חצי בלוק קרח,,,,

magy

New member
בדיוק על זה חשבתי שקדי...

האם יפו עדיין בידינו..... גם כשנסענו לעכו..... אני חושבת שרק הקריות עדיין בידינו......וגם ..לא תמיד..... אחרי הפיצוץ בקרית מוצקין......לא הייתי בטוחה....... הבנק שלי,,,,,(ממש שלי)))))))), צמוד לוול סטריט....... הזמנתי צ´קים..... וקוויתי שלא נשרפו לי......הבנק נפגע..... העובדים לא עבדו אז.....

שקדי

New member
תנו לשמש לעלות לבקר להאיר......... |שמש

שרנו פעם בהתלהבות נאיבית והיינו בטוחים שהנה הנה הוא מגיע האם גם שכנינו ביפו ובעכו שרו יחד איתנו?? האם עודם שרים????? לאן לאן הולכת את הדרך???????????

נתיבה

New member
מה יש לכם מיפו..מפחדים עדיין

מפגרומים כמו בגולה.בבלומפילד מבקרים עשרת אלפי אוהדי הפועל תל אביב.. זה מספיק.!

magy

New member
זה למעשה, סחלב.....בסגנון אחר

בן דודו של הסחלב...... קשה יותר....סמיך יותר.... ובכל סופר מהוגן......ניתן להשיג את המלבי.....בעגול או מרובע..... וקודם....היה צריך להיות "זוהי יפו ילדה, זוהי יפו......... לא יודעת מה קורה לי הבוקר ........מחסירה מילים....אותיות..... חייבת ללמוד משפטים...........
))))

זהבוש

New member
מגי יקירתי מאחר ואני משוגעת על ../images/Emo71.gif

המלבי וקשה לי לקבל שזה בעצם סחלב, הסחלב מוגש בצורה חמה, להבדיל מבן דודו שמוגש קר עם סירופ ואגוזים וכמובן קוקוס, ומאחר ואין ביקור שאני לא אוכלת לפחות פעם אחת מלבי בעיקר ברמלה אצל חליל, כי יש לו מלבי מעולה כמו החומוס שלו שהוא מעולה גם כן. וכבר אני מריחה את הטעם אני כבר מרגישה.

magy

New member
צודקקקקקקקקקקקקקקקק

משחיזי הסכינים???????????. מספריים.......ומתקני הסירים???????????

גל-עמית

New member
הסיפור שלי עם הקרח......

כל עניין הקרח - היה אצלי בילדות - עיסוק די ענף..... ראשית, מוכר הקרח שלנו, היה מתקדם. היה לו "פורד" ירוקה כהה.....טרנטה דה-לוקס.... לאחר עונה של להיות "גרופי" אחרי העוזרים הבוגרים יותר (ולהנות משיירי הקרח שהם הרשו לי...) הפכתי ל"עוזר בכיר". אז ככה... "עוזר זוטר" היה מקבל את חתיכות הקרח שה"בכירים" חלקו, מעמיס על שק יוטה ומביא את זה ללקוחות...חוזר רטוב וקפוא כמובן.... כ"בכיר", הייתי מקבל את הדוקרן ומחלק את החתיכות....מי שהיה מהיר וזריז יותר, היה זוכה לקריאות של פחד מהנשים שעמדו סביב וניסו להתמקח על כל ס"מ ועל "הקו הישר" בחיתוך.... ה"בעלגולה" (בעל הבית) היה מטפל בכל העניינים הכספיים ומציץ בעינו האחת לעברנו..... הקרח היה מחולק ל- "חצי", "שני-שליש" ו-"שליש"..... "בלוק שלם" היו מזמינים או קונים לקראת ארועים/חגים, לשים בגיגית או למי שהייתה אמבטייה..... "שיא המכובדות" וההכרה בעמדת ה"בכירות" היה לשבת במושב שליד הנהג ולעבור בין הרחובות ושהאנשים יראו, מי בעל הבית כאן..........
. את חלקי ה"בלוק", העוזרים נשאו או על הכתף או בעזרת מלקחיים מיוחדים בעלי 2 זרועות מתקפלות, משוננות בקצותיהם.... אין לכם מושג, איזו גאווה היתה להגיע עם ה"אוטו-קרח" לביה"ס, ל"משמרת השנייה", 2 דק´, לאחר שהתחיל המסדר........... כמובן שכ"בכירים" היינו מחלקים חתיכות קרח ל"קטנים", גם הייתה לנו הזכות לבחור בין החתיכות שלא נמכרו, איזה חלקים לתת.... שלא לדבר על ה"יחסים" שפיתחנו עם האמהות של הבנות ושל הבנות עצמן .........

אטיוד5

Active member
האוטו-קרח שלנו ...

היתה עגלה רתומה לסוס או ההיפך לפי קצב ההתקדמות היה קשה לדעת :) ועכשיו מצטלצל לי בין האוזניים גם הגלינג-גלינג שבישר את בוא המשיח, נושא הקרח, לשבונה ואם כבר גלינג-גלינג מחלקי הנפט, גם היו להם פעמונים נפט לפרידמנים הלא הם התנורים שליוו אותנו לפחות 15 שנים ולהבדיל, המנגינה של סנוקרסט גם כבר נוסטלגיה

עיניים

New member
הפרידמנים??

לא יודעת איך היה אצלכם, אבל אצלינו היה דוד מים עגול ומאורך שעמד בפינת המקלחת, ולמטה היתה דלת קטנה לתא בו היינו מזינים עצים, ובעזרת הנפט היה אבא מדליק את הדוד לחמם את המים פחחחחחחח, בויילר,,,, מי שמע אז על מילה כזו בכלל???

magy

New member
אולי גדלנו באותו בית , עיניים?

באותה סביבה? עם אותם הורים?????? וד"ש לרינת......
)))))))

אטיוד5

Active member
קצת לפני שאת אומרת לי פחחחחח

אולי תבררי קצת. אובראול בין האזניים את צריכה חחחחחחחח פרידמן זה לא בוילר פרידמן זה תנור נפט לחימום החדר

אשור

New member
"כי פרידמן זה פרידמן מה יש לדבר

כי פרידמן תמיד הוא הטוב ביותר"

למעלה