חמתי לעתיד

בקיצור את מקנאה בחמותך לעתיד שיש לה מערכת יחסים טובה עם בנה

ואם אם זה לא מספיק חמור שיש לה מערכת יחסים טובה עם בנה, עוזרת לו ודואגת לו, היא מוסיפה חטא על פשע ואפילו מנסה להתקרב אליך ולהיות נחמדה אליך החוצפנית.

מעניין כמה קנאה, רוע וטמטום צריך בן אדם כדי שבמקום להעריך ולשמוח שזכית בחמות כזאת, את יוצרת ביודעין ובכוונת תחילה משבר איפה שאין כזה. יכול לספר לך מניסיוני, שעשר שנים אחרי שהתגרשתי, אני עדיין ביחסים מצויינים עם חמי וחמותי לשעבר. מה הטריק? כבוד הדדי. אבל כנראה שכבוד זאת תכונת אופי שלא התברכת בה.

לא נורא, אחרי כמה שנים של אומללות שבהם תעשי לו את המוות ותנסי לשלוט בו בכל דרך, כשתתגרשו, לאן הוא יחזור לקבל תמיכה ולאחות את הרסיסים? לאמא שלו כמובן כי הורים תמיד שם בשבילנו.

הטריק הוא שאתה גבר, ולרוב היחסים

בין גבר לחמות טובים מהיחסים בין כלה לחמות, משלל סיבות (שאינן "נשים לא יודעות להסתדר זו עם זו" או משהו מהסגנון הזה, אבל לפעמים קשורות בילדים ולכן מתחילות אחרי שנולדים הילדים).

אולי רצית להגיד...

"בין גבר לחמות טובים מהיחסים בין כל[ב]ה לחמות"

זאת כיוון שאני מכיר די הרבה זוגות עם יחסים מצויינים בין הכלה לחמות ולמען האמת המקרים שבהן זה לא קורה, ממה שאני מכיר אישי, אלה המקרים שאחת מהן או שתיהן עם שריטה רצינית והיא לא רבה רק עם החמות (או כלה) אלא פשוט מדובר באדם עם בעייה ביחסי אנוש שרבה עם כולם/כולן.

איך שאני אוהב את הסטטיסטיקות האלה

א. מה מוגדר כבעייה?
ב. עדיין לא אומר כלום על היחסים של אותו אדם עם אנשים אחרים.

טוב, אין ספק שהסטטיסטיקה הפרטית שלך הרבה הרבה יותר מדויקת,

ושבמקום לראיין מאות אנשים, החוקרים היו צריכים פשוט לשאול אותך.
לפני הממצאים בקישור הנ"ל, 15 אחוז מהגברים ו-60 אחוז מהנשים הם ביחסים בעייתיים עם החמות. אז מה בדיוק הטענה שלך לגבי "היחסים של אותו אדם עם אנשים אחרים"?
ולגבי הטענה הכללית שלך בלי קשר למחקר הנ"ל, שים לב שהרבה פעמים א-ו-ת-ה א-י-ש-ה היא אם גם לבן וגם לבת, ויש לה גם כלה וגם חתן, ועדיין רק עם הכלה יש בעיות. אז מה? במקרה הכלה היא מגעילה והחתן סבבה? או שהחמות בעלת אופי קשה שמתבטא במקרה רק כשהיא נפגשת עם הכלה ולא עם החתן? לא, זה פשוט ל-א עניין של האופי הספציפי של החמות והכלה, אלא באופן כללי הקשר המשפחתי חמות-כלה בעייתי יותר מחמות-חתן, כאמור, מסיבות כאלה ואחרות.

בהחלט הנתונים שלי יותר אמינים

כי לי אין אג'נדה להצדיק ולא צריך לעורר שום ספין כדי למכור עוד ספר מיותר ולגייס עוד מענקי מחקר מקרן זאת או אחרת. אם סקרים היו שווים משהו אז הילרי קלינטון הייתה היום נשיאת ארצות הברית ומלאכים היו אוכלים המבורגר בשולחן שלידי כי עפ"י ספר שהתפרסם לאחרונה, שליש מהאמריקאים שהשתתפו במחקר דיווחו שחוו לפחות פעם בחייהם מפגש עם מלאך.

הזוי.

נו, אז הסטטיסטיקה הפרטית שלי הפוכה משלך. אז מי צודק?
ברור שאתה. (כי אתה הבוס?) הנתונים בכלל לא משנים, ולא משנה אם כל העולם (חוקרים, לא חוקרים, לא משנה מי) מגיע למסקנה ההפוכה ממך - מה שאתה חושב זה מה שנכון.

אין ספק שיש הרבה טעם להיכנס לדיון איתך...

מריוס זכריה

Member
מנהל
תקשיבו, לא חייבים להסכים... ולא צריך להיעלב כי לא מסכימים

וזה לא מופנה אישית אליך, אלא לשניכם, ולכלל המתווכחים.
כל זמן שמתווכחים בחדווה, גם אם זה בלהט, מה טוב.
אבל לא צריך להפגע, ובטח לא לפגוע.
&nbsp
גם אנשי המדע לא מסכימים זה עם זה.
גם אנשי הדת לא מסכימים זה עם זה.
אז מותר גם לנו.

מריוס זכריה

Member
מנהל
הלא כתבתי שזה לא מופנה אישית אליך

ואני לא עורך ניתוח מעמיק מי העליב כמה. זה לא ממש מעניין.
אני קולט את האווירה הכללית.
לא נותן עונשים ולא מחלק מדליות.
&nbsp

חבל, מדליה הייתה יכולה להיות נחמדה.

ואל תדאג, אם הוא יקבל את המחקר שקישרתי אליו (שרק אצל 15 אחוז מהגברים יש בעיה עם החמות, ואם נניח שעם החם נדיר שלמישהו יש בעייה), זה בסך הכל אומר שהוא בקבוצת המכוערים שכוללת לפחות 85 אחוז מהגברים, וזה לא מאוד מעליב...

Cherry Bloom

New member
נשמע מחקר נכון מאד

האמת, אני מתפלא שרק ל-75% מהנשים יש בעיה עם החמות. הרי נשים מוצאות "בעיות" בכל דבר. הכל אצלכן חפירות ובעיות. תמיד הנשים מוצאות בעיה והגבר אין לו אפילו מושג עך מה היא מדברת. אז מה הפלא ש75% מהנשים מדווחות על בעייה ורק 15% מהגברים? מעניין שהסטטיסטקה אומרת גם ש 75% מתיקי הגירושין נפתחים ע"י נשים.

Cherry Bloom

New member
כנראה שלא הבנת את הציטוט של עצמך

75% מהזוגות ו—15% מהגברים. אבל אף אחד לא מבטיח לך שאין חפיפה.

בכתבה עצמה כתוב את המספר 60 לנשים.

אמנם כתוב "יותר מ-60 אחוז מהנשים" אבל הנחתי שיש להם את הנתון המספרי של הנשים (הם הרי מראיינים את החוקרת) והוא בסביבות 60. אם הוא 75 אחוז מאוד מוזר לכתוב "יותר מ-60 אחוז".

וגם בכתבות אחרות על המחקר שראיתי כתוב 60 - למשל פה כתוב שזה about 60.
https://www.washingtonpost.com/nati...ory.html?noredirect=on&utm_term=.3b928ec6f100
בכל אופן, לא התכוונתי להציע שמ-75 אחוז מהזוגות ו-15 אחוז מהגברים נובע 60 אחוז מהנשים, אלא לקחתי את ה-60 מהכתבות על המחקר.

למעלה