חלוקות ועצומות ב-
אנשים

Apoca1ypse

New member
דעתך בלבד

וזו לא שום טקטיקה כדברייך מלאך עם פנס בעין, רק להביע דעה ששונה משל כמה פה מיוז דומים לרדיוהד אבל לא עד כדי חיקוי, אז תתן לי דוגמא נורמלית לשיר ספציפי ובקשר של פורקיופיין ופינק פלויד אני לא כל כך בטוח...

Roy1232

New member
הוא כל כך שר כמו ת'ום יורק...

והוא כל כך וואנבי ת'ום יורק. הקשבת פעם לסטוקהולם סינדרום? אתה יכול לחשוב בטעות שיורק שר שם. הדבר היחיד שטוב במיוז יותר מרדיוהד זה שהם בועטים, הרבה יותר. קיצר עם הגישה הזאת, הסיכוי שתעברו את ה3000 חתימות זניח - היו, ישנן ועוד יהיו להקות טובות ממיוז.

Apoca1ypse

New member
שיהיה וונאבי

סקוטהולם סינדרום זה שיר חולה מרוב שהוא טוב, נראה לי הפעם ת'ום יורק זה שמתבייש על כך שגנבו לו את התהילה ת'ום יורק בחיים לא יגיע לטונים של מאט, למרות שגם לו לא חסר אני לא מנסה לשנות שום דעה כאן, למרות שזה אבוד מראש- פורום רדיוהד... חבל שאתם מסתכלים על מיוז בנקודת מבט כזו, עצוב

FunkyMonk

New member
בוא אני אסביר את זה ככה:

מיוז נכנסו לתודעה בזכות דבר אחד בלבד, ואל תנסה להגיד דברים אחרים, כי זה רק בגלל סיבה אחת ויחידה: Ok Computer זה האלבום שהכניס לתודעה של העולם שיכולה להיות מוסיקה -שונה- מהזבל של שנות התשעים, שעוד יש תקווה, זה האלבום שהציל את שנות התשעים מלהיות גלגול מעוות של שנות השמונים (טוב קצת הגזמתי אבל בערך). מיוז התחילו לעשות מוסיקה קצת לפני, ותמיד היו מושפעים מהסצינה הבריטית, במיוחד מלהקות כמו אואסיס ורדיוהד (שזכו להצלחה מטורפת בדיוק ב-95 ועוד קצת לפני, בדיוק שנות התקומה של החברים שלנו...). זה לא שהם עשו מוסיקה טובה, זה לא שהם חידשו משהו, זה שהם היו במקום הנכון בדיוק בזמן הנכון. הם התחילו לעשות אלטרנטיב בריטי, רק שש שנים אחרי הסצינה האלטרנטיבית בבריטניה (אחרי שהתחילה כלומר). יכול להיות שהם לקחו את הסגנון הזה למקום אחר, אולי עשו אותו קצת יותר כבד, אולי שינו פה שינו שם, אבל בתכלס זה בדיוק הרוק של רדיוהד. קצת פחות דכאוני.

prophet85

New member
נו, ומה אתה רוצה להגיד פה?

שברגע שרדיוהד עשו המוזיקה שלהם, לאף אחד יותר אין זכות לעשות מוזיקה בסגנון אף פעם? ואם בכל זאת מישהו מעז להיות מושפע מוזיקלית ממישהו אחר (איזה חטא נורא!), אז הוא בטוח גרוע ויש למגר אותו ולסקול אותו באבנים. כמובן ששירים כמו Bliss, Space Dementia, Citizen Erased, Time is Running Out, Hysteria, Sing for Absolution... הם בעצם חיקוי זול ופופוליסטי שרכב על גל ההצלחה ואין לו שום משמעות מוזיקלית... לא! אתה מקשיב לעצמך? או שאהבה למוזיקה הפכה אצלך כמו אהבת קבוצת כדורגל - שלך הכי טובה, וכל השאר שיישרפו...

FunkyMonk

New member
לא הבנת את הכוונה שלי

הוא טען שמיוז לא דומים לרדיוהד, אז הסברתי לו מה בעצם עשה את מיוז מה שהם - העובדה שהם עושים מוסיקה שדומה לרדיוהד. גם אמרתי שאם הם טובים או לא זה משהו שונה. תקרא ותפנים ולפני שאתה מגיב.

אני לא מאלה שאמרו שמיוז הם חיקוי

אני רק מאלה שהפריע להם שאתה בוחר לבטא את עצמך בצורה כזו דווקא בפורום הזה - יש למיוז פורום ואתה רשאי להשוות ו"לרדת" על רדיוהד כמה שאתה רוצה. פה לא תמצא אהדה רבה, לא בגלל שדעתך לא לגיטימית פשוט בגלל שזה המקום הלא נכון להשמיע אותה בצורה כזו. לי זה נראה מוזר שאתה נכנס לבקש חתימות לעצומה להביא אותם לארץ אבל בוחר לזלזל בלהקה שלפורום שלה אתה נכנס... אני מבין שלפעמים התגובות כאן כלפי מיוז לא הכי אוהדות (אולי אפילו בלשון המעטה) אבל זה בכל זאת פורום רדיוהד ואנחנו לוקחים את הלהקה הזו ברצינות בדיוק כמו שאתה לוקח את מיוז...

kittycatbone

New member
../images/Emo45.gif

אני מסכימה, אני מקווה שכבר הבנת מההודעות שלי שיש לי חיבה (ואפילו יותר) למיוז, אבל להגיע לכאלה התבטאויות כלפי רדיוהד, הלהקה שבפורום שלה אתה כותב זה קצת מיותר, כי אהדה אתה לא תקבל זה מה שבטוח. ובמקום להשיג את מה שאתה רוצה, כלומר שלא יתחילו לרדת כאן על מיוז אתה יוצר בדיוק את ההיפך. אני חושבת בדיוק כמוך, שאולי מיוז מושפעים מרדיוהד, אבל הם ממש לא חיקוי וממש לא עלוב שלהם. להגיד מי יותר טוב ממי זה כבר עניין אחר, אצלי אישית קשה להגיד דברים כאלה כי אני אוהבת יותר מדי דברים בכמות רבה מדי ואולי אפילו שווה מדי. נראה לי שדווקא רדיוהד אני אוהבת יותר. אבל אני לא מתכוונת ללכלך על מיוז בגלל זה וללכלך על כל שאר העולם. כי כאן כבר מגיע עניין הטעם, שלא אצל כולם הוא אותו דבר. להגיד שהם לא חיקוי ולא עלוב זה כבר אפשרי להוכיח, אבל להגיד שהם "פי אלף יותר טובים" או מה שלא יהיה זה גם עניין של טעם כבר, וגם חסר טאקט כשאתה כותב את זה בפורום הזה.....

Gigantic Boots

New member
יש הבדל משמעותי בין מיוז לרדיוהד:

כל הליינים של מיוז הם של גיטרה קלאסית. לרדיוהד אף פעם לא היה שיר עם גיטרה קלאסית, והסגנון אף פעם לא היווה שום חלק מהמוסיקה שלהם. מיוז זה להקת ניו מטאל מובהקת. רדיוהד בחיים לא הגיעו לכמות הרעש הזאת. יש במוסיקה המון דברים דומים, אבל שונים, בגלל פרטים מאוד קטנים. למשל, מאט משתמש בפלסט בצורה שונה לגמרי מאשר ת'ום. ואולי הסאונד דומה, אבל מאט מנגן שונה לגמרי על גיטרה (כפי שציינתי בפסקה הראשונה) השירה של שני הסולנים נפגשת באדם ששמו ג'ף באקלי. וזה למה הם נשמעים דומה.

אתה צריך להיות ממש בטוח שבמשהו לפני שאתה אומר

כי רדיוהד משתמשים בליינים קלאסיים כל הזמן. ג'וני גרינווד הוא בעל הכשרה קאלסית ושומעים זאת בחלקים גדולים מהשירים שלהם. סתם לדוגמא - hunting bears משתמש בליין גיטרה שלקוח (השראתית וגם קצת מלודית) מיצירה של מנואל דה פלה, אומג'יו שנכתב לזכרו של דביסי. זה שרדיוהד לא משתמשים בגיטרה קלאסית בהקלטות לא אומר שהם לא משתמשים בסגנון. בנוסף, כדאי שתקרא את ההקדמה לאלבום של כריסטופר אוריילי (שכפי שאתה בטח יודע הוציא שני אלבומי פסנתר קלאסיים אם מוסיקה של רדיוהד). הוא כותב שם על האלמנטים הקלאסיים במוסיקה של רדיוהד. לא יודע לגבי מיוז, כי אני לא מקשיב להם, אבל החיבור של רדיוהד לקלאסי גדול מכפי שאתה מציג זאת. לגבי ג'ף באקלי - אני בטוח שהוא השפיע על שני האמנים, אבל היום כשאני שומע את ט'ום יורק שר אני לא מרגיש בכלל את באקלי מבצבץ מגרונו. שוב, לא יודע לגבי מאט...זה אני משאיר למישהו שמבין במיוז..

LimiMimi

New member
איכ.

גועל נפש מה שהולך כאן. בחיי שאני מאוהבת ברדיוהד, ובאמת שאני חושבת שהם עוקפים את מיוז בהרבה דברים. אבל אתם לא קולטים שיש הבדל עצום? מה אתם מנסים להוכיח שרדיוהד עוקפים אותם? ג'יז, זה באמת הכי לא בוגר שיש, מיוז כבר הלכו לכיוון אחר לגמרי. תקשיבו למה רדיוהד התפתחו, תשוו את דה בנדס להייל טו דה ט'יף, לעומת שואוביז ופאקינג בלאק הולס.. זה פאקינג התפתחות בכיוון אחר לגמרי! תלמדו להעריך דברים, להגיד וואלה, הם מושפעים מרדיוהד, אבל יש להם ת'טאץ' שלהם הקול של תום יורק לא נוגע בקול של מת'יו בלאמי וזה לא קשור לטוב או לא טוב זה פשוט שונה מסכימה יש שירים שממש מזכירים אותם, יכול להיות שהם "חיקו" אותם, אנערף אבל מזה לעזאזל משנההההההההההההההההההה. חפרתי

אני בכלל לא מבינה את ההשוואה לרדיוהד

חוץ מהשייכות המשותפת לאלטרנטיבי והשילובים (או הנסיונות לשילובים) מוזיקליים, אין שום דמיון בין הלהקות ואין לי מושג למה קיימת ה"יריבות" הזו בין אוהבי רדיוהד למיוז. אני כן מבינה את השנאה למיוז עצמה - כי הם פשוט מחורבנים לגמרי ואובר-רייטד בצורה מגוחכת, אבל דמיון לרדיוהד? נהה.

prophet85

New member
וואלה לא מבין אתכם

אני אוהב את רדיוהד. אוהב עד כאב, חושב שהם הדבר הכי מושלם מוזיקלית שקיים. מעריץ גדול. אני אוהב את מיוז. ממש אוהב את מיוז. יש להם מוזיקה אדירה, מאט הוא אמן אדיר. מה נסגר? מה רע בלאהוב את שתי הלהקות? מה יש לכם? כל אחד והטעם שלו. שלי מספיק רחב כדי להכיל את שתי הלהקות. הצבעתי לעצומה ואני אשמח ללכת להופעה של מיוז, אפילו יותר מזה. "אני אהיה עצוב יום שלם"?אפשר לחשוב! זה לא כאילו הופעה של סאבלימינל או משהו... "היה רוצה להיות יורק"? מחמאה ליורק, אני חושב. בכל אופן, שניהם מדהימים לדעתי. אני הכי אוהב את רדיוהד, מקום שני מיוז. אני הולך להתאבד עכשיו... :)

שרשור לא מדוייק

דווקא אני טענתי שאני לא מבינה את היריבות בין הלהקות וה"דמיון" הכלשהו או המאמצים לקלל את ה"דמיון". רק הוספתי שאני פשוט חושבת שהם מחורבנים, עוד הרבה לפני ששמעתי את ההביטוי הפופולארי "חיקוי/לא חיקוי של רדיוהד"

למעלה