חצי בלוק קרח,,,,

עיניים

New member
חצי בלוק קרח,,,, ../images/Emo113.gif

המקרר הראשון,,,, קופסה לבנה ובתוכה מדפים מרשת. בחלקה העליון, על תיקרת הקופסה הלבנה הזו, תלוי היה תא מלבני ממתכת, וגודלו כרבע בלוק קרח. כשהיינו שומעים את שריקת המשרוקית של עגלון עגלת הקרח הירוקה, היינו נחפזים לצאת לדרך העפר, על מנת לתפוס את העגלה בטרם תגיע אל ביתנו, להיתלות על מדף הנירוסטה המבהיק ששימש להבקעת הקרח מאחורי העגלה, ולתפוס "טרמפ" לסיבוב קצר,,,. סבתא כבר היתה מחכה ליד הבית, עם שתי מגבות בידה, על מנת לקחת את חצי בלוק הקרח הקבוע. לפעמים היתה סבתא נותנת בידי את גוש הקרח כדי שאעזור לה לסחוב, והמגבות הקפואות, שספגו את מי הקרח שהפשירו, הקפיאו את ידי. זכור לי כמה קינאתי בשכנים, שהיו משוכללים יותר, ולהם היה מתקן ממתכת עשוי חוליות הנפתחות לשתי זרועות משוננות בקצותיהן, אותן ניתן היה למתוח לפי גודל גוש הקרח, ולמתקן - ידית עשויה מעץ (לשמור על הידיים). בקירבת מקום עמד גם בית החרושת לקרח. שעות היינו מבלים מול מכונות הענק, כשרעש המתכת החריש את אזנינו. פלגים של מים היו נוטפים מהן, ובדרך נס פלטו בזה אחר זה גושי קרח מאורכים, לבנים וקפואים,,,,,,, הערב הקריר מביא עימו זכרונות קפואים....

magy

New member
Anybody home?????????/

היי עיניים....... זוכרת את קופסאת הקרח......התביישתי לספר שזה לא פריג´ידר... כי זה היה רק מקרר.....קופסא לקרח......אבל גדול.... בילפתי.....דבר , שלא עשיתי רבות בחיי..... הבושה הייתה גדולה מהבלוף......לכולם כבר היה ... לנו .......לא....... ועברנו לסביבה חדשה.....ולא היה נעים..... עמדתי וחיכיתי לאיש הקרח ....עם מגבת.....מקופלת נגד קור בידיים.. אז הייתי סבל כשהייתי קטנה....... נו, מילא................עשיתי את חובתי הקטנה........

עיניים שלי, הזכרת לי

נשכחות לא זוכרת את המקרר הייתי צעירה מאד, חושבת אבל זוכרת את העגלה ואת הקרח

זהבוש

New member
כמה נכון ,גם אני זוכרת את בלוק ../images/Emo113.gif

הקרח, שהיה מגיע כל יום לביתנו הקטן בנס-ציונה וכמה חיכיתי שיגיע כשאני בבית ולא בבית הספר שאוכל לקחת קצת קרח ביד למצוץ, ואימי היתה מבקשת ממני שלא אגזים כי אהיה חולה חס וחלילה, וכל זה כמובן בפולנית שאתנהג יפה, ולא רחוק מביתנו היה המפעל לקרח שהיינו אחרי בית הספר רצים לשחק לידו מאותה סיבה לגנוב חלקי קרח שנפלו.
איפה הימים ההם שאההבנו איפה הימים ההם........

magy

New member
אז, .........מזמן...גם אני מצצתי...

את הגושים. אבל הזהירו אותי שיש בקרח אמוניה. עיניים, לפני שהגעת לפורום שלנו.....דיברנו על קרח ונפט....ומוביליהם..... אם תלכי אחורה מאד......תמצאי...... ציינתי שם שמוכר הקרח שלנו.... לא חזר ממלחמת............."מבצע קדש". משפטים משונים מאדדדדדדד מלחמת מבצע..........קדש מלחמת מבצע ..........שלג אני כותבת ולא מאמינה.........מלחמת מבצע.....

עיניים

New member
אלינו הם לא הגיעו

או שאני לא זוכרת... בעניין סכין - אלינו היה מגיע האיש עם התלת-אופן, כשהעגלה המרובעת שהיתה מחוברת לקידמת אופניו, היתה עמוסה בקני סוכר, והוא היה צורח בקולי קולות: "קנה סוכר מתו-או-אוק".... והיה חותך פרק אחד או שניים מקנה הסוכר, ומקלף את קליפתו הכהה בסכינו החדה.....

magy

New member
כשעוד היו לנו שיניים....

שיני חלב........נגסנו במקלות המתוקים האלה........ קניתי מוט כזה, לפני שנה.....וחוץ מקישוט......איזו פינה.... לא יכולתי לעשות איתו כלום..... שזה אומר......שבגילי, לפחות, אני צריכה מוטות קצת פחות קשים....... וכל פירוש למשפט......באחריותכם הבלעדית........
)))))

magy

New member
מלבי, אני יכולה לאכול גם כעת..

עם הסירופ האדום והאגוזים וקוקוס טחון... פעם קניתי ביפו....אורגינל....... על יד השעון......ואבועלפיה..... זוהי ילדה....זוהי יפו.............

שקדי

New member
תגידו........................ ../images/Emo4.gif

המלבי הזה זה לא מה שאנחנו ראנו בילדותנו דיסת קורנפלור עם כל מיני דעאווינים על ועל יד???? דוקא נורא אהבתי........ועד היום מגעגע לזה.......איפה יש?????

למעלה