חשוב לקרא.....

vizini

New member
בג"ץ לא חיווה את דעתו העקרונית

בעניין. מי שנשפט ונכנס לכלא, נשפט משום שוועדה שזו תפקידה התרשמה כי הנ"ל איננו פציפיסט והוא כשיר לשירות. לעומת זאת, מי שהוועדה משתכנעת כי הוא אכן פציפיסט ואינו כשיר לשירות, משוחרר. כל הדיונים בבג"ץ עד כה היו בעניין סמכויות הוועדה, ולא בעניין העקרוני.

מתנדב

New member
אור, אני מזכיר לך שוב....

אינני יכול לקחת אחריות על מה שאלי ישי אמר, אני יכול לקחת אחריות על דברי, ולא על דבריו, וגם הזכרתי שיכול להיות שהוא טועה, צריך לשאול אותו, מהיכן הנתונים שיש לו...

א ו ר בת

New member
ואני מזכירה לך שוב

שאני הבאתי נתונים מהלמ"ס ומהמוסד לביטוח לאומי ובכל זאת אמרת שאני ממציאה.

טוב שימו לב --

מדובר כנראה בשכתוב גס של כתבה שהופיעה בעיתון הארץ שבוע שעבר , שוב בעברית - http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=318365&contrassID=2&subContrassID=13&sbSubContrassID=0 והנה הכתבה באנגלית - http://indymedia.org.il/imc/webcast/61811.html
The data supplied by the IDF show that the committee invokes its power with extreme caution: Of 178 requests by male soldiers from 2000-2003, 14, or 8 percent, were released from service. Five of them were about to be inducted and none were soldiers and officers in the reserves​
תודה לעופר .

עצוב אם זאת הרמה של העיתון החרדי

ועדת מצפון כאמור אינה סודית כלל וכלל, קיומה ידוע בעיתונות באינטרנט ובבתי המשפט מאז הקמתה בעקבות בג"ץ שהוגש, הנתונים שמביא עיתון במשפחה מעיתון הארץ כאמור שגויים, והנה הקישור שלא נקלט מפורום סירוב -

א ו ר בת

New member
גם אני מאוד מאוד ממליצה

לקרוא את זה. יש שם בהחלט תגלית שהיא בבחינת סקופ עולמי. הרב הנ"ל מגיע למסקנה שאחוז העובדים בחברה החרדית הוא הגבוה ביותר מאחוז העובדים בכל חברה אחרת בעולם ! אז בואו נראה איך עובד חישוב "אמיתי" : "...כמה חרדים יש במדינה? בעלי תשובה, חרדים ודתיים לא-חרדים? כמיליון וחצי, כן ירבו בן פורת יוסף. זה קרוב ל30%- מהמדינה. כמה בחורי ישיבות יש שלא עובדים? 30,000, נעשה לכם הנחה 50,000 - ...כמה חרדים עובדים? %95% ,97 מהחרדים עובדים." מי שלא הבין משהו בנוסחאות מוזמן לבקש הסבר ויקבל אותו.

מתנדב

New member
אור, תקראי את הכל....

ואל תציגי רק חצאי נתונים כפי ראות עינייך, צריך לקרא את כל מה שהוא כתה בכדי להבין, ותאמיני לי שיש הרבה צדק ממה שכתוב שם, ולא אחת אמרתי שיש לכם שטיפת מוח מהתקשורת....

א ו ר בת

New member
מצטערת

כשרב כותב שקר כזה גס ומניפולטיבי זה אומר הכל. אתה לא חושב שזה פשוט איום ונורא ? לא נתת לי עדיין את הנתונים המדוייקים של הסיפור עם אייכלר אבל אין שום ספק שבאחוזים הרב הזה "טועה" הרבה יותר. 95 עד 97 אחוז מהחרדים עובדים ??? הוא פשוט צריך להתבייש.

א ו ר בת

New member
ובנוסף...

עזוב כבר את שטיפת המוח ואת התקשורת. הנתונים שאני הבאתי לא מגיעים משם. הם מגיעים ברובם מהביטוח הלאומי שהיה עד לא מזמן, עד כמה שאני זוכרת, בשליטתו של שר חרדי. גם הנתונים על מספר האברכים (שאם נורא תבקש אני אביא אותם) לקוחים מאתר משרד הדתות.

אתה כמובן קולט

שהלינק שהבאת הוא חלק מאותה "תקשורת מניפולטיבית" שעליה מבוססת הכתבה באותו אתר. אז למה להאמין לו, ולתקשורת אחרת לא?

השתמטות השתמטות

אוקיי. קודם כל, יקירי, חילונים משתמטים כבודדים ולא כציבור שלם. וחוץ מזה אם הייתי חילונית הייתי אומרת לך שזה לא ממש משנה, כי חילוני שמשתמט מהצבא הולך לעבוד... אבל חרדי לא... ושוב - אני לא בדעה הזו. אני דווקא בעד שכל מי שבאמת יכול ילך וילמד.

סבבה.

יש עתודה של רב רבני? אני מתכוונת למקצועות קודש... לא לאלקטרוניקה וכאלו.

הסבר פשוט

הצבא נותן עתודה במקצועות שבהם לאחר מכן החייל יוכל להחזיר ולתרום לצבא. איך בדיוק מישהו שלומד את ההלכה או וואטאבר יתרום לצבא? חוץ מזה, יהיו לך ה-מ-ו-ן שנים לאחר הצבא להתעסק בזה.

אוקיי, אביר../images/Emo13.gif

אתה יודע מה החשש של לקחת את החרדים שמסתובבים ברחובות ולגייס אותם? חשבת על זה פעם? הסיפור הוא כזה - הנערים האלו מבולבלים מאד. הם ככה, עם חצי רגל בחוץ ורבע רגל בפנים (אל תשאל איפה הרבע הרביעי, אין לי מושג...
). אם תיקח אותם ותשים אותם בצבא - הם יהיו עם שתי רגליים בחוץ. מחוץ לדת. כי הצבא, כפי שאתה בטח יודע, הוא לא מקום כזה נחמד שבו אתה בא להיות חייל וזהו. הצבא זה יותר מזה. הרבה יותר מזה. מעטים אלו ששורדים את הצבא ונשארים כמו שהם היו כשהתגייסו. האמונה יורדת שם. זה ידוע. אז אם תיקח מישהו שהוא מלכתחילה עם בעיות בדת, ובמקום לחזק אותו תשים אותו בצבא אז הפסדת אותו. ועוד אלפים כמותו. אני בגישה של ישיבות ההסדר. אותן ישיבות שמשלבות בין לימוד תורה לצבא (החבר שלי בישיבת הסדר כזו). אבל ישיבות כאלו מתאימות לציבור שאני באה מתוכו - הציבור הדתי לאומי. ובשום אופן לא מתאימות לחרדים. גם בגלל שבנות משרתות שם וזה יוצר הרבה בעיות. בגלל הסיבות האלו, אין אפשרות שהצבא יגיע למצד שהוא יתאים לאדם חרדי. תחשוב הגיוני - כמה איסורים הם יעברו בצבא. והם הרי לא יעברו איסורים, אז מה הטעם לשים אותם שם?? הייתה פעם כתבה על נוער חרדי שהתגייס. מה אתה חושב הראו שם? הראו שם קבוצת בנים. לאחד מהם יש תמונה גדולה של הרב עובדיה תלויה מעל מחשב שפתוח על אינטרנט..באיזה אתר פורנו. תעשה לי טובה, אם יש בני אדם שיכולים ללמוד, אל תבוא ותהרוס גם את זה. לא כולם חייבים להיות חילונים. יש גם חרדים ויש להם זכות קיום אפילו אם הם חרדים. יש להם דרך משלה וחובה עלינו לכבד אותה. זו גם המדינה שלהם. זה כמו שתבוא לילד קטן שלא מכין שיעורי בית ותגיד לו "אין שיעורי בית, אין אוכל". אין דבר כזה. יש זכויות לבן אדם, בלי שום קשר לחובות שהוא מילא או לא מילא. זה נקרא האזרחות שלך בארץ. אף אחד לא ישלול ממך את זכויותיך, פילו אם לא עמדת בחובות שלך. גם פושעים בכלא מקבלים זכויות של אדם רגיל, רק עם מגבלות בהתאם למצב (כמו כבילה, שזה עובר על הזכות לחופש, אבל זה גם מגן על הציבור). ויש אלף ואחת דברים שאתה עצמך משתמט מהם. זה קל לחיות ככה, בסבבה. תחשוב על מה שהם עוברים. עם מה הם צריכים להתמודד. הם, שקיבלו על עצמם את התורה והאיסורים שבה, צריכים לחיות במדינה יהודית שלא מכירה בדת שלהם וגם שאנשים יהיו נגדם ומכל חור רק יצעקו להם "משתמטים". למה שלא תכעס על נוצרים שהם לא עובדים ביום ראשון? זו לא השתמטות? ומוסלמים? ומה עם כמרים שחיים כאן ולא משרתים בצבא? זה כן בסדר??? אל תהיו יפי נפש. זה מאד מאד קל לבוא ולהטיח עצבים במישהו אחר. אולי תבדוק במעשים שלך ותראה שגם אתה לא 100% בסדר... וגם אני לא. רק שאני לא באה בטענה לאף אחד אחר ומשתדלת לעשות את המירב.

שירות צבאי הוא חובה

אם לאזרח יש חובות וזכויות שוות, אז למה חלק מחויבים לשרת וחלק לא? הרי זה הורס את כל הסכמה. ואל תביאי לי את כל ההטבות שמקבלים חיילים משוחררים- זה לא מוחק את מה שעבר עליהם בצבא, את עצם העובדה שהם בזבזו 3 שנים מחייהם. את יודעת מה- מצדי שלא ישרתו, אבל שהבחירה של לשרת או לא תהיה נתונה לכל בן-אדם. אבל מה לעשות שהמדינה שלנו נמצאת במצב מלחמה וברור שצריך חיילים, ולכן העובדה שמשחררים חלק משירות צבאי בגלל סיבה מפוקפקת ולא מובנת להרבה אנשים יוצרת סכסוך פנימי במדינה. בקשר לנוצרים שלא עובדים ביום ראשון- הם עובדים בשבת, יש להם יום חופשי אחד בשבוע, כמו לכל אחד, ואתה רשאי לבחור איזה יום זה יהיה, אבל 1 בלבד. האם הכמרים שחיים כאן הם אזרחים? לא, ושירות צבאי הוא רק לאזרחים. אני לא אומר שאני מושלם, אני רק אומר שיש כאן אפליה.

למעלה