חלום חיי - טיסה ב-F16

karpe

New member
אוקיי....מקובל עליי...

אני אכן אלך לעשות טיסה 'בקטן' כדי להרגיש את ה-G, וסתם להנות... אני לא יודע למה אתה מתכוון שאי אפשר לעשות G שלילי - אבל עשינו כמה הזדקרויות, המטוס נעצר עם האף למעלה והפיל אף למטה במהירות - זה לא נקרא G שלילי ? ולמיטב זכרוני המנוע לא נכבה. חוץ מזה - יש אתר בארץ שמארגן טיסת חויה במיג - אם אכן אני לא אמצא F16 במחיר שפוי (20K דולר זה בערך הגבול העליון שלי לעניין, אבל זה יצטרך להיות שווה את זה...), אני אשקול לטוס במיג - יש להם 2 הצעות : מיג 21 - ב-6000$ מיג 29 - ב-11000$ מה ההבדל ביניהם והאם הוא שווה את ההפרש במחיר ? מישהו עשה, או מכיר מישהו שעשה את זה ויכול לספר ?

YHS

New member
כשמטוס "נופל" זה לא G שלילי

זה G אפס (בד"כ). למה אתה מתעקש על F-16 ? כאשר את יושב בפנים אתה לא רואה את הצבע או הצורה. את ה G תרגיש בשניהם. לגבי מישהו עשה - למה הכוונה? אם מישהו שילם וטס במיג?

karpe

New member
כן

לזה התכוונתי - אם מישהו טס בדיל כזה או דומה, או מישהו ששמעתם שעשה את זה....אם לא - אני אאלץ לפנות לרון בן-ישי שפירסם בזמנו כתבה מזוית אישית - וכן, נתנו לו להטיס כאוות נפשו... למיטב זכרוני גם בגובה נמוך...

הערות אחרונות

1. ב G שלילי דברים נופלים "אחורה". מה שהרגשת זה בסה"כ הקטנה של ה G מ 1G (נורמלי) להרבה פחות, כמעט "נפילה חופשית" שהיא 0G. תחושה מאד נעימה, דרך אגב. 2. לך ל א.י.מ., וטוס ב CGP טיסה אוירובטית. זה לא משהו מדהים, אבל לפחות תחוש 4-5G, וזה יעלה פרוטות יחסית (כ 700 ש"ח שעה) 3. בדוק את כל הלינקים http://www.thirtythousandfeet.com/rentride.htm#fighter 4. תבחר לך מטוס אוירובטי ותעשה 2-3 גיחות. על אקסטרא 300 כמו שלי אתה יכול לטוס למשל בסאן דיאגו תמורת 350 דולר לשעת טיסה עם מדריך. 5. תבחר לך משהו "זול" כמו L39 אלבטרוס למשל ותטוס עליו. 1000$ שעה ואחרי כל אלו, אם אתה עדין מרגיש צורך לטוס על משהו שעולה אלפי דולרים לשעה, לך על המיג 29 (אבל לא דרך האינטרנט. יש מי שיסדר את זה ישירות מול הרוסים בפחות כסף. לא הרבה פחות, אבל פחות.)

ולינק אחרון

זה המקום היחיד שמאפשר טיסה חופשית במספר מטוסי קרב. אפשר ממש ללמוד להטיס אותם ולקבל אישור לסולו ... וזה אומר הרבה. כולל פוגה, L-39, מיג 15. להבדיל מאחרים שמספקים "חוויה" במחירים מופקעים, זה ממש בית ספר לטייס. אם(כאשר) אני אלך לכוון הזה, קרוב לודאי שאתחיל כאן. http://www.jetwarbird.com

Hawk17

New member
עצה...

אני הטסתי כבר מליון פעם סימולטורים- וזה לא נתן לי זיבי מהתחושה האמיתית של לטוס במטוס. גם אני חשבתי בקלילות כזאת על G וכל זה- אבל המציאות ידידי עולה על כל דמיון. אם אתה חושב ש-G זה כזה piece a cake, גש לחברה בהרצליה שמחזיקה את הססנה האירובטית, בקש טיסה אירובטית, ו- א) נראה כמה תבקש לסחוט את המטוס מצד המדריך.(הכוונה עד כמה חריף תבצעו את זה עד שתתחיל לפחד...). ב) והכי חשוב נראה עד כמה מהר אתה "יורד מן העץ" או באמת מוכיח ש-G זה חרטאטס בשבילך. תתחיל בקטן ואז תבוא ותדרוש בגדול....

karpe

New member
לא הבנת אותי

מעולם לא אמרתי ש-G קטן עלי ושאני עומד ב-9G בלי למצמץ, הסימולטור נותן הכל חוץ מתחושת ה-G וכל מה שכרוך בזה. בסה"כ אמרתי שאני חושב שאני עמיד יותר מהממוצע בקרב אנשים רגילים - לא טייסים. ואכן אני מאמץ את ההמלצה שלך ושל מיקי - לעשות טיסה אירובטית בהרצליה - פשוט לא ידעתי שיש דבר כזה עד היום, והטיסה שעשיתי בססנה רגילה לא ממש עשתה לי את זה. והרצון שלי לטוס ב-F16 הוא לא מההבט של ה-G, אלא בגלל שאני מכיר אותו ויודע לשלוט בו, הדבר שהכי יפריע לי בכל מטוס אחר זה השליטה - התרגלתי לסטיק בצד ימין ולא במרכז, וסטיק לחץ - כזה שלא זז כמעט (טוס על חוט). גם היום כשאני משחק בסימולטורים במחשב עם סטיק רגיל - זה מוזר לי לעומת מה שאני רגיל, ואני שולט הרבה פחות טוב. אני לא מבין למה אתם תוקפים - בסה"כ ביקשתי מידע שיעזור לי להגשים חלום, ואני מרגיש שאני צריך להוכיח שאני ראוי לזה - גם אם אני לא - זו בסה"כ טיסת חויה, לא ביקשתי שיתנו לי מטוס וישלחו אותי לעירק...אני אהנה עד סף הסיבולת האישי שלי - ולא משנה מהו, אם אני לא ארצה הטיס לא יעבור אותו...

עקרונית אתה צודק

באמת לא היתה סיבה "לתקוף" אותך, רק מה, מופיע אדם שדי ברור שלא למד את הנושא (למשל, לא יודע על ססנה אוירובטית), רוצה לבזבז 20,000$ כי הוא מכיר סימולטור מסוים...ומודיע מראש שהוא "לא מוכן לשום דבר אחר"... אז זה נראה כמו עוד קישקוש של ילד לא רציני, מה לעשות? טכנית הסטיק ב F16 אכן שונה ממטוסים אחרים, וזה מקשה על טייסים רגילים (כמו למשל טייסי F15) להתרגל ל F16. אתה צודק. מצד שני, אם תטוס על מספר מטוסים רגילים, בסופו של דבר זה הופך להיות רגיל וטבעי. הסימולטור ממש ממש לא דומה למציאות, כמה שהוא לא עולה, בגלל הראות החוצה ב 360 מעלות שלא ניתנת לסימולציה מלאה, והתחושות של תלת-מימד (גם בלי G גבוהה). והסימולטורים הזולים (PC) הם סתם בדיחה לטעמי. יש עוד כמה מטוסים שהסטיק מימין...או משמאל. הכל הולך. זאת הסיבה האחרונה לטוס ב F16.

בכל פארק שעשועים אפשר לחוות 4G

תחום של 4G עד 1G שלילי ניתן לחוות בכל פארק שעשועים מכובד שיש בו "לופ" בתוך רכבת ההרים. אבל זה לופים "קטנים" וה G רגעי. לא שמעתי על אובדן הכרה בלונה פארק. G יותר גבוהה אפשר לחוות במטוס או בצנטריפוגה בלבד לדעתי.

Aviation Addict

New member
וסתם בשביל השאלה

בדקת אפשרות של שירות בצבאות זרים כמו חיל האוויר / ים האמריקאי לדוגמה?

karpe

New member
האמת שלא חשבתי על זה

אבל זה בעייתי - זה גם די לונג שוט באופן עקרוני, ואת הבעייה הרפואית שיש לי - אסטמה - הם גם לא יאהבו (ונתעלם רגע משיקולי בטחון, שפה, וכו'). חוץ מזה שאני כבר בן 28...לא ילד...

יש מספיק קופצים

אני מכיר כמה אנשים שמנסים/ניסו להתקבל לשירות על מטוסי קרב בארה"ב. א. מדובר בטייסים עם מעל 1000 שעות טיסה וניסיון אוירובטי כמדריכים, בגיל 21-23. ב. גם הם לא מצליחים להתקבל, כי זאת משרה מאד מאד מבוקשת על ידי כל טייס צעיר בארה"ב היום ג. אין שום מצב שבו יקבלו אזרח זר כטייס בצה"ל. למה אתה חושב שזה אחרת בחו"ל?

טל ר

New member
עליך אני מתפלא, מיקי

חשבתי שאתה תכיר את קיומו של סעיף 122 לחוק העונשין (גיוס לכוחות חוץ). טל.

טל ר

New member
אוכל לצטט אותו

עפ"י סעיף 122 לחוק העונשין: 122. גיוס לכוחות חוץ א. אזרח ישראלי שהתנדב לשרת בכוחות המזויינים של מדינת חוץ, דינו - מאסר שלוש שנים; ואזרח ישראל ששירת בכוח מזויין של מדינת חוץ, רואים אותו כאילו התנדב לשרת, כל עוד לא הוכיח ההפך. ב. מי שגייס בישראל תושב ישראל לכוח מזויין של מדינת חוץ, והמגייס אינו נציגה הרשמי של אותה מדינה והמגוייס אינו אזרחה, דינו - מאסר חמש שנים. ג. לא ישא אדם באחריות פלילית לפי סעיף זה על מעשה שעשה בהיתר על פי דין או על פי הסכם בין ישראל לבין מדינה אחרת או מוסד או ארגון בינלאומי, או בהיתר שניתן מטעם הממשלה, אם לאותו אדם ואם לאותו מעשה ואם בדרך כלל.

חמוד

אני לא יודעת אם אתה מתכוון שהתאמנת בצבא על סימולטור או בבית במחשב שלך כי F16 זה מטוס אויר קרקע ולא אויר אויר משמע הוא לא "מוריד" מטוסים אחרים אלא מפציץ בתים וכדומה...

karpe

New member
סליחה ???

אני התאמנתי על סימולטור של חה"א בצבא, מכשיר שעולה 30 מיליון דולר...לא משחק מחשב, ואני יכול להבטיח לך ש-F16 הוא מטוס רב-משימתי - גם לאויר-קרקע וגם לאויר-אויר, זהו המטוס העיקרי היום שמגן על שמי הארץ, אז כדאי שהוא יהיה מסוגל ל"הוריד" מטוסים אחרים... מאיפה הבטחון הרב שלך שאני טועה ?

YHS

New member
סליחה

ה כ-16 הוא לא העיקרי שמגן על שמי הארץ. מצד שני, ל"חרמנית": ל F-16 יש כמה הפלות, פה ושם. איך הוא הפיל? עפ פצצות? למה יש לו טילי אוויר אוויר?

למעלה