חמשת העיוורים \ טולסטוי

חמשת העיוורים \ טולסטוי

חמשה קבצנים עיוורים הלכו יחד אחוזי יד דרך יעב עבת. רבץ לפניהם בדרך פיל גדול מאוד והם לא ידעו. נכשלו בו ונפלו. חרדו חרדה גדולה והתחילו למשש ולגשש סביבותם, לדעת מה המכשול אשר לפניהם. עלתה ביד האחד אוזן מאזני הפיל. מעך ומשמש בה - והנה היא רכה, מתקמת ומתפשטת בידו כמטלית. קרא ואמר : 'אחי, סמרטוטים לפנינו! גל של סחבות!' השני גשש ומצא את הבטן,צעק בקול: 'תל! תל גבוה ומשופע!' משש גם השלישי ובחלקו עלה הזנב. הכריז על המציאה: 'חבל עבת! נכשלו בחבל!' הרביעי משש ומצא רגל. תפס בה וצוח: 'קורה! קורה שופעת וכבדה!' אז התרגז החמישי, החזיק בשנהבים אשר עלו בידו וצעק בכל הכוח: 'שקרנים! חרבות צורים פגעו בנו! חרבות שנונות בעלות פיפיות!' כל צעקו העיוורים ורבו בחזקה וכמעט שבאו לידי מהלומות. כל אחד החזיק בשלו בשתי ידיו וכל אחד היה בעיני חבריו כשוגה ומשגה. ------------------------------------------------ עכשיו נניח לרגע לסיפור ונדבר על עובדות ומספרים: 1. ירידה חדה במספר קורבנות הפיגועים מאז 2002! 2. מאז הנסיגה מעזה חלה צניחה במספר תקריות הירי: 78 רקטות נורו לעבר ישראל לעומת 304 קסאמים בתקופה המקבילה! 3. שיעור האבטלה הנמוך במשק מאז 2002! 4. תמיכה בין לאומית גבוהה מתמיד לפעולות הממשלה! 5. האופצייה הריאלית ביותר היום, לאישה חזקה ובעלת כושר מנהיגות ומידות יוצאות דופן. את הראשון אפשר ליחס לשב"כ.. את השני אפשר ליחס לשר הביטחון.. את השלישי אפשר ליחס ראש הממשלה.. את הרביעי אפשר ליחס לפרס.. את החמישי נייחס לאישה, שמקומה גבוה יותר, לפי מדד הציבור, ציפי לבני.. ראש השב"כ, אבי דיכטר - הוא חלק מקדימה. שר הביטחון, שאול מופז - הוא חלק מקדימה. ראש הממשלה, אריאל שרון - הוא חלק מקדימה. שמעון פרס, בעל הקשרים הדיפלומטיים - הוא חלק מקדימה. ציפי לבני, שרת המשפטים - היא חלק מקדימה. אז די להיות עיוורים לתוצאות! כל החלקים הללו מציינים רק דרך אחת - קדימה!

תומרס1

New member
איזה יופי, כל מילה זהב...../images/Emo127.gif

אין ספק יש רק דרך אחת והיא קדימה!!!!

bhnadav

New member
../images/Emo127.gif כל הכבוד,

אלה בדיוק הדברים שצריכים להיאמר. הן ה"משל" והן הנמשלים והעובדות שאחריו - משקפים את האמת, שהיא החזקה מכל.

../images/Emo2.gif זה כל כך נכון! ../images/Emo127.gif

ולחשוב שעד לא מזמן חשבתי ללכת לכיוון של ממשלה בראשות נתניהו! מי בליכוד יכול להבטיח תוצאות כאלה?! ומי בעבודה?! כל הכבוד למנהל הפורום!

mean girl 16

New member
מעניין שאת ה3 אתה לא מייחס לביבי

כי זה מגיע לו. רק הוא הציל את הכלכלה. הוא החליט והגה ושרון אישר.

נכון מאוד.. אבל ע"מ לדייק -

אפשר לייחס זאת גם לנתניהו... ואפשר גם לסילבן.. ואפשר לייחס זאת לאדם היחיד שנשאר בתפקידו כשהשינויים התרחשו :) ראש הממשלה, אריאל שרון.

mean girl 16

New member
גם נכון. אבל

זה יהיה ממש ממש מעוות לייחס צמיחה כלכלית לשרון(הרי שבימיו סילבן גם כמעט ריסק את הכלכלה). נתניהו הוא היחיד שהציל את הכלכלה ההרוסה מתקופת רבין ופרס. כשהוא נכנס למשרד האוצר המצב היה נורא והוא היחיד שהיה לו את האומץ לקחת צעדים דרסטים שלאף אחד אחר לא היו את הביצים לקחת. נתניהו לוקח בפן הכלכלי וזה ברור. שרון בבטחוני וזה גם ברור=)

השאלה אם תצביעי -

לשר אוצר עם כובע של ראש ממשלה, או למכלול שלם של אנשים שהתוצאות של פעולתם הן חיוביות, ובאו מתוך הנהגת ובחירות שרון? הסבירות שתקבלי את ביבי כשר אוצר בעתיד, נמוכה עד קלושה. הסבירות שהתוצאות החיוביות שהביא שרון ימשיכו - ממשית!

mean girl 16

New member
ימשכו שנתיים לערך

עד ששרון עוזב ומה אז? אני אומרת ששרון יהיה ראש ממשלה עכשיו כמה שאפשר, ובבחירות הבאות הליכוד לשלטון

הנבואה ניתנה לשוטים -

אני לא הייתי מעז לנחש מה יקרה בעוד שנה-שנתיים מעכשיו. אני סומך על העם שלנו! ועל היכולת שלו להבחין בין ססמאות ריקות מתוכן, לבין תוצאות.

mean girl 16

New member
"אך לא נלקחה מן החכמים"

אם להמשיך את האמרה המקסימה שלך
אני לא יודעת אם השלטון יחזור לליכוד אחר כך, כי כמו שאי אפשר לנחש מה יקרה עוד שבוע במערכת הפוליטית המהממת שלנו.. זה מה שאני מצפה לו לא יותר. בקשר לתקופה בה שרון יהיה ראש ממשלה- פה צריך רק הגיון. בואו לא נשלה את עצמנו.

mean girl 16

New member
איך הגיון? בכיף אשתף

אדם בן 78 במשקל שזה נס בכלל שהוא החזיק מעמד כל כך הרבה אתמול הוא לקה באירוע מוחי YOU DO THE MATH

bhnadav

New member
מה אז../images/Emo35.gif ../images/Emo26.gif

אז - מה שהמפה הפוליטית תציג בפנינו, מן הסתם. זה עניין של מומנטום, זה עניין של מה יקרה בקדנציה הנוכחית, ועוד. אני בכלל חושב שביבי נתניהו עשה טעות אסטרטגית, והיה צריך להתייצב לצידו של שרון ולא לאפשר לו להתפלג מהליכוד עם כל החבורה הנכבדה, מפני שהדבר היה מציב אותו במרכז המפה הפוליטית, הוא היה ממשיך עם המדיניות הכלכלית הנכונה (עם תוספות חברתיות שמתבקשות בהחלט, יחד עם המהפך של עמיר פרץ שבמילא היה קורה בעבודה), ולטעמי אף סולל את דרכו כראש ממשלה בקדנציה שלאחר מכן, בהנחה שהקדנציה של שרון הייתה עוברת בשלום כפי שאנחנו מצפים. כעת הוא רק סיבך את עצמו והקצין את עצמו, וזה לא ראוי לאדם שמתעתד את עצמו להיות ראש ממשלת ישראל. גם עצם העובדה שמול סילבן שלום ואפילו מול ישראל כץ הוא נראה דווקא כסמן הימני הקיצוני של הליכוד, לא מוסיף לו כבוד. כך לדעתי, לפחות.

תומרס1

New member
אל תהיי כ"כ בטוחה

קדימה היא לא מפלגה חד פעמית, לא מפלגה לקדנציה אחת ולא זמנית... בקדימה יש הרבה אנשים טובים שיהיו המשך לדרכו של שרון, ולמה את אומרת רק שנתיים,אל תספידי אותו כ"כ מהר.. שרון ייבחר ויהיה 4 שנים רה"מ הנבחר וינהיג אותנו לדרך הטובה ביותר למדינת ישראל...

mean girl 16

New member
לא מספידה אותו

הוא יכול לחיות בשקט בחווה עד 120 שנה בעזרת השם. אבל בואו נהיה הגיוניים שנייה. אדם בן 78 ולא שיא הבריאות. הוא לא יהיה כשיר עד סוף הקדנציה.

תומרס1

New member
ולפי מה קבעת את זה בדיוק?

לפי חוות דעת רפואית??? אם עכשיו בגיל 78 הוא כשיר להיות רה"מ ולהוביל ולהנהיג את המדינה למה שלא יעשה את זה בגיל 80. אני לא יכול לדעת מה יהיה בעוד שנתיים או שלוש או יותר וגם לא מה יהיה מחר אבל אין לדעת...

למעלה