הפסד של 421 מלשח אך ההון העצמי עדיין חיובי
מחיקות הובילו את חנן מור לרשום הפסד של 421 מיליון שקל - גלובס (globes.co.il)
מחיקות הובילו את חנן מור לרשום הפסד של 421 מיליון שקל - גלובס (globes.co.il)
5 מלשח באגח זבל של חנן מור זה לא מעט בשביל קרן נאמנות שלהם. אם נניח 200 מלשח ב 2 הקרנות (70/30 + 80/20) אז מדובר ב 2.5% מהפורטפוליו.קרן הורייזן, שמתמחה באג"ח בדיסטרס, מהמרת על חנן מור | כלכליסט
קרנות הנאמנות הורייזן 30/70 והורייזן 20/80 השקיעו מנובמבר 5 מיליון שקל בסדרה י"ג של חברת הנדל"ן, שהניבה מאז תשואה של 36%. הורייזן 30/70 השיגה את התשואה הגבוהה בקטגוריה ב־5 שניםwww.calcalist.co.il
קראתי את הכתבה.החוב של חנן מור: סדרות האג"ח שאפשר לעשות מהן עפיפון | כלכליסט
הדרך להסדר חוב בחברת הנדל"ן ארוכה, אבל השוק כבר משקף צפי לתספורת של 35% לפחות. ויש הבדלים בין בעלי החוב הסחיר: לשתי סדרות אג"ח יש בטוחות מספיקות, אחרת נסחרת בתשואה מבהילה של 460%, אבל המחזיקים צפויים לקבל את רוב הכסף, ומצבם של מחזיקי שתי סדרות נוספות עגום במיוחדwww.calcalist.co.il
אני דווקא חושב שהןא קרא נכון את המפה.קראתי את הכתבה.
בתרחיש פסימי קיצוני, החברה הולכת לפירוק ואז הלא מובטחות, יג+יד, יהיו שוות פחות מעפיפון.
בתרחיש אופטימי, החברה הולכת להסדר שיביא אותה בעוד כמה שנים לתפקד כמו שהיתה בעבר. כאן, ההחזר ללא מובטחות יכול להיות פארי גם אם חלק מהאגחים יומר למניות.
משום מה, רחימי בחר להתעלם מחלופת השיקום המלא.
להערכתי, בד"כ רחימי הוא יסודי וכאן הוא לא.
מחזיק בלא מובטחות.
לאור תגובתך, אני מניח שאתה לא מחזיק בלא מובטחות. הרי אין תבונה להחזיק בהן למי שמעריך שפנינו לפירוק.אני דווקא חושב שהןא קרא נכון את המפה.
לא ברור אם קיימת כאן חלופת שיקום בכלל, יש כאן יותר מידי מלווים עם אינטרסים מנוגדים שחלקם כבר התחילו לאכוף שיעובדים.
לדעתי יש כאן אופציה של פירוק או חלופה של פירוק דלוקס ושום דבר אחר.
אם באמת זבידה מצליח לעשות כאן הסדר שמספק את כולם זה קסם רציני אבל אני סבור שהסיכויים נמוכים מאוד.
אני לא מחזיק בכלל בחנן מור.לאור תגובתך, אני מניח שאתה לא מחזיק בלא מובטחות. הרי אין תבונה להחזיק בהן למי שמעריך שפנינו לפירוק.
אני בעמדה הפוכה: יהיה הסדר ולא פירוק, ולו רק מניתוח שחקני החוב. לכן אני מחזיק בלא מבוטחות.
עכשיו נשאר להמתין.
אתה זוכר מצוין.אני לא מחזיק בכלל בחנן מור.
ובנוגע ללא מובטחות, גם בתרחיש של הסדר לדעתי הבנקים ינצלו את הנחיתות של הלא מובטחות כדי לשפר עמדות.
אז גם בתרחיש של הסדר לדעתי אתה תשלם מחיר כבד מבחינת מח"מ + נחיתות בwaterfall אז אני לא רואה את את האטרקטיביות.
אני משום מה זוכר שאמרת שסגרת את הפוזיציה הזאת, פתחת אותה מחדש או שאני זוכר לא נכון?
מוכרים את חיפה לפי קצת יותר מהחוב לבנקים, לכן הבנקים כמובן יהיו מבסוטים .חנן מור מוכרת קרקע בחיפה לקבוצת שתית ב־175 מיליון שקל | כלכליסט
הקרקע משועבדת לבנק לאומי כנגד חוב של 88 מיליון שקל. בקשת כינוס הנכסים שהגיש הבנק היא זו שדחפה את חנן מור להסדר חוב, ומכירתה עשויה לקדם את גיבושו. שתית פועלת בתחום הייזום והבנייה, בעיקר באזור חיפהwww.calcalist.co.il
המהלך שירכך את בנק לאומי? חנן מור מוכר קרקע בנאות פרס בחיפה
החברה אמור לקבל 175 מיליון שקל מחברת הבניה שתית הפועלת בחברה, תמורת אותה קרקע שהכניסה את החברה לסחרור ותאפשר לבנות כ-840 דירות. בהמשך עשויה החברה לממש גם את הקרקע ברמת גן כדי לנסות ולגרום ללאומי למשוך את בקשת הכינוסwww.bizportal.co.il
לדעתי, האכזבה של יג היא לא מכך שלא ישארו עודפים אחרי המכירה אלא מכך שפרויקט חיפה שהיה אמור לשמש להם כבטוחה ממומש.מוכרים את חיפה לפי קצת יותר מהחוב לבנקים, לכן הבנקים כמובן יהיו מבסוטים .
מנגד מחזיקי חנן יג' ממש לא מאושרים מהמחיר השדוף של העיסקה כי העודפים המשועבדים עליהם הם פינטזו די מתפוגגים מבחינתם ולכן הם יאלצו להיות חברים של סידרה יד' בלי השעבודים, אלה שהם הכי הכי אינדיאנים (זה גם אנחנו , כן? לא להעלב לי , גם אצל חלל יש 2 סדרות בכירות וסידרה, אהה, של אינדיאנים בלי שעבודים)
לכן סידרה יג' היקרה יחסית עושה בנג'י בעוד יד' הזולה יחסית (אינדיאנים או לא אינדיאנים? ) לא מתרגשים ואפילו עולים קצת.
כלומר גולני מסביר שאנחנו האינדיאנים נחטוף תספורת של 50% ונקבל מניות.חנן מור מוכרת עוד קרקע וגיבוש הסדר החוב שלה מתקרב | כלכליסט
חברת הנדל"ן מוכרת לעמרם אברהם ולעופר ביטון קרקע בר"ג, המשועבדת ללאומי, בתמורה לנטילת החוב - 178 מיליון שקל. מכירה זו, בנוסף למכירת קרקע נוספת שמשועבדת לבנק, תסיר מכשול משמעותי לגיבוש הסדר החובwww.calcalist.co.il
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.