חנן מור: תובנות שלי מהאסיפה, 16.11.23

yel5

Well-known member
כמה תובנות שלי מהאסיפה:
1. החברה לא הביאה היום שום בשורה. לקחה מצגת מלפני חודשיים, קצת קוסמטיקה, ופירסמה אותה היום. ציפיתי למצגת עם תוכנית כלכלית מפורטת. מאכזב.
2. כפי שאמרתי באסיפה, החברה חולה בסרטן ורצה לבית מרקחת לקנות אקמולים.
3. חנן מור וחבורתו מצפה לניסים וישועות.

כמה תובנות שלי מהאסיפה:
1. החברה לא הביאה היום שום בשורה. לקחה מצגת מלפני חודשיים, קצת קוסמטיקה, ופירסמה אותה היום. ציפיתי למצגת עם תוכנית כלכלית מפורטת. מאכזב.
2. כפי שאמרתי באסיפה, החברה חולה בסרטן ורצה לבית מרקחת לקנות אקמולים.
3. חנן מור וחבורתו מצפה לניסים וישועות.
נראה שהם באמת לא מבינים את מצבם... פשוט חוסר אחריות, אפילו לא יודע איך לקרוא למצב.

dw

Well-known member
מנהל
הלוואי שדימרי ודומיו יציעו הצעת רכש ויבלעו אותם כי החבר'ה הללו נראים כמי שלא הפנימו את מצבם הלא סימפטי... (בניסוח בריטי מאופק).
מעריך שלדעה הזו שותפים עוד מחזיקים שכן אגחי יג/יד עושים בנג'י לקידומת 2X

THE_ENDLESS

Active member
לא לקחתי חלק באסיפה אבל לפי ה20 אחוז שיורדת יד' נראה שהשוק אומר בדיוק לאן הולכים.

tby1

Active member
הלוואי שדימרי ודומיו יציעו הצעת רכש ויבלעו אותם כי החבר'ה הללו נראים כמי שלא הפנימו את מצבם הלא סימפטי... (בניסוח בריטי מאופק).
מעריך שלדעה הזו שותפים עוד מחזיקים שכן אגחי יג/יד עושים בנג'י לקידומת 2X
בינתיים הבנקים יקחו 80 אחוז מהחברה סביב ענייני שדה דב, על אי תשלום ריבית
צריך לזכור כי הריבית הרגילה , לא פיגורים, על החוב עולה לחברה 1.7 מש"ח בשבוע.
כל יום שמחזיקי אג"ח יג'-יד' מתעכבים עם בקשת הקפאת תהליכים , הקופה שתשאר להם מצטמקת

yel5

Well-known member
היום חל תשלום ריבית של 28m לבנקים וכבר יודעים שלא ישולם. לא רואה תשלומים מהחברה עד להגעה למתווה מוסכם. הסיבות הן שאין כסף בקופה ומניעת העדפת נושים.

THE_ENDLESS

Active member
זאת הסדרה שאני הכי פחות מבין את המצב שלה, היא מגובה בעודפים של פרויקט שהוא כמעט גמור ונמכר כבר ב70% ממנו.
אם זאת עדיין קיימת שם הלוואה לדיסקונט והם מתעכבים באכלוס.

חנן מור התייחס למצב העודפים של הפרויקט הזה בשיחה?
נראה משונה שהמחיר בשוק הוא 85 אגורות לדבר הזה שעוד רגע כבר לא סחיר.

dw

Well-known member
מנהל
זאת הסדרה שאני הכי פחות מבין את המצב שלה, היא מגובה בעודפים של פרויקט שהוא כמעט גמור ונמכר כבר ב70% ממנו.
אם זאת עדיין קיימת שם הלוואה לדיסקונט והם מתעכבים באכלוס.

חנן מור התייחס למצב העודפים של הפרויקט הזה בשיחה?
נראה משונה שהמחיר בשוק הוא 85 אגורות לדבר הזה שעוד רגע כבר לא סחיר.
מאחר וכבר מכרו באור עקיבא את רוב הדירות הרי שאת יתרת הדירות יוכלו למכור בהנחה ועדיין יב' תקבל את חלקה, כשפחות ברור אם ישאר משהו גם לשאר הסדרות.
מאחר וזה פרויקט לקראת סיום הרי שהסבירות שיצליחו למכור את הדירות גבוהה. זה לא פרויקט בתחילת או אמצע הדרך.
זה מסוג הפרויקטים העממיים הקלאסיים של חנן מור, ואת אלה הוא מצליח למכור.
השגיאה שלו היתה הקפיצה לנישת היוקרה בת"א.
מה שכן יתכן והתשלום יתעכב ובהינתן העמדה לפרעון מיידי הסידרה, כמו יתר הסדרות, תהפוך ללא סחירה.

THE_ENDLESS

Active member
מאחר וכבר מכרו באור עקיבא את רוב הדירות הרי שאת יתרת הדירות יוכלו למכור בהנחה ועדיין יב' תקבל את חלקה, כשפחות ברור אם ישאר משהו גם לשאר הסדרות.
מאחר וזה פרויקט לקראת סיום הרי שהסבירות שיצליחו למכור את הדירות גבוהה. זה לא פרויקט בתחילת או אמצע הדרך.
זה מסוג הפרויקטים העממיים הקלאסיים של חנן מור, ואת אלה הוא מצליח למכור.
השגיאה שלו היתה הקפיצה לנישת היוקרה בת"א.
מה שכן יתכן והתשלום יתעכב ובהינתן העמדה לפרעון מיידי הסידרה, כמו יתר הסדרות, תהפוך ללא סחירה.
עדיין תמחור קצת מוזר לאג"ח בשוק, הבנייה שם עדיין לא הסתיימה והאכלוס נדחה כבר בכמה חודשים (אני מתבסס על כל מיני פוסטים שפורסמו בקבוצת פייסבוק בשם חנן מור-לקוחות מאוכזבים) ובנוסף קיים חוב בכיר של 25M לדיסקונט בפרויקט הזה.

גם אם האג"ח יפרע בפארי אני לא חושב שזה יקרה בשנה וחצי הקרובות ( כי אין עדיין עודפים, הם יגיעו רק מהמכירה של הדירות הנותרות ונשארו 67) ואם אני מהוון בצורה נורמאלית חוב לא סחיר של חברה בפירוק אני מקבל שיש דאונסייד למחיר השוק.

Reem88

Well-known member

• Like
Reactions: dw

Reem88

Well-known member

נערך לאחרונה ב:

yel5

Well-known member
נכנסנו למערבולת מרובת שחקנים. הבנקים לאומי ודיסקונט נמצאים באינטרסים הפוכים (לאומי בעד מימוש נכסים ודיסקונט לא), החברה נלחמת על חייה לטובת הסדר שיחלץ אותה ויבטיח את קיומה. בימש יצטרך לשקול ולהכריע בין סבך האינטרסים. יג+יד הלא מובטחות יסיימו בהתאם לתמורות שיתקבלו ממימוש נכסי החברה. אם יבזזו את נכסי החברה (הנכסים ימכרו בחצי משוויים) אז מחיר חד ספרתי יהיה גבוה. אם יגיעו להסדר שיבטיח את המשך פעילות החברה (עם מימוש נכסים אפסי\מינימלי) אז יושג רווח של מאות אחוזים. בנקודת הזמן הנוכחית קיים ערפל מוחלט וכדאי לשקול בכובד ראש האם לרכוש ני"ע שלהחברה. כיום אינני מחזיק בני"ע.

Reem88

Well-known member

נערך לאחרונה ב:

Reem88

Well-known member

למעלה