתה גם יושב בכסא ה"נווט" ולא הטייס מקדימה. אז מה בדיוק יהיה ההבדל בין מטוס קרב כזה או אחר? הרי אתה לא מתכוון או מצפה לבצע קרב אויר וליירט מטוס אחר עם טילי דמה, נכון? ברור לך שזה לא יקרה, נכון? ד. מה זה קשור באיזה מטוס מתחילים?! תאמין לי, יש לי ניסיון על יותר מטוסים מרוב האנשים כאן (שעושים G גבוה, הכוונה), וזה מאד משנה. מי שיש לו 20,000$ לבזבז על טיסה אחת (שאפו!) יכול וצריך להרשות לעצמו לבזבז עוד כמה אלפים על הכנה בטיסות אחרות. כאמור, לעלות על F16 בלי שחווית G גבוה לאורך זמן (20-30 שניות של לפחות 4G) זה בזבוז וטפשות. אתה רוצה להיות מעולף כל הטיסה? ברור ש 9G אתה לא תחזיק. אבל לפחות תקבל מושג מה הולך להיות עם תטוס בפוגה, ושות. החברה שבלינק, דרך אגב, זאת לא חברה שמבינה בטיסות או טייס. היא מארגנת כל מיני שטויות. אם אתה עדין רציני ומוכן להתחיל ב"קטן" תרים טלפון ואני אתן לך פרטים.

למעלה