חשוב לקרא.....

מתנדב

New member
Knight of Darkness, גם אני נדהמתי

מהחשיפה הזאת... ומה יש לך לומר על הרעיון הזה?

מה יש לי לומר?

הצבא בארץ מטורלל לחלוטין
. עכשיו ברצינות, אתה דיברת על כך שתקפו את הצבא והחרדים עצמם על ששיחרר חרדים משירות צבאי. עכשיו לכאורה נתגלה שהצבא שיחרר גם חילוניים. אם לא יתקפו את הצבא על זה עכשיו, אני אסכים שזאת צביעות לתקוף את החרדים, אבל אם יתקפו את הצבא על זה- מה ההבדל? יוצא שתוקפים על כל שחרור שהוא לא מטעמים פיזיים-נפשיים, ללא הבדל באם המשוחר הוא חילוני או חרדי.

זרן שמועתי מקבל דרגה חדשה?

לא חשבת למשל לבדוק את הנתונים לפני ההודעה הסנסציונית שלך? לדעתי הצבא שיחרר על אותו סעיף אולי, כעשרה אנשים או פחות, שישה זה היה לפניי כשנה, אותה ועדה קמה לאחר שהצבא היה צריך לענות לבג"ץ על תביעה שהוגשה, הצבא הקים את הועדה אם כי לא טרח לשחרר את הפצפיסטים מהצבא, אחרת מדוע עשרות אנשים יושבים בכלא כי טענו שאין הם יכולים לשרת את מטרות הצבא, או שאין הם יכולים לשרת מטרות צבא במצב הנתון, קוראים לזה סרבן מצפון, זה מוכר בכול דמוקרטיה בעולם כפי שמוכרת הזכות לפולחן דתי, ואכן במגילת העצמאות כתוב - חופש דת ומצפון , ישראל גם חתומה על אמנות בין לאומיות בעניין, במגילת העצמאות כתוב חופש דת ומצפון, גם אנגליה במלחמת העולם השניה שחררה אנשים על סעיף מצפון, כך נוהגת דמוקרטיה. סרבן מצפון יכול להיות דתי או חילוני, מצפון לא אמור להבדיל בין מגזרים שונים.

א ו ר בת

New member
פספסתי משהו ?

מאות חילונים (שגם בזה אני מטילה ספק. ראינו לא מעט סרבנים שנכנסים לכלא ואף לא חרדי אחד. אבל נניח שזה נכון.) לעומת אלפי חרדים (לאחרונה מעל 4000 תורתו-אומנותו בשנה עד כמה שזכור לי) כאשר אוכלוסיית אלה שאינם חרדים גדולה בערך פי 7 לפחות מהחרדים ? מבחינת אחוזים זה אחוז זניח לחלוטין לעומת רוב כמעט מוחלט של החרדים שאינם מתגייסים. ועדיין – אני נגד כל שחרור מכל טעם שאינו גופני\נפשי אמיתי. ואני אכן רואה בדאגה את תופעת ההשתמטות ההולכת וחודרת גם לשורותינו ולא רק מטעמי מצפון. אגב – ככה אתה מקבל ועוד מדגיש את מה שאמר אלי ישי ? "לפי הנתונים שבידי על כל בחור ישיבה שלא מתגייס, יש עוד שמונה חילונים שלא מתגייסים.?"... לא צריך לדעת יותר מפעולות חשבון בסיסיות בשביל לראות שזה פשוט לא יכול להיות. אז הנה הזדמנות להחזיר לך : שמונה חילונים שלא מתגייסים על כל חרדי ? אתה ממציא ! אתה פשוט ממציא דברים ! איך אני אוכל להאמין לך מעתה ואילך ?

מתנדב

New member
לגבי מה שאלי ישי אמר....

זה מה שכתוב בכתבה, תרצי תאמיני, לא תרצי לא תאמיני, לא אני כתבתי את זה מעצמי, כתבתי מה שכתוב בכתבה.... וחוץ מזה כרגע אנחנו מדברים על השתמטות של החילונים, מה את מערבת כאן את החרדים?, תעני לי על ההשתמטות של החילונים...

א ו ר בת

New member
עניתי. לא ראית ?

כתבתי שאני מגנה גם אותם אלא שהבעייה הזו, מבחינת אחוזים, היא שולית. גם אני הבאתי, כזכור לך, נתונים ממשרדי ממשלה. מה שלא הפריע לך לכתוב שאני ממציאה. ומה שאלי ישי כתב פשוט לא יכול להיות נכון. חשבונאית. לפי החישוב הזה (ומה על דתיים סתם, אגב ?) יש כמה חיילים בודדים בצה"ל, בערך.

מתנדב

New member
חיילים בודדים?

אז אני שמח להודיע לך, שבצבא יש המון חרדים, ויש את הנח"ל החרדי, האם זה נחל חילוני?, אז כל שיש הרבה חרדים בצבא, אומנם יש יותר חילונים מאשר חרדים, אני מסכים אתך עם זה, אבל זה עדיין לא מדובר בבודדים בלבד... ולגבי אלי ישי, יתכן שהוא מגזים, אינני יודע, ואינני אחראי על דיבוריו, זה מה שאלי ישי טוען שלפי הנתונים שיש בידיו, שעל כל בחור חרדי שלא מתגייס יש שמונה חילונים שלא מתגייסים... ודרך אגב עניתי לך בשרשור ההוא...

א ו ר בת

New member
חישוב פשוט וגס :

4000 משתמטים חרדים בשנה ומכאן נובע לפי ישי - 32000 משתמטים חילונים. זה אומר שכמעט או בכלל אין חיילים חילונים בצבא. יש אולי כמה דתיים ודרוזים...

saar7650

New member
חישוב פשוט וגס :

אין 8 משתמטים חילונים על אחד חרדי הפטור חוקית. יש 2 או 3 משתמטים חילונים על חרדי פטור חוקית. זאת ועוד- למה את קוראת לחרדים הפטורים חוקית משירות בצה"ל משתמטים?!

א ו ר בת

New member
לזה אני מוכנה להסכים

לצערי. הם באמת פטורים חוקית. (אלה שלא עוברים על התנאים, כמובן).

saar7650

New member
לא.

הם לא פטורים חוקית! עובדה שהם אמורים להישלח לכלא. אך מפאת חוסר מקום בכלא ועוד סיבות (ואני מכיר מקרוב שני מקרים כאלה) מוציאים אותם מהצבא. לעומת החרדים שפטורים לא כי אין מקום בכלא וכי קשה לאכוף את החוק אלא עקב לימודם.

פסיקת בג"ץ

צה"ל לא יכל להתעלם מפסיקה זאת ולכן הקים את הוועדה לשחרור פציפיסטים משירות צבאי ולא בגלל שאין מקום בכלא, שלמרות שזה נכון, זאת לא סיבה. ובגלל שזאת פסיקת בג"ץ- פציפיסטים פטורים חוקית.

saar7650

New member
"פסיקת בג"ץ"

לא כולם שוחררו וזאת עובדה שסותרת שבג"ץ נתן פטור גורף לכל הפצפיסטים למיניהם. דבר שני- כמה "צעקות" ו"מחאות" הוקמו כנגד הפטורים מסיבת הפצפיסטיות שלהם וכמה צעקות ומחאות הוקמו כנגד חרדי שיושב ולומד תורה להצלחת העם המדינה וחיילי צה"ל!

מבחינתי הם זהים

אין לי מושג מה אנשים אחרים חושבים, אבל מבחינתי כל אדם שאינו משרת בצה"ל מסיבה שאינה גופנית/נפשית הינו משתמט.

saar7650

New member
"מבחינתי הם זהים"

אז אתה לא מקבל את החוקים של המדינה שקובעים שהחרדים פטורים משירות ואינם בגדר משתמטים!

vizini

New member
מי שפטור מהשירות מתוקף חוק, או

שפטור מהשירות מתוקף החלטת הצבא, מעמדם החוקי זהה. מעמדם המוסרי, לעומת זאת, מפוקפק ביותר...

saar7650

New member
"מי שפטור מהשירות מתוקף חוק, או"..

אבל אני שאלתי אם בג"ץ נתן פטור גורף לפצפיסטים? אם אני לא טועה הוא לא נתן פטור גורף לכולם ועובדה שיש כאלה שנשפטו ונכנסו לכלא.

למעלה