"חרם" על הפרובוקטורים

Coma White1

New member
אתה צודק בהחלט.

כך גם היה אצלי. לפני שהפכתי לצמחונית, אכלתי המבורגר אחד אחרון ונפרדתי מהבשר לתמיד. זה היה בגיל 10 - מאז לא אכלתי בשר. בטבעונות הכל כבר היה יותר מהיר, ברגע שהעקרון התגבש - לא אכלתי יותר ג´לטין, חלב, דבש או ביצי משק. מאוד אהבתי פיצה, אבל אידיאל הוא, מבחינתי, הדבר החשוב ביותר. הייתי מעדיפה למות מרעב, מאשר לאכול בעלי חיים

ק א ר ן

New member
מישהו ניסה פעם פיצת טופו?

למה אנחנו צריכים לוותר על מה שאנחנו אוהבים, אולי פיצה מטופו זה דבר טעים? אני אנסה את זה השבוע ואודיע לכם איך היה...

Coma White1

New member
פיצת טופו...

ניסיתי כמה פעמים, וזה נחמד מאוד. הכנתי בעצמי, עם גבינת טופו... לא מסובך..תוכלו למצוא מתכון של פיצה רגילה, ופשוט להשתמש במוצרים מן הצומח שבטח יש לכם כבר בבית.

Talia E

New member
את היית מעדיפה למות מרעב

מאשר לאכול בעלי חיים, אולם אחרים לא. למה לשפוט אותם על כך? מה זה נותן להצלת בעלי חיים? מה זה נותן לנו, חוץ מלהרגיש טוב יותר עם עצמנו (כאילו אנו מיוחדים וטובים יותר מהם)?

Her Circulation

New member
היא לא שפטה אף אחד

היא הביעה דעה. אני לא מבין את הנקודה שלך. אנחנו מביעים את דעתנו האישית - לא מה אנו מצפים מאחרים לעשות.

Coma White1

New member
מתי שפטתי מישהו,

בכך שסיפרתי למה ואיך נהייתי טבעונית? זה אידאל. כמו שאנשים הם נגד הפלות, או נגד טרנספר, או, או, או...

Talia E

New member
כנראה שקבלתי רושם לא נכון...

כפי שקבלתי מ- Her Circulation והוא זלזול במי שאינו פועל על-פי האידאלים שלו. בקיצור,

Coma White1

New member
קורה..

אנחנו בני אדם אינדיבידואלים, זה שכולנו לא אוכלים בשר לא עושה אותנו לאחד..

Coma White1

New member
אממ...

בערב או לפנות בוקר... אני באינביזבל לפעמים, תצטרכי פשוט לשלוח לי הודעה...

Talia E

New member
יש אנשים שמרגישים שהם רוצים משהו

אך לא מסוגלים לממש אותו. כן, נוכל לשפוט אותם, נוכל לומר שהם לא באמת רוצים - אבל אפשר גם לנסות לראות את המצב שלהם, וכיצד ניתן לעזור להם. נכון, אצלך התמונה של בעל החיים הסובל צמודה למנה שעל השולחן, ובזכות החיבור הזה, אין לך בעיות "משמעת עצמית" בנוגע לאכילת הגופה. לא אצל כולם החיבור הזה קיים. אני אפילו פגשתי מישהי שהיתה צמחונית כל עוד היא עבדה עם כבשים, כי הרגישה שהיא לא מסוגלת לאכול אותן, אך זמן קצר לאחר שהפסיקה - הניתוק שב אל כנו והיא חזרה לאכול בשרן בתאווה... מלבד כל זאת, הערכים שלך הם שלך; ובכללם ש"אידאולוגיה מקומה מעל תאווה" - אולם שים לב שאתה מצפה שלכולם יהיו ערכים או ראייה דומים לשלך...

Her Circulation

New member
מהומה רבה על לא דבר

אני לא מבין איך הגעת למסקנות הללו מההודעה שכתבתי. אני לא מצפה מאחרים לחשוב כמוני. אצלי התמונה של בעלי חיים סובלים כי אכפת לי ואני אוהב חיות. משמעת עצמית היא דבר נשלט ותלויה ברצונו של האינדיבידואל. אני לא שונה מאחרים. גם לאחרים יש את היכולת לא לאכול בשר כי אכפת להם מהחיותת אבל הם בוחרים שלא כי זה לא חשוב להם עד כדי כך. כנראה שלחברה שלך לא היה אכפת באמת, אם המצב היה שונה והתחושה שלה היתה אמיתית, זו לא היתה כה ארעית ומתפוגגת מהר. יש פה עניין של סדר עדיפויות כמו בהרבה דברים בחיים.

Talia E

New member
הסבר

אני קבלתי את הרושם שאחד הערכים שלך, הינו שערכים ואידאולוגיה הינם חשובים יותר מגורמים משפיעים אחרים (כמו פינוק, הרגל, תאווה תשוקה - לא משנה מה), ושאתה נוטה לזלזל במי שאין זה כך אצלו. יתכן שקבלתי את הרושם הלא נכון. מה שהיה עם אותה בחורה (שהיא, אגב, לא חברה שלי), מאפיין לדעתי אחוז גדול מהאנושות; התעלמות וניתוק. ברגע שלא היה אפשרי לה להתעלם, מעשיה היו בהתאם. ברגע שהניתוק יכול היה לחזור, שבו דברים לקדמותם. זוהי לדעתי נקודת מפתח במאבק למען בעלי חיים - להגיע לנקודה אצל אנשים, שממנה הם כבר לא יוכלו להתעלם ולברוח. לנקודה זו לא ניתן, מנסיוני, להגיע בתוקפנות או בתוכחה. הם רק יברחו עוד יותר לתוך עצמם בתירוצים מתירוצים שונים. יש לעקוף את חומות ההתנגדות, וכך להגיע למה שבפנים. אני חושבת שכעס מצד אנשים שאכפת להם מבעלי חיים, מסכל את היכולת שלהם להגיע אל אנשים בצורה אפקטיבית - וזה מה שניסיתי להעלות כאן. כשאנשים אומרים שיש למחוק הודעות של מי שאינו שותף לדעתם, ובסך הכל מנסה לקרוא עליהם תיגר - זה נראה לי לא אפקטיבי. אם אינכם רוצים בעצמכם לברוח לעולם שבו כביכול אין אנשים שחושבים כמו אותו אדם (ויש הרבה) [ולדעתי זה קרה - הנכם רוצים לברוח מאי נעימות זו, עד כדי כך שאם מישהו מתגרה ואומר דעה אחרת אתם ממהרים לכעוס או להתנתק או לרצות להעלים אותו]- כדאי שתלמדו להגדיל את הסובלנות שלכם, ולהפחית את הכעס כלפי בני אדם - פשוט, כי הוא לא עוזר. הערת סיום: ייתכן שחלקכם ירגיש שהודעה זו לא רלוונטית כלפיו, אני לא כתבתי לכם כ"גוש" אחיד, ברור לי שיש פה קשת של אנשים. בכל מקרה, הרגשתי צורך להעלות את הענין לדיון.

למעלה