חם רעיל + כלב (פרק א')

Angbroda

New member
חם רעיל + כלב (פרק א')

אני לא יודעת איפה להתחיל. אני גם לא יודעת מה בדיוק אני מחפשת כאן. עצה? סימפתיה? סתם לפרוק תסכול? סליחה מראש על החפירה.

בעלי לא ישראלי, עברנו להתגורר יחד במדינת מוצאו במאי אשתקד, חצי שנה לפני שנישאנו (היינו אמורים להינשא באוגוסט/ספטמבר, אך תודות ל"דואר ישראל" שאיבד את תעודת הלידה שלי זה נדחה לדצמבר, עוד סאגה נפרדת, וכל הזמן הזה לא יכולתי לעבוד). הוא החליט שנגור ביחידת דיור של 2 חדרים, בקומה ה-2 של בית ששייך להוריו (אותה דלת כניסה, רק עוד דלת בקומה שלנו). חמתי עזבה את חמי בפברואר אשתקד והוא נשאר לגור שם לבדו.
זה מה שידעתי. דברים שנודעו לי מאז הפכו אותי לפקעת עצבים מהלכת.
מההתחלה הנוכחות שלו הייתה קצת מעיקה עליי. הוא היה מ-א-ד מתעלק. מתוך דיסוננס קוגניטיבי הנחתי שהוא פשוט בודד ומסכן ורק רוצה לדבר עם מישהו ושיתפתי פעולה. אז שמתי לב שמשום מה אין לו חברים שמבקרים אותו, גם קרובי משפחה שלו אפילו לא מתקשרים (פרט להורים שלו מדי פעם). הוא פשוט חיפש כל הזמן תירוצים לבלות איתי ועם בעלי ערב-ערב, נכרך אחרינו לכל מקום, כמעט כל ערב אכל אצלנו ארוחת ערב (מהר מאד אפילו לא חיכה שנזמין אותו, פשוט שאל "מה אוכלים היום?"). גם כשחברים של בעלי היו באים, או שהיינו הולכים איתם לאנשהו, חמי היה מוצא דרך להזמין את עצמו ולהיכרח אחרינו. מהתחלה היה נראה לי משהו מוזר בבן אדם שעל פניו לא נראה כי יש לו חברים בגילו, שמחפש כל הזמן חברה של "ילדים" צעירים ממנו ב-30 שנה. כשהצעתי לו לבוא לערב קהילתי חודשי, שמתקיים בכפר שלנו, הוא היה אומר ש"הם כולם שמוקים, אני לא רוצה לראות אותם". (איכשהו כולם אצלו לא בסדר, רק הוא בסדר). פעם אחר פעם, כשהיה יושב איתנו, היה חוזר על המשפט "עכשיו אנחנו, שלושתינו, ביחד". רגע אחד, "אנחנו" זה אני ובעלי, יחידה נפרדת, הוא יחידה נפרדת. זה פשוט היה קריפי ברמות שקשה לתאר. הוא פשוט החליט שהוא חלק מהזוגיות שלי עם בעלי.

לא עבר שבוע מאז שעברנו להתגורר יחד, וחמי היה מבקש ממני כל הזמן מיני "טובות" קטנות. פעם זה היה לנקות את ריהוט הגינה בחצר שלו (אמרתי "ניחא, גם אנחנו נשתמש בזה אם נעשה על האש"), פעם את תנור האפיה (המטונף) שלו (אין לי מושג למה הסכמתי, בדיעבד פשוט פתחתי פתח לניצול). כשביקש ממני לנקות את הבית שלו, אמרתי "אין מצב שאני עושה את זה בחינם", הוא עשה פרצופים אבל בסוף שילם לי (מעט מדיי, יש לציין).

כשהוא לא היה יושב אצלינו בסלון, אחרי ארוחת הערב, עד שבעלי כבר היה פורש לישון, אלא מזמין אותנו אליו, הוא היה מושך איתי את השיחות עד 3-4 לפנות בוקר לפעמים. כששאלתי אותו מדוע אינו הולך לישון, היה אומר לי "אני לא יכול לישון בגלל אשתי שעזבה אותי". כשהיה מדבר איתי על אשתו, היה מדבר כמו שאני לא מדברת על האוייבים הכי גרועים שלי. היה אומר שהיא זונה, שהיא בגדה בו, שהוא עבד כל השנים כמו חמור בזמן שהיא התבטלה והלכה על ימין ועל שמאל. היה אומר שהיא עזבה אותו כדי לשכב עם גברים בגיל של הבן שלה. ניסיתי לומר לו מספר פעמים שזאת לא דרך לדבר על אשתו לשעבר, אלא עם עו"ד לענייני גירושים וגם אז, רק אם יש לו ראיות מוצקות למה שהוא אומר. פעם אחר פעם אמרתי שאני לא רוצה לשמוע את הדברים האלה, שזה לא נעים לי, ושאם הוא הולך כך ומספר זאת לכולם, אז סביר להניח שכולם יחשבו שהוא סתם מחפש ללכלך עליה. הוא היה עונה שלא אכפת לו מה חושבים עליו. ושוב, כמעט כל ערב (לפעמים גם בוקר וצהריים), כשבעלי לא היה שם, היה מתחיל להרעיל אותי נגד חמתי. לפעמים, כשהוא היה רב על משהו עם בעלי, הוא היה מתחיל להסית גם אותי נגדו (בקטנה), להגיד שבעלי לוזר ואפס שתמיד היה רק מרוויח גרושים והוא-הוא ולא אחר תמיד הגן עליו וכסת"ח אותו ושבלעדיו בעלי כלום. שאת המטבח (המזעזע) שנבנה בקומה שלנו בכלל הוא בנה, ובעלי אפילו לא עזר לו אלא רק צפה בכדורגל. לא ידעתי מה לעשות עם מה שהוא אמר לי, אם בכלל להאמין לו, שמרתי את זה לעצמי כי לא רציתי לפגוע בבעלי (אם יאמין לי) ואם לא יאמין לי אז... אני יוצאת לא בסדר.

במהלך הקיץ, אני ובעלי אימצנו גור חתולים ממקלט לבע"ח מקומי. שילמתי את כל האגרות, חיסונים וכו'. זמן קצר אחר כך, עלה בראשו של חמי לאמץ כלב. למשפחה הזאת מאז ומעולם היו כלבים. אין לי שום דבר נגד, אני אוהבת גם כלבים, אלא שאני יודעת שהם דורשים יותר השקעה של כסף, זמן, אנרגיה והרבה הרבה סבלנות שפשוט אין לי, לכן מעולם לא היה לי כלב. אמרתי "סבבה, לך למקלט שממנו אימצנו את החתול, בחר כלב שנראה לך, תצטרכו לבלות כשעה במשך 5 פעמים אחת לשבוע לפני שאתה לוקח אותו, כדי לראות שיש ביניכם כימיה ואת מידת המחוייבות שלך (זה הכלל שם, לא מקבלים כלב בלי זה), תשלם אגרת אימוץ ובבקשה". "לא", הוא אומר לי, "לא רוצה כלב משומש יד שנייה, מעורב, אני רוצה בורדר קולי גזעי ואני רוצה גור". (כן, ככה מדברים על יצור חיי, כאילו היה מדובר ברכב ממגרש למכוניות משומשות). לצערי, וזה משהו שאני מתקשה לסלוח עליו לבעלי, בעלי לא תמך בי בקטע הזה וגם התלהב ואמר "כן כן, גם אני רוצה". אה, רגע? זה הכלב שלו או שלך? "שלנו".
אמרתי פעם אחר פעם "אתה עובד בבקרים, גור כלבים צריך תשומת לב מסביב לשעון, על כמה וכמה גזע כל כך גדול, אינטלגנטי ואנרגטי כמו בורדר קולי. זה לא חיה שנועלים בבית ל-8 שעות! קח כלב מגזע קטן יותר או פחות פעיל, כזה שהולך עד למטבח ומתעייף, לא יהיה לך כוח לבלות שעות עם גור גדול ופעיל!". אז הוא החליט "את תעזרי לי, את ממילא לא עובדת". סליחה?! לא עבדתי כי עדיין לא הייתה לי ויזת עבודה, וזה לא עניינו אם אני עובדת או לאו, כי אני לא חיה על חשבונו. חייתי על החסכונות שלי ומהם שילמתי לו שכירות, גם כשבעלי היה בן עבודות ולא היה לו כסף - שילמתי. כשבעלי עבד, שילמתי את החצי "שלי". פשוט חוצפה כזאת גם בישראל לא ראיתי. אני צריכה לשלם לו שכירות, להאכיל אותו, לנקות אצלו ועוד לשמור על הכלב שלו! התחננתי לבעלי שישכנע אותו לקחת כלב מבוגר (מעולם לא היה להם גור) שכבר שולט בצרכים ופחות או יותר מחונך לבית. אין, כמו לדבר לקיר, גם בעלי, פתאום מצא את הילד הפנימי שלו וגם רצה גור כלבים. אמרתי "אתה לא רואה מה יקרה? בסוף אני איתקע עם הכלב כל היום ואתם רק תשחקו איתו קצת בערב לפני שהוא ילך לישון!". ברור, אף אחד לא הקשיב לי, וחמי, לטענתו, הוא מומחה עולמי לכלבים ויודע הכל ולא צריך עצות ממני (ולי במקרה יש תעודת עוזר וטרינר, שזה כלום, כן?).

בסוף התרח הזה הלך ומצא מרביעי כלבים (אפסים שיושבים על דמי אבטלה ועושים כסף שחור מהצד ממכירת גורים - אני שונאת את התעשייה הזאת והאנשים האלה) עם מחיר פחות מחצי משווי השוק לגור גזעי מגזע זה (מעניין למה. פלילי?). מכיוון שלא יכולתי למנוע את האימוץ הזה, ניסיתי לפחות להיות מעורבת בבחירת הגור, לבחור אחד יותר נינוח. גם לא עזר. בחרו את ה-2 בגודלו מכל השגר, שהשתולל הכי הרבה, ברח לו הכי הרבה פיפי וכל הזמן ניסה להיכנס בסורגים (אולי גם את הפחות חכם מבין ה-9). ואיך לא? במשך כל הסתיו אני הייתי תקועה עם כלב (שלא ביקשתי). הכלב השתולל כל הזמן כמו שד, מילא את החתול שלי בריר, עולה על רהיטים, השתין וחרבן על כל השטיחים (זאת אף על פי שהיה בחוץ, הוא לפעמים עשה צרכים בבית שניה אחרי שהיה בחוץ) ואפילו על ספה אחת (!!!) שפעם אחת הצלחתי לרחוץ את הכרית, בפעם השנייה הוא עשה על הבפנוכו שמתחת לכרית ונאלצנו לזרוק את הספה. חמי אפילו לא התנצל. להיפך! הוא צחק! כמעט את כל השטיחים זרקתי כי כבר לא נשאר לי ידיים לשטוף את זה.

ערב אחד, בעלי וחמי הלכו יחד לשתות בפאב של הכפר ואני נשארתי עם הכלב (כן, זה קרה הרבה). אותו ערב הכלב נשאר בדירה של חמי ואני רק הוצאתי אותו לטייל. כשנכנסתי, ראיתי שהכלב שלשל מים שחורים בכל הדירה של חמי. נבהלתי, שלחתי הודעה לבעלי, פחדתי שהוא חטף PARVO (עוד לא היו לו כל החיסונים ולמרות זאת, חמי היה מוציא אותו עם כלבים אחרים ולרחרח ולעשות כל מה שאסור לעשות עם גור שלא השלים את כל החיסונים שלו). בעלי הגיע בריצה תוך חצי שעה (3ק"מ). בינתיים ניקיתי הכל ו... הוא שוב שלשל, ושוב ניקיתי. אפילו לא כעסתי כבר, רק פחדתי שהכלב ממש חולה. חמי? חמי ישב ושתה כמו גמל עוד 3-4 שעות ואז בא וישב ואמר "אוי בטח אכל קקי עוד פעם", כאילו כלום, אלא שעוד בבר כשבעלי קיבל את ההודעה ואמר לו, הוא עוד רב איתו וטען שאני הרעלתי את הכלב (!!!). באותו לילה בעלי אמר "זהו, אנחנו עוברים דירה". למחרת בעלי שינה את דעתו. רציתי למות.

באותה תקופה חמי היה מתכתב עם מספר נשים באינטרנט (ניסה לפתוח פרק ב'?) והיה מתרברב בפניי, במיוחד על אחת שהוא "ננעל" עליה. זה כשהוא לא היה מלכלך על חמתי. פתאום ערב אחד הוא הפסיק. (המשך בפרק ב')

Angbroda

New member
חם רעיל + כלב (פרק ב')

באותה תקופה, החסכונות שלי התחילו להתדלדל, עדיין לא הייתה לי ויזת עבודה ורציתי רק לחסוך כסף שיהיה לי ממה לחיות (אני לא אוהבת לחיות על חשבון אחרים, זאת בושה גדולה אצלנו ונותן הרגשה שלאדם השני יש כוח עליך). ביקשתי מבעלי שיגיד לאבא שלו שיתחיל לבשל לבד ולא לאכול מהיד שלי, על כמה וכמה שאני משלמת לו שכר דירה ומנקה חרא של כלב שלו 5 פעמים ביום.

כנראה האישה שאיתה התכתב (ונפגש עמה פעם אחת, על פי מה שהוא סיפר לי) החליטה לא להמשיך את הקשר איתו והוא לקח את זה מאד קשה, ועתה שהחלטתי להסיר את פריווילגיית ארוחת הערב, זה היה מבחינתו כהכרזת מלחמה. הוא פתאום נעשה מאד עצבני ושקט ואפילו טון הדיבור שלו הפחיד אותי.

כחודש לאחר מכן, היה לחמי אירוע לב. הוא היה מאושפז בבית החולים כשבוע. ברור שהכלב נשאר לטיפולי, עתה מסביב לשעון. ניסיתי להיות נחמדה, אפילו ארזתי לו אוכל ביתי ופירות טריים, כדי שבעלי, שהיה בא לבקר אותו יום יום בבית החולים, יביא לו (לא יכולתי לבוא בעצמי כי הייתי עם הכלב). הרופא אמר לו להפסיק מיד לשתות ולעשן (מעשן כמו קטר רכבת, 2 קופסאות ביום והולך ומאפר לי בכל הבית). ההפסקה שלו נמשכה בערך יומיים.

כשבוע לאחר שהשתחרר מבית החולים, ערב לפני שאמא שלי באה לבקר אותנו, החתול שלי נכנס לדירה שלו, כנראה לשחק עם הכלב (החתול והכלב היו משחקים ביחד, גם החתול לפעמים לקח חלק פעיל במשחק). כשעליתי במדרגות וחמי שמע אותי עולה, הוא התפרץ לחדר המדרגות, זרק את החתול שלי החוצה והתחיל לצרוח עליי בצורה אינקוהרנטית, עם קצף בצד הפה (לא הגזמה ספרותית) וכל כך מפחיד שלא הבנתי כלום ממה שהוא אמר. נבהלתי כהוגן, ברחתי ליחידה שלנו בבכי. בעלי ששמע את הצעקות ירד אליו לברר מה קרה, הם צעקו כמה דקות, בעלי חזר ואמר שהוא שיכור וכועס שהחתול נכנס אליו...
רגע אחד, אף אחד לא שואל אותי כשהכלב שלו נמצא אצלי כמעט כל היממה, משתין, מחרבן, הורס, גונב אוכל לחתול ולא נותן לחתול לנוח (הם משחקים אבל החתול רוצה גם את השקט שלו לפעמים, בעוד שהכלב מאד אנרגטי ולא מתעייף מהר). אף אחד לא התנצל כשהייתי צריכה לשטוף ולזרוק שטיחים, ספה ועוד דברים שהכלב הרס (בעודי כותבת שורות אלה, הכלב הרס בובה שהייתה ברשותי מגיל 10 ויש לה ערך סנטימנטלי עבורי ואין לי מושג כיצד הגיע אליה, היא הייתה על מדף גבוהה). שנייה אחת החתול בא אליו מבלי לשאול רשות ואפשר לדבר אליי כאילו אני אוייב העם. וזה אחרי כל מה שעשיתי בשבילו, בשביל הכלב שלו?

בכיתי אותו ערב עד 4 לפנות בוקר ולא ידעתי איך להמשיך עם ההצגה הזאת כשאמא שלי אצלנו (ישנה בחדר שינה שלנו ואנחנו ישנו בסלון). סיפרתי לה כל מה שקרה ויצאו לה כמה שיערות לבנות. פשוט נמנענו ממנו שתינו. יצאנו מהבית רק כשהוא לא היה בסביבה כדי לא להיתקל בו. אמא שלי, מן הסתם, אמרה שחמי הוא בן אדם חולה בראש שצריך להתרחק ממנו (והיא לא מגבה אותי באופן אוטומטי בדרך כלל, אלא תמיד שואלת אם אני עשיתי משהו לא בסדר) ואני חייבת לשכנע את בעלי לעבור דירה. אמרתי שניסיתי מספר פעמים, אבל הוא כעס עליי ואמר שאין לו כוונה לשלם לאדם זר שכירות "כי ככה הכסף יישאר במשפחה ואני אירש את הבית" (כמו פטיפון שבור היה חוזר על המשפט הזה עד שאמר לי שהוא לא מוכן לדבר על זה יותר בכלל). כשאמא שלי ביקרה, נעדרנו גם כמה שיותר מהבית, טיילנו. יומיים לפני שחזרה לארץ, חמי מסר דרך בעלי שהוא רוצה להזמין אותנו לארוחת ערב אצלו. ההזמנה שלו, לי ולאמי הרגישה כמו סטירת לחי, אחרי איך שהוא דיבר אליי. רצינו לסרב אבל לא רצינו לפגוע בכך בבעלי, אז התפשרנו על כוס קפה ותו לא. בפגישה הזאת, הוא חייך את כל החיוכים המזוייפים שלו, ניסה להתבדח ולדבר כאילו כלום לא קרה. הוא לא התנצל. נתן לי איזה עציץ עם שתיל של צמח מאחד הצמחים שלו.

אחרי שאמי עזבה, למען בעלי, ניסיתי לנרמל את היחסים איתו ולשמור אותם על אש קרה. היה לי כבר ברור שלא מדובר באדם בריא בנפשו, אלא בנרקיסיסט ממאיר מהסוג הגרוע ביותר. שברור לכל למה אין לו חברים, למה אשתו ברחה ממנו לגור עם אמא שלה, ושהבן אדם הזה, כל עוד כולם לא רוקדים לחליל שלו, הוא לא יהיה מרוצה, וכל עוד הוא לא מרוצה הוא ידאג לאמלל את כל הסובבים אותו. אבל מה לעשות? להסתכל על בעלי בפנים ולשמוע "אבל הוא אבא שלי". בעלי, לפחות בעניין זה, יש לו אופי חלש. איכשהו הוא תמיד חוזר אליו כמו אישה מוכה לבעלה ואני הרגשתי שזה חזק ממני וממנו גם יחד.

בינתיים הוא שוב היה מאושפז שבוע בבית חולים, ושוב שמרתי על הכלב (טפו טפו, כבר גדל ושולט על הצרכים שלו, אבל ההתנהגות שלו זוועה. אמרתי שהוא צריך לקחת אותו לאילוף/בי"ס לכלבים, אבל איך לא? הוא מומחה, אני סתומה לא יודעת כלום).

ב-4 בדצמבר, התחתנו בטקס אזרחי צנוע ועלוב בבניין העירייה (תודה לדואר ישראל, 3 חודשים קברו את תעודת הלידה שלי עד שאמא שלי פתחה חקירה ומצאה והביאה אישית). חמי בא ל-10 דקות לזמן הטקס (כי "הוא לא יכול להיות באותו חדר עם הזונה הזאת" - חמתי ו"אני צריך לחזור לכלב" פתאום). ההורים שלי לא יכלו להיות נוכחים בטקס. ויתרתי על שמלת כלה כדי לחסוך כסף (אכלנו את החסכונות שלי) ורק אכלנו אני, בעלי, אמא שלו ו-2 חברי ילדות שלו במסעדה באותו יום. החזקתי את עצמי שלא לבכות על העולב של היום הזה שאמור להיות אחד המאושרים בחיי. אמא שלי נתנה לי סכום כסף לפני שחזרה לארץ. זוג החברים של בעלי נתן סכום סמלי, דודים שלו נתנו סכום יפה, אמא וסבתא של בעלי גם כן. חמי נתן סכום שווה ערך לחצי מעלות השכירות, נתן לנו להחזיק את הכסף כמה שעות ואז גבה אותו חזרה כשכירות. ממש בדיחה לא מוצלחת.

אני ניסיתי כמה שיכולתי לשמור ממנו מרחק מאז (כמה שאפשר כשחיים בבית אחד בקומות נפרדות). כשהוא מבקש משהו אני ממציאה איזה תירוץ. רק הכלב, כי מסכן הכלב, אני עדיין מסכימה לשמור עליו לפעמים ולהוציא אותו החוצה לטייל ולשחק איתו. בערב השנה החדשה, החתול שלי החליט להפתיע עם מתנה - עכבר שהוא צד. הכלב חטף לו את העכבר ובלע אותו בביס אחד. חמי התחיל להשתולל, אמר שהאני מנסה להרעיל את הכלב VIA PROXY (דרך החתול) ושהרסתי לו את השנה החדשה ועתה הוא לא יוכל לנסוע להורים שלו לחגוג אלא צריך לשבת לשמור על הכלב (כמו שהוא שמר עליו כשהוא היה חולה ושלשל יומיים? שתה בבר?). כמובן שזה לא קרה, הוא לקח את הכלב איתו להורים שלו. הוא רק חיפש לריב איתי.

ביום שלישי שעבר, הוא רואה אותי בחדר מדרגות ואומר לי "דיי, נמאס לי ממנו".
אני: "?!".
חמי: "מהכלב! אני לא יכול יותר!"
אני: "מה אמרתי לך? שלא תוכל להסתדר עם כלב כזה, היית צריך לקחת כלב מבוגר/קטן כמו שאמרתי לך!"
חמי: "כבר דיברתי עם XXX (בעלי), הוא אמר שהוא ייקח אותו".
פשוט נותרתי פרעורת פה. לא רק שהמפלץ הזה לא הקשיב לי לפני שלקח את הכלב, לא רק שהוא בקושי טיפל בו כשהוא כן היה אצלו, עכשיו גם הכלב הזה נופל עליי ל-15 השנים הבאות ואף אחד לא שואל אותי!

הייתה לי התמוטטות עצבים קטנה. כשבעלי חזר דרשתי הסברים. חמי עוד בא ומאשים אותנו, שאנחנו לא עזרנו לו מספיק עם הכלב... כן, ממש כמו נרקומנית שהביאה ילד לעולם, זרקה אותו על השכנים ומאשימה את החברה שלא טיפלה בתינוק בשבילה. אני בחרדה ודיכאון מאותו יום. בשבת היינו אצל דודים של בעלי (אנשים מאד נחמדים) שהזדעזעו מהסיפור גם הם. הם ראו איך הכלב מתנהג (כמו שד טזמני) והם הבינו שחמי לא טיפל בו נכון והיכה אותו כל פעם שהוא התנהג לא בסדר (הם באמת מבינים בכלבים).

וכך, לאט לאט, במשך כל הזמן הזה, טיפטפו לי פיסות מידע ממכרים וקרובי משפחה של בעלי על חמי. על זה שהוא בכלל לא עבד במשך 10 שנים כשבעלי היה ילד, וגם בכלל אל טיפל בו ואשתו הייתה צריכה לעבוד ב-2 עבודות כדי לשלם משכנתא בזמן שהוא השתכר כל היום והדודים של בעלי טיפלו בו (הם חשוכי ילדים. הטבע נותן אגוזים למי שאין שיניים ולוקח למי שיש, מסתבר). הוא גם כל הזמן היה מאשים את אשתו שהיא בוגדת בו ומאיים באלימות פיזית. פעמים רבות הוא היה רב מכות עם בעלי כשהאחרון ניסה להגן על אמא שלו. חמתי, הייתה אישה צעירה, תמימה ונופלת למניפולציות ולהפחדות שלו פעם אחר פעם. פעמים רבות הייתה בורחת לבית אמה ופעם אחר פעם הוא היה בא לשם, פעם שר סרנדות (!) ופעם צועק ומאיים מתחת לחלון כל הלילה (איך לא הזמינו משטרה?) וכל פעם היא הייתה חוזרת, כמו אישה מוכה. ועוד, שחמתי כלל לא בגדה בו, נהפוך הוא - הוא בגד בה וכל הכפר יודע את זה! היו מכנים אותו "האיש עם שתי הנשים", כי היה מטפס למרפסת של השכנה אחרי שאשתו ובנו היו הולכים לישון.

דבר נוסף שגיליתי, זה שבעשור שהוא לא עבד ורק השתכר, הוא צבר חובות של 200,000 יורו על הבית הזה שבעלי חשב שפעם יהיה שלו. (המשך בפרק ג').

Angbroda

New member
חם רעיל + כלב (פרק ג')

אם זה לא מספיק, חמי גם ציפה שחמתי תמשיך לשלם משכנתא (שנייה ושלישית) על הבית הזה ועל החובות שהוא צבר בבנק, גם אחרי שהיא לא גרה בבית כבר למעלה משנה והיה רב איתה על זה חודשים. ומן הסתם, לקח מאיתנו שכירות (מופקעת) כדי שנשלם את החובות שלו. כל הזמן שהיינו פה הוא בקושי עבד ודמי מחלה/אבטלה מן הסתם לא מספיקים לתשלומים החודשיים ולחובות מהבנק שרק גדלים מיום ליום. עכשיו הוא מחוסר עבודה אבל בגלל שהוא רב כבר עם חצי מחוז ואף אחד לא סובל אותו, אף אחד לא מוכן לתת לו עבודה. אז בוודאי שהוא רואה בי ובבן שלו פרה חולבת.

זה כואב. אני לא בניתי על הבית הזה (לדעתי הוא מכוער ולא פרקטי), בכלל רציתי בית משלנו (אני גם חושבת שזה לא בריא נפשית לגור עם ההורים בגיל הזה ועוד אחרי נישואין, גם אם ההורים בריאים בנפשם, פשוט צורך בגבולות ופרטיות). אני שפכתי את כל החסכונות שלי וגם כספים שהורים שלי נתנו לי במתנה והכל לפח. כסף שיכולתי כבר לשלם הון עצמי על בית משלי (מחירי הבתים כאן 1/5 מבישראל). עכשיו אני תקועה עם עוד הוצאה כספית - הכלב. בעלי נקשר אליו ולא מוכן לוותר עליו. מצד שני אני גם לא מוכנה להחזיר אותו לחמי (כמו להחזיר תינוק שננטש לאמו הנרקומנית) או שהוא ימכור גם אותו בעבור כמה גרושים (בן אדם נורמאלי לא יקנה כלב בגיל הזה שההתנהגות שלו הרוסה, אי אפשר להשאיר אותו בבית לבד לחצי שעה, הוא מתחיל להרוס דברים או לעשות צרכים בכוונה - זה רק טיפוסים מפוקפקים לקרבות כלבים, אולי חינם לתת אותו לחווה לשמור על צאן).

אחרי שהיינו אצל הדודים, הייתה לי התמוטטות עצבים קצת יותר גדולה ובעלי אמר "בסדר, אנחנו נחפש בית חדש לכלב" ולמחרת שוב שינה את דעתו. אז אמרתי שיגיד לאבא שלו שלא יתקרב אליי, שלא ידבר איתי ושאגורה שחוקה הוא לא ייראה יותר ממני ואם בא לו לשלם לו שכירות - שישלם מהכסף שלו, את ה"ברז" שלי סגרתי, אני לא מטילה ביצי זהב ואם זה לא מוצא חן בעיניהם, אני מוכנה ללכת לגור באוהל ביער - ושחמי לא נוגע יותר בכלב הזה שגם ככה מסכן.

בעלי לבסוף נכנע והסכים שכשהוא יקבל קביעות בעבודה החדשה שלו (יוני) אנחנו נעזוב ונלך לגור בשכירות או שניקח משכנתא על בית משלנו. אני מאד מקווה שהוא לא ישנה את דעתו עד אז כי אני על סף שבירה טוטאלית. לוא אבא שלי ידע מה הולך כאן (אמי לא סיפרה לו, הוא גם חולה לב) הוא היה מקבל התקף לב ואם לא, היה בא הנה והורג את חמי. אני עוד שניה מאבדת את הרצון לחיות. הבן אדם הזה מפלצת ואני מרגישה שאני לא יכולה לעשות כלום חוץ מלקוות שאירוע הלב הבא של חמי יהיה גם האחרון ואני מרגישה רע שאני חושבת ככה.

אני מרגישה שרימו אותי, שהסתירו ממני עד כמה הבן אדם הזה מופרע. כמו לראות את קצה הקרחון. אני מרגישה שאני נענשת על לא עוון בכפי, נענשת על "פשעים" של חמי. אני לא מצליחה לתפוס כיצד חמתי סבלה אותו 30 שנה ואני לא מסוגלת לסבול אותו יותר. הייתי קמה והולכת ומשלמת (פחות) לשכור דירה אחרת, הרחק ממנו, אבל איפה יש לי כסף לשכור בית גדול מספיק להכיל כלב כזה וחתול, שפשוט יברח מהבית? רק בגלל בע"ח אני נשארת.

אני לא יודעת מה לעשות. אם בעלי ישנה את דעתו ויחליט להישאר ו"להציל" את אבא שלו או את הבית הזה (ערימת חובות וחורבות), אני לא אעמוד בזה.

mykal

New member
קראתי את הטרילוגיה שלך

והאמת--לא מבינה.
מצד אחד את משדרת המון כח ועצמאות,
(את משלמת לבד את החלק שלך, למה? אם אתם נשואים)
מצד שני--את רק רוצה לרצות את בעלך את חמך והופכת 'לסמרטוט' בלי שום כח.

מי שרימה אותך זה בעלך--הסתיר מידע , גם על החובות על הבית,
גם על שאביו אדם בעיתי, גם מחייב אותך בשבילו על כלב וחתול --נו, באמת--
זה אמיתי?

גבירתי היקרה---
לכי לשכור דירת חדר לא יקרה, עד לתקופה שקצת תתבססו.
שבעלך יבקר מפעם לפעם את אבא שלו.
צאי מהתמונה. של הקשר הזה. (בשלב ראשון שחמיך גם לא יבוא לבקר)
את בעלי החיים תחזירו למקום שממנו נלקחו.
ותבני את חייך מסודר.
אם בעלך לא מסכים, זו בעיה שלו--אחרת את בדיוק כמו חמותך--
תעשי את זה בעוד 30 שנה--לא חבל?!

Angbroda

New member
תגובה

בעלי גם לא ידע על החובות על הבית, למעשה ההורים שלו הסתירו את זה ממנו. צעד מטופש, לדעתי. לדעתי, ילדים, קטנים כגדולים, צריכים להיות שותפים ולדעת מה קורה, גם כחלק מחינוך כלכלי וגם כדי שיבינו שהם לא יכולים לקבל כל מה שהם רוצים כי יש סדר עדיפויות.

אני מבינה מדוע בעלי לא סיפר עד כמה אבא שלו בעייתי. לדעתי הוא לא ממש תופס את זה בעצמו (יש ערימות ספרים על יחסים עם הורים רעילים ותיאורים של כיצד ילדים חוזרים אליהם בריצה). אחרי זה, לספר דברים רעים על ההורים שלך נתפס כמשהו בעייתי בכל חברה/תרבות (כבד את אביך ואת אמך וכל זה). אבא שלי גם אלכוהוליסט ובעל גרוע לאמא שלי (אם כי הוא לא עשה דברים כאלה איומים כמו שחמי עשה ועושה) אבל אני לא הולכת ומספרת את זה לכולם לא כי זאת בושה, אלא כי אנשים יסיקו מזה שאני לא בסדר. ככה אנשים עובדים, מסתבר.

אין לי שום עניין לרצות את חמי, תחילה ניסיתי להיות נחמדה ולעזור כי ריחמתי עליו. העצמאות הכלכלית זה משהו כנראה שהשתרש לי מהחינוך בבית, מאמא שלימדה אותי שאין בעולם שום דבר בחינם וכולם ירצו ממני משהו ושאפילו מתנות צריך לקחת בזהירות. זה וגם (בארץ) לשמוע תלונות ש"נשים רק רוצות ספונסר" וניסיון להוכיח שאני לא כזאת. וכן, אני מצפה שאם לא יהיו לי חסכונות ואהיה מובטלת, שבעלי גם יישא בנטל באופן מלא, כמו שאני נשאתי כשהוא היה בין עבודות. יש לי פיקסציה שאין יחסים ללא תמורה (אלא בין חיות מחמד לבעלים שלהן). נראה לי ייקח שנים של טיפול פסיכולוגי כדי לשחרר אותי מהמחשבה הזאת.

אני לא מוכנה לוותר על החתול, אני רציתי את החתול ואמרתי שהוא באחריותי וכך זה יישאר (חיה מאד חסכונית ושלי גם מתנהג ממש יפה ומאד קשור אליי). את הכלב אני עדיין לא רוצה, מרגישה שהוא נכפה עליי, אבל אם זה יגיע לכדי כך, כנראה שאני באמת אלך להשכיר דירת חדר לבד, עם החתול, בשנייה שאני מוצאת עבודה ואגיד לבעלי "או שאתה בא איתי, או שאתה מתחתן עם אבא שלך ועושה איתו ילדים ואני אמכור כרטיסים להצגה הזאת". את צודקת, אני לא יכולה לקרוע את עצמי ל-8 חתיכות והגיע הזמן שמישהו (בעלי) יישאל אותי מה אני רוצה גם כן.

mykal

New member
משהו חשוב לי לומר

יש לי הרגשה ששמעת ממני ביקורת--ואת כאילו מתנצלת.
ולא ממש לא חשבתי כך--
אלא שניסיתי לשקף לך, שאת בעצם לא סגורה על עצמך.
מה סדר הקדימויות שלך.
את אדם בוגר בחרת באיש הזה כבעלך,
הוא בחר בך לאשתו.
ואתם מתנהלים לא ביניכם אלא עם גורמי חוץ.--כרגע בעיני החתול גם מיותר--זה יתאים כשתהיי מסודרת ורגועה. כשקצב החיים יתאזן.
לטעמי--חדר אחד בעלות סבירה, רק את ובעלך (כ אם תתנגדי לכלב ותסכימי לחול זה כמו לפתוח במלחמה--של מי בוחר מה וכיפוף ידים, גם אם לא את כך זה נשמע מהצד)
על ההסתרה--נכון שלא מכבסים כביסה מלוכלכת בחוץ, אבל את ובעלך זה לא בחוץ.
לא ציפיתי שיספר על כל מריבה, אבל כאילו הכל לא ידוע לאשתו--נשמע מוזר.
אבל את צריכה כרגע רגיעה ומנוחה--
לכי משם תהיי עצמאית. ובעלך איתך. וזהו.

Angbroda

New member
אני מבינה את כוונתך אבל עד החתול

חתולים יכולים לחיות גם בדירת חדר, שלי יודע להעסיק את עצמו, מאד שקט ונאמן, תמיד מחכה רק לי ללכת לישון לידי. בבוקר לא מעיר אותי ביללות כשהוא רוצה לאכול, רק מחכה בסבלנות שאתעורר, כל הזמן מגרגר. הוא לא מצריך טיפול/זמן/אנרגיות, להיפך, הוא עושה לי רק טוב. אני יודעת שחתולים יודעים להבחין במצבי רוח של בני אדם, אבל לא כולם מגיבים אליהם. שלי מגיב ותמיד רץ לנחם אותי כשרע לי. אני מחייכת אוטומטית כשהוא בא אליי ומסתכל לי בעיניים. כן, אני קצת crazy cat lady.
לוותר עליו אין לי שום כוונה, זה גם יהיה דבר לא אחראי לעשות ולא הוגן כלפי החתול. מניסיוני בעבודה במרפאות וטרינריות והתנדבות פה ושם, למדתי כמה בעלי חיים סובלים בגלל אנשים ש"עכשיו זה לא מתאים לנו", ונוטשים בעל חיים לגורלו (הם לא חושבים שבעמותה אולי ירדימו אותו - העיקר החיים עצמם, כן?) בין אם לפתע הם עוברים דירה, יוצאים לנופש (וקושרים כלב לגדר בדרך לנתב"ג) או סתם קנו סלון חדש. אני לא רוצה להיות כמו האנשים האלה וחמי בעניין הזה. בבית שבו גדלתי תמיד היו בע"ח (בעיקר חתולים) מעולם לא נטשנו (פרט לכשעלינו לארץ השארנו חתולה אצל סבתא שלי, בצער רב), ואני לא מתכוונת להתחיל עכשיו. בע"ח זה בן משפחה, זה לא צעצוע שלוקחים וזורקים.
מה גם שהחתול היה כאן קודם, עליו הסכמנו שנינו מראש, בעוד שהכלב נכפה עליי בניגוד לרצוני (מילא אם זה היה כלב-נקניקיה קטנצ'יק כמו לדודים של בעלי, הייתי לוקחת בלי שאלות והחתול שלי מסתדר עם כלבים, במיוחד קטנים, הוא כל הזמן מבקר את הכלב של השכנה).
ואם הוא יפתח במלחמה על הכלב, אני מסרבת לריב. לא שווה את מה שנשאר מהאנרגיות שלי, אני יודעת מתי להתקפל ואם זה יגיע לכדי כך, אז זה לא שווה את זה. אם זה יגיע לכדי כך, אז אחרי שחמי היה נקרא בכפר "האיש עם שתי הנשים", בעלי ייקרא "האיש שהחליף את אשתו בכלב". על כל המשתמע מכך, וכאן, במקום שאנו חיים, זה אומר שאנשים יפנו לך את העורף (כמו שהפנו לחמי), שלא יישארו לך חברים, שאף אחד לא ייתן לך עבודה (הרבה מעסיקים כאן רואים בגירושים משהו מלוכלך, אלא אם הגירושים נבעו כתוצאה מבגידה/אלימות ואז המעסיק גם ייקח את הצד של הנפגע ויפטר את הצד הפוגע, ולך תוכיח שהפיטורים לא נעשו בתום לב), לא יזמינו לאירועים משפחתיים (את חמי אפילו אחיינו לא הזמין לחתונה שלו וחוץ מההורים שלו אף אחד לא מזמין אותו להתארח/ימי הולדת, גם האחים שלו לא יכולים להיות איתו בחדר אחד) וגם אם תופיע לפסטיבל / אירוע פתוח לתושבי הכפר, אנשים יבקשו ממך לעזוב או יוציאו אותך בכוח (בגלל זה חמי לא מגיע לאירוע החודשי בכפר). כן, הם קצת Old fashioned פה.

מה לעשות? לפעמים, גם חתול מסורס הוא יותר גבר מגבר.

mykal

New member
אלה הבחירות שלך,

אני בודאי אכבד אותן.
אבל את לא תרויחי כלום מהסבל של בעלך. (שיהפוך דומה לאביו הוא גם לא יסבול,
הוא מכיר את זה)
מאחלת לך בכל ליבי שתמצאי בית קטן וחם עם בעלך.
ושיהיה לך טוב.

Angbroda

New member
זה לא שיקול של הפסד ורווח

לא בשבילי בכל אופן, אלא בשבילו. הוא יודע שאם הוא יבחר בין אשתו לכלב שהורס את הבית, יש לו הרבה מה להפסיד, ואני זה רק קצה הקרחון, כי זאת לא רק אני, כל אישה בעולם הזה שתבוא אם תבוא אחריי, אבא שלו ידאג למרר לה את החיים כי מה שהוא רוצה, זה שהבן שלו יגור איתו, ישלם לו כסף על זה, יעשה מה שהוא אומר לו, יסכים עם כל מילה שלו, יצחק מהבדיחות שלו ויישב איתו לשתות כל ערב ולשנוא נשים ביחד.

גם לבעלי יש קופה מלאה על אבא שלו ואני מאמינה שאם נתרחק ממנו, לא רק לי תהייה נחת. הרי שכשרע לאחד מבני הזוג, זה בוודאי משתקף על השני והוא/היא לא נהנים מזה.

בסופ"ש האחרון גם דודים שלו, גם אמא שלו, ישבו לו על הראש ואמרו "צאו משם!" והיום הוא שוב הבטיח לי שהקיץ זה יקרה. אני לא ממש רוצה לחכות לקיץ, אצא עם החתול אם אמצא עבודה במהרה והוא מוזמן להצטרף אליי. אני חושבת שסבלתי מספיק ומגיע לי שקט נפשי. הדודים גם אמרו שאם לא נצליח לטפל בכלב וזה ייצור יותר מדי חיכוכים הם יהיו מוכנים לקחת אותו, אחרי שאחת הכלבות שלהם (בת 17?) תלך לעולמה (בקרוב מאד, היא גריאטרית לגמרי). לתנאי הזה אני מאמינה שבעלי יסכים, הוא יודע שהכלב יהיה אז בידיים טובות ולא בודד (יש עוד כלבה קטנה בבית שהוא נהנה לשחק איתה) והוא יוכל לבקר אותו וכך כולם מרוויחים.

תודה על ההקשה ועל התובנות. החזיקי לי אצבעות ו... חג שמח.

mykal

New member
בהצלחה.

מקוה שתתארגני מהר ובקלות.
ושהכל יסתדר.
תבואי לספר בשורות טובות כדי שנשמח איתך.

mykal

New member
האמת שכן, ברוכה השבה.

אוהבת לקרא אותך, ואשמח לשמע תגובות שלך.

זה הדדי
אני זוכרת את השיחות שלנו ואיך את מתמודדת יפה לאחד ולגבש את המשפחה...
אגב, בשורה לא הכי משמחת, ורדה מנהלת פורום לרזות בראש אחר נפטרה,
והיום בשעה 3:00 אמור להיות הלוויה שלה בבית העלמין "מנוחה אחרונה" בכפר סבא,
אני חושבת לעצמי, אם היה רשיון נהיגה וגם אוטו הייתי נוסעת מכאן מיד אחרי העבודה לחלוק לה את כבוד האחרון...

לפעמים אני חושבת שאני צריכה לעשות את הצעד הזה ללמוד נהיגה...

mykal

New member
ראיתי,שהיא נפטרה

ולה שקיבלתי מאימי נראה לי שהיום אזכרה, היא כבר נפטרה לפני חודש.
עצוב.

לגבי נהיגה--זו היתה המתנה הגדולה שקיבלתי מאימי, ממש לפני שנפטרה.
התחננה לי ללמוד נהיגה--ועשיתי זאת לזכרה,
כל יום שאני על ההגה אני מודה לה.
ואני אעודד אותך ללמוד--זו הקלה עצומה על החיים.

סליחה, אבל ממש לא הבנתי מה מפריע החתול

זה שאת לא אוהבת חתולים עדין לא שם אותו כמטרד פה משום בחינה. בינתיים הוא רק עוזר לה נפשית

ayaht

New member
בעלך מנוול

אני לא אשתמש במילים יפות כי לא מגיע לו.
תכלס הוא רימה אותך.
אולי זה בגלל חוסר מודעות ואולי לא.
בכל מקרה זה תהליך שהוא צריך לעבור בעצמו עם עצמו.
כרגע הוא על תקן של enabler.
מאפשר לאביו להמשיך לחיות על חשבונך, לפגוע בך, לנצל אותך, להמשיך לשתות ולא לעבוד.

אין שום סיבה שאת תסבלי את הדברים הללו.
כפרות על הכסף שהפסדת.
ראי זאת כדמי לימוד.
שיעור לחיים.

עם נרקסיסטים במצב של חמך יש רק דרך אחת להתנהג - ניתוק קשר מוחלט, ואם צריך, אז גם צו הרחקה.
כמו ששמת לב, יש לו נטייה לאלימות.
אם את בארה"ב, אז החוק מגן עליך והשוטרים יותר מבינים עניין. יחסית.

את כרגע בסכנת אלימות.
צאי משם ואל תחזרי.

אני ממליצה לך להתייעץ עם עו"ד.
ייתכן שניתן לבטל את הנישואין.
אבל כדאי לעשות זאת מרחוק.
מהארץ.

צר לי על הכלב, אבל אני לא חושבת שאת תוכלי להועיל לו אם תישארי שם.

ayaht

New member
נ.ב. אם את במדינה מערבית, לא בעיה להכניס חתול לארץ

רק צריך אישור מוטרינר על חיסונים

Angbroda

New member
מנוול אולי לא אבל מאד נאיבי

רק לא מזמן התחלתי להבין כמה פגע בו לראות את ההורים שלו רבים כל הזמן כשהיה ילד וכמה דברים הוא פשוט הדחיק כדי להגן על שפיותו, היו גם הרבה דברים שאמא שלו הסתירה ממנו עוד כשהיה קטן ולקחה על עצמה, הייתה משאירה אותו עם הדודים הרבה זמן כשהיא עבדה ב-2 עבודות.

אינני בארה"ב, אם כי צו הרחקה וניתוק קשר אני יכולה להפעיל. מה שכן, הוא עדיין אוהב את אבא שלו, הוא מאד לא ריאלסטי בהרבה דברים שקשורים אליו, עדיין מנסה להגן עליו לפעמים (לא מפניי, בכללי), שרוי במין ילדותיות אופטימית שיש עוד פיסה של אנושיות שנשארה בבן אדם הזה שהוא תורם זרע ותו לא. אני חושבת שהרבה אנשים מתקשים להתנתק מהורים רעילים כי הם חושבים שזה אומר משהו עליהם, שזה הופך אותם (המתנתקים) לאנשים רעים. בעלי אפילו אמר לי את זה, שאם בא לי לא לראות אותו יותר בחיים, זכותי, אבל הוא עצמו לא יכול לנתק איתו לחלוטין את הקשר "כי רק בן אדם יותר גרוע ממנו יעשה את זה". הוא אמר שהוא כן רוצה שמדי פעם אביו יבוא לבקר אותו בביתו החדש. ברור לכולכם מדוע אני לא רוצה את זה. אמרתי "תבקר אותו כמה שבא לך אבל למה אני צריכה לסבול את הנוכחות שלו אצלי? זה יהיה גם הבית שלי, אני גם צריכה להרגיש בטוחה בו". לדעתי הוא ראה יותר מדיי סרטים הוליוודיים מתוקים עד כדי להקיא וקרא מעט מדיי ספרי פסיכולוגיה.

התקווה היחידה שלי היא כנראה פסיכולוג, שיסביר לו באמת מה הולך שם ולמה שום דבר לא שווה לשמור איתו על קשר ויסביר לו שזה לא הופך אותו לבן אדם רע אם הוא בוחר להגן על עצמו ומשפחתו מפני בן משפחה רעיל והרסני. אולי בת דודה שלו תוכל לעזור. יש לה אמא בדיוק כזאת, אולי אפילו יותר גרועה, פסיכופטית לגמרי, שהיא ניתקה איתה את הקשר לפני שנים. חשבתי לדבר איתה שתסביר לו אולי יותר טוב ממני.

ayaht

New member
אי אפשר לעזור למי שלא רוצה לעזור לעצמו

אי אפשר לכפות טיפול פסיכולוגי על אדם שלא מעוניין בכך.
מצד שני, אין שום סיבה להישאר יחד איתו בסבל לנצח רק בגלל שהוא לא מעוניין בטיפול.

בעלך לא קרא מספיק ספרי פסיכולוגיה כמוך.
לא מודע להרבה דברים כי הסתירו ממנו.
הוא *בוחר* שלא לנתק את הקשר עם אביו וזה אומר שגם את, בתוך הבית שלך תיאלצי לסבול אותו לאורך כל חייכם המשותפים.
כולל לחשוף את ילדיך העתידיים ל"סבא" האלכוהוליסט וחסר האחריות הכלכלית.

הוא כבר בחובות, את הבית לא תירשו.
מה שכן תקבלי זה אלכוהוליסט שחי אצלך על הספה.
על חשבונך, כי נראה שגם בעלך לא חזק בתחום הפרנסה.

גם את חווית דברים לא קלים.
גם את זקוקה לסיוע כדי לממש את הידע שרכשת בספרים.
גם את עדיין לא בטוחה שמותר לך לומר לא.
לסרב.
להציב גבולות.
לחשוב שבכלל מגיע לך חיים טובים יותר. בעל אוהב ותומך יותר. בעל מפרנס.

אל תחכי שבעלך יבין.
את דנה את עצמך לחיים של אומללות.
אין שום סיבה שבעולם שתעשי את זה לעצמך.

חוזרת על ההצעה שלי, קומי ולכי בלי להסתכל לאחור.

Angbroda

New member
טפו טפו פרנסה יש עשכיו

והוא הבטיח שמעכשיו הוא לוקח על עצמו את כל החשבונות, שהוא באמת מרגיש מתבייש שאני הייתי צריכה להוציא כספים והוא רוצה לפצות על כך.

בנושא הטיפול הפסיכולוגי, אני יכולה רק לנסות, או לפחות ללכת בעצמי, גם בשביל תמיכה נפשית וגם, כמו שאמרת, לממש את הידע שרכשתי בספרים. אם גם הפסיכולוג וגם כל המשפחה המורחבת של בעלי יעמדו לצדי בנושא של "אם אשתך לא רוצה אותו בביתכם החדש, אין סיבה שהוא יבוא", הוא ייכנע.

הדודים שלו מורישים לו 2 בתים (אין להם ילדים) ואם הם יחששו שאביו יבוא להתנחל שם על הספה הם ישנו את הצוואה. גם סיפרתי מראש לבעלי, כיצד אבא שלי הפיל על אמי את הטיפול באמו הגריאטרית (שהייתה רעה אליה) ושאני לא "קדושה מעונה" כמו אמא שלי אלא אני פשוט אהרוג אותו בלי לחשוב פעמיים, אם הוא יבוא לגור אצלנו על הספה.

למעלה