חשוב חשוב חשוב

• פותח הנושא dusa
  • פורסם בתאריך

dusa

New member
חשוב חשוב חשוב

לכל מי שמעוניינת מחר ב17:00 באוהל החד הוריות מול משכן הכנסת הפגנת תמיכה והזדהות עם מאבקן של האמהות החד-הוריות לא חייבים להיות חד-הוריים כדי להגיע חשוב חשוב חשוב

r66

New member
ואם אני לא מזדהה??? ../images/Emo12.gif

אמאל'ה בלי מכות... אבל דיון שווה, בהזדמנות, יקירתי.

נירהמ1

New member
אני הייתי מצטרפת רק אם../images/Emo39.gif

האמהות החד-הוריות היו נאבקות על קבלת עבודה על מנת לחיות חיים ישרים ולא על קופת המדינה. אין לי כל התנגדות, שהן תקבלנה קצבה, אבל גם לקבל קצבה וגם לשבת בבית, זה כבר סיפור אחר. יש המוני אמהות חד-הוריות שיוצאות לעבודה ולא חיות כמו פרזיטים. אני לא מבינה מה ההבדל בינן לבין פושטי היד, הן רק עושות את זה בדרך יותר מתוחכמת.

dusa

New member
אני מסכימה אבל...

קודם כל, אני כן מזדהה עם המאבק נגד התוכנית הכלכלית, שבאה לפגוע בכולם חוץ מהמעמד העליון אם לא המאיון העליון. ושנית, ואני כמעט ולא שומעת חדשות בכלל, זה בדיוק מה שהן רוצות!!!! תתנו להן עבודה, מכובדת, ולא מה שביבי רוצה, עבודות יזומות דרך חברות כוח אדם בשכר מינימום וללא כל הטבות סוציאליות ואחרי חצי שנה יפטרו אותן ויביאו אחרות. את המענקים יקבלו הקבלנים שמעסיקים אימהון חד הוריות!!!!! שיתנו להן עבודה עם תנאים סוציאלים ןאפילו הכי מינימליים שאפשר, שהן ידעו שבעוד חצי שנה הן לא חוזרות לאותה נקודת התחלה. שבשעות שהן עובדות הילד יוכל להיות במעון ללא תשלום (כי בפועל מה שקורה, וזה אחת הסיבות שרבות מהן לא יוצאות לעבוד, זה שכל הכסף מהעבודה הולך על המעון, אז כבר עדיף להיות עם הילד בבית). יש לי חברה מאוד טובה, אם חד הורית לילד בן 14. עובדת 7 ימים בשבוע בניקיון בעשרים השנה האחרונות בערך. הורידו לה 800 שקל מהקצבה והיא לא יודעת מאיפה להשלים את זה כי בלי זה היא לא גומרת את החודש. (וגם ככה בקושי). ובנוסף קחו בחשבון שביבי מורח את כולנו, לקיצבה שהוא אומר שהן מקבלות הוא מכניס גם הטבות של כספים שהן לא מקבלות אבל גם לא משלמות, ובכך מנפח מאוד את התקציב/ משכורת שלהן. (כמו למשל ארנונה, הנחות בגנים...) או למשל שהוא אומר כמה האוכלוסיה הזו גדלה בצורה כמותית ולא באחוזים (ואני לא אומרת שהיא לא גדלה, רק שביבי מורח את כולנו), כאשר הוא אומר זאת כך זה לא מתחשב בגידול הטבעי של האוכלוסיה בארץ, אם ידבר באחוזים, זה כן. ואלה היו סתם עוד כמה נקודות למחשבה.....

odedee

New member
אם ככה, אז עוד כמה נקודות למחשבה

אני לא בדיוק מסכים עם התכנית הכלכלית, אבל המצב בארץ הוא שאוכלוסיות שונות ומשונות מקבלות הטבות מופלגות שפשוט מעודדות אותן לא לעבוד. האמהות החד הוריות הן אחת האוכלוסיות האלה, דווקא לא הכי משמעותית לדעתי - החרדים הם קבוצה שמטילה על המדינה עול כלכלי גדול בהרבה, אבל זה כבר ענין אחר. כשביבי (שאני לא מעריץ גדול שלו, בלשון המעטה) מכניס לחישובי התקציב של משפחה חד הורית הטבות כגון הנחה בארנונה או בגנים, זה חישוב נכון. כי אם לי ולאם חד הורית יש משכורת נטו של 4000 ש"ח ואני משלם כל חודש 300 ש"ח ארנונה והיא פטורה מזה, זה משאיר לי 3700 ש"ח לשאר ההוצאות בעוד שלה יש 4000 ש"ח לשאר ההוצאות. כשביבי אומר שאוכלוסית המשפחות החד הוריות גדלה, זה נכון גם אם מתחשבים בגידול הטבעי בארץ. מאז שנות השמונים מספר המשפחות החד הוריות בארץ גדל לפחות פי עשר (אם אני זוכר נכון). האוכלוסיה גדלה ב-20 אחוז לכל היותר... זה נכון שהמדינה צריכה לאפשר לכולם להתקיים בכבוד, זה נכון שהמדינה צריכה לעזור לאוכלוסיות חלשות, אבל אסור לה לעודד אנשים להשתייך לאוכלוסיות האלה.

dusa

New member
100% נכון, הבעיה היא

שהמדינה לא עסוקה באיך להוציא אוכלוסיות כאלה ממצבן אלה בכיבויי שרפות. פותרים את המצב לכרגע, רק עד לבחירות הבאות כדי שיוכלו לראות תוצאות, לא מפתחים תוכניות חינוך ושיקום שיעזרו לחזק אוכלוסיות אלה ולהוציאן ממצב של תלות למצב של עצמאות. וSORRY פשוט התעייפתי אז אין לי כוח להמשיך כרגע....

פריזB

New member
דווקא, מבחינה לוגית

מהלך כזה - של קיצוץ לא מתאים לכיבוי שרפות, כיבוי שרפות יהיה "קחו עוד 100 ש"ח ותשתקו". אפשר להגיד שניסו כבר בנועם, ניסו לתת קצבאות, ניסו לתת הקלות/הטבות, זה לא עבד. אז אולי עכשיו, אם "יזרקו לכלבים" את האנשים ש"מהווים עול על הכלכלה" אולי הללו יתחילו לעבוד. -לא באופן ספציפי על המשפחות החד הוריות אבל נקודות למחשבה. אנשים שמשלמים להם כס, לא לעבוד (הפלא ופלא) -לא יעבדו. וכשאני קורא במעריב על אמא ל 10 ילדים חד הורית שעכשיו מתלוננת על זה שמורידים לה מהקצבה אז השאלה שאני שואל את עצמי היא איך היא הגיעה למצב שיש לה 10 ילדים והיא חיה מקצבאות (במיוחד לאור העובדה שהילד ה 10 שלה בא לה מבעלה לשעבר שנה אחרי שהם התגרשו כבר)? מבחינתי, לעשות ילד מבלי להיות בטוח ב100% שאני יכול לתמוך בו יהיה רשלנות פושעת. אני לא מדבר על מקרים הגונים באמת -אבל יש מספיק מקרים לא הגונים (ותאמינו לי, התנדבתי בייעוץ משפטי- אני יודע על מה אני מדבר). צריך רשיון בכדי לנהוג, אבל לא צריך רישיון בשביל לעשות ילדים... למה?

avitalst

New member
זה כ"כ לא המקום לוויכוחים מהסוג הזה

אבל, כווווווולכם, לרגע אל תשכחו שמהמקום השבע, המדושן והנוח שלכם השיפוט נעשה יותר נוח!

r66

New member
למה לא המקום? אני בעד

לפתח דיונים מעניינים בנוסף לבדיחות ול...אנא עארף?! שיהיה קצת מעניין. תמשיכו, תמשיכו - אני עוקבת

odedee

New member
אז זהו, שזה כן.

גם בשביל זה קיים הפורום החברתי הזה. וגם אם מה"מקום השבע, המדושן והנוח" שלי השיפוט יותר נח, זה לא אומר שהוא מוטעה. כמו שפריזB אמר, מי שנעשתה חד הורית אחרי שנעשתה אם, זה דבר אחד. מי שהחליטה להביא ילדים לעולם כשהיא כבר יודעת שהיא מפרנסת יחידה, צריכה גם לחשוב על כלכלתו העתידית, לא להניח שהמדינה תתן לה כסף שאין ביכולתה להרוויח בעצמה.

לישר

New member
לא יכולה להשאר אדישה - כן פורום

חברתי - זה המקום לעלות בו נושאים שאינם קשורים ספציפית לבישול. ורנה את מקשיבה וגם כל האחרים: נקודות נוספות למחשבה א. לא כל חד הורית נקלעה למצב באופן מתכוון או מתכונן ישנן כאלו שנסיבות החיים גרמו לזה,והן כן נאבקות ומנסות לשרוד בכל כוחן. ב. ישנם כאילו שתכננו להיות חד הוריות,ידעו שיש להן עבודה קבועה הכנסה טובה ושוב הפלא ופלא נסיבות החיים (פיטורין,מחלה....)והן בקושי שורדות. ג. המצב במדינה באמת קשה בכל המובנים ואכן יש לעשות משהוא - והמדינה צריכה לקצצץ הוצאות שלה רק שיהיה שווה (שהשרים יסעו בסוזוקי, לא יעלו לעצמם את השכר כל פעם ב- % לא הגיוניים כשלנו מקצצים, שיהיו פחות שרים וסגני שרים........) ובקיצור יש עוד הרבה מאוד מקורות קיצוץ םרט לשכבות החלשות שגם שם צריך לקצץ אבל זה חלם יצא לכם לטפל או לראות קשישים שלא קונים תרופות כי אין להם כסף, יצא לכם לראות איש צעיר כי הוא חולה אישתו עובדת ויש להם 3 ילדים (שנולדו לפני שהם שהוא חלה ופוטר מהעבודה) לא הכל ורוד ........ מה שאני אומרת שצריך לעזור לשכבות החלשות אולי לעשות מיפוי, לא לתת לכיאלו שבאמת יכולים לעבוד לקבל דמי אבטלה ולהתפנק,אבל יש אוכלוסיית שבאמת הם קשות. וצריך להסתכל על כל הקשת ולא רק להיות ב"מקום השבע, המדושן והנוח". זהו פשוט מהמקום שאני רואה אנשים קשיי יום קצת קשה היה לי להישאר אדישה.

מוצרלה

New member
לישר-מסכימה איתך על כל מילה

ואולי כי גם אני רואה ונפגשת יום יום עם השכבות החלשות באמת. הממשלה לא רואה את הדבשת של עצמה, אם הקיצוצים יתחילו משם (הכנסת) הכל יראה שונה יותר במדינה הזאת.

alexit

New member
עודדי והצלחת צודקים לדעתי.צריך

אחריות כשמביאים ילדים ובהחלט לא כל אמא חד-הורית תיכננה את זה ורוצה לנצל את המדינה,הכוונה לא אליהן,אבל אולי זה צריך לבוא מחינוך שאין לי מושג איך עושים את זה,אבל צריך לחנך את ההורים לאחריות לגבי מספר הילדים והיכולת הכלכלית.

15noonit

New member
רוצים שאנשים ילכו לעבוד אין בעיה

רוצים שאנשים ילכו לעבוד אין בעיה שייצרו מקומות עבודה כי אין מקומות עבודה ועובדה שהתורות ארוכים ארוכים בלשכות התעסוקה ושדודו טופז יפה נפש הזה לא יקרא לאף אחד בכל מיני כינויים כי לשבת על ערימה של כסף ולהקניט את כולם זה הכי קל אני מחזקת את המחאה של כל הנזקקים כי זה לא יתכן שהמדינה תתעלם מהעניים ומימעוטי היכולת [ לא מדובר על אלא שחוגגים על חשבון המדינה ] # לאשה אין כסף לתת לילד שלה לאכול היא מתלבטת בין אוכל לבין תשלום החשמל החודשי ה-י-ת-כ-ן ??? היא פוטרה מעבודתה לפני שנה ומאז היא מתחננת בפניי הלשכה "תנו לי לעבוד" אבל הם אומרים לה אין עבודה אז מה השלב הבא קיצוצים בתקציב אבל ממה מקצצים מ-2700 ל1700 זה בדיחה מה ישאר לה להאכיל את הילד לתת לו תרופות, לקנות לו ספרים, לשלם, חשמל, מים, גז, שכירות, היתכן ב-1700 ש"ח כל הנ"ל אבל היא הולכת כל שבוע לבקש עבודה היא עבדה עד לפניי שנה הרוויחה כ"כ יפה, ואז תבוא העובדת סוציאלית ותגיד לה אין באפשרותך לגדל את הילד ואז לוקחים לה את הילד # אני מדברת על מי שרוצה לעבוד שייצרו מקומות עבודה מי שזקוק להכנסה ומצבו מוצדק שייקבל מי שסובל מכל זה זה רק הילדים למה למה זה מגיע להם שילד ילך לישון בלי ארוחת צהריים וערב שלפחות יבטיחו את האוכל של הילד בארצות הברית כל ילד שנולד במדענה שלה הוא מקבל צ'קים לאוכל בלבד כך שאין סיכוי שהוא לא יאכל [אחרי גיל 5 זה כבר לפי המצב המישפחתי] מה אני אגיד לכם הלוואי שיהיה טוב אמן

r66

New member
ליבי עם עם האמהות החד-הוריות

אם יש דבר שאני לא יכולה לראות זה סבל של הילדים. אני רק יודעת, מתוקף תפקידי, שיש בארץ אנשים שיעדיפו לקבל קיצבה, ללא מאמץ, מהמדינה ובלבד לא לעבוד בשכר מינימום ויותר. עשיתי חשבון עם עצמי, למה הם מעדיפים את זה והגעתי למסכנה שמכל הכיוונים זה כדאי להם.. כמה מעט קיצבה שיקבלנו, תמיד הנטו או שווי הכסף שיקבלו במתנה יהיה יותר גבוה מכל שכר. עשו חשבון: הנחה בארנונה, בגן-ילדים, בלשכת הרווחה ועוד... זה הכל כסף.. והמון. אז למה שיצאו לעבוד??? מי שיש לו תלוש שכר ונקרא עובדבמדינת ישראל לא זכאי לשום הקלה מהמדינה. כמה שיעבוד, תמיד ישאר לו פחות בכיס מזה המקבל קיצבה. המדינה מעודדת את אזרחיה להתבטל.. אפילו "אחינו" למדו את זה והפסיקו לעבוד בעבודות הבניין ובמקומם אנחנו מייבאים (גועל של מילה*) עובדים זרים. המשק הישראלי במיתון שלא היה כמותו, אבל אנחנו האזרחים יכולים ויש לנו הכוח לעשות מהפיכה חברתית - למה רק הפגנה של חד-הוריות? למה לא הפגנה לגירוש כל העובדים הזרים ליצירת מקומות עבודה? תשובה לא קשה - לא רוצים לעבוד!!!! בקיצור - אחת ההצעות שלי - אני הייתי ממליצה לממשלה לבטל לעובדים את גביית ביטוח דמי ההבטלה שכלול בתוך דמי ביטוח לאומי ואז הבנאדם יבין שאין לו על מי להתלות ושהוא צריך לדאוג לעצמו. היום, אני לא מסכימה לביטול/קיצוץ דמי האבטלה רק משום שהמדינה גובה כספים מהעובד עבור בטוח למקרה כזה ולזה אני קוראת עושק. צריך להבין שאנחנו מדינת סעד וזה נורא קשה לבטל הרגלים - אבל, ממש ממש הגיע הזמן שכל אחד יקח אחריות לגורלו. אנחנו קוראים לזה כאן, "סינדרום המטפלת" די, צריך לצאת מתוך הסינור ולהתקדם... מספיק עם המסכנוּת, נמאס לראות את כל המסכנים עם ה"פסים" בשערות שעולים הון תועפות ועם התכשיטים והסיגריות... שיקחו את עצמם בידיים.

חברים!!! אני לא שופטת אף אחד

אבל רוצה לומר לכם כמה מילים קודם כל מי שלא עוזר לעצמו אני לא רואה סיבה לעזור לו. ומשהו אישי תראו אני ידעתי ימים טובים מאוד ועוד הרבה ימים קשים מאוד, לפני כ-15 שנים עברנו שמעון ואני שואה כלכלית קשה מאוד ז"א שעם 3 ילדים קטנים התחלנו הכל מ-0 לא אלאה אתכם בפרטים אבל האמינו לי שלא היה קל וההתאוששות האמיתית הגיעה רק בעבודה קשה לא בחיזור אחרי לשכות הרווחה, ולפני כ-5 שנים ידענו שואה נוספת והפעם רפואית שתוצאותיה בשורה התחתונה היא שאני רוכשת תרופות שהן לא בסל הבריאות לא אציין כאן את סכומן שכן 2 משכורות של שמעון ושלי (והן לא קטנות) לא מכסות את ההוצאה החודשית!!! ובכל זאת לא מחזרת אחרי אף אחד שיממן אלא מצאנו את הדרך שלנו להוסיף לנו הכנסה בכדי שיהיה מהיכן להוציא אבל רוצה לומר לכם דבר: ראיתי אמהות חד הוריות בטלויזיה חברים!!! יש להן גוונים בשיער אני יודעת את המחיר אז מי שעושה גוונים בשיער וזה כולן כמעט (ומעשנת סיגריות תוצרת חוץ מול המצלמות) לא יכולה לטעון שאין לה כסף יכולה לטעון רק שהיא לא מנתבת את הכסף שלה נכון!!! ואת זה אף אחד לא יכול לעשות עבורה. סתם ככה כמה מילים מהלב ועוד דבר אחד קטן אף פעם לא ראיתי מי שרוצה לעבוד ולא עובד!!!! אף פעם !!! כן ראיתי מי שלא מוכן להתפשר על סוג ואיכות העבודה אבל לא מי שלא מוצא עבודה שכן עובדה שאני על 50 שנותי ומצבי הלא כל כך מזהיר מצליחה למצוא את הדרך שלי להתפרנס בכבוד ולא להיות נטל על אף אחד. שתדעו לכם שפנו אלי מביטוח לאומי והציעו לי להשאר בבית ולקבל קצת נכות?????? אמרתי להם הקצבה עבורכם אני הולכת לעבודה כל זמן שהגוף מתפקד זה מה שצריך לעשות!!!! אוף כמה דברתי פנינה

למעלה