אוקיי, אביר../images/Emo13.gif
אתה יודע מה החשש של לקחת את החרדים שמסתובבים ברחובות ולגייס אותם? חשבת על זה פעם? הסיפור הוא כזה - הנערים האלו מבולבלים מאד. הם ככה, עם חצי רגל בחוץ ורבע רגל בפנים (אל תשאל איפה הרבע הרביעי, אין לי מושג...
). אם תיקח אותם ותשים אותם בצבא - הם יהיו עם שתי רגליים בחוץ. מחוץ לדת. כי הצבא, כפי שאתה בטח יודע, הוא לא מקום כזה נחמד שבו אתה בא להיות חייל וזהו. הצבא זה יותר מזה. הרבה יותר מזה. מעטים אלו ששורדים את הצבא ונשארים כמו שהם היו כשהתגייסו. האמונה יורדת שם. זה ידוע. אז אם תיקח מישהו שהוא מלכתחילה עם בעיות בדת, ובמקום לחזק אותו תשים אותו בצבא אז הפסדת אותו. ועוד אלפים כמותו. אני בגישה של ישיבות ההסדר. אותן ישיבות שמשלבות בין לימוד תורה לצבא (החבר שלי בישיבת הסדר כזו). אבל ישיבות כאלו מתאימות לציבור שאני באה מתוכו - הציבור הדתי לאומי. ובשום אופן לא מתאימות לחרדים. גם בגלל שבנות משרתות שם וזה יוצר הרבה בעיות. בגלל הסיבות האלו, אין אפשרות שהצבא יגיע למצד שהוא יתאים לאדם חרדי. תחשוב הגיוני - כמה איסורים הם יעברו בצבא. והם הרי לא יעברו איסורים, אז מה הטעם לשים אותם שם?? הייתה פעם כתבה על נוער חרדי שהתגייס. מה אתה חושב הראו שם? הראו שם קבוצת בנים. לאחד מהם יש תמונה גדולה של הרב עובדיה תלויה מעל מחשב שפתוח על אינטרנט..באיזה אתר פורנו. תעשה לי טובה, אם יש בני אדם שיכולים ללמוד, אל תבוא ותהרוס גם את זה. לא כולם חייבים להיות חילונים. יש גם חרדים ויש להם זכות קיום אפילו אם הם חרדים. יש להם דרך משלה וחובה עלינו לכבד אותה. זו גם המדינה שלהם. זה כמו שתבוא לילד קטן שלא מכין שיעורי בית ותגיד לו "אין שיעורי בית, אין אוכל". אין דבר כזה. יש זכויות לבן אדם, בלי שום קשר לחובות שהוא מילא או לא מילא. זה נקרא האזרחות שלך בארץ. אף אחד לא ישלול ממך את זכויותיך, פילו אם לא עמדת בחובות שלך. גם פושעים בכלא מקבלים זכויות של אדם רגיל, רק עם מגבלות בהתאם למצב (כמו כבילה, שזה עובר על הזכות לחופש, אבל זה גם מגן על הציבור). ויש אלף ואחת דברים שאתה עצמך משתמט מהם. זה קל לחיות ככה, בסבבה. תחשוב על מה שהם עוברים. עם מה הם צריכים להתמודד. הם, שקיבלו על עצמם את התורה והאיסורים שבה, צריכים לחיות במדינה יהודית שלא מכירה בדת שלהם וגם שאנשים יהיו נגדם ומכל חור רק יצעקו להם "משתמטים". למה שלא תכעס על נוצרים שהם לא עובדים ביום ראשון? זו לא השתמטות? ומוסלמים? ומה עם כמרים שחיים כאן ולא משרתים בצבא? זה כן בסדר??? אל תהיו יפי נפש. זה מאד מאד קל לבוא ולהטיח עצבים במישהו אחר. אולי תבדוק במעשים שלך ותראה שגם אתה לא 100% בסדר... וגם אני לא. רק שאני לא באה בטענה לאף אחד אחר ומשתדלת לעשות את המירב.