חמשת העיוורים \ טולסטוי

mean girl 16

New member
אז הרשו לי, מדוע המפלגה לא תחזיק

היא מורכבת מיותר מדי אנשים שבאים כל אחד ממקומות שונים במפה הפוליטית, בגלל זה הדברים לא מחזיקים. מדובר בפליטים של מפלגות, שידעו שהם לא יוכלו להכנס לכנסת במפלגות הנוכחיות שלהם. אז נניח שלתקופה מסויימת שרון עושה סדר בהכל. ואחרי שהוא עוזב(אם לא לפני)? ברדק. אחד איש מר"ץ קיצוני, אחד בכלל ימני כל חייו. זה לא מוכן לפשרות שם והאחר מוכן לחזור לקו הירוק. את הדברים העקרוניים האלה בחיים לא יהיה אפשר לפתור.

bhnadav

New member
כולם שם מוכנים לפשרות.

זה דמגוגי לבוא ולומר ש"זה לא מוכן לפשרות שם והאחר מוכן לחזור לקו הירוק". כל אלה שהגיעו מהימין וכל אלה שהגיעו מהשמאל - כולם בדעה שצריך הנהגה שפוייה שתחתור לשלום ולביטחון. וזה עוד יותר דמגוגי לבוא ולומר ש"מדובר בפליטים של מפלגות, שידעו שהם לא יוכלו להכנס לכנסת במפלגות הנוכחיות שלהם". זה לעשות עוול לאנשים כמו מאיר שטרית, ציפי לבני, צחי הנגבי, שאול מופז - אלה אנשים שהיו נכנסים לכנסת בכל מקרה, במצב בו הליכוד מאוחד. ברור שאין על מה לדבר עם הליכוד לא מאוחד, כי אלה אנשים שתומכים בעקרונות של שרון ומן הסתם שיילכו איתו. גם דליה איציק, לדוגמא, היא אחת שבכל מערכת בחירות מגיע לחמישיה הראשונה כמדומני בעבודה, ואני לא חושב שהסיבה הייתה שהיא לא תהיה בכנסת. אוריאל רייכמן, יו"ר מועצת שינוי לשעבר, הוא נשיא המרכז הבינתחומי. אבי דיכטר, ראש השב"כ לשעבר, בטח היה יכול לעשות הרבה כסף בחו"ל מחוץ לפוליטיקה הישראלית. את האיש הקיצוני ממר"צ עדיין לא הצלחתי לזהות. אני חושב שכל אלה שהצטרפו למפלגה, הגיעו כל אחד מסיבתיו למסקנה שאי אפשר לסמוך על אף אחד אחר מלבד שרון, וע"פ הסיסמה - רק שרון יכול. זה פשוט נכון, ואי אפשר להתכחש לזה. אם גם מורדי הליכוד היו יודעים מה קרה בסופו של דבר, הם לא היו הולכים כל כך רחוק. הם פשוט לא תיארו לעצמם ששרון מסוגל באמת לעזוב את הליכוד. עוד טעות, גם של ביבי וגם של הח"כים המורדים. מקומם בכנסת הבאה היה מובטח, כעת הם יילחמו על העשיריה השנייה.

mean girl 16

New member
אתה לא רציני

נניח וזאב בויים ובר און נשארים בליכוד מה יהיה איתם? אנשים היו מרסקים אותם שם ציפי ליבני? כבר הסכמנו שלא נכנסת מופז התקפל ברגע שהוא ירד למקום רביעי בסקרים חח(משום מה הוא חושב שכולם שרופים לו על התחת, כשהימין והשמאל שונאים אותו כאחד) והנגבי, הווו שלא נתחיל אפילו. הנגבי הוא הדבר הכי חזק נגד קדימה. אתה יודע שהוא היה הראשון שכינס כנסים נגד שרון שהיה חשש שמא הוא הולך לכיוון תוכנית התנתקות?(למרות ששרון הכחיש) אמר ששרון הוא לא ליכוד אמיתי ויש להדיח אותו מיד. הנגבי הוא מאלה שעמד על הגגות בימית.. חח הצחקת אותי. מוזר שלא הזכירו כמו אצל מופז שקיבלו מכתב הבייתה ביום שהוא עזב כי אני גם קיבלתי מכתב מהנגבי ביום שהוא עזב. מכתב חזק נגד שרון. אז הבן אדם עומד לשבת בכלא והוא נבהל, מובן. עדיף לו להיות קצת שנוא על הציבור מאשר לשבת בכלא. אז להכניס לי אותו לרשימה ש"היה נכנס לכנסת"(כאילו שזאת הסיבה שלו, וברור לכולם שלו יש סיפור שונה לחלוטין) זה עלבון לאינטילגנציה

bhnadav

New member
נעלבתי.

זאב בוים ובראון, ראשית, תמכו ברעיונות של שרון עוד מלכתחילה, ועוד לפני שהתחילו לחשוב על מקומם בכנסת הבאה. הרי ברגע שהם היו מתנגדים להתנתקות, אוטומטית על פי מה שעולה מדברייך מעמדם בליכוד היה גובר, לעומת ציפי לבני, נגיד. שאול מופז זכה ב-15% בסקרים, וזה יפה מאוד. עצם זה שהוא התמודד מקנה לו אולי שריון ואולי אחדות לצד המנצח, לדוגמא לצד ביבי, שלא היה מסרב לאחד שנחשב לביטחוניסט מושלם ולמקורב לשעבר לשרון, כמו שאול מופז. מבחינת האמירות של ביבי אחרי ניצחונו, נגיד, החישובים היו - אין כמו שאול מופז כדי לתת דוגמא לאדם שנשאר נאמן לליכוד, למרות קרבתו לשרון. ביטחוניסט שאין עליו עוררין, רמטכ"ל לשעבר. אדם שנחשב לישר. [מה שקרה אח"כ כמובן שינה בתיאוריה הזו חלק מהדברים, אבל אין ספק שזה היה רוח הדברים קודם לכן]. אם שרון היה נשאר בליכוד, אין ספק שציפי לבני הייתה בכנסת. אני גם לא בטוח שהיא הייתה נותרת מחוץ לכנסת אם שרון היה פורש, ולא הגענו להסכמה בנושא. היא אישה מאוד ישרה והציבור אוהב אותה, אני בטוח שהליכוד לא היה מוותר על אחת כמוה. אבל כפי שכתבתי בתגובה אחרת - אין שום מצב כזה, כי זה היה ברור שציפי לבני תלך עם שרון. עקרונותיו הם עקרונותיה, ולהפך. הנגבי מקומו בכנסת הבאה מובטח. אני בטוח שהוא היה מתמקם בעשיריה הראשונה, וזה לא אחד שאפשר לומר עליו שהלך לשרון בכלל שפחד מזה שלא יהיה בכנסת הבאה ברשימת הליכוד. דווקא סיכוייו להיות בכנסת מטעם קדימה פחותים מסיכוייו כשהיה ברשימת הליכוד, להערכתי.

mean girl 16

New member
בויים ובר און

ברגע שהם היו כל כך דבוקים לשרון ולכל פרשת המינויים. ושאתה רואה איך אף אחד לא נתן לשרון למנות אותם, ברור שהם לא היו מחזיקים בליכוד כשזה אומר בחירות במרכז. בבחירות במרכז יש כמה שמחזיקים את כולם קצר ומנהלים שם הכל, רציני. ושלא תבין לא נכון אני חולה על בויים
הוא החבר הכי טוב של אבא שלי, בן אדם נחמד מאוד
ציפי לבני יש כמה(שעדיף שאני לא אציין) שבכלל התחילו להשמיץ אותה ולעשות עליה קונספירציות
. בדוק חתום וסגור לך בבחירות של מרכז הליכוד היא לא הייתה נכנסת לכנסת. בבחירות לראשות הליכוד של כלל המתפקדים היא הייתה עשוייה לקחת(סבירות גדולה מאודדד). כל זה הוא רק והיה אם היא הייתה נשארת בליכוד מה שברור לחלוטין היה שלא יקרה. ומופז.. הממ מופי הקטן רוצה להיות ראש ממשלה כשהוא יהיה גדול. בליכוד הוא כבר לא יהיה. הוא חושב שאולי הוא ינהיג את קדימה אחרי אריק. AS IF ובוא נהיה כנים לרגע. לשרון מאוד נוח למנות את מופז כשר ביטחון. כי הרי לשרון עצמו אסור להיות שר בטחון, והרי מופז הוא הבובה האולטימטיבית
אויי צחי צחי, נו מה כתבתי פה הודעה שלמה בערך על הנגבי? שהסיבות שלו שונות לחלוטין. לא אידיאולוגיה(הוא בערך הכי ימין שיש והכי אנטי שרון שיש, או היה) ולא כסא בכנסת. אלא הפחד לשבת מאחורי הסורגין, ועל זה אין עוררין

bhnadav

New member
אבל מיציתי ../images/Emo7.gif

נמאס לי לחזור שוב ושוב
בקצרה - בוים ובראון יכלו מלכתחילה להתנגד לשרון ולהתנתקות, אז מן הסתם שמבחינה אידיאולגית הם עם שרון, כי אחרת הם היו מתנגדים להתנתקות ונראים כך טוב יותר ברשימת הליכוד. ציפי לבני מחזיקה בעמדותיו של שרון, לא היה לה טעם להישאר בקדימה. צחי הנגבי - אם יוחלט שהוא יישב בכלא, הוא יעשה זאת גם מקדימה. שאול מופז - לא בטוח ששרון ייתן לו את הביטחון. הוא כל כך דיבר על הנושאים החברתיים ועל העברת תקציבים מהביטחון לחברה ולרווחה, אז שיילך להיות שר הרווחה, זה באמת מאוד חשוב. ודיי, נמאס לי
אבל זה גם המקום לאודות לך ולאחרים שאחרי תקופה שהתחננתי לוויכוחים פוליטיים (אבא שלי התנדב
), כאן יש כאלה בשפע. רק שימשיכו הוויכוחים הענייניים, וייפסקו ההשמצות, ההתנגחויות ושאר השטויות.

mean girl 16

New member
לציפי לא היה טעם להשאר בקדימה?

חח סתם אני צוחקת אני יודעת שהתכוונת לליכוד
יש לך סיבה אחרת לכך שצחי הלך אם כך? בן אדם לא צועק כל החיים נגד פעולות כמו של שרון ואז על שרון בפרט ויום אחד מתעורר ומחליט שדי. אלא אם כן באותווו יום מלבישים עליו תיק שחיתות. יש לו סיבה להניח ששרון יתן לו גב בקדימה. אל תהיה נאיבי. ואגב על מופז זה מזה מצחיק איך ששרון ככה בציניות פונה אליו "אם התחום החברתי כל כך מלהיב אותך, בבקשה. עסוק בתחומי העניין החדשים שלך" איך עליו. הוא כזה ציני אני חולה על זה. הכל בכיף כן?

bhnadav

New member
על הנגבי אני מוותר לך,

את יותר מומחית ממני בענייני ליכוד
לגבי מופז - בהחלט מצחיק
מה, רווחה זה לא חשוב פתאום

bhnadav

New member
אני א-פוליטי.

סתם
התחבב עליי המושג הזה בגלל תנועת "הקו הציוני", שבקשר אליה שמעתי לפני מספר חודשים הרצאה של פרופסור ארנון סופר מאוניברסיטת חיפה. התנועה מדברת על חילופי שטחים כפיתרון לבעייה הדמגורפית בארץ ישראל. אבל אמממ... אני באמת לא כל כך משוייך מפלגתית. תמכתי בברק ב-99, ואח"כ בשרון בבחירה הישירה (2001) ובליכוד בראשות שרון (2003). אם שרון היה נשאר בליכוד הייתי עם הליכוד. העבודה בשלב הזה ומפלגות אחרות לא באות בחשבון בכל מקרה. לעבודה אני עדיין זוכר את תקופת ברק בה היה ניסיון להחדיר מהפכה אזרחית חילונית שאני לא תומך בה, ואין מפלגה קטנה בה אני תומך - לא שינוי, לא ש"ס, לא מרצ, לא האיחוד הלאומי. במפד"ל הייתי יכול לתמוך אם הם היו חוזרים לימים בהם "התבייתו" בנושאים המדיניים במפלגה אליה הצטרפו לקואליציה, והתמקדו יותר בחינוך ובחברה. אבל עדיין - כל עוד יש שרון אני איתו.

mean girl 16

New member
מברק לשרון??

תפנית מפתיעה אני מוכרחה להגיד. ברק שהוא שיא השמאל לעומת שרון שנחשב אז לשיא הימין. ומה החבר'ה בבית?

bhnadav

New member
אל תסתכלי על זה מהמבט של היום.

ברק פשוט חשף את פרצופו האמיתי של ערפאת, כשחשבנו שהוא עוד פרטנר. היינו אחרי קדנציה רעה של ביבי, וברק טען - "ישראל רוצה שינוי. אהוד ברק"
. אחרי קמפ-דייוויד וטאבה נקלענו לאינתיפאדה איומה שחייבה מנהיג כמו שרון שיילחם בטרור ללא פשרות וזה אכן מה שהוא עשה. לא היה לי ספק שצריך לתת לו להמשיך (ומן הסתם לא לתמוך במצנע הלא קשור), וכך היה ב-2003. כיום הוא בהחלט משקף את קו המחשבה שלי, ועל כן התמיכה. בבית - כמוני
אבל אבא תמיד היה תומך עבודה במשך שנים. רק "אמת". רבין, פרס, ברק. הפעם הראשונה שהצביע בעד הליכוד הייתה ב-2003 (אפילו ב-2001 זה היה בעד "שרון" ולא בעד הליכוד, בגלל הבחירות הישירות
), מפני שחשב שאסור לתת לאינתיפאדה הזו להמשיך, ויש למגרה.

שתדעו:

את הירידה ברקאטות-זה בזכות הרמטכ"ל!!!!!!!!!!לא בזכות שר ביטחון גרוע שלא יודע מהחים שלו וגם מחליף מפלגה לפי מספר הקולות שהוא יקבלת שיעור אבטלה נמוך-מה לעשות שייך בכלל לשר האוצר-שבכלל בליכוד תמיכה לאומית גבוהה????????????מאיפה המצאת את זה???.תראה לי סקר טאחד שיראה את זה! הרי כולנו יודעים למה באה ההתנתקות-אריק שרון הסתבך עם החוק,בגלל היותו שקרן ורמאי ופשוט רצה שהזרקורים יכלו למקום אחר!!!!!!!!!אין מצה לעשות,המדינה פשוט לא צריכה להאמין לשקרן! להזכירכם-מצנע ניגש עם תוכנית כמו ההתנתקות לבחירות-כמה מנדטים הוא קיבל????17 מנדטים!זהווווווווווו!ולכן אריאל שרון פשוט פחדש ללכת לבחירות או משעל עם...הוא ידע שהוא יפסיד!!!!!!!! ציפי לבני?איזה חחכמה?חזקה?בעלת דעה קבועה??כושר הנהגה?הצחקתם אותי.....

mean girl 16

New member
חצית קו אדום, על ציפי לא מלכלכים../images/Emo6.gif

עוד שנייה כל הפורום עלייך

למעלה