חמתי לעתיד

Orishit

New member
חמתי לעתיד

אז הי, אני ובן הזוג ביחד כשנתיים, גרים ביחד חצי שנה ומתחתנים בקרוב.
המנטליות שלנו שונה מאוד. הוא מגיע ממשפחה פולניה ברובה. אני ממשפחה מרוקאית. ההבדלים ניכרים. אימא שלי היא אשת קריירה שעובדת המון ויודעת להעסיק את עצמה בחברות, תחביבים, משפחה. אנחנו קרובות.
אימא שלו לא עובדת. בן זוגי הבן הבכור ואין לו אחיות (רק אח). ניכר לי שמאוד קשה לה עם היציאה שלו מהבית ועם החתונה הזו.
היא מתקשרת אליו כל ערב ותופסת אותו לשיחות ארוכות מאוד, שואלת אם הוא אכל, שתה, אם הוא צריך משהו, אם חסר לו משהו. הוא מאוד פוחד לפגוע בה אז הוא לא אומר שום דבר למרות שלי הוא כן אומר הרבה פעמים שהיא חופרת לו. היא גם עוזרת לו כלכלית מה שלא עוזר לעניין... גורם לו לייסורי מצפון קשעם ולתחושה הוא חייב לה.
(עדיין לא איחדנו חשבונות, אנחנו מתנהלים בנפרד, אני מרוויחה מעל המינימום והוא מתחת כי הוא עדיין סטודנט שבקושי מספיק לעבוד).
בכל הזדמנות שיש לה היא מנסה לשכנע אותו להחליף את התואר שהוא לומד ולמצוא עבודה בחו״ל בתחום שהוא לא רוצה. היא מוסיפה ואומרת שבכל זוגיות יש פשרות ושלא נורא אם הוא יעבוד בחו״ל ואני אהיה לבד קצת.
לי הוא אומר שהוא החליט שהוא לומד בארץ והוא בכלל לא שוקל את זה אבל לידה הוא לא מסוגל להגיד כלום חוץ מלהשפיל מבט ולשתוק.
אולי כדאי לציין פה שבן זוגי הוא בחור שקט וצנוע שמאוד מאוד מאוד אוהב אותי.
שקט, אולי יותר מדי אפילו...
הייתי רוצה לפעמים שיצליח להגיד לאימא שלו משהו בסגנון: ״זה מה שבחרתי, אני רוצה להישאר בארץ עם אשתי, תכבדי את זה בבקשה״. אבל הוא לא מסוגל.
לפני זמן מה הוא היה בעבודה והיא התקשרה לשאול אם יש לו אוכל אז הוא אמר שלא ושאני בדרך לשם להביא לו (מה שהיה נכון) והיא בלי להגיד שום דבר פשוט הגיעה לשם והביאה לו אוכל. יצא ששתינו נפגשנו שם והוא נתקע עם מלא אוכל...
בנוסף אימא שלו מאוד רוצה להתקרב אלי. מאוד. היא מתקשרת אלי ומספרת לי דברים אישיים שלה שקשורים למשפחה וכו.
קרה כמה פעמים שהיא התקשרה כשהוא היה בעבודה ופשוט הודיעה לי שהיא עולה אלי הביתה.
לפני כמה זמן היא אמרה לי שהיא חווה אותי כמרוחקת ושהיא בסה״כ רוצה להתקרב אלי.
אני לא מבינה איך היא אומרת לי דבר כזה בכלל. היחסים הם בגדול טובים, למה היא מעזה לבוא אלי בביקורת שאני מרוחקת? אני לא מסוגלת להיות חברה טובה שלה. היא לא אימא שלי. אבל אני כן תמיד מתנהגת יפה ומכבדת ומשתדלת לתת לה מקום. אני חושבת שהיא חסרת טאקט.
אני אשמח לתובנות שלכם.
כרגע אני במצב שאני שוקלת ברצינות לבטל את החתונה.

SupermanZW

Well-known member
דברי על זה איתו

שאת מצפה ממנו להיות גבר ולא ילד ושידע גם לומר לאמא שלו לא, זה לא לעניין שהיא שולטת על חייו כשהוא כבר לא גר איתה, עם זאת להיפרד ממנו על דבר כזה זה קיצוני מדי, זה דבר שהוא יכול לשנות.

את לא יכולה פשוט לסנן את השיחות שלה?

בשביל זה לבטל חתונה? חמות לא טובה זה הסטנדרט, ואת הרי לא תחפשי חתן דווקא מבין הבודדים שאמא שלהם תהיה חמות טובה. היא חופרת לו? שתחפור. תתעלמי, זו בעייה שלו. האם היא תציק לך כשיהיו לכם ילדים? ברור. אבל, כאמור, הסטנדרט זה חמות לא טובה, ואם היא לא רוצחת סדרתית אין סיבה ממשית להחליף אותה כי רוב הסיכויים שגם הבאה תהיה לא טובה.

תנאי ראשון לנישואין

אם יכולים להתנתק מההורים.

&nbsp
יש לשבת יחד ולקבוע גבולות ברורים, מה משתפים ומה לא - עם המשפחה המורחבת והחברים.
&nbsp
נשמע שהבחור צריך קצת הדרכה, מה אומרים לאמא ומה לא אומרים לה. השאלה היא "מה איתך? מה קורה בינך לבין אמא שלך?".

מריוס זכריה

Member
מנהל
במטוטא, חולק על שלוש קודמיי

השאלה שלך מתחלקת לשתיים:
1. מה את צריכה/יכולה לעשות בקשר לקשר שלו ואמא שלו, כדי שהוא יתנהג אחרת כלפיה
2. מה את צריכה/יכולה לעשות בקשר לקשר הישיר שלך עם אמא שלו, כדי שהיא תנהג אחרת כלפיך.

חשוב להבחין בין השתיים, למרות שהתשובה בשני המקרים היא: אינך יכולה לשנות כהוא זה לא את ההתנהגות של הבן, ולא של האמא. מה ששונה בין שתי השאלות אלו רק ההנמקות.

לשאלה הראשונה, מה שאת צריכה ומה שאת יכולה זה בדיוק אותו דבר: לזוז הצידה, להסכים שזה משהו בינו ולבינה, ולתת לו לנהל את הקשר עם אמא שלו, ללא "עזרתך" (כל זמן שהוא לא ביקש אותה, במפורש).

מה שכתבתי כאן בקצרה הוא למעשה תורה גדולה ושלמה, שנוגעת בשאלות כמו גבולות, עצמאות, אחריות. קצת קשה לי לפרט הכל, כי זה אומר לכתוב עכשיו ספר בעניין, אבל הסיסמה, בתמצית, היא שכל אחד אמור לנהל רק את ענייניו האישיים, ולא את ענייניהם של אחרים, או את היחסים ההדדיים בין צדדי ב' וצדדי ג', גם אם ב' וג' קרובים אליו.

אני מבין שיש בעיה בעצה שלי, כי לך יש קושי, כשאת רואה אותו מתנהל מול אמו, ואת לא מרוצה ממה שאת רואה. היית רוצה שבן זוגך הנבחר יהיה אביר על סוס לבן, עם חרב אדירה, ששם את כולם, או לפחות את אמא שלו, במקום. אבל הוא רק בחור ארץ ישראלי צעיר, עם יכולות משלו, ומגבלות משלו (כמו כל אחד אחר). עליך להניח לפנטזיות על שיפור הגבר, ולהתמקד בשאלה: האם את בוחרת בו כבן זוגך, על סמך מה שהוא, איתך ועם עצמו.

אם בחרת - קבלי אותו. ואם לא בחרת - שחררי אותו. בקיצור, take it or leave it
לא להנדס את הגבר. ובטח לא להנדס את האמא של הגבר.
המדע מתישהו יפענח את מסתרי הגרביטציה הקוואנטית, החומר האפל והאנרגיה האפלה, הרבה לפני שהוא יגלה שיטה לחינוך החמות.

לשאלה 2, התשובה קצרה, ברוח אותו עיקרון: את לא תשני אותה, את לא צריכה לשפוט אותה, את לא צריכה להסכים איתה, שום דבר מכל אלו. היא מה שהיא וזה מה יש.

כל מה שאת צריכה זה להיות מנומסת איתה, להכיל אותה במידה מסויימת, ומעבר לזה, להציב גבולות באדיבות. הגבולות שתציבי הם לא לה, אלא לך עצמך. כשיימאס לך לדבר איתה, את תסיימי את השיחה בנימוס. זה הכל. בלי קסמים, מהפכות או קונצים.

בהצלחה.

ומוסיפה

שאם הוא אכן היה אביר על סוס לבן, עם חרב אדירה, ששם את כולם, או לפחות את אמא שלו, במקום - הוא לא היה בוחר אותך, אישה אסרטיבית שחושבת שהיא יודעת בדיוק איך הוא צריך להתנהג (במובן מסוים קצת כמו אמא שלו...), לבת זוגו. וקחי בחשבון שאם הוא ילמד להציב גבולות לנשים בחייו, זה בהכרח יופנה גם אליך, לטוב ולרע.

הצד השני של זה הוא

הצד השני של זה הוא שכדאי לך להסתכל ולזהות את כל המקומות שבהם אותה תכונה בדיוק הופכת אותו לבן זוג טוב בשבילך. יכול להיות ששיתוף הפעולה הרך שלו עם הרצונות שלך, ההעדפה שלו להימנע מעימותים ואולי גם לספוג ממך פה ושם מבלי להתקומם, ובאופן כללי זה שהוא "נוח", הם חלק חיובי במערכת היחסים שלכם?

מריוס זכריה

Member
מנהל
מסכים עם שתי תוספותייך, ומוסיף את המה ששכחתי קודם, הכי חשוב:

כל זוג צעיר צריך ללכת לטיפול זוגי, או לקבוצה ללימוד זוגיות.
כל כך פשוט.

אני מבין היטב שאף אחד לא יקבל את עצתי. זה עדיין לא עושה אותה פחות נכונה.
מי יודע, אולי בטעות מישהו יקלוט את העניין.

ואני גם אסביר:
כשאני הקמתי את פרק א' שלי (אני עכשיו בפרק ב'), הייתי בן שלושים. ידעתי המון על פסיכולוגיה ובני אדם, כי זה עניין אותי, וגם למדתי וקראתי וכלי וכולי. אבל על זוגיות והורות - לא ידעתי כלום. וחמור מכך: גם לא ידעתי שאני לא מבין כלום. הייתי בטוח שאני כזה בחור מבריק ומבין עניין שהכל יסתדר.

היום, שלושים שנה אחרי, אני מבין שמה שהייתי זה לא מבריק ולא נעליים
הייתי אהבל. מאוד פשוט.
וזה מצבו של כמעט כל אדם, שטרם התנסה בזוגיות ארוכה ובהורות ומשפחה, כהורה ובן זוג.
לומדים מהניסיון.
או בקורס
או בטיפול.

אפשר ללמוד גם בגיל צעיר.
צריך רק לשים בצד את הגאווה ולהסכים ללמוד.
מוזר, אבל נכון.

Mind Full Ness

New member
יש נושאים

ששום פסיכולוג או מטפל לא יצליח להכניס בינה במטופל שלהם
זו שאלה של התבגרות אישית וניסיון של שנים..
לפעמים אנחנו יודעים את תיאוריה ב100% אבל במעשה יש לנו עוד הרבה להשתפר.
לכן, מסכימה איתך בהסתייגות

מריוס זכריה

Member
מנהל
כן, אבל גם שיפור חלקי הוא מאוד משמעותי

גם לי, יש גם נושאים ששום פסיכולוג או מטפל עוד לא הצליח להכניס לי בינה בהם.
זה לא אומר שאני לא ממשיך לעבוד עליהם, כמיטב יכולתי.

ההסתייגות שלך נכונה, אבל יחד עם זאת, גם בינה חלקית עושה הבדל גדול.
לכן לא כדאי להשתמש בטיעון מסוג "יש דברים שלעולם לא ישתנו" כדי לבטל את מה שכן אפשר לעשות, כשהטיעון הזה בד"כ משמש בעיקר כתירוץ לאי עשייה.

אני יודע, כאמור, שבעולם המציאותי כמעט אף אחד לא יקנה את התיזה הזו (ללמוד זוגיות כבר על ההתחלה), הלכה למעשה, ממילון סיבות שונות.
עדיין, חשוב לי לומר את זה, פשוט כי זה נכון, ונורא חשוב.

זה מאוד דומה להורות: הקיצוניים מצד אחד אומרים: הורות אי אפשר ללמד. זה משהו טבעי לגמרי. הקיצוניים מצד שני אומרים: אסור לתת לאנשים אחריות על ילדים בלי שהם למדו משהו (אכן יש כאלה שאומרים את זה, בעיקר ברגעים מסויימים, מול טימטום של הורה זה או אחר)

אני עומד איפשהו באמצע, ואומר: יש המון מה ללמד, וגם אם התוצאה לא תהיה מושלמת (וטוב שכך) עדיין יהיה שיפור משמעותי במצב המשפחה כולה.

ולמעשה, הזוגיות וההורות קשורות זו בזו קשר עמוק. לדעתי, כל הפאקים שיש בהורות, וכל בעיות הילדים (למעט התורשתיות, שהן החלק הקטן), נובעות מבעיות בלתי פתורות בין ההורים, שמושלכות על הילדים.

Mind Full Ness

New member
צודק, הכל ניתן לשינוי

ובתנאי שרוצים לשנות.
&nbsp
יש דברים שלדעתי, טובים בי ואין מקום לשיפור
אבל הסביבה שלי חושבת אחרת
זה לא בהכרח שאני רוצה לתקן את עצמי
אלא מקבלת את עצמי ככה, כמו שאני.
&nbsp
לפעמים השבור הוא השלם בדיוק כמו בקינטסוגי

יש לך חבר מ-ק-ס-י-ם, לפחות אם הבנתי נכון את תיאור המצב.

הוא מספיק טוב ורגיש ומכבד את אימו כדי לא לפגוע בה שלא לצורך, אך יחד עם זאת אינו סמרטוט ואינו נמצא תחת שליטתה או תחת הסינר שלה, כי בפועל הוא חי איתך ולא עושה כלל את מה שהיא מייעצת לו או מצפה ממנו. הוא חי את החיים שלו איתך ועושה מה שהוא רוצה עם חייו ועם הקריירה שלו, אבל הוא מקדיש לה תשומת לב ונותן לה הרגשה טובה בכך שמתנהג אליה בכבוד, באהבה ובסבלנות מבלי להפוך לשפוט שלה. הלוואי על כולם בנים ובעלים כאלה!
אימא שלו אולי אדם לא קל, אבל ברור שהיא אוהבת את בנה ודואגת לו ורוצה בטובתו, גם אם הדרך שלה לבטא זאת לפעמים מעיקה ומעצבנת. למה לפגום ביחסים האלה? אף אחד לא מושלם ולפחות, בניגוד לחמיות לעתיד רבות אחרות, היא מנסה, אולי בדרך לא כל כך חכמה ולא כל כך נעימה לך, להתקרב אלייך, ולא חלילה להפריד ביניכם או לפגוע ביחסים ביניכם. הוא כבר שלך, למה לא לתת לה להרגיש שגם לה יש חשיבות כלשהי בחייכם כל עוד היא לא משתלטת עליהם?
הוא מדבר איתה כל יום שעה? כל הכבוד לו! גם אני מדברת כל יום עם הוריי הרבה זמן, ומעולם בעלי לא העיר לי על כך או ציפה שאפסיק. אני אוהבת אותם, מתחשבת בהם ויודעת שהם אוהבים אותי ויעשו הכול בשבילי, אז למה לא לתת להם את הכבוד הזה? גם הוריי, ובמיוחד אימא שלי, מאוד אוהבים לייעץ וחושבים לפעמים שהם יודעים טוב ממני מה טוב בשבילי ובשביל משפחתי, אני מקשיבה בסבלנות למה שיש להם להגיד, ואם לא מתאים לי - עושה מה שטוב לי. זה מעולם לא פגע ביכולת קבלת ההחלטות העצמאית שלי או בקבלת ההחלטות המשותפת עם בעלי. לפעמים, אם העצה באמת טובה ומתאימה, אקבל אותה בשמחה, ואם לא - אגיד תודה ואתעלם. הכול בהתאם למה שמתאים לי ולא להם. יש לא מעט החלטות גורליות בחיי שקיבלתי בניגוד לדעתם, אבל הם אוהבים אותי ולכן בסוף קיבלו את זה וכולם מרוצים וחיים עם זה בשלום.
לגבי מצבה הכלכלי של אימו וזה שהוא סטודנט והשכר שלו נמוך נכון להיום - את מתחתנת אותו מאהבה או משיקולי תועלת? אם לדעתך הוא בחור טוב וחכם שאחרי שירכוש מקצוע יוכל לעבוד ולהתפרנס בכבוד כמו כל איש משפחה נורמלי ויצרני, אז מה הבעיה? ובכלל לא ברור מה לך ולארנק של אימו? אם להורים שלך יש והם מוכנים לתת לכם, אז זה יופי, אבל אם בצד השני המצב הוא אחר, למה זה משנה? ראשית, את לא מתחתנת עם אימא שלו, ושנית, זה לא שהיא עשירה ומתקמצנת לתת לכם, את בעצמך אומרת שאין לה מה לתת, היא מי שהיא וזה מה יש, אז מה את רוצה ממנה? עוד מילא הייתי מבינה שאת מתוסכלת ומרגישה מנוצלת כי הצד שלך נותן ושלו מתקמצן, ולכן הנטל נופל על הורייך בצורה לא הוגנת. אבל זה לא המצב, היא לא יכולה לתת מה שאין לה. אז היא מראה את דאגתה בצורה אחרת: מייעצת לו, דואגת לעתידו, מכינה לו אוכל, מנסה להתקרב אלייך. זה מעיד על כך שאכפת לה, גם אם היא לא יכולה לתרגם את זה לכסף או לעשות את זה בדרך שאת חושבת לנכונה.
אז סלחי לי על מה שאני אומרת, אך לדעתי את לא פחות מנסה לשלוט בחייו מאשר אימו, ולדעתי את גם לא מפגינה רגישות גדולה כלפיו. את רוצה לקבוע לו אפילו כמה לדבר איתה בטלפון. למה שתרצי לקבוע דבר כזה, מה כל כך מפריע לך בזה? הוא הרי אוהב אותך וטוב אלייך, אז למה שלא תפרגני לו ותשמחי שזכית במישהו עם לב טוב, שאוהב את אימו ומתנהג אליה ברגישות?
ולגבי יחסייך האישיים איתה - לדעתי זה אנושי ומובן ואף נוגע ללב שהיא רוצה להתקרב אלייך. יחסים טובים עם הורי הצד השני זה לא דבר מובן מאליו. אני אישית הייתי מוכנה להשקיע מאמץ כזה או אחר כדי להסתדר טוב עם ההורים של בעלי. כדי להקל על עצמך, את יכולה ליזום בעצמך את צורת התקשורת שיותר מתאימה לך ולתת לה פחות הזדמנות ליזום דברים שפחות מתאימים לך. אולי אם תראי לה שאת כן עושה מאמץ להתקרב, יהיה לה פחות לחץ וצורך לחפש דרכים לכך מצידה. אם תדברי איתה ותפתחי יחסים קצת יותר קרובים ואישיים איתה, אולי בין היתר גם תוכלי לבקש ממנה בנימוס ובעדינות לא לעשות דברים מסוימים, למשל לא לבוא אלייך בלי לתאם מראש כי את אדם עסוק ולפעמים יש לך בדיוק תוכניות אחרות. אם תראי רצון טוב, אולי תגלי שהיא תרצה לשתף איתך פעולה. אך בכל מקרה, לא תדעי בלי לנסות.
אני כמובן לא יכולה להגיד לך אם לבטל את החתונה. זה תלוי בעד כמה את אוהבת אותו ומאילו שיקולים את מחפשת להתחתן. אבל אני כן יכולה להגיד לך שאם את באמת אוהבת אותו לא רודפת בצע, וחשוב לך להתחתן עם אדם טוב, רגיש ואכפתי, ושיודע להתנהל בצורה עצמאית מבלי לפגוע תוך כדי כך שלא לצורך ברגשות האנשים הקרובים לו, נראה שהוא הבחירה הנכונה.

לבטל את החתונה?!

למה, את חושבת שמאחורי הפינה מחכה לך חמות יותר מוצלחת? החמות הנוכחית היא אולי לא מושלמת, אבל בטח לא חמות מהגהינום... עוברים דירה כמה קילומטרים, לומדים לסנן שיחות בצורה מנומסת (אוי סליחה רוחמה, אני חייבת לסגור, הגיע האינסטלטור) ולחיות עם זה שלא הכל מושלם בחיים. בכל אופן, אם את לא מסוגלת להתמודד עם אי הנוחות הקטנה הזאת בחיי הנישואין (חמות קצת נודניקית), אז כנראה את לא ממש בשלה להיכנס לזה...

Mind Full Ness

New member
למרות שנישואין הם לא רק בין בני הזוג

אלא גם "מתחתנים" עם ההורים והאחים
אני חושבת שכדאי לך לבדוק היטב אם כדאי לך לבטל את החתונה ולוותר עליו.
נכון, לפעמים זה יכול להגיע למצבים בלתי אפשריים ובלתי נסבלים עם המשפחה
אבל לבטל דבר כל כך משמעותי בחיים בגלל אמא שלו זה לא מעשה חכם
אם תגידי שהבעיות איתו יכולה להבין אותך.
&nbsp
אם הוא טוב אליך ויש לכם זוגיות הרמונית
אל תוותרי עליו בגלל שיש לו אמא כמו שאת לא רגילה..

moranl11

New member
כנראה היא חצתה אצלך קו אדום אם ככה את מרגישה

בכנות, יש משהו מרגש באיך שאת מתארת את הקשר שלך עם הארוס שלך. את בטוחה באהבה שלו אליך, ואת גם דואגת לו ואוהבת אותו. את האמא, פחות. היא שונה מאמא שלך מאד, כנראה משועממת ורגילה להתערב יותר מדי בחיים של הילדים שלה. סך הכל ז'אנר מוכר... לא יוצאת דופן במיוחד....
אני חושבת שכדי להפסיק לסבול מהקשר איתה, את צריכה להחליט עם עצמך שאת משחררת ואין לך מחוייבות אליה מלבד כבוד ונימוס בסיסיים כמו שמריוס כתב. את לא מחוייבת להיות קרובה אליה, להסתדר איתה, לבלות איתה או לארח אותה לבד. אם היא רוצה להגיע אליך בלי הזמנה, תגידי שאת ממש מצטערת אבל את בדיוק באמצע משהו או יוצאת לאנשהו, ככה זה כשלא קובעים. כנ''ל בחפירות טלפון. אם היא רוצה להיפגש, עדיף שזה יהיה יחד עם ארוסך ובמקום נייטרלי עם זמן קצוב כמו בית קפה. שותים, מקשקשים, מסיימים וקמים. את החגים תחלקו בין המשפחות מראש כדי שגם לא יהיו מחלוקות כשהיא תלחץ שתבואו אליה כל הזמן.
את מחוייבת למשפחה שלך, לבן הזוג שלך ולאושר שלך, זהו.
וכדאי גם לא לשוחח על זה יותר מדי עם הבן זוג שלך, שלא ירגיש שהוא בן הפטיש לסדן ונקרע בין אמא שלו לבת זוג שלא מסתדרות.
זה מצב לא נעים, אבל עדיף בהרבה על מצב שבו אוהבים את האמא ולא את הבן :)

חכי מותק, תכירי את חמותי ואז תרוצי לנשק את שלך

אמא שלו נשמעת ממש חמודה ודואגת לבן שלה והיא גם נחמדה איתך אז מה את רוצה? רואים גם שהיא חינכה אותו טוב הוא דואג לה ומתחשב בה.
אז ברור שכשאת מתחתנת עם כל גבר את גם הופכת למשפחה של אמא שלו ואין מה לעשות את צריכה לקבל אותה לטוב ולרע- הוא נשמעת כל כך חמודה, מקבלת, חמה.
תראי לך שהייתה לך חמות שהייתה מתערבת בכל מה שאת עושה, מבקרת אותך, מדברת אליך לא יפה, לא סופרת אותך..... ככה זה היה בהתחלה עם חמותי עד שהעמדנו אותה במקום.
רוצה, תבטלי את החתונה. ההפסד כולו שלך.

רחליקה האחת

Member
מנהל
Orishit

מה את בעצם רוצה?

באנגלית אומרים: הזהר במה שאתה מבקש.

נושא מערכות היחסים בין חמיות לכלות הוא נושא עתיק יומין עוד מימי בראשית. חמיות היו נושא גם לספרים, סרטים, תכניות טלוויזיה, חלק לדיון בתכניות ריאליטי (דר' פיל), לבדיחות ולהומור שהקל מעט ממש מעט על כאבי הכלה ותחלואיה...

וכיום יש מגוון פורומים שכאלה ברחבי הנט.

אם בא לי להראות לך שאת צודקת:
אמנם על הגבר והאישה מוטלת החובה להקים קן משל עצמם אולם רק לגבר הורו במפורש בתורה " עַל כֵּן יַעֲזָב אִישׁ אֶת אָבִיו וְאֶת אִמּוֹ וְדָבַק בְּאִשְׁתּוֹ וְהָיוּ לְבָשָׂר אֶחָד. "
היה אידיאלי לו גברים היו מפנימים תובנה זו מהרגע שהכירו את בנות הזוג, אלא שהתובנות מגיעות לפעמים באיחור.

האם תרצי להיות צודקת ממורמרת או חכמה מאושרת?
חיי משפחה לא מתחילים במסיבת החתונה הנוצצת יותר או פחות, אלא הם ממשיכים גם בהולדת הילדים ומסתיימים רק כשהכלה (האומללה לשעבר) נפטרת חלילה מן העולם.
את סבלותיה של הכלה -לפחות ברובם- ניתן לדעתי לחסוך בעזרת למידה ויישום החומר הנלמד.
נכון שבן הזוג אמור ל היות חלק אינטגראלי - ולזה בדיוק נועד הייעוץ/טיפול.

וכמו שאמר מי שאמר - יפה שעה אחת קודם

לכן,
ממליצה לך לעיין במידע ברחבי הנט, ללמוד אסרטיביות ותקשורת מקרבת וכמובן להגיע לייעוץ/טיפול זוגי לפני החתונה ולא אחרי.

הנה קישור בתור התחלה:
https://www.google.co.il/search?ei=...22i30j0i13j0i8i13i30j33i160j33i21.-ROIZyUyrh4

לסיום:

אם תחליטו להתחתן אז מזל טוב מראש,

למעלה