חם רעיל + כלב (פרק א')

Angbroda

New member
mykal נעצה את המסמר במקום הנכון

אין לי יותר מדיי קבוצת תמיכה, מעבר לכל האנשים שכבר מכירים את החם שנים ורק מבטאים סימפטיה למצב שלי ואז, כבדיעבד מתחילים לספר לי על חוויות שלהם איתו מהעבר ולמה הם כבר לא בקשר איתו.
&nbsp
זה חוצה תרבויות, העניין הזה של לא לדבר דברים רעים על בן אדם, אלא רק בדיעבד, כדי לא לצאת סכסכן. בן אדם שפגש אותי לראשונה, לא יבוא ויגיד לי "שמעי, אבא של בעלך דפוק בראש, קחי את הרגליים ותברחי", אבל זוג חברי ילדות של בעלי, כשנשארנו לבד פעם, פשוט הסתכלו לי בעיניים ואמרו לי "אז מה, XXX (חמי) משגע אותך? הוא דפוק, אתם חייבים לצאת משם, זה גם לא נורמאלי לגור עם ההורים בגיל הזה", וזה מבלי שאי פעם דיברתי איתם על זה.
&nbsp
כשאתה לבד ורחוק ממשפחה וחברים (יש לי חברים במדינה, אבל הם גרים רחוק ואני גם לא רוצה להתעלק עליהם ולהעמיס עליהם עם הבעיות שלי) אתה מרגיש שבוי. אתה אומר לעצמך שזה משהו זמני. אני מקווה שזה זמני.
&nbsp
כל המשפחה שלי פזורה ברחבי העולם, אבל לא במדינה בה אנחנו מתגוררים. יש גם תחושה שאני לא רוצה להעיק על המשפחה שלי ולספר להם מה קורה, אמא שלי יודעת אבל לא מספרת חצי לאבא שלי, כי הוא באמת חולה לב ויכול לפעול בצורה בלתי לוגית בעליל. העובדה שאני סובלת מחרדות גם לא עוזרת ומשפיעה על ההתנהגות שלי ועל האופן בו אני מחליטה החלטות, גורמת לי להרגיש שלמרות שאני יודעת מה הדבר הנכון/לוגי לעשות, אני לבד במערכה ואני צריכה לסבול בשקט כי אני לא בעמדת כוח. כשאני מרגישה בעמדת כוח אני יכולה "להזיז הרים", אבל כרגע זה לא המצב. אני רק מרגישה עכשיו הקלה שבעוד חודשיים וחצי אנחנו סגרנו שאנחנו יוצאים מכאן ושאני לא מוציאה יותר אגורה שחוקה עד שאנחנו לא עוברים לבית משלנו ויש לי עבודה קבועה.
&nbsp
גם לי יש אבא אלכוהוליסט עם נטיות נרקיסיסטיות, אבל אחרי שהתבגרתי למדתי להציב לו גבולות (אולי סתם כבר לא פחדתי שיכה אותי אם אגיד משהו שלא מצא חן בעיניו) וגם הוא התחיל לנסות יותר לפגוש אותי באמצע הדרך ולעזור לי, לא רק להתנות את האהבה/עזרה שלו. כן, יש לי רקע של מערכת יחסים לא בריאה עם ההורים שלי (גם ההורים בינם לבין עצמם). לפחות אבא שלי (כבר שנים) לא מתערב לי בחיים, יש לו גבולות בכל הנוגע למעגל החברתי שלי (הוא לא מחפש להתעלק על חברים שלי, יש לו חברים משלו) והוא יותר מדיי גאה בשביל לבקש ממישהו טובות או אפילו לדרוש, לעומת חמי שחושב שכולם חייבים לו, צריכים לשרת אותו וכשהוא לא דורש הוא עושה את עצמו מסכן ומשתמש במניפולציות. לאבא שלי גם אין חובות, בטח לא בסכומים אסטרונומיים כאלה.

mykal

New member
אם דברי אלה נכונים מבחינתך,

אז בואי תעשי סדר 'בבלאגן'
1)כבר יש החלטה מושכלת ומעשית--אתם עוזבים את בית החם,
עוברים ליחיד עצמאית.
הואלא דורך על סף ביתך--בהסכם כתוב מול בעלך,לך אין קשר לאיש הזה.
2)שלב שני--את מפסיקה לדון בו ובמעשיו והתנהלויותיו, עם המשפחה המורחבת של בעלך, וגם עם בעלך, הוא ילך לבקר אותו, מצוין, נכשיספר לך על אבא שלו--
תקשיבי--אל תגיבי. לא טוב לא רע. מיותר.
3)לכי ל'גדל לעצמך חוט שדרה' לכי את ליעוץ, איך המציאות הזו לא תיכנס לחייך,
איך לא יגרמו לך לעזור *רק* הפעם, ו*רק* בזה וזה--ודי. לא--ככה זה מתחיל מחדש, למנע את הפעם הראשונה במודע.
4)לכי תמצאי לך חברות, לבלות, להתחלק בסיפורי חיים, זה סוג של קבוצת תמיכה..
כשיש אטרנטיבה זו קבוצת תמיכה. בשקט בשקט תפתחי בטחון עצמי.

מאחלת לך הצלחה.

Angbroda

New member
כך בדיוק, מסכימה

1) יש החלטה. בעלי השלים כבר שבחיים לא יקבל את הבית הזה, גם אם יזכה בלוטו, ולהמשיך לגור כאן בשכירות רק מרחיק אותנו מבית משלנו (הוא גם לוקח קצת יותר מהשוק וגם לפתע בא ואומר שזה לא כולל חשבונות, כשתחילה טען שזה כן כולל. על אינטרנט אנחנו משלמים, למרות שגם הוא משתשמש). החלטנו לקנות בית מאד קטן עם חצר גדולה (לכלב, שישתולל שם, לא בבית, ואני רגילה לגדל ירקות בגינה), כי זה ממש ממש זול (אנחנו מדברים על סכומים של שליש ממה שבישראל מבקשים הון עצמי על דירה בבניין בן 40) ודווקא להרחיב ולבנות תוספת לבית יוצא יותר זול מלקנות בית גדול (אפשר גם להתפרע יצירתית, אבא שלי גם אדריכל במקצועו ויכול לעזור בשרטוטים ותכנון).
&nbsp
2) בעבר לא דנתי. באתי מבית כזה שבו שומרים הכל בבטן עד שזה מתפוצץ, לכל היותר מספרים לחבר/מכר שאינו קשור למעגל המשפחתי, או אפילו לזר מוחלט שבחיים לא פוגשים יותר, ולו רק כדי לקבל אוזן קשבת או פרספקטיבה שונה. הסיבה היחידה שדיברתי עם דודתו של בעלי, היא כי היא מכירה את חמי מגיל 15, היא חשוכת ילדים וטיפלה בבעלי כאילו היה בנה כשהוריו היו רבים ואמא שלו הייתה בורחת מהבית וידעתי שדעתה ודעתו של בעלה, אליו הוא רוכש כבוד רב, תשפיע עליו והם יעזרו לשכנע אותו שדיי, זה לא עובד. לסבתו ואמו סיפרתי רק לפני שבוע כשעלו מים עד נפש, לסבתו גם יש אינטרס. היא רשמה את ביתה בצוואה על בעלי ולא רוצה שחמי יבוא לגור שם אחרי שיאבד את הבית בגלל החובות. עדיף שתרשום את הבית על בתה (חמתי).
ברגע שהוא ייצא מהחיים שלי, מבחינתי הוא לא קיים. קיים רק החשש שהוא ינסה לגרום לבעלי "לעזור", להמשיך להוציא ממנו כספים בתירוצים שונים. הוא רוצה רק כסף ורואה רק כסף. כשבעלי היה מרוויח 3500 יורו בחודש הוא היה הולך ומספר לכולם בגאווה. כשבעלי היה בין עבודות הוא היה אומר לו שהוא אפס, היה אומר לי שהוא אפס ואז חוזר ואומר לבעלי שאני אעזוב אותו בגלל שאין לו כסף. באותה עת בעצמו בקושי עבד, שתה והמשיך לקחת כספים מחמתי לשלם משכנתא (לפחות מהכבל הזה היא השתחררה).
&nbsp
3) מצאתי פסיכולוג, אני רק צריכה הפניה מרופא משפחה, כדי שקופת החולים כאן תשלם את זה וזה לא ייצא מהכיס שלי. לי כבר אף אחד לא יגרום שום דבר. כשברור לי שניצלו את האמון שלי והרצון לעזור אני שורפת גשרים. אני נוטה לנטור טינה ולא לסלוח על דברים כאלה (דברים קטנים אני אפילו לא שמה לב). כבר אמרתי "סליחה, לי יש הורים משלי, מבוגרים ונכים, שאולי צריכים את העזרה שלי - אני לא צריכה לעזור לחמי שלא מרים אצבע לעזור לעצמו".
&nbsp
4) יש לי חברה אחת קרובה בסביבה, בת זוג של חבר אחר, גם ישראלי שעבר הנה ואני מכירה עוד מישראל. היא מכירה את הסיפור, גם לה יש סיפורים משלה וזה כן עוזר אבל אני לא מפסיקה לחוש אשמה כשאני מספרת, כאילו אני מעיקה עליה עם הבעיות שלי, חופרת והורסת בילוי משותף בזה. אין לה יותר מדיי ימי חופש ואנחנו נפגשות לעיתים רחוקות ואני מרגישה שעדיף שסתם נצחק, נבלה, "ליידייז נייט", הופעה רועשת, במקום לטחון מים. אולי באמת אשאיר את הצרות שלי לאיש מקצוע.
&nbsp
&nbsp
תודה לך על ההקשה והפרספקטיבה.

mykal

New member
מאחלת לך הצלחה.

שתבני לך חיים טובים ומאושרים.
ואם נוח לך לכתוב ולשחרר, בשביל זה קיים הפורום,
ואת מוזמנת. וני ואני בטוחה עוד נשים כאן תתמוכנה.
בהצלחה.

Angbroda

New member
תודה, נראה שבזבזתי את הזמן של כולם

אתמול הכלב נשך אותי בפנים כשהאכלתי אותו. לא נגרם נזק רציני אבל כנראה יישארו לי צלקות על האף. בעלי, במקום לקחת אותי לרופא לקבל זריקת אנטיביוטיקה וטטנוס, הפליק לכלב, צעק על הכלב, אחר כך צעק עליי, אחר כך ריחם על הכלב, פוצי-מוצי, כאילו בכלל אני נשכתי את הכלב, איכשהו כל זה גם באשמתי.
משפטים כמו "מה את מסתכלת עליי ככה?!" ו"נו, את רוצה לעזוב עכשיו???" עפו באוויר ועוד דברים שפשוט עברו לי מעל הראש. כנראה שצדקתן מקודם והייתי צריכה ללכת כבר מזמן, בכלל לא להתחתן. איך יכולתי לדעת?
&nbsp
נו טוב. אתנחם בזה שאני לא הולכת מפה בארון כמו נשים אחרות, שמזלן שפר עליהן פחות. הוא יכול מצידי להתחתן עם אבא שלו ולרשום את הכלב כילד שלהם בדרכון. רק חבל שאני לא אהיה פה לראות את הפרצוף שלו כשהוא יגלה שהכלב קרע את נעליי הכדורגל החדשות והיקרות שהוא קנה רק אתמול...

Angbroda

New member
כל הכפר עלה על הבעיה שלו, אז אנשי מקצוע לא?

איך אני עובדת אצלו אם אין כל תיעוד? אסור להעסיק ללא תיעוד. נתן לי קצת כסף כי ניקיתי את הדירה שלו פעם פעמיים, אין תיעוד. אני נשואה לבנו, לזה יש תיעוד.
להגיד שאני רציתי את הכלב הוא לא יכול כי כבר כל המחוז יודע שלא רציתי את הכלב ושעוד לפני שלקחתי אותו, אמרתי שהטיפול ייפול עליי והוא לא יטפל בכלב.
האשפוז ללא תנאים למינימום של 4 שבועות, שזה כולל מעקב. לבעלי גם אין סמכות לעזור לו להשתחרר. בקטע הזה זה דומה לבארץ, הסמכות של הרופא המטפל מעל הכל. מה כן הם לא מאשפזים כאן אנשים נורמליים בשביל להחזיק אותם כדי לקבל תקצוב לבי"ח...
&nbsp
כל המשפחה כבר דיברו איתו ואמרו לו לוותר, זה החיים של אבא שלו, הוא חרבן לעצמו וחרבן לכולם. בעלי הסכים וביוני לכל המאוחר אנחנו יוצאים משם. בינתיים הוא הבהיר לאבא שלו לא לדבר איתי, לא לכתוב לי, לא לבקש ממני כלום ובכלל להתרחק ממני ומהכלב. בינתיים זה מחזיק מעמד.
&nbsp
את הכלב אני החלטתי לשמור בסוף. הוא כלב טוב, חמי פשוט התעלל בו, אין איך לקרוא לזה. הוא מתחיל לבטוח בנו וכבר לא עושה בלגאן בבית, היום אפילו לא גנב אוכל לחתול. לימדתי אותו ללתת רגל ללחוץ יד. בבי"ס לאילוף גם תמכו בי בעניין להרחיק את החם גם מהכלב. נראה כי בעלי יותר נכנע כאשר מישהו מצדד בי. זה דפוק אבל עדיף על כלום.
&nbsp
אנחנו מחפשים לקנות בית (בתים עולים כאן מחיר מצחיק, גם לבד אני יכולה לשלם תוך 5 שנים) ביוני.

מדהים שבתוך 3 ימים הפכת את הכלב משד טזמני לכלב טוב

שכבר לא הורס את הבית ולא גונב אוכל לחתול ופתאום כבר יש בית ספר לאילוף בתמונה וכו'

טגב, לא הבנתי אץ עניין כל הכפר והמחוז יודעים...אתם מדברים על כל עניין משפחתי עם כל הכפר והמחוז?

Angbroda

New member
כל הכלבים הם כלבים טובים

יש בעלים לא טובים וחמי לא נתן לו חום והוא לא בטח בו ופיתח חרדת נטישה, הרס לו את ההתנהגות. הוא לא היה מקשיב לו גם כן, בגלל זה הוא היה מכה אותו (ולהכות כלב לא עוזר להשיג תגובה רצוייה). בבי"ס לכלבים היינו ביום א' שעבר כי אני התעקשתי, כי לא הייתי מוכנה שהוא ימשיך להתנהג ככה בתוך הבית. הוא מתחיל להרוס דברים הוא לעשות צרכים בבית כשהוא נשאר לבד. מאז שהוא אצלינו (מה-16 לחודש) הוא נרגע לאט לאט (כל פעם הורס פחות?). אני עדיין חוששת להשאיר אותו לבד בבית אבל נראה כי הוא כן מקשיב וליצור אמון זה חשוב. אני מקווה שיהיה בסדר. שוב, לחנך כלב זה לא עניין של מה בכך, בגלל זה אני צועקת לכל מי שרוצה לקחת כלב לחשוב על כך 20 פעם ולבחור כלב שמתאים לסגנון חיים שלו.
&nbsp
איך כל הכפר יודעים? לחיות בכפר זה שונה מלחיות בעיר. אנשים חיים באותו בית לפעמים דורות וכולם מכירים את כולם וכולם מרכלים על כולם, לא פורקים אנונימית ברשת. כל משרה שנייה מאויישת כי מישהו מכיר מישהו, וכל מי שמזמין, נגיד, עבודה, מזמין ממישהו ממעגל המכרים שלו. אפילו כשמוכרים בית, לא מפרסמים ברשת, אפילו לא תמיד במשרד נדל"ן, אלא מנסים קודם לפזר את הידיעה בכפר כדי שמישהו שמכיר מישהו יקנה את הבית. את הסיפור של חמי כולם מכירים עוד מלפני שאני ובעלי הכרנו. ככה כולם הסתכסכו איתו במהלך השנים, כך לא נשאר לו חברים וכך הוא מתעלק על בעלי והחברים שלו בשביל חברה. וכן, יש דברים שרואים מבלי לדבר עליהם (רק אני תמיד נופל לי האסימון אחרונה).

כל הכפר יודע? גם הפריץ, מושל המחוז?

גם מושקה המוזג היהודי? ואיוון העגלון ופטר הרועה וניקולאי השיכור?
נראה לי לקחת חומר ממש טוב לפני שכתבת את התסריט הזה בו את משחקת בתפקיד הראשי.

Angbroda

New member
ואמך הנפקנית

אני לא מתיימרת לדעת יותר טוב מכולם, אבל הפלטפורמה כאן לא נועדה בשביל שנשים כמוך ילעגו לאנשים שגורלם לא שפר עליהם. מאחלת לך למצוא את עצמך בנעליים שלי פעם, נראה כמה תעריכי התחכמויות כאלה.

אני בכלל לא מאמינה לעדכון הזה, על מה בדיוק שלחו אותו לאיבחון

על זה שהוא לא נחמד לכלתו ולכלב?

נו באמת

Angbroda

New member
לא קשור החתול והכלב

חודשים הוא כבר מתלונן לכולם שהוא לא יכול לישון/לעבוד/בדיכאון בגלל אשתו, מאריך חופשות מחלה, לא עובד (עוד הרבה לפני האירוע לב), מגרבץ ושותה כל יום חצי ארגז בירה. אולי נגמר לו ימי מחלה בתשלום והוא חשב שבכל זאת יקבל מהמדינה (לא ממעסיק). אז בבקשה, מצאו לו בית הבראה מתאים.

Angbroda

New member
אני לא יודעת אם זה פתאומי

בעלי אמר לי לפני 4 ימים שכך אביו אמר לו, ששולחים אותו להסתכלות של יומיים-שלושה ול"חופשת מחלה" (כמו בבית הבראה) ל-4 שבועות. בעלי חזר על מה שחמי אמר לו גם באוזניי חמתי ואמה יום לאחר מכן. אני מניחה שאין לבעלי סיבה להמציא את זה.
&nbsp
זה שלב אחד לפני אשפוז, אם יהיה. כאן חברות הביטוח הרפואי מציעות שירות כזה. חמתי קיבלה כזה בית הבראה בגלל בעיות פרקים, הייתה שם 3 שבועות, כמו ספא. בתי ההבראה כאן ייעודיים, על פי מה שהבנתי, וחמי נשלח לכזה שמיועד ל... בעיה שלו. לא אומרת שזה ייגמר באשפוז כפוי (למרות שהייתי כל כך עצבנית שקיוויתי), בית הבראה נפשי שונה ממחלקה פסיכיאטרית סגורה. מגיעים לשם אנשים עם סתם דיכאון חורף, כשאדם קרוב נפטר וההתמודדות קשה, התמוטטות עצבים/לחץ ודברים שלאו דווקא מחייבים התערבות מיידית.
הוא יילך לשם לנוח, אני מניחה ששם ידברו איתו, ישימו לו רג'ימן של תרופות, שיחות ותרפיה שאם הוא רוצה להשתקם הוא יצטרך להשלים גם כשישתחרר ולהישמע להוראות רופא (נגיד להפסיק לשתות, להתעלק על אנשים, ללכת לקבוצת תמיכה, להמשיך בטיפול פסיכולוגי 1 על 1 או מה שהם יחליטו). מה שהגיוני יותר זה שאם הוא לא יישמע להוראות רופא וישוב לסורו, ינהל אורח חיים דיספונקציונלי וימשיך לשתות לעצמו עוד בור של חובות, אולי באמת יאשפזו אותו, ימנו לו אפוטרופס שיכריז עליו כפושט רגל ולא אחראי למעשיו.
&nbsp
לי לא אכפת, העיקר שיהיה רחוק ממני.

את שמה לב לכמות הפעמים שאת אומרת "אבל בעלי שינה את דעתו"

ושאת מפחדת שהוא שוב ישנה את דעתו.
את נורמלית? קחי את הרגליים שלך משם, תקבלי החלטות בעצמך, אם הוא באמת יהיה מסוגל לשנות את דעתו הוא כבר יצטרף אלייך, אם לא, הוא ישאר וירכוש עוד ועוד הרגלים מאביו.
אמא של בעלך ברחה משם, זה לא רמז מספיק עבה? קחי את החיים שלך ביידיים שלך ותפסיקי לבזבז זמן וכסף על מטרות אבודות מראש.

Angbroda

New member
יאפ

אנשים כאלו קיימים ללא קשר לתרבות, עדה, רקע סוציו-אקונומי, דת, מין או לאום. הם כאלה כי הם חושבים שהשמש זורחת להם מהטוסיק וזאת כנראה התנהגות נרכשת.

Angbroda

New member
It takes one to know one

אבל טוב לדעת שיש מי שמוצא את זה מבדר כאשר מישהו סובל מהתעללות נפשית או חושב שמחלת נפש זה משהו ראוי ללעג. בעיה מצפונית? כן, יש אבחנה כזאת גם, אנשים שאין להם מצפון. קוראים להם סוציופטים.

למעלה