חשוב חשוב חשוב

• פותח הנושא dusa
  • פורסם בתאריך

15noonit

New member
אבל זאת עובדה - אין עבודה

הרבה מאוד מפעלים נסגרו בשנים האחרונות ולכן הרבה מאוד אנשים איבדו את העבודה שלהם אז במאדם מגלה נכונות לעבוד והולך ללשכת התעסוקה אבל אין להם מה להציע אז אם ביבי החליט לבטל להם את כל הקיצבאות אז שייצר מקומות עבודה וכן יש מושג כזה אין עבודה המדינה צריכה להיות אחראית למעשייה- ביטלת את הקיצבה תן עבודה כמובן שיש מקרים חריגים שהאדם לא יכול לצאת לעבוד מסיבות נכות וכ'ד ועל המכינה לדאוג להם להעיף את העובדים הזרים זה אחלה רעיון למחאה חדשה

r66

New member
הישראלי המצוי - מ פ ו נ ק . (נקודה)

סליחה, מצטערת, אבל כך אני מרגישה. כמו שפנינה כתבה, צריך להתפשר ומי שרוצה לעבוד, ימצא עבודה. המדינה מממנת הסבות מקצוע, מפנה למקומות עבודה. את יודעת כמה פעמים באו אלי עובדים וביקשו שאחתום להם שהם לא מתאימים לעבודה??? רק כדי לחזור ללשכה ולקבל את דמי האבטלה... מעטים, מעטים האנשים שבאמת זקוקים לעזרה הרוב רוכב על גבם וסוחט את המדינה. אני נתקלת יום יום ברמאויות ובנסיונות לרמות את המדינה.. מובטלים עובדים גורמים נזק עצום לכלכלת המדינה כנ"ל התחמקויות ממסים וכד'... את יודעת שמי שיש לו רכב לא זכאי לאבטחת הכנסה, אבל אם יש לו וילה (כי בחלוקת הרכוש הרכב עבר ע"ש הילד) הוא יקבל קיצבת אבטחת הכנסה. לא מצחיק - אבל לא מזמן היתה משפחה שגרה במיניבוס נטוש וביטוח לאומי האטום לא נתן להם אבטחת הכנסה רק משום שיש להם "רכב". אוי אוי אם היה אפשר לעשות קצת סדר.. כמה בלאגן יש במדינה שלנו.. אנשים לא מקצועיים מובילים אותנו, דרך האינטרסים שלהם.

יניבניב

New member
אני מסכים עם רנה ופנינה אבל

צריך כולנו צריכים גם להגיד תודה לאל אם אנחנו עובדים ומתפרנסים בכבוד כי להרבה אנשים זה לא כל כך פשוט, הרבה אנשים אכן עובדים קשה ולא מקבלים שום תמיכה או קצבה ובסופו של דבר חוזרים הביתה עם 4000 שקל לחודש, ועכשיו לך ותפרנס משפחה וילדים עם כזו משכורת. יוצא לי לפגוש הרבה אנשים כאלה ותאמינו לי לא קל להם, למרות שהם לא בכותרות או בחדשות. אין מנוס מלחשוב, שמשהו במנגנון שמחלק את הכסף לקוי ותיקון מהשורש חייב לכלול שורה ארוכה של קיצוצים, אבל יש נושאים שאי אפשר לקצץ בהם למרות החשיבות שבזה, רק בגלל שיש להם לובי פוליטי חזק, לדוגמא: משרדי ממשלה, מועצות דתיות, איחוד רשויות מקומיות, התנחלויות ועוד ועוד. סתם דוגמא : ילד שחי בוילה מפוארת בירוחם זכאי להנחה בבגרות, אך משפחה בקשיים ברמת גן לא תהיה זכאית, כנ"ל לגבי הטבות במס ועוד, פילוח אוכלוסיות לפי איזור מגורים ועוד פרמטרים לא הגיוניים עדיין קיים במקומותינו. אני מכיר מישהו שמקבל משכורת די יפה וגר בתל אביב, אבל בגלל שהוריו גרים איפהשהו בערבה (וגם הם מצבם הכלכלי מצויין) ושם רשומה כתובתו , מס הכנסה כמעט ולא נטפל אליו. דבר נוסף: אחוזי המס הגבוהים, הרבה פעמים מדכאים את הרצון לעבוד ולהרוויח, כי הרבה פעמים אתה שואל את עצמך, מה הטעם, כשממילא אחרי המע"מ והמס וכו' כמעט לא נשאר כלום. עוד נקודה למחשבה: התפתחה מגמה לשנוא את העשירים ולראות הבם ה"אויב", אבל ביננו למה עשירים צריכים להתנצל על כך שיש להם כסף? מה הם גנבו אותו? רוב העשירים עבדו ועובדים קשה מאוד בשביל כספם ובנוסף לזה הם אלה שמחזיקים את המשק ויוצרים מקומות עבודה כך שלפגוע בהם או לקחת מהם יותר זו טענה מגוחכת. נקודה אחרונה למחשבה: לא ייתכן היום בארץ לטפל במצב הכלכלי ולהזניח לחלוטין את המצב המדיני, כי יש להם השפעה עמוקה והדוקה זה על זה. זה רק על קצה המזלג.

liat ליאת

New member
רק תיקון קטן.....

בלי סוף אנשים עובדים קשה וקורעים את עצמם, ולא חוזרים הבית עם 4000 שקל לחודש, אלא כמעט חצי מזה!!! המצב היום הוא לא פשוט, למצוא עבודה זה דבר מאוד קשה, וגם אם מוצאים כבר משהו - המשכורת באדמה. רק להתחיל את החודש בלי לקנות כלום - שכירות, חשמל, טלפון, גז, מים, ארנונה, בתי ספר לילדים וכו' עולה המון כסף. שלא לדבר על אוכל וביגוד מינימלי - יש אנשים שבאמת לא יכולים להתקיים במצב הזה!!! אי אפשר לשפוט את כולם ולומר להם שהם עצלנים! מי שלאחרונה היה במצב של חיפוש עבודה יודע היטב במה מדובר, הביקוש עצום וההיצע שואף לאפס! אין קשר לעשירים, אבל אלו שיושבים בכנסת מקצצים ומקצצים בכל מה שרק אפשר, כשבעצם הכל מתייקר וההכנסות רק קטנות! במקום להראות דוגמא במה הם מקצצים לעצמם ומנסים לעזור למצב - הם רק פוגעים בשכבות הכי חלשות ואומללות - וזה הדבר שמקומם בכל הסיפור הזה!

מוצרלה

New member
ועדו משהו להוסיף.....

לא רק מי שמחפש עבודה ולא מוצא ,קשה לו. המצב בארץ כל כך קשה שגם יש כאלו שעובדים ומקבלים שכר כל כך נמוך, עד שכבר לא מתחשק לעבוד. מוכנה לתת לכם דוגמא ממני, אני עובדת 3/4 משרה במשך 4 שנים, והמשכורת שלי היא 3000ש"ח במקרה הטוב. אז מה יעשו חד הוריות שבאמת זקוקות לקיצבה הזאת עם סכום כזה מועט???

15noonit

New member
../images/Emo45.gif -מוצי מחזקת את דעתך

מוצי מחזקת את דעתך סוף סוף מישהו נתן דוגמא על בשרו עוד כמה יש כאלה?,ושמצבם אפילו יותר גרוע? המוןןןןןןןןןןןןן מה יהיה לא יודעת הכנסת יוצאת בקרוב לחופשה כל חבריי הכנסת טסים לחו"ל ,ליאכטות שיהנו למה לא הרי הם עבדו באמת "קשה" אז שיהנו להם במסעדות גורמה כשאנשים פה מתים מרעב אני באמת מפרגנת להם רק לפני שהם בורחים ויתנו לכל העניים לשבור את הראש שיתקנו את הצעת החוק שלהם ואפילו במעט שמי שזקוק לכסף הזה באמת יקבל אותו

נירהמ1

New member
מלים שיוצאות מהלב ונכנסות אל הלב

dusa

New member
רבותיי, בכל גדר

יש פירצה!!! ותמיד יהיו מי שינצלו את הממשלה ואת הכספים שאנחנו, כמשלמי מיסים, משלמים.במשך אלפיים שנות גלות לימדו אותנו לדפוק את הממסד ועכשיו אנחנו דופקים את עצמנו כי אף אחד לא אמר לנו להפסיק... האם בגלל שתמיד יהיו כמה שינצלו את מתן הקיצבאות צריך לבטלן לאלתר??? נכון שיש ביננו אנשים חזקים, שיעבדו בכל עבודה ובלבד לפרנס את עצמם, אבל, ישנן אוכלוסיות שלמות שחיות בחוסר אונים, הן לא יודעות/יכולות לבחור לעצמן, אין להן את הכוח לזה, עד כמה שזה נשמע מוזר, הן לא בוחרות לעצמן את החיים ולא חושבות עבור עצמן. לזה אני מתכוונת כשאני אומרת חינוך, שיקום והעצמה. הממשלה צריכה להשקיע בהעצמה של האוכלוסיות הנ"ל בכדי שאלה יאמינו ביכולותיהן להרויח את לחמם. ילד שאין לו לחם בבית ילך ויגנוב לחם כדי להאכיל את אחיו הקטנים. בעזרת חינוך ומתן סעד שלא ניתן לנצלו למטרות אחרות (כגון ארוחות מוכנות במקום כסף שיכול גם לצאת על סמים) אולי אפשר יהיה לשנות דבר מה ולא לשמר את המצב הקיים. מקווה שהבהרתי את עצמי יותר. מקווה שנתתי עוד כמה נקודות למחשבה. וחוץ מזה שזה כיף לראות שאני התחלתי כזה דיון חשוב וארוך...

avitalst

New member
../images/Emo124.gif זה הדיבור היום אפילו

בקיבוצים?! אני מאד לא מסכימה אתכם! מה שכן, אין לי סבלנות לשבת ולנסח... אביטל (שמזמזמת את האינטרנציונל)

odedee

New member
למה "אפילו" בקיבוצים?

בפעם האחרונה שבדקתי, עבודה היתה אידאל די עיקרי של הקיבוץ.

r66

New member
מצחיק, אביטלי... אילו רק ידעת...

את יודעת שאנחנו לא זכאים לדמי אבטלה, לקיצבת שאירים, לקיצבת נכות, לקיצבת אבטחת הכנסה????????? את כל אלה הקיבוצניקים לא מקבלים משום שהם לא נכללים בהגדרה "עובד" כי אין יחסי עובד-מעביד, אלא שותפות. ולא שתחשבי - ביטוח לאומי גובה מאתנו כספים רבים מאוד. יש לך מושג איזו אבטלה יש בקיבוצים? כמה קשה לחיות בקיבוץ? ללא פנסיה, עתיד כל-כך מעומעם ומפחיד... אז יש חורשה ובריכה ואידיליה.. זה כלום! אין לי שמץ של מושג מה יקרה מחר. אנחנו נלחמים על קיומנו, לא רצים לממשלה ושובתים, אלא עושים חושבים ביחד איך ומה לעשות, איפה לצמצם ועל מה לוותר כליל. איפה להכאיב ואיפה לא לפגוע. מנסים למצוא עבודות מתחת האדמה, ובלבד שנתפרנס בכבוד. את זה אנחנו עושים בכוחות עצמנו. הילדים שלנו לומדים לעבוד מינקות. הילדים שלי נותנים שיבוצים ברפת-בחליבה, במטעים, במכוורת. כשהיו קטנים הם עבדו בפינת החי גידלו וטיפלו בחיות. הבת שלי עובדת במפעל יום בשבוע ובגני הילדים.. אני לא מאמינה שעם מוסר עבודה כזה, מישהו ילך לשבת בירושלים..

avitalst

New member
../images/Emo124.gif רבל רננננננננננננננננננננה

הבנת אותי הפוך!!!! הלו, אני בעד הקיבוצים! אני בתכנון להיות חברת קיבוץ תוך שנה שנתיים! אבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבל...כחלק מהעניין היפה בקיבוצים זה אידאל הערבות הדדית, והנה- הדיון הזה פוסל אותה...

r66

New member
חמודה, לדעתי אין פה ערבות הדדית

יש פה ניצול... ניצול של מדיניות הרווחה. ומי שמשלם את המחיר (הכספי) הם האנשים העובדים וכשהם יזדקקו לעזרה מטעם המדינה יקבלו - א פ ס -

avitalst

New member
לדעתי כל העניין הוא בדיוק זה!

וזה אחד הדברים שמושכים אותי לקיבוץ- היכולת להתחלק עם האחר במה שאתה מרוויח- לטובת הקהילה. כך גם מורה וגם מהנדס מתוגמלים כיאות.... אבל סטינו, לא? ומתי אני? אמממ...צריכים להתאושש כלכלית לפחות שנה בת"א- אני מאמינה שנתחיל לבדוק אופציות במהלך השנה הזאת.

למעלה