חנן מור מפרסמת Q3

• פותח הנושא dw
  • פורסם בתאריך

tby1

Active member
בהתחשב שהריבית עדיין נצברת על כל החובות, בחלקה כבר ריבית פיגורים גבוהה, ההון העצמי ימחק תוך כ- 9 חודשים בלי אף מחיקה נוספת ו- 3 חודשים כבר עברו....
מישהו מאמין כי נגמרו המחיקות?
הנתון המפתיע הוא כי החברה מכרה רק 66 דירות ברבעון השלישי , קשה להאמין שתמכור יותר ברבעון של מלחמה
יש לשים לב מה ההון העצמי "המשוייך לבעלים" , הוא הרלבנטי לאג"ח

dw

Well-known member
מנהל
5 מלשח באגח זבל של חנן מור זה לא מעט בשביל קרן נאמנות שלהם. אם נניח 200 מלשח ב 2 הקרנות (70/30 + 80/20) אז מדובר ב 2.5% מהפורטפוליו.

יצא לי לשמוע את הורייזן באחד המפגשים שאיציק מקבוצת קרנות הנאמנות ארגן.
יש להם וובינר בקרוב -
הוריזון – בית השקעות – מקום בטוח להשקיע (horizon-webinar.co.il)

Reem88

Well-known member

yel5

Well-known member
קראתי את הכתבה.
בתרחיש פסימי קיצוני, החברה הולכת לפירוק ואז הלא מובטחות, יג+יד, יהיו שוות פחות מעפיפון.
בתרחיש אופטימי, החברה הולכת להסדר שיביא אותה בעוד כמה שנים לתפקד כמו שהיתה בעבר. כאן, ההחזר ללא מובטחות יכול להיות פארי גם אם חלק מהאגחים יומר למניות.
משום מה, רחימי בחר להתעלם מחלופת השיקום המלא.
להערכתי, בד"כ רחימי הוא יסודי וכאן הוא לא.
מחזיק בלא מובטחות.

THE_ENDLESS

Active member
קראתי את הכתבה.
בתרחיש פסימי קיצוני, החברה הולכת לפירוק ואז הלא מובטחות, יג+יד, יהיו שוות פחות מעפיפון.
בתרחיש אופטימי, החברה הולכת להסדר שיביא אותה בעוד כמה שנים לתפקד כמו שהיתה בעבר. כאן, ההחזר ללא מובטחות יכול להיות פארי גם אם חלק מהאגחים יומר למניות.
משום מה, רחימי בחר להתעלם מחלופת השיקום המלא.
להערכתי, בד"כ רחימי הוא יסודי וכאן הוא לא.
מחזיק בלא מובטחות.
אני דווקא חושב שהןא קרא נכון את המפה.
לא ברור אם קיימת כאן חלופת שיקום בכלל, יש כאן יותר מידי מלווים עם אינטרסים מנוגדים שחלקם כבר התחילו לאכוף שיעובדים.
לדעתי יש כאן אופציה של פירוק או חלופה של פירוק דלוקס ושום דבר אחר.

אם באמת זבידה מצליח לעשות כאן הסדר שמספק את כולם זה קסם רציני אבל אני סבור שהסיכויים נמוכים מאוד.

yel5

Well-known member
אני דווקא חושב שהןא קרא נכון את המפה.
לא ברור אם קיימת כאן חלופת שיקום בכלל, יש כאן יותר מידי מלווים עם אינטרסים מנוגדים שחלקם כבר התחילו לאכוף שיעובדים.
לדעתי יש כאן אופציה של פירוק או חלופה של פירוק דלוקס ושום דבר אחר.

אם באמת זבידה מצליח לעשות כאן הסדר שמספק את כולם זה קסם רציני אבל אני סבור שהסיכויים נמוכים מאוד.
לאור תגובתך, אני מניח שאתה לא מחזיק בלא מובטחות. הרי אין תבונה להחזיק בהן למי שמעריך שפנינו לפירוק.
אני בעמדה הפוכה: יהיה הסדר ולא פירוק, ולו רק מניתוח שחקני החוב. לכן אני מחזיק בלא מבוטחות.
עכשיו נשאר להמתין.

THE_ENDLESS

Active member
לאור תגובתך, אני מניח שאתה לא מחזיק בלא מובטחות. הרי אין תבונה להחזיק בהן למי שמעריך שפנינו לפירוק.
אני בעמדה הפוכה: יהיה הסדר ולא פירוק, ולו רק מניתוח שחקני החוב. לכן אני מחזיק בלא מבוטחות.
עכשיו נשאר להמתין.
אני לא מחזיק בכלל בחנן מור.
ובנוגע ללא מובטחות, גם בתרחיש של הסדר לדעתי הבנקים ינצלו את הנחיתות של הלא מובטחות כדי לשפר עמדות.
אז גם בתרחיש של הסדר לדעתי אתה תשלם מחיר כבד מבחינת מח"מ + נחיתות בwaterfall אז אני לא רואה את את האטרקטיביות.

אני משום מה זוכר שאמרת שסגרת את הפוזיציה הזאת, פתחת אותה מחדש או שאני זוכר לא נכון?

yel5

Well-known member
אני לא מחזיק בכלל בחנן מור.
ובנוגע ללא מובטחות, גם בתרחיש של הסדר לדעתי הבנקים ינצלו את הנחיתות של הלא מובטחות כדי לשפר עמדות.
אז גם בתרחיש של הסדר לדעתי אתה תשלם מחיר כבד מבחינת מח"מ + נחיתות בwaterfall אז אני לא רואה את את האטרקטיביות.

אני משום מה זוכר שאמרת שסגרת את הפוזיציה הזאת, פתחת אותה מחדש או שאני זוכר לא נכון?
אתה זוכר מצוין.
מכרתי כי באותה נקודת זמן הערכתי שפנינו לפירוק.
כאשר חילחלה בי ההבנה שפנינו להסדר שבו החברה תחזור לפעילות המסורתית שלה חזרתי לרכוש את הלא מובטחות.
ברור לי שהתוכנית להסדר לא סופית. מעריך שבימש יכריע בעד ההסדר כי להבנתי רוב הנושים תומכים בו.

Reem88

Well-known member

• Like
Reactions: dw

Reem88

Well-known member

נערך לאחרונה ב:

tby1

Active member
2/3 מהשווי בספרים. הפסד של 87 מש"ח. כנראה ללא תזרים לחברה שכן קרן החוב ללא ריבית לבנק עומדת על 166 מש"ח

dw

Well-known member
מנהל

מוכרים את חיפה לפי קצת יותר מהחוב לבנקים, לכן הבנקים כמובן יהיו מבסוטים :love:.
מנגד מחזיקי חנן יג' ממש לא מאושרים מהמחיר השדוף של העיסקה כי העודפים המשועבדים עליהם הם פינטזו די מתפוגגים מבחינתם ולכן הם יאלצו להיות חברים של סידרה יד' בלי השעבודים, אלה שהם הכי הכי אינדיאנים (זה גם אנחנו , כן? לא להעלב לי :-P: , גם אצל חלל יש 2 סדרות בכירות וסידרה, אהה, של אינדיאנים בלי שעבודים)

לכן סידרה יג' היקרה יחסית עושה בנג'י בעוד יד' הזולה יחסית (אינדיאנים או לא אינדיאנים? :-P: ) לא מתרגשים ואפילו עולים קצת.

נערך לאחרונה ב:

yel5

Well-known member
מוכרים את חיפה לפי קצת יותר מהחוב לבנקים, לכן הבנקים כמובן יהיו מבסוטים :love:.
מנגד מחזיקי חנן יג' ממש לא מאושרים מהמחיר השדוף של העיסקה כי העודפים המשועבדים עליהם הם פינטזו די מתפוגגים מבחינתם ולכן הם יאלצו להיות חברים של סידרה יד' בלי השעבודים, אלה שהם הכי הכי אינדיאנים (זה גם אנחנו , כן? לא להעלב לי :-P: , גם אצל חלל יש 2 סדרות בכירות וסידרה, אהה, של אינדיאנים בלי שעבודים)

לכן סידרה יג' היקרה יחסית עושה בנג'י בעוד יד' הזולה יחסית (אינדיאנים או לא אינדיאנים? :-P: ) לא מתרגשים ואפילו עולים קצת.
לדעתי, האכזבה של יג היא לא מכך שלא ישארו עודפים אחרי המכירה אלא מכך שפרויקט חיפה שהיה אמור לשמש להם כבטוחה ממומש.
מחזיק בלא מובטחות.

Reem88

Well-known member
  • Like
Reactions: dw

tby1

Active member
הפסד נוסף של 31 משח. נותר ~ 100 מש"ח הון משוייך לבעלים לפני תוצאות פעילות רבעון 4 , נראה שהדוח השנתי כבר יראה שההון העצמי התאפס .

dw

Well-known member
מנהל
כלומר גולני מסביר שאנחנו האינדיאנים :-P: נחטוף תספורת של 50% ונקבל מניות.
בהתחשב בשווי הנוכחי של אגחי יג/יד, הנסחרים בקידומת 3X, זה לא רע, בהנחה שבסופו של דבר אכן נקבל חצי פארי (פלוס כמה שיצא לנו מהמניות)

למעלה