תשובה ארוכה ומנומקת לעצה של לין 301
"לכאורה, הכי קל לייעץ לך למצוא מישהי מחוץ לנישואין, איתה תוכל לממש את כל הפנטזיות ולמלא את כל החסכים...אבל, אתה צריך לזכור שלכל דבר יש מחיר."

לכל דבר יש מחיר, צריך לבחור באפשרות הכי פחות גרועה, עם המחיר הכי נמוך, המשך המצב הקיים, הכי גרוע, המחיר הכי כבד, בהמשך כשהוא ישבר זה יכול להגיע גם לגירושין ואז המחיר יהיה כבד עוד יותר.

"לבגידה (זה במידה ויש לך ביצים גדולות מספיק בשביל לממש בגידה), לבגידה - יש מחיר. אתה תשלם בשקט הנפשי שלך, בייסורי מצפון"
ביצים גדולות בשביל בגידה? תלוי איזו בגידה, בשביל בגידה במדינה ומכירת סודות הגרעין, כמו מרדכי וענונו, לזה באמת צריך ביצים ענקיות!
לבגוד בבת זוג שלא נמשכת אליו ולא אוהבת אותו מכול הלב? יש סיכוי ענק שאפילו היא תסלח או ותיקח את זה בסבבה ובהבנה, אלא אם כן היא ממש טיפשה ואגואיסטית/חולת נפש ללא תקנה.

אני יכול להעיד על מקרה שהיה לי עם בת זוג שאחרי 3 שנים ירדה לי המשיכה אליה, בהתחלה חשבתי שיש לי בעיה "בריאותית", כבר לא הייתי בטוח שאני אוהב אותה למרות שהיא מאוד אהבה אותי ונמשכה אליי, חודש שלם לא עמד לי עליה, לא שכבנו, למרות שהיא הייתה חרמנית עליי אששש!!! כבר הרגשתי הרגשת מחנק מהקשר.
ואז היא בגדה בי והתאהבה במישהוא אחר ועזבה אותי סופית!
תתפלאי לשמוע, לא כעסתי עליה בכלל, נשארנו ידידים טובים לתקופה ארוכה, אפילו המשכתי לעזור לה ולייעץ לה בכל מיני עניינים, אפילו עזרתי לה עם בן הזוג, שהיה לה אחרי שהמאהב עזב אותה.

"להתגרש ולהפסיד המון. ואתה תתחרט אם תתגרש מבטיחה לך."
להתגרש ברע זה נורא, לחיות ככה, עוד יותר נורא.
להתגרש בטוב, בצורה מכובדת, עם הסכם הורות משותפת, לא נורא בכלל.

"לבגוד ולהפסיד המון כמו שתיארתי, יש סיכוי שתפסיד אף יותר מאשר אם תתגרש... אני מדברת על האכזבה מצד האישה והילדים וכל המשפוחה אם העניין מתגלה.."
אם בזמן הבגידה או לפניה הוא יוציא מאישתו וידוי כנה, לגבי זה שהיא:לא בטוחה שהיא אוהבת אותו/לא באמת נמשכת אליו/לא אוהבת אותו בכלל/מחבבת אותו בתור בן אדם, אז אם וכאשר הוא יתפס בבגידה, מנסיוני זה יהיה קייס רציני שיכול לגרום לה לסלוח לו ואפילו לעשות חשבון נפש עם עצמה, יוכל לומר לה:
"אמרת שאת לא בטוחה שאת אוהבת אותי, אמרת שאת מחבבת אותי בתור בן אדם ולא רוצה לפגוע בי, הייתי בטוח שזה לא יזיז לך ולא יהיה אכפת לך, אהבתי אותך, עדיין אוהב אותך, נורא נפגעתי כשהבנתי שזה לא הדדי, לא יכולתי לעזוב אותך ואת הילדים אבל גם לא יכולתי להשלים עם העובדה שאהבה שלי אלייך לא הדדית ולא הרגשת כמוני, לא הייתה לי שום ברירה אלא לחפש את האהבה במקום אחר! תביני אותי, גם אני בן אדם עם רגשות, גם לי מגיע שהבת זוג שלי תאהב אותי מכל הלב ותמשך אליי."
רגשות הקנאה במאהבת, ההבנה שהוא לא מובן מאליו, שיש נשים אחרות שכן נמשכות אליו, יכולים לשנות את כל היחס שלה אליו מן הקצה אל הקצה ולטובה.
אם לא ישנו, אם למשל, היא לסבית בארון, הסיכוי שזה יגרום לה לפגיעה קשה שתגרור מסע נקמה רציני, קלוש, אז הם יתגרשו בצורה מכובדת עם הסכם הורות משותפת או משהוא כזה, אולי סוף סוף היא תתחיל לחפש את האושר של עצמה ולטפל בבעיות שלה.

"למחוק את החיוך החלומי שיהיה מרוח לך על הפרצוף כשאתה טורף את כל מה שיש במקרר אחרי פגישה מדהימה. תתגעגע לאסורה שלך ותתחיל לשקול - האם החיים שלך מתאימים ולמה, ואולי אישתך בכלל לא מתאימה לך, וכמה תפסיד אם תתגרש..."
אם זה יקרה, זה יהיה נהדר בשבילו, ההחלטה לא תהיה מאוד קשה, יוכל לתפוס את אישתו לשיחה, להודיע לה שהוא מאוד מעוניין להתגרש בצורה מכובדת, לטובת שניהם והילדים, שינמק היטב בצורה משכנעת את הסיבות, מבלי לספר על המאהבת.