חניית נכים

shlang

New member
creth11 , במה שכתבת כאן ,אני בדעה שלך וכבר

אמרתי זאת עבר, למשטרה , אין זה מעניינה ובסמכותה לבדוק כל תו נכה לגופו של עניין והיא גם לא יכולה.
כל מה שכתבתי כאן הוא ניצול לרעה של תו נכה ע"י בן משפחה שאינו זכאי לכך ודבר זה כמעט בלתי אפשרי לאכיפה.
שבת שלום

שוב, במלא הסבלנות שאצליח לגייס.

לא דנתי באבחנה שבין סוגי התווים.
את האבחנה הזאת יש להפנות למחוקק, וגם את זאת ניתן לעשות באמצעות האכסניה המכובדת הזאת - פורום דיני תעבורה בפורטל תפוז.
אבל אני דנתי על אכיפת חוק חניית רכבה הנכה בעת שהרכב משמש את הנכה.
ציטטתי לך לא אחת, את לשון הביאור שבלוח התמרורים שמבהיר שחניית הנכה מיועדת לרכב נכה, בעת שהוא משמש את הנכה.
הקורא הישר רואה מיד שאין חסר בחקיקה בסוגיה זו, החקיקה ברורה לחלוטין. יש קושי באכיפה בשל פסיקות (מתמיהות) המפרשות את החוק באופן מקל ובלתי מתקבל על הדעת.
סוגיית האכיפה ודרכי פעולת האכיפה אינה מוטלת בהכרח לפתחו של המחוקק, אלא אם כן בחר להתייחס לה. על כן, במידה ולא התייחס לה, נדרשת המחלקה המשפטית של מערכת האכיפה, כולל הפרקליטות, לשבת ולגבש דרכי אכיפה אפקטיביות, למרות הפסיקה המכשילה בנידון, או לחלופין, לערער על הפרשנות הלקויה של הפסיקה הנ"ל, ולבקש פסיקה של ברורה של העליון שתקבע הלכה בברירת מחדל. במידה וגם העליון יפרש את החוק כפי שפירשוהו השופטים עד כה (מאד לא סביר בעיני) - רק אז תיאלץ קהילת הנכים לפנות למחוקק ולבקשו לפרש את כוונתו ביתר ביאור.

מעבר לכך, כבודו התעלם לחלוטין מהטיעון הכה פשוט שלי:
הדין כאן מיועד לאוזני כל הגורמים המעורבים והאחראים.
זה כולל את השוטרים עצמם, למרות שאין בידם לשנות מאום, אבל גם הם צריכים לדעת את דעת הנכים בנידון.
זה כולל את המחלקה המשפטית של המשטרה, זה כולל את הפרקליטות, וזה כולל את וועדות הכנסת השונות, את הקואליציה ואת האופוזיציה.
צריך להציף את הנושא הזה, כי הוא מציק, והוא סוג של מראה בפני החברה כולה - אם היא מסוגלת לשמור על זכיותיהם של המוגבלים או שהיא כוחנית ומאפשרת את עריצות הפרא.

מאחל לך הצלחה בהבנת הנקרא שלעיל, ומקווה להתייחסות עניינית.

shlang

New member
נכון, המשטרה אינה אמורה ואין זה גם מעיניינה

להבחין בין סוגי נכויות.
כל התכתובת היתה שאדם שאינו נכה מנצל תו נכה של בן משפחה או חבר והנוהג ברכבו של הנכה ללא נוכחות הנכה איתו ,מנצל לרעה את הפריבלגיות של תו הנכה. תופעה זו (הראויה לגינוי) הינה כמעט בלתי אפשרית לאכיפה

mr dish

New member
טענתי היא שדוקא בגין הקושי לאכוף את החוק על ה

עבריינים מבני משפחות הנכים, כמו גם השתת הסנקציה הקשה על הנכים עצמם, בגין השימוש הנלוז בתוים, אני רואה במאמץ הייתר הנדרש לשם מיצוי הדין עם העבריינים משום עשיית צדק וחינוך לשיפור המצב הגרוע כעת.

לדעתי, כחלק מרשויות האכיפה , זה תפקידם של שוטרי ופקחי ישראל.

לשוטר מיומן ומנוסה יש חוש המדריך אותו היטב בחשדו ואם גם יפעל ביוזמה ובאיכפתיות, זה יועיל מאד למאבק בהפקרות בפושה בתחום שכה מאוס על מנהלנו ועלינו, הנכים.

creth11

New member
אתה הראשון שתזעק מכל במה אפשרית כנגד

המישטרה/פקחים כאשר בן מישפחתך יקבל דוח כי הוריד אותך במקום נוח והסיע את הרכב לחניית נכים סמוכה וניתפס
המישטרה לא אוכפת לפי החשק שלך ורק מתי שנוח לך ולכן היא מישטרה טובה
יש לך בעיה למשל בשימוש לרעה בתגים ? פנה למחוקק שיתן דעתו ויחוקק בהתאם ואז תחזור לכאן ותגיד תודה גם אם בן מישפחתך ייענש.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
המחוקק נתן דעתו

ויש כתובת לפניה, וכל בעלי תוי הנכה מודעים לה, ולא היו משתמשים בה התופעה הזאת היתה קטנה, רק שעדיף להם שאחרים יעשו עבורם את העבודה ה"מלוכלכת", נוח להם להתלונן ו/או להתגולל על המשטרה מאשר לפעול בעצמם. - ולמרות שבעל תו נכה מבחין טוב יותר מכל אחד אחר אם מחנה הרכב הוא נכה - הוא נמנע מלסייע במאבק.
ולמי ששכח - הכתובת לתלונות ולדיווח היא: "המוסד לביטוח לאומי", שבסמכותו לפעול כנגד שימוש בתו בניגוד לחוק חניית נכים
בעל תו - העניין פשוט מאד - כשאתה רואה מישהו עושה שימוש לרעה בתו - דווח לביטוח לאומי (בדיוק כשם שאזרח אמור לדווח לרשויות כשהוא רואה שריפה, הכאת ילדים, שוד וכדומה) ובסמכות הביטוח הלאומי להעניש עד כדי שלילת התו.

creth11

New member
ראה את העצה להבהרה שלעיל

לידיעתך אין לשוטר סמכות לבדוק תעודת נכה.
להזכירך סמכויות -
חובה על האזרח למסור תעודה מזהה לשוטר.
בנוסף במיקרה תעבורתי יש תקנה המחייבת נהג להציג ר.נ. ור.ר. - להציג בלבד אינו חייב למוסרם לידי השוטר לפי התקנה.
כל תעודה אחרת אינה בחובת הצגה או מסירה - לידיעתך
אם המחוקק ירצה שהמישטרה תבדוק ותטפל בכל תעודה אחרת כולל נכה? על המחוקק לתקן תקנות מתאימות שאינן קיימות כרגע.

shaul5540

New member
אין הבדלה בין "נכה-רגיל" לבין "נכה-כיסא גלגלי

"כיסא גלגלים" ביגלל שיש אנשים כמוני שיכולים ללכת, אבל ההליכה גורמת להם לכאבים חזקים....נכה בכיסא-גלגלים יכול להחנות אפילו רחוק ולהיתגלגל למחוז חפצו בלי הרבה בעיות, אבל אחד שהולך עם כאבים לא-נעימים וגם יכול ליפול ביגלל איזו בלטה עקומה, אחד כזה צריך להחנות כמה שיותר קרוב למחוז חפצו.....מבינים למה אין הבדלה?

פופאי 100

New member
שלום לכלם --- את מסכימים שאף אחד ממכם אינו

רופא שיקומי !!!!!!!!!!!
במשרד הרישוי מחליט אל מתן תו חניה משולש או עגלה רופא שיקומי לפי חוק
ועל פי מסמכים רפואים ובדיקות בלבד ולא לפי העינים או שאני חצי מזרחי או ס ט ,
או אשכנזיפת טהור ימי סלאח שבתי כבר חלפו להם חוץ מימי עצמאות
כך שהנכים הקימיים רוצים לשמור על הגילדה שלהם ושלאף אחד חוץ מהם לא
ינתן תו והם דואגים רק להם ונילחמים בכל מי שנראה להם פחות נכה

המציאות לא תמיד שחור.\\ לבן ולא תמיד אתם צודקים
הרופא השיקומי לא ראה אותי וגם לא צריך לראותני
הוא מאשר תו לפי ממצאים רפואים בלבד תוצאות בדיקות ופרוטוקולים של
וועדות רפואיות ולא לפי מראה עניים יש נכויות שהם בלתי נראות
שהם מבחינת ניידות יותר קשים ומסוכנים מנכים בכמ"ג כל אחד והחבילה שלו .

(ומה לעשות אתה אמרת שדופקים את השחורים לא אני אמרתי זאת !!)

mr dish

New member
כמה טוב וקל לי בחיי...יש לי אותך, אשר יודע טו

ב ממני איך ומה אגיב, בכל מצב או נתון...

שמע נא, אתה לוקה בעודף בטחון עצמי, עד כדי הפרזה !

היות וציינת כי אני אהיה הראשון וכולי...אציין אני כי ברכבי אין אף אחד נוהג, מלבדי.

עכשיו, במסגרת המסע האישי נגדי, נא לעדכן דרך מחדש......

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
כאחד שמקורב במקצת

1. גם לטעמי המשטרה היתה צריכה להקפיד יותר - והיא נמנעת , זה בא יחד עם ההפסקה הכמעט מוחלטת במתן דו"חות חניה משטרתיים - חלק מההתקפלות מול עליהום ציבורי.
2. בקשר לשני סוגי התוים, יש כאן שתי אמיתות
א. יש אינפלציה עצומה בחלוקת התו "הרגיל"
ב. יש לא מעט מקרים שבעל תו "רגיל" מתקשה בניידותו יותר מ"בעל עגלה"

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
בדוק בסטטיסטיקה

כמה דו"חות חניה משטרתיים ניתנו בשלוש שנים האחרונות לעומת שניתנו בתקופה קודמת.

creth11

New member
תוסיף לסטיסטיקה כמה דוחות חניה נירשמו

ע"י הפיקוח העירוני בכל ראשות ותגלה את האמת .

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
זה משהו אחר

קנסות על חניה מהווים חלק נכבד מתקציב הרשות ולכן יש מוטיבציה לרשום הרבה, למשטרה, כדי לשפר את תדמיתה השלילית, יש מוטיבציה לרשום פחות דו"חות חניה, כי מצוקת החניה במקומות רבים אמיתית

creth11

New member
זה לא משהוא אחר ולא קשור לתקציב

זה קשור רק לכמות הדוחות שניתן להפיק בסה"כ בכוח אדם נתון והיכן לרכז את עיקר הכובד
ואם בסטיסטיקה עסקינן אזי אתה מוזמן לקחת סה"כ הדוחות שנירשמו כולל חניה ע"י פקחים ולחשב מתוך אותו סה"כ כמה עבירות איכות נתנה המישטרה ולגלות שזה יהה מספר זניח.
קרי העיריות עושות מלאכתן נאמנה בעניין אכיפת חניה( נכון, זה כדאי כלכלית, אבל פוגע תדמיתית , שראש העיר יעשה את השיקולים האלה ) ולכן אין למישטרה שום צורך לבזבז את מעט כוחה בקטע החניה העירוני, פשוט ביזבוז גם מההיבט הסטיסטי

mr dish

New member
האם חניה של איש בריא, בחניית נכה, זו עבירת

חניה גרידא?

mr dish

New member
אם כך, משהו בהחלט משובש, לא מובן ואפילו שערור

ייתי בחוק הזה !

עבירת חניה פשוטה דינה קנס מ-100 שקלים בגין אי שימוש בתו חניה עירוני, 250 שקלים בגין חניה באדום-לבן, 500 שקלים עבור חניה על מדרכה (אם אני זוכר נכון - מעולם לא נקנסתי) אבל 1000 שקלים בגין חניה במקום המסומן כחניית נכים.

זה עדיין לא האבסורד. החוק קונס ב-1000 השקלים הללו גם בן משפחה של נכה העושה שימוש לא מוצדק ברכב ובתו של הנכה, אבל עלול לקנוס את הנכה עצמו - במיקרה שיוכח כי לא מנע זאת - עד 12000 שקל...

לא כן?

creth11

New member
ברזילי הרשה לי תקנף לסעיף 1 שלך

המישטרה לא היתקפלה לנוכח כלום בעניין החנייה. המחוקק החליט להעביר את הסמכות הזו לראש העיר ולמדיניות העירונית. המישטרה מחוסר כוח אדם היפנתה את כוח האדם המצומצם שלה למטרות אחרות מאחר ואין צורך ששני גופים יטפלו באותו עניין מה עוד שעניין חניה הוא כיום במיסגרת החוק חלק ממדיניות ראש העיר ובסמכותו לקבטע היכן להקפיד יותר והיכן להקל. כך רצה המחוקק.
להזכירך שייש ראשי עיר הרוצים להעביר עוד סמכויות אכיפה לרשותם (דומה לנעשה בארה"ב שם המישטרה העירונית שייכת לראש הערי ומכופפת לו מבחינת מדיניות אכיפה) ביום שהמחוקק בישראל יחליט להעביר עוד סמכויות לראש העיר, המישטרה תפעל בהתאם וכך צריך להיות במדינת חוק דמוקרטית. לא אין פירושו היתקפלות אלה ציות עיוור למחוקק.

למעלה