חנן מור: תובנות שלי מהאסיפה, 16.11.23

dw

Well-known member
מנהל
היתה אתמול אחה"צ אסיפת זום של אגחי חנן.
מי היה ויכול לתמצת?

yel5

Well-known member
היתה אתמול אחה"צ אסיפת זום של אגחי חנן.
מי היה ויכול לתמצת?
בסהכ פגישה קצרה. החברה ביקשה את תמיכת נושי האגח בבקשה להקפאת הליכים. חנן דיבר על יתרונות ההסדר המוצע בצו. שאלתי האם קבוצת הרכישה בתוקף והבנתי שכן. בעיקר היו שאלות ותשובות. חנן הפגין בטחון עצמי בחברה ובהסדר.

• Like
Reactions: dw

dw

Well-known member
מנהל
בסהכ פגישה קצרה. החברה ביקשה את תמיכת נושי האגח בבקשה להקפאת הליכים. חנן דיבר על יתרונות ההסדר המוצע בצו. שאלתי האם קבוצת הרכישה בתוקף והבנתי שכן. בעיקר היו שאלות ותשובות. חנן הפגין בטחון עצמי בחברה ובהסדר.
תודה. המשך מתווה קבוצת הרכישה הוא מהותי כדי להצליח למכור נכסים בהיקף משמעותי ולצמצם מינוף.
מעריך שהשוק חושש מפירוק החברה ומכירת firesale של נכס הקרקע בשדה דב. מכירה במחיר סביר תוכל להעיף את האגחים למעלה, אבל כרגע זו אופטימיות.

yel5

Well-known member
תודה. המשך מתווה קבוצת הרכישה הוא מהותי כדי להצליח למכור נכסים בהיקף משמעותי ולצמצם מינוף.
מעריך שהשוק חושש מפירוק החברה ומכירת firesale של נכס הקרקע בשדה דב. מכירה במחיר סביר תוכל להעיף את האגחים למעלה, אבל כרגע זו אופטימיות.
אין בעד מה. אני נותן משקל נמוך למכירה במכרז של שדה דב כי דיסקונט והפניקס (שותפים בקונסצוריום) הביעו התנגדות מפורשת למהלכי לאומי. כן יתכן שיגיעו להסכמה לנתק את שדה דב מחנן מור ולנהלו כפרויקט בפני עצמו. למשל, עם ניהולו של זבידה. מהלךכזה לא בהכרח יפגע בחברת חנן מור.

yel5

Well-known member
חדשות משמחות ב 2 כתבות בכלכליסט וביזפורטל הלילה. כמה דברים:
1. ב 2 הכתבות אין איזכור לבקשת העמדה של לאומי בחיפה+ר"ג. מצד שני, אם זבידה יקבל את שרביט ניהול קבוצת חנן מור אז אולי יש כאן רמז שלואמי יירד מבקשת העמדה. נמתין להבהרות.
2. אם זבידה יקבל את ניהול בקבוצה אז תרחיש פירוק יורד מהבמה, ונשארנו עם תרחיש ההסדר שהוא חלומי למחזיקי הלא מובטחות.
3. אם יגיעו עם חנן להסכמות אז נקבל עוד חיזוק שפנינו להסדר ולא פירוק.
4. עדיין נשארנו עם שאלת מיליון הדולר. מה לדעת חנן ימקסם את התועלות שלו: מינוי זבידה ושהוא ישאר עם ~ 11% מניות או צו הגנה ל 3 חודשים במטרה להגיע לפתרון סביר.
מחזיק באגח.

Reem88

Well-known member

נערך לאחרונה ב:

tby1

Active member
הערכת השווי של שמאי בנק לאומי קובעת שווי של 959 מיליון שקל לקרקע בשדה דב , ובתוספת רכיב הפיתוח מדובר בשווי של 1.021 מיליארד שקל

dw

Well-known member
מנהל
הערכת השווי של שמאי בנק לאומי קובעת שווי של 959 מיליון שקל לקרקע בשדה דב , ובתוספת רכיב הפיתוח מדובר בשווי של 1.021 מיליארד שקל
לגמרי סביר, אולי אפילו שמרני.
יש 400 דירות, כך ש 2.5 מלשח על רכיב הקרקע זה תמחור לגמרי נוח בשביל מערב ת"א, קרוב יחסית לטיילת וחוף הים הנחשקים. נוסיף 2 מיליון על בניה ומימון ואפשר להציע דירה חדשה ב 4.5
אין חיה כזו דירה חדשה במערב ת"א ב 4.5 (עוד מיליון מינימום, וגם זה קשה למצוא וכמו כלום משלמים היום עוד 2-3 מיליון) לכן לא רואה בעיה לזבידה לממש את הנכס בלפחות מיליארד כולל פיתוח. יש מצב שיצליח לחלץ יותר (הנושים מקווים לפחות 1.3 מיליארד)
נעה קירל שילמה 10 מלשח, אבל אצלה זה מיני פנטהאוס. דירות רגילות יותר כנראה עולות סדר גודל של 6-8 מלשח.
אם זבידה יצליח אנחנו נראה פארי |הלוואי|

dw

Well-known member
מנהל
חנן מור מתח יותר מדי את החבל מול בנק לאומי
המלכוד של חנן פרידמן - ניסיון החיסול של חנן מור נתפס כלא מוצדק ופוגע בתדמית; היזמים חוששים ש"בעל הבית השתגע" | ביזפורטל (bizportal.co.il)

לפי הכתבה הזו ישראל קנדה מוכרים דירות חדשות 100 מטר, כניסה בעוד 5 שנים, בערך סביב 8 מלשח (שזה אכן מה שעולות דירות חדשות טובות במערב ת"א, זה האזור הכי יקר והכי מבוקש במדינה), לכן די סביר שאפשר יהיה להנזיל את הקרקע לפי מיליארד וגם 1.3 זה לא בלתי סביר.
עוד אינדיקציה -
בפרויקט אחד שאני מכיר ברמת אביב (רחוב רידינג) מכרו דירות 5 חדרים חדשות ב 8.9, 4 חדרים ב 7 ו 3 חדרים ב 5.5. טרקטור אמור להגיע לשטח תוך כמה חודשים.
יש עוד כמה פרויקטים בסביבה (אשדר טאגור שיותר יקר, כי מקבלים 2 חניות (די נדיר בת"א), כניסה בשנה הקרובה, ואשדר אינשטיין שיותר זול (חניה אחת) - כניסה ממש אוטוטו, יש לי חבר בעל דירה שם שכבר היה אמור להכנס, זה טיפה נדחה, 4 חדרים חדשה עולה, אחרי שקצת הורידו במחיר, 5.8 מלשח, שיכון ובינוי משווקת בסבוראים, שזה רחוב קצת פחות מבוקש, כניסה כנראה עוד שנתיים)

נערך לאחרונה ב:

yel5

Well-known member
עד היום חשבתי שלחברה יכולת שיקום. חשבתי שזבידה מונה כדי לממש נכסים במקביל לשיקום הפעילות הנדלנית הרגילה של החברה.
לאור הפרסומים בימים האחרונים, אני חושש שהחברה במוד עיקרי של פירוק (בדומה לבול מסחר). כתבתי עיקרי כי אם החברה תמכור את הקרקעות שהיו אמורות להמשיך את הפעילות הרגילה שלה, אז היא כבר לא החברה שהכרנו.
על מנת שימומשו הנכסים בשווי קרוב למחירם בספרים, זבידה צריך להיות קוסם-על. כדי להביא ללא מובטחות פארי או קרוב אליו נדרשת סביבה שתשלם מחיר גבוה לנכסים, ואני חושש שאנו לא בסביבה הזו.
למחזיקי הלא מובטחות אני מציע שתחשבו שוב כמה ישאר לאגחים לאחר שבנקים יקבלו חזרה את כל חובם בתוספת ריבית לא נמוכה.
לגבי אישית, אני בתהליך של מימוש כל אחזקתי באגחי יג. אין כאן המלצה כלשהיא.

tby1

Active member
בבול פורסם שיש תביעה ייצוגית כנגד החברה ואחרים. גם בחנן מור תהיה תביעה , ההוכחות לאי דיווח מלא בדוחות ובשוטף כבר פורסמו במאיה ומהווים עילה לבעלי מניות. צריך לקחת בחשבון שזו עוד משקולת על השווי ותהליך משפטי ארוך שימנע חלוקות ללא מובטחות גם אם ניתן יהיה "לטפטף" משהו.

THE_ENDLESS

Active member
בבול פורסם שיש תביעה ייצוגית כנגד החברה ואחרים. גם בחנן מור תהיה תביעה , ההוכחות לאי דיווח מלא בדוחות ובשוטף כבר פורסמו במאיה ומהווים עילה לבעלי מניות. צריך לקחת בחשבון שזו עוד משקולת על השווי ותהליך משפטי ארוך שימנע חלוקות ללא מובטחות גם אם ניתן יהיה "לטפטף" משהו.
בבול זה לא ישפיע על חלוקות כי התיק אשראי ישועבד לטובת האג"ח ובזה הם לא יצליחו לגעת.
הם מכוונים על ה5M$ של הביטוח.

אצל חנן מור גם ככה יהיו כמות גדולה של הליכים משפטיים מטעם בעלי הדירות, ספקים וכל שאר השחקנים הרגילים ככה שכל ריקברי שיגיע, יגיע אחרי תקופה מאד ארוכה.

tby1

Active member
אני לא משוכנע שיעבוד תיק אשראי לאגח מחר יצור עדיפות על תביעת חוב מתביעה שהוגשה היום

למעלה