אני לא מבינה אותך
קראתי את כל השרשור, וברור כשמש שהבעיה בכלל לא חמותך, אלא בעלך.

אני לא רואה משהו קטסטרופלי בעישון חשיש וגראס, אבל כן מבינה את חוסר הנוחות שלך מזה. אני לא מסתכלת על חומרת המעשה (שנתונה למיקוח), כמו על זה שהוא מרשה לעצמו בעיקרון לעשות מה שבא לו בנישואים שלכם. את החוליה החלשה, ומכיוון שהוא לא מכבד אותך בשום צורה, למה שאימו תעשה זאת?

אימא שלו לא מעניינת, מה שמעניין כאן זה הנישואים שלך. כי היא בעיה שלו לא שלך. והוא מרשה לעצמו לדרוך עלייך כמה שבא לו, עושה אך ורק מה שהוא רוצה, מסתיר ממך נכסים, שולט בחייך ומוריד מערכך כל הזמן, ובטח שלא מגן עלייך מולה, ואפילו תומך במצב שנוצר, אז למה שמשהו ישתנה?

יש איזה קטע של היררכיה בקבוצות. גם של בני אדם וגם של בעלי חיים. כשברור שאחד מחברי הקבוצה הוא הנחות ביותר המעמד שלו מתבסס ככזה וככה יתייחסו אליו בקבוצה. במקרה נ"ל הקבוצה זאת המשפחה שלו והנחותה זאת את. יש רק שתי דרכים לצאת ממצב כזה, או שאחד מחברי הקבוצה מגבה אותך (כלומר- בעלך) או שאת תובעת את הכבוד שמגיע לך, לא בבכי ותחינות והיעלבויות. אלא דורשת כבוד בסיסי מהסובבים אותך ולא מוכנה אחרת ועומדת איתן על עמדתך וכבודך. לצערי לא נראה שאת במקום שמשהו מהאפשרויות האלו יקרה.

אגב אני לא מאמינה בכלל שהיחסים עם חמותך הידרדרו בעקבות הגיסה החדשה. אני חושבת שהם הידרדו בגלל בעלך ונוח לך להאשים אותה ולא להסתכל לאמת המכוערת בעיניים. והוכחה בשבילך היא הגיבוי המלא שלו למצב ושאמר ש"עדיף ככה". אני לא חושבת בהכרח שהוא עשה זאת בזדון אבל ככל הנראה זלזל בך מספיק בפניה ומבחינתה הבן היקר שלה תמיד צודק הרי. ואת ניסית לזכות בחסד שלה באמצעות זה ש"הלשנת" על כל מני דברים בניכם בתקווה לקבל את תמיכתה. גם זאת לא התנהגות נכונה או מעוררת הערכה וככל הנראה הורידה קרנך בעיניה. זה לא עניינה מה קורה בניכם. ובטח שזה לא צריך להגיע ממך.

את צריכה להפסיק להתעסק בחמתך ולהבין את חומרת המצב עם בעלך. מקווה שפנית לנעמת או ויצו כמו שיעצו לך כאן כדי להתחיל לקבל ייעוץ מקצועי שתדעי איך להתחיל להתמודד עם המצב הלא פשוט הזה, ועל הדרך אולי גם לשפר את הערך העצמי שלך.
בהצלחה!