חצ'קונים

Wallflower23

New member
חצ'קונים

אני בת 23 ואני כבר קרוב לשנתיים סובלת מהמחלה הנוראית שתוקפת באופן תמידי 7% מהאוכלוסייה. המחלה המצערת נקראת אקנה, זה דבר נוראי.
עד לפני חודש הייתי מתעוררת בכל בוקר עם עוד 8 פצעים חמדמדים מפוצצים מוגלה בגודל של ילד.
כשאנשים היו פונים עלי כדי לשאול לשלומי הם שואלים:"מה שלומכם".
לפני כחצי שנה החלטתי לעשות משהו עם עצמי בחיים ולפנות לרופא עור, לאחר איומים על חייו הצלחתי להוציא ממנו מרשם למינוציקלין.
ובהתחלה לא היה שיפור בכלל, אך לאחר שביצעתי מחקר מקיף באינטרנט גיליתי שמוצרי חלב יכול להיות הגורם למחלה החשוכת מרפא שלי.
לאחר שנגמלתי מהסמים(שוקולד-הייתי מכורה מינקות) ובכללי מכל המוצרי חלב, והתחלתי לאכול רק טונה במים ודגים חיים.
ואז התחיל שיפור
הבעיה היא שנמאס לי, למה אני לא יכולה לאכול פיצה כמו בנאדם? למה אני לא יכולה להזמין ציפס ממקדונלדס?
אז חזרתי לאכול בורקסים ואם זה חזרו הרימונים על הפנים וכרגע אני נראית כמו שדה מוקשים.
גם יש לי החמרה אם אני שותה מיץ חמוציות.
דיייייי אכזרים הם חיי.
.
באמת שעוד שנייה אני מתאסלמת כדי שאוכל להסתיר את הזוועות עם רעלה.
אנשים שסובבים אותי מעירים לי על זה כל הזמן וזה לא נעים.

למישהו יש פיתרון??
יש פה אנשים שנמצאים איתי על אותה סירה?
רבאק אני בת 23 לא נערה מתבגרת בת 16

***נכתב בהומור אבל יש להתייחס לכתוב ברצינות!

Optimistic Girl

New member
ממליצה על

פורום טיפוח בתפוז
ולחפש שם שירשורים בנושא.

אני בעד להחליף אוצר מילים
איך עוזר לך לקרוא לעצמך שדה מוקשים?!?

אם תזונה עוזרת לך אז זה הרגל
פלוס לא לפזול לצלחת של חברים.
אני גם נגמלתי משוקולד מסיבותיי שלי
עכשיו כשאוכלת אותו הוא לא טעים לי בכלל!!!

לדעתי צריך לשמר מה שעובד
כדורים הורסים כליות /כבד/ איברים אחרים פנימם בגוף.

לדעתי זה נפלא שתזונה עוזרת לך!
רק צריך להתרגל עליה..
השאלה היא האם פעם בשבוע כן מותר לך פיצה? האם ישר זה עושה לך חצקונים?

ברוכה הבאה לפורום

Wallflower23

New member
אם אני אוכלת פיצה יוצא לי אחרי יום-יומיים

משהו בגודל האוורסט עם שלג בקצה...
וזה קשה לחיות באורך חיים בריא. איך אנשים עושים את זה?
חוץ מזה שלפעמים אני אפילו יורדת במשקל מהאוכל הבריא הזה.
הייתי פעם מפרקת בן אנד ג'ריס ביום. היום הדבר המתוק היחידי שלא מחצקן זה סוכריות גומי..

אוי כמה שליבי איתך...

מינוציקלין זו לא המשחה או חומר שקיים במשחה נוראית אחת?
למיטב זכרוני זה היה שם המשחה או החומר באחת המשחות שניסיתי מטעם רופא העור, בתקופה שהיה אסור לי לקחת כדורים.
אני בת 23 וחצי ולא מחוצ'קנת בקטע מטורף אבל זה האסון הכי גדול שיכול לקרות לי- חצ'קון.
כי מה לעשות, גם אני סבלתי מאקנה ואמנם תמיד ראיתי אנשים שמצבם חמור יותר אבל קיוויתי שבחלוף גיל ההתבגרות זה יעבור וזה לא... ואנשים היו שואלים אותי "בקטע טוב" אם ואיך אני מטפלת.
אז ניסיתי שלל מוצרים קוסמטיים שחלקם הטוב יותר היטיב מעט עם עור פניי אך לא פתר את הבעיה ואי שם לפני שנתיים וחצי פניתי לרופא עור.

אז תחילה הופניתי לגניקולוגית שאפילו אמרה לי איזה סוג גלולות אני צריכה לקחת אבל הזונה (אני מקללת אותה כי מגיע לה, לא רק על זה שלא פתרה את בעית החצ'קונים) לא נתנה לי אותם.
הרופא נתן לי שתי משחות שהפסקתי מהר מאוד להשתמש בהן אחת אחרי השניה כי שרפו לי את הפנים (בתחושה).
לא יכולתי אז לקחת כדורים בגלל בעיית כבד אבל כשהאנזימים התאזנו זכיתי במרשמים לראוקוטן חודש אחרי חודש, חמישה חודשי טיפול שהופסקו למרות שהייתי אמורה להמשיך עוד קצת... אבל מה לעשות, זה כדור שמזיק לכבד ובגלל שעשיתי כל חודש בדיקות דם לתפקודים שונים בהם הכבד ובדיקות דם להריון (כי אסור להכנס להריון בזמן הטיפול, הרופא שלל הריון כל פעם מחדש, אפילו שבתקופה ההיא הייתי רחוקה מלקיים יחסי מין), התגלה שהאנזימים שוב לא תפקדו כראוי.

אני יכולה להגיד שתקופת ראוקוטן היתה אחת התקופות הטובות שלי.
אמנם בהתחלה כחלק מהטיפול זה מוציא לאור עוד חצ'קונים אבל אחרי זה זה מסדר.
כשהתחלתי לטפל בזה דווקא לא ממש הייתי מחוצ'קנת אבל יש לי סימנים וזה משהו שראוקוטן גם הועיל לי בו.
זו תרופה שיש לה הרבה תופעות לוואי ושמעתי על סיפורים שונים על אשפוזים ובעיות כבד מטורפות והזרקות ואינפוזיות בבתי חולים מאנשים שאני מכירה אבל לא היו לי הרבה מקרים חריגים, או לפחות לא הוכח שבעיות שונות הם תוצאה וודאית משימוש בכדור. היו כמה פעמים שהרופא משפחה המליץ לי להפסיק להשתמש בהם בגלל שחשב שהבעיות שהיו לי אז נבעו מהראוקוטן וסה"כ פניי נראו בסדר, אבל הפסקתי גג ליום או יומיים, הייתי חדורת מטרה ולא עניינה אותי שום תופעת לוואי.

ממליצה בחום על הכדור הזה, למי שעמיד בפני תופעות הלוואי שלו.
אני לפני כחצי שנה הייתי אצל רופא עור אחר (שלי מתקופת ראוקוטן כבר לא עובד אצלנו) שלא היה מוכן לתת לי בשום פנים ואופן שוב ראוקוטן ונתן לי רק איזו משחה. אמנם היא כבר לא שרפה לי כמו פעם אבל היא גם לא כזו מעולה מדהימה כמו ראוקוטן...
ועכשיו אני אמנם נוטלת גלולות (רופאה אחרת כן נתנה לי, כתרופה/ טיפול) אבל לא בהקשר של החצ'קונים אז זה לא משפיע בשום צורה ודרך על עור הפנים.

גילושיט

New member
מאוד תלוי איזה גלולות

כי יש שניים או שלושה סוגים עם מינון הורמונלי גבוה שבדר"כ נותנים לטיפול בבעיות כמו חצ'קונים או משו בשחלות (פעם קראתי על זה, לא זוכרת את המושג במדויק).
אני לא יודעת עד כמה המצב של פותחת השרשור גרוע אבל לדעתי לפני רואקוטן כדי לנסות גלולות.. ואם זה לא עובד אז לעבור ל"תרופות" של ממש.

בזמנו,

הרופאה אמרה שאני צריכה לקחת דיאנה אבל לא נתנה לי (זונה, כבר אמרתי?), היום אני לוקחת הרמונט.
בגדול, אני מאוד תומכת בראוקוטן אבל מאוד מודעת לסיכונים שבו לכן ברור שעדיף להתחיל מגלולות, אם זה רלוונטי (לי למשל גלולות לא נתנו וראוקוטן כן, היום זה הפוך חחחח) למרות שגם גלולות לא מתאימות לכל אחת וגם הן עושות נזקים וגם להן יש תופעות לוואי.

גילושיט

New member
מוזר, הייתה לה סיבה למה היא לא מסכימה לתת לך?

לי נתנו בפעם הראשונה שבאתי, וגם ממש בלי יותר מידי שאלות..

מאותה סיבה שלא נתנו ראוקוטן בהתחלה

בגלל בעיה בכבד. אבל זה לא שכיום אין לי את זה, גם אז הכבד התייצב וחזר לנורמה והתחלתי ראוקוטן ואז שוב עלה.
לרוב אני מעל הנורמה בתפקודי כבד והרופא משפחה הישן שלי תמיד אמר שזה מסוכן רק כשזה פי 3 מעל הנורמה ואצלי בשיא זה הגיע פי 2.5 (אחרי הראוקוטן, לפני הגלולות).
היום מאחר ואני זקוקה לגלולות על תקן תרופה הגניקולוגית התעלמה מהקטע של הכבד. זו רופאה אחרת שהועילה בטובה כן להסתכל בבדיקות הדם שלי ולגלות בעיה הורמונלית ולא רק לצעוק עלי או להגיד שאני שמנה ושאני לא אחזור אליה לפני שאני יורדת לפחות 10 קילו כמו שעשתה הגניקולוגית הקודמת...

גלולות

נכון את צודקת, רואקטן זה פתרון לסימפטום בלבד ועושה נזק יותר וגם כשנוטלים את הכדור צריך לעשות בדיקות דם כל כמה זמן.
אני מדברת מניסיון נוטלת גלולות פמינט וזה עוזר לי אז אולי כדאי לנסות..

גילושיט

New member
פמינט זו גם גלולה עם מינון גבוה?

אני לוקחת דיאנה וחושבת לנסות להחליף.. בעקבות המקרה המבהיל של כמה נשים באירופה שמתו זה. פמינט עזרה לך לעור?

פמינט

פמינט היא גלולה עם מינון הורמונים לא גבוה יחסית, והיא מאוד עזרה לי לעור. בערך תוך 3 חודשים ראית שיפור במצב של החצ'קונים.
גם אני ראיתי את הכתבה על יסמין ודיאנה וזה באמת מפחיד

Wallflower23

New member
מינוציקלין זה אנטיביוטיקה.

שברגע שמפסיקים לקחת הכל חוזר.
חוץ מזה שהרופא עור נתן לי לקחת במינון של 2 כדורים ליום במשך 15 יום.
ועברו 5 חודשים ואני עדיין לוקחת 2 כדורים ביום
. הרופא משפחה מספק לי
.
אני לא יכולה לקחת ריאקוטן כי מהאחוז הזה חסר המזל שאינו זכאי לתרופה

וואו, אנטיביוטיקה חמישה חודשים?

זוועה!
בעיקר כי כתבת שברגע שמפסיקים הכל חוזר.
ראוקוטן מרוב שהוא חזק לא מיד הכל חוזר, לוקח זמן.
לצערי אני גם לא יכולה לקחת אותו היום, אף רופא לא יתן לי

אני פשוט מתרגלת שלעד פניי יראו בצורה שלא תספק אותי...
ולא אני לא הכי מחוצ'קנת אבל מעבר לחצ'קונים שצצים פה ושם (יש לי אחד שמסרב לעבור כבר כשבוע, אפילו מוגלה כבר נראה שאין בו
) ראוקטן יכל לטפל במה שהרוןפאים מכנים צלקות.
לעין בלתי מזוינת אני בסדר, לקרוב ממש לא מחוצקנת אבל אני רואה את עצמי פני פיצה עםן תוספות, לא משנה כמה חלקה אראה

yan234

New member
גם אני במזדהות...

קודם כל - באמת תבדקי את האופציה של גלולות. אני לוקחת אסטל שאמורות לעזור בעניין, והתחושה שלי היא שהמצב באמת השתפר מאז שהתחלתי איתן. אני מכירה בנות שהגלולות ממש שיפרו להן את המצב משמעותית.

חוץ מזה, אני משתמשת בתכשיר של חברת הולילנד (משיגים אצל קוסמטיקאיות, לא חושבת שיש בסופר פארם) שמיועד לטיפול נקודתי - את מורחת ברגע שהחצ'קון מתחיל לצוץ וברוב המקרים זה מזרז מאוד את ההיעלמות שלו.

דבר נוסף שאני משתדלת לעשות זה להשתמש כמה שיותר בסבון פנים ולשתות הרבה מים - זה בטוח לא מזיק.

לא יודעת עד כמה המצב שלך חמור אבל אולי שווה לבדוק באמת את האופציה של רואקוטן, מכירה כאלה שזה שינה להם את החיים.

ואני יודעת שזה לא באמת מעודד, אבל בסוף בסוף זה עובר

Wallflower23

New member
לקחתי גם אסטל

סיימתי 2 חפיסות וחצי וזה רק החמיר, יצאו לי אדומים גדולים בצידי הלחיים.
חוץ מזה זה עשה לי נשירה מטורפת. איבדתי כמויות של שיער.
אני גם שותה מלא מים אבל רק בטעמים וזה אחרי שנגמלתי מלשתות ליטר וחצי קולה ביום!!.
ולא נותנים לי ריאקוטן בגלל בעיות נפשיות

אור 173

New member
אנטיביוטיקה?

רוקוטאן,ניסית?
הרבה חששו לקחת את זה כי זה עושה בעיות לכבד
אבל אם עובדים תחת הוראות של רופא עור בקביעות,ועושים בדיקת דם בקביעות.מקבלים תוצאות.אני מדבר מניסיון שגם לי היה עד גיל מאוחר ומצב קשה ועכשיו אין לי כלום

מה עם כדורים להורמונים?

Wallflower23

New member
אני מהחסרי מזל שלא זכאים לרואקוטן

וניסיתי גלולות שהחמירו.
והאנטיביוטיקה הזאת פשוט אמורה להשמיד את החידק שמייצר את ה...
למרות שבפועל אין לי מושג על מי פה הוא בא לעבוד.

למעלה