חשוב לקרוא בשקט וסבלנות

YOU SEE

New member
חשוב לקרוא בשקט וסבלנות

אפשר שאי שם עמוק עמוק בפנים בחדרי חדרים של הוויתכם אתם יודעים שבנימין נתניהו הינו המדינאי הישר והמוכשר היחיד שנותר לעם ישראל אך כלפי חוץ אתם ממשיכים להאשים את בנימין נתניהו לרדת עליו, לא לתת לא את הקרדיט המגיע לו על פועלו והצלחתו בהצלת כלכלת ישראל על מנת שבנוסף למיליון וחצי עניים שיצרו פה הממשלות הקודמות, לא יתווספו עוד מיליון וחצי עניים. יכול להיות שנוח לכם לשקר את עצמכם כי זו האופנה עכשיו, להשליך הכל על "ביבי" וחייבים להיות חלק מהעדר. התקשורת אוהבת לשנוא את בנימין נתניהו, והוא מוצג בפניכם דרך אמוציות התקשורת ולא דרך מבט אובייקטיבי שקול שמדוחח לכם אמת ונותן לכם לבחור את גיבוש דעתכם. התקשורת מונעת מכם בעצם להכיר את בנימין נתניהו ואת כישרונותיו. אבל הגיע זמן שגם התקשורת תפסיק לשקר את עצמה. כי התקשורת היא תקשורת ישראלית וכשהכלכלה תקרוס ביום שאחרי, הקריסה תשפיע גם על חייהם האישיים של הפרטים שמרכיבים את התקשורת. כל מה שאני מבקשת מכולכם, כולל התקשורת זה לתת לעצמכם צ'אנס לעשות היכרות עם בנימין נתניהו, ללא דעות קדומות, ממקום שרוצה לדעת בוודאות מה אמיתי. הרי על סמך ראייתכם את העכשיו, יקבע העתיד. איזה עתיד אתם רוצים? אתם באמת מאמינים שאפשר לחלוב פרה שעטינה יבשו. ישראל מדינה ענייה, העולם המערבי לא נותן לה יותר כספים. כל מי שמנסה לייצא יודע כמה קשה לישראלים לסחור עם ארצות אחרות. אנחנו חברה שצורכת יותר ממה שהיא יוצרת, כולכם יודעים זאת. רק מדינה מבוססת יכולה לעזור לחלשים. וכשמדינה לא מבוססת כלכלית העוני רק יגבר. אז לא פרץ ולא שרון יכולים לעשות יש מאין. כשאין כסף אי אפשר לחלק אותו למרות שמבטיחים זאת לפני בחירות. הגיע זמן להפסיק לשקר לעצמינו, מדובר בחיים שלנו והילדים שלנו. ולכן אני פונה אליכם, לפחות תכירו את הבן אדם לפני שאתם חורצים דין, כי הפעם אתם חורצים את דינכם. מבקשת יפה שתכנסו תגובה אחת של בחורה ששווה אלף מילים.

YOU SEE

New member
מה קורה לרוב הציבור בסקרים ?

מה עוד יכול להיות מושחת במפלגת שרון כדי שתהיה ירידה בסקרים ? קשה לי להאמין לסקרים שמוסיפים מנדטים בכל פעם שעוד פוליטיקאי שובר את הנורמות המוסריות . מה עכשיו ? עם נכבד שלי ? עוד תוספת של 10 מנדטים נוספים למפלגת שרון על התרגיל המסריח החדש ? מה מעודדים נורמות פסולות ? מה כך אנו מחנכים את הילדים שלנו ? מה אין מחיר למה שקורה או שיהיה מצפון לרוב בסקרים לשנות כיון ? או לגרום למהפך וכל המואשמים , המורשעים , והבורחים יקבלו חינוך שלא יבחרו רק במידה ולא יבחרו אנשי הרכש ללא אידיאולוגיה , אז יהיה חינוך טוב לילדים שלנו אלברט לוי , עכו (11.12.05)

מכירים אותו טוב מאוד

הוא כבר היה ראש הממשלה הגרוע ביותר של מדינת ישראל. הוא שקרן במצח נחושה שאין בו אף מילה של אמת. הוא לוקח קרדיט על מה שאחרים עושים. הוא שרלטן המאחז את עיני הציבור. אשף תקשורת שסובב את כולנו על האצבע הקטנה. בשנים האחרונות התגלה פרצופו האמיתי- לאחר שהובס בבחירות ב-99 בשל מדיניותו הכולשלת הוא ברח לחו"ל לעשות קצת כסף. הוא חזר כשנדמה היה לו שהוא הולך להציל את המולדת אבל התברר לו שאף אחד לא ממש חיכה לו. הוא תמך בהתנתקות לכל אורך הדרך ופתאום ברגע האחרון, כשנדמה היה לו שיוכל לגזור קופון פוליטי הפך עורו והיה למנהיג המורדים בליכוד. הוא היה שר האוצר שהצליח להקטין באופן משמעותי את המעורבות הממשלתית בכלכלה הישראליה והפך את המשק הישראלי לג'ונגל שבו כל דאלים גבר. מדינת ישראל אינה מדינה עניה. התל"ג שלה נמצא בין ה-20 הגבוהים בעולם. את רוצה להכיר מדינות עניות? תעברי את הגבול לירדן או מצריים... הכלכלה הישראלית אכן עמדה על סף קריסה- בגלל מהומות אוקטובר והשפל הכלכלי בעולם. כיום, לאחר ההתנתקות המצב הכלכלי יציב יותר וכולנו נהנים מפירות היציבות היחסית. גם העולם המערבי חזר לצמוח. ואגב, הצמיחה הזו היא נחלתם של אנשי העשירון העליון בכלל. בעשירונים התחתונים ממשיכים לסבול משחיקה מתמדת בשכר. האבטלה ירדה? מה שירד זה שיעור הזכאים לדמי האבטלה בשל הקשחת התנאים. כמו"כ חלה עליה מספר השמרות החלקיות. אין שיפור אמיתי בתעסוקה. נתניהו ריסק את מערך ההסבה המקצועית וסגר את הדלת בפני אלפי אנשים.

אתה בכלל יודע איך קוראים לך ../images/Emo70.gif

את חתיכת עיוור כל מה שכתבתה זה משהתקשורת מכרה לך ואתה קניתה ביוקר

ramizzz

New member
מה מבין חמור ממרק פירות../images/Emo6.gif

אין לך טיפפת מושג מה קורה סביבך

yogniz

New member
יש לך נימוקים לטענות שלך../images/Emo35.gif../images/Emo109.gif

אני מניח שאתה יודע מה קורה סביבך... (אני סביבי רואה את תוצאות מדיניות נתניהו..ברחובות..ברכבות..בפחים מחפשים אוכל)

yogniz

New member
שקרן../images/Emo35.gif../images/Emo109.gif

אני אומר לך את האמת לאמיתה. היום בדרכי מביתי לבסיס הבחנתי בכמה מחזות: בתחילה כשהקפיצו אותי לתחנת רכבת ילד בסביבות גיל 10 עבר ליד החלון שלנו, בלי לדבר ובלי לאמר מילה- אך הכוונה היתה ברורה, אני מניח שהוריו שלחו אותו לבקש כסף. אח"כ בתחנת הרכבת עלה איתי איש נחה על כסא גלגלים- שעלה לבדו, בלי ליווי,בלבוש מוזנח, רזה זקן ועייף. כשירדתי לתחנת האוטובוס עברו לא אחד אלא שני אנשים עם השלט המוכר "אני עיוור חרש..עזרו לי בלה בלה בלה" וזה ביום אחד. גם שלשום שהסתובבתי לי ברחובות ת"א יצא לי לראות כמה אנשים מחטטים בזבל..ללא בושה בכלל.. אני לא משקר ואני בכלל לא טוען שום דבר- אני רק אומר מה אני רואה

snea

New member
מה התגובות המפגרות האלה???

תענו עניינית למען השם! אם אין תגובה טובה - לא מגיבים בכלל!! ולעניין: בנימין נתניהו, כלכלית, הציל את ישראל - פשוטו כמשמעו. פה אני גם נותן את מלוא הקרדיט לאריאל שרון, שגיבה את תוכניתו הכלכלית לאורך כל הדרך (אולי כי הוא ידע שהיא לא פופולרית ורק תגרום לציבור לשנוא אותו יותר). כיוון שאיני מבין בכלכלה מספיק, אני יכול רק להגיד שכל פרשן כלכלי שמוצג בתקשורת, פשוט אומר שנתניהו הציל את ישראל מקריסה כלכלית טוטאלית - ואי אפשר להגיד שהתקשורת היא פרו-נתניהו... למרות זאת - נתניהו הוא אכן לא אמין. מספיק להסתכל אחורה מספר חודשים ולראות שהוא תמך בתוכנית ההתנתקות לאורך כל הדרך... למרות זאת - הוא הרע במיעוטו. לדעתי.

לא הציל ולא נעליים.

הדבר היחיד שנתניהו עשה זה להפוך את העניים לעניים יותר ואת העשירים לעשירים יותר. תרומתו לשיפור הפעילות הכלכלית היא אפס מאופס. כבר הסברתי את זה בפירוט בהודעה אחרת פה. ה"פרשן" הכלכלי (אם אפשר לקרוא לו כך בכלל) היחיד שמשבח את נתניהו ללא הסתייגות הוא שטרסלר מ"הארץ". אלא ש"הארץ" מבחינה כלכלית הוא ממש בטאון הימין הקיצוני, ולסמוך עליו בעניין זה כמו לסמוך על הפרשנות המדינית של ערוץ שבע. שטרסלר עצמו הוא חסיד שוטה של כת כלכלית קיצונית ומטורפת שנקראת "ניאו-ליברליזם" (אין לעקרונותיה שום קשר לליברליזם, ואין בה גם שום דבר חדש - היא מבוססת על רעיונות מהמאה ה18!), כל מי שמקיים את מצוות הכת זוכה בתשבוחותיו. לסבר פלוצקר מידיעות יש עמדה קצת יותר מאוזנת, אבל גם הוא מגיע מאותו בית מדרש ניאו-ליברלי. נתניהו הוא הרע במירבו. שרון הוא הרע במיעוטו. אבל יש גם טוב, אז למה לבחור ברע?

snea

New member
תקרא עוד עיתונים

מקור ראשון, מעריב... הרוב הגדול בהחלט של הכתבים הכלכליים כן משבחים את מדיניותו (גדעון עשת בהחלט לא עושה את זה). ודרך אגב, סבר פלוצקר הוא אדם שכלכלית אפשר לומר שהוא מאוזן, והוא שיבח את נתניהו עשרות פעמים. ונציגי הבנקים והבורסות ועוד הרבה אנשי עסקים כבר אמרו את זה עשרות פעמים... וברור שהוא הפך את העניים לעניים יותר!! מתי תהיה הבנה שאין תוכנית פלא?? הקצבאות המטורפות שהיו בימי השמאל הן אלה שבסופו של דבר הפכו את העניים לעניים יותר! ומי שבהחלט בזבז מיליארדים על מיליארדים של שקלים למדינה לטובת העשירים הוא עמיר פרץ, איש הועדים הגדולים!

הבלים

למרבה הצער אתה, ועוד רבים אחרים, בולעים את הבולשיט של הימין הכלכלי כאילו היה תורה מסיני. זו שטיפת מוח שנמשכת שנים, והשקר הכה שורש. הכתבים הנקראים פרשנים כלכליים הם למעשה פובליציסטים ולא פרשנים כלל. הם כותבים את דעתם הנסמכת על תפיסתם האידאולוגית. העובדה שכותב מסויים תומך במדיניות הכלכלית של נתניהו פירושה בסך הכל שהיא חופפת את תפיסת עולמו. אי אפשר ללמוד מכאן לא מה נכון לעשות ולא מה צודק לעשות. שטרסלר הוא הסמן הימני, ברוך מרזל של הכלכלה, אבל פלוצקר וכתבים נוספים מחזיקים גם הם באידאולוגיה ניאו-ליברלית מובהקת. הם פשוט קצת יותר חכמים, ולכן מצליחים לפעמים להבחין בעיוותים גלויים וברורים. הסיבה שיש לגישה הניאו-ליברלית הרבה חסידים בעיתונות היא שחלק מהחוגים לכלכלה באוניברסיטאות מחנכים את התלמידים באדיקות דתית לדוגמה הכלכלית הזו. הרי גם בקרב בוגרי ישיבות יש רוב למאמינים בצורך להפריד בין בשר וחלב. טוב שיש גם "יוצאים בשאלה", כמו גדעון עשת ואחרים, אנשים שמעזים להכריז שהמלך עירום. והוא עירום. מעבר להיותה של האידאולוגיה ההיפר-קפיטליסטית אכזרית ואטומה, היא גם איוולת כלכלית. היא מבוססת על תפיסות מיושנות שעורערו כבר על ידי קיינס לפני למעלה משבעים שנה, ואשר חוטפות עוד ועוד מכות במחקר כלכלי עכשוי. זו אלכימיה שלא מסתמכת על שום ידע ממשי, אלא רק על אמונה מיסטית באידאל "שוק חופשי" (שלא מתקיים אף פעם), על סגידה להפרטה, על סלידה לא רציונלית ממעורבות ממשלתית, ועל מוסר פולני הגורס שכדי "להבריא" את המשק צריך להכאיב למישהו (שהוא אף פעם לא זה שמקבל את ההחלטות הקשות). שהרי "אין תוכנית פלא". אז לא, לא היו שום "קצבאות מטורפות", והם בטח לא הפכו אף עני לעני יותר, אלא סיפקו לחם דל לאנשים מסכנים. ובגלל נתניהו, הרבה מאד אנשים (אשר לא מקבלים ולא קיבלו שום קצבה) עובדים קשה ובכל זאת לא מצליחים לפרנס את משפחתם בשכרם הדל. ויש הרבה קשישים ונכים שאת דמי מחייתם הוא גזל. ומה נאמר על מי שמנסה להעניש הורים באמצעות הרעבת ילדיהם? ובינתיים, בעלי ההון צוברים עוד ועוד רווחים, ומקבלים במחיר מציאה את נכסי הציבור. זו סדום, לא פחות ולא יותר. ומה הקישקוש הזה על פרץ שבזבז מליארדים כביכול? האם מאבק כנגד חיסול הפנסיה שלי ושלך הוא בזבוז? שוטה. הוא נלחם למענך! ובועדים הגדולים השתמש פרץ על מנת לעזור לחלשים ביותר במשק. מה רצית שיעשה? שיכריז על שביתה של פנסיונרים ואמהות חד הוריות? באמת היה מזיז למישהו. פרץ לא עזר לועדים. הם לא צריכים אותו. הם חזקים מספיק לדאוג לעצמם. הוא השתמש בועדים, וזה מעשה מוצדק לחלוטין.

ואם כבר הזכרנו את עשת,

קרא ראיון מאלף שלו עם פרופ' אלן קרוגר, מומחה עולמי לשוק העבודה. הנה, עוד סיסמה ניאו-ליברלית מטופשת חוטפת בעיטה ממחקר כלכלי בשטח.

snea

New member
והסוציאליזם הוכיח את עצמו????

קודם כל, כל פרשן כלכלי, וכל פרשן בכלל, כותב בהתאם לתפיסת עולמו. אנשים כמו גדעון עשת, שלטענתך אומרים שהמלך הוא עירום, פשוט נוגדים את עמדתו(גדעון עשת הוא לא פובליציסט כמו פלוצקר???). את שטרסלר, דרך אגב, איני קורא, כי אין לי עיתון הארץ. ההוכחה מבחינתי שהתפיסה הסוציאליסטית כשלה כשלון חרוץ היא(בנוסף למדינות הקומוניסטיות כמובן) קודם כל הקיבוץ, ושנית כל גרמניה, שמתחילה עכשיו להפריט את עצמה בעקבות בזבוזי כספים אדירים כתוצאה מהסוציאליזם שהיה שם. מדינות הרווחה היחידות המצליחות הן מדינות סקנדינביה, שפשוט מאוד לא צריכות להוציא חצי מהתקציב שלהם על בטחון... בארץ זה בלתי אפשרי. איזה אנשים מסכנים??? מאות אלפי חרדים שמולידים עשרות ילדים, לא עובדים ולא עושים צבא, ועוד מקבלים על זה אלפי שקלים בחודש?? מאות אלפי פרזיטים שלא עובדים כי הם יודעים שיותר משתלם לקבל קצבה מלעבוד? אין ספק שאת אלה יש להאשים בגורל המסכנים. כמובן שיש כאלה אמיתיים שסובלים מקיצוץ בקצבאות - שיגידו תודה למאות אלפי אזרחי המדינה. פרץ, אפילו פעם אחת בכל תקופתו כיו"ר ההסתדרות, לא פתח בשביתה כמחאה על פנסיות המסכנים והחלשים. תמיד, אבל תמיד, זה היה בגלל קיצוץ בשכר עובדי הנמלים/חברת חשמל או נסיון הפרטת הגופים האלו.

סוציאל דמוקרטיה הוכיחה את עצמה.

היא מוכיחה את עצמה בסקנדינביה. היא הוכיחה את עצמה גם בגרמניה, למרות שמדינה זו נאלצה לעמוד בעול כלכלי עצום ולבלוע את מזרח גרמניה, ובאותו זמן גם לקלוט מליוני המהגרים. ועדיין, זו אחת המדינות העשירות בעולם. נכון, הוצאותיה הבטחוניות של ישראל גבוהות מאלו של שבדיה, למשל, אבל הן עדיין רק כ7% מהתמ"ג (כ16% מהתקציב) ומכוסות בחלקן בסיוע אמריקאי. זה רחוק מאוד מ"חצי מהתקציב", ובטח לא יכול להוות תירוץ לכלום. וחוץ מזה, מי אמר שעל העניים לשלם את מחיר ההוצאות הבטחוניות. הגדל את מס ההכנסה לבעלי משכורות עתק, הטל מס עזבון, הגדל את מס רווחי הון והנה: יש לך מקורות תקציביים. חוץ מזה, שום דבר נורא לא יקרה מהגדלת הגירעון. להפך, זהו אפילו צעד מומלץ על מנת לעודד פעילות כלכלית. תקציב נמוך מדי חונק את הכלכלה מחוסר בהון זמין לציבור. גם עשת הוא, כמובן, פובליציסט. זו בדיוק הנקודה. כלכלה איננה מדע אלא אידאולוגיה. הניסיון, הרווח בקרב הכלכלנים השמרניים, להציג אמונות כלכליות מסויימות כאילו הן עובדות מדעיות בדוקות הוא גניבת דעת. זה מזכיר אסטרולוגים שמציעים תחזית "ממוחשבת", כאילו העובדה שהשטויות עברו דרך תוכנת מחשב מקנה להן ערך. אפשר אולי להאשים חלק מהחרדים בפרזיטיות (אם כי, הם קרבנות של סביבתם), אבל במה אשמים ילדיהם? האם תרעיב ילד כדי להעניש את הוריו? ואני מכיר כמה וכמה אנשים שחיפשו ומחפשים נואשות עבודה סבירה, ובינתיים נאלצים להסתדר ללא דמי אבטלה (שקוצצו). הם לא בטלנים. הם פשוט מובטלים, מאונס ולא מרצון. יש קשישים שעבדו כל חייהם וכעת נותרו בלי כלום. יש אנשים שלקו במחלות קשות אבל מדינת ישראל מעדיפה שימותו במקום לבזבז עליהם טיפולים רפואיים יקרים. אבל ההגיון הימני תמיד מעדיף לפגוע במאה חפים מפשע ובלבד שאף אחד לא יהנה חלילה מההפקר. "פרץ, אפילו פעם אחת בכל תקופתו כיו"ר ההסתדרות, לא פתח בשביתה כמחאה על פנסיות המסכנים והחלשים." - מאיפה שלפת את ההבלים האלו. המאבק נגד הרס הפנסיה נכשל אמנם, אבל להכחיש שהוא התקיים? ומה, עובדי רשויות שמלינים את שכרם הם "ועדים גדולים"? לולא הייתה עומדת הסתדרות נחושה מול האוצר כבר מזמן היינו ללא שכר מינימום בכלל, ללא פנסיה, וכשכל החברות הציבוריות נמסרות בפרוטות לבעלי הון מקורבים לצלחת שהיו מפטרים את העובדים הקבועים ומחליפים אותם בעובדי קבלן שפוטים.

snea

New member
שוב, גרמניה עושה רפורמות כלכליות

כיוון שהפסדיה גדולים מרווחיה. ואם אתה רוצה להבריח בעלי הון מהארץ הזאת ע"י מיסים אסטרונומים - אדרבה - לא תהיה לך מדינה כי לא יהיו משקיעים זרים. ואיזה דבר טוב יכול להיות טוב מגרעון בתקציב? הרי הוא בגרעון! ולפי כך שכלכלה הינה אידיאולוגיה, אני יכול להגיד בדיוק את מה שאתה אומר על הפובליציסטים הקפיטליסטים על הפובליציסטים הסוציאליסטים... במה אשמים ילדיהם? שום דבר. אבל במה אבא שלי אשם שהוא צריך לשלם מיסים מטורפים למדינה בכך שאיזה חרדי אחד החליט שתורתו עבודתו ובכך לפרנס 10 ילדים? שלא תבין אותי לא נכון - יש כאלה אמיתיים שנעשים עניים יותר משנה לשנה. יש המון קשישים ללא קורת גג ועם מחסור במזון. אתה יכול כל שנה לתת לדייג דגים, אבל בסוף לא ישאר כסף. עדיף שהוא יחכה שנתיים ואז תתן לו חכה משופרת, כדי שיוכל לדוג לעצמו. לצערי, שרי האוצר מתחלפים כמו גרביים, ולכן אין אפשרות לבצע מדיניות כלכלית כלשהי עד הסוף. ההזנחה של מדינת ישראל היא לא בגלל הפרטה כלכלית - היא בגלל הפרטה חברתית. כל ישראל, פשוט מאוד, כבר לא ערבים זה לזה...לאף אחד לא אכפת שמישהו רעב, כל אחד דורך על השני כמה שהוא יכול, וכסף הפך להיות העיקרי. זהו קפיטליזם חברתי - לא כלכלי. הנה בקשה במלוא הרצינות - אם תוכל לספור את כל השביתות שעמיר פרץ עשה כשהיה יו"ר ההסתדרות, ואת סיבותיהן. אולי באמת אני אחכים.

מה פירוש "הפסדיה גדולים מרווחיה"?

האם כוונתך למאזן מיסחרי? אז דע שגרמניה ייצאה ב2005 ב900 מליארד אירו וייבאה ב790 מליארד אירו, והמאזן המסחרי חיובי כבר עשרות שנים. רמת החיים בגרמניה היא מהגבוהות העולם, וזו הכלכלה החזקה באירופה. אם רצית לראות הצלחה של מדינת רווחה סוציאל דמוקרטית, גרמניה היא דוגמה מצויינת. "ואיזה דבר טוב יכול להיות טוב מגרעון בתקציב? הרי הוא גרעון!" - כן, זה גם מה שחשבו אנשים עד לפני כשבעים שנה. אבל אז בא אחד ושמו ג'ון מיינרד קיינס, והוכיח שתקציב ממשלתי גרעוני יכול להועיל מאד למשק, במיוחד במצבי מיתון. נשיא ארה"ב פ.ד.רוזוולט אימץ את התיאוריה הכלכלית של קיינס, ובעזרתה חילץ את המשק האמריקאי מהשפל הגדול אליו הוא נקלע בעקבות המדיניות הקפיטליסטית חסרת הרסן של קודמיו. קיינס נחשב כיום לגדול כלכלני המאה העשרים. אחד מהדברים שהראה קיינס זה שמאקרו-כלכלה זה עניין שונה לחלוטין ממיקרו כלכלה. ההשוואה הנאיבית, סטייל נתניהו, בין תקציב המדינה לתקציב משפחתי, היא מופרכת לחלוטין. כך, למשל, אם עסק מעלה את משכורות עובדיו הוא יפסיד מזה, אבל אם כל העסקים במשק מעלים משכורות אז גם כוח הקנייה של הציבור עולה, מחזור העסקים גדל, התוצר גדל, העסקים לא מפסידים. חלק גדול מהטיעונים של חסידי הניאו-ליברליזם מבוססים על התעלמות מוחלטת מנקודה זו. "עדיף שהוא יחכה שנתיים ואז תתן לו חכה משופרת" - כן, או שבינתיים הוא ימות מרעב ונחסוך גם את החכה. סיפור ה"חכה במקום דגים" הוא בלוף. גם חכה איננו נותנים לעניים. "כל ישראל, פשוט מאוד, כבר לא ערבים זה לזה...לאף אחד לא אכפת שמישהו רעב, כל אחד דורך על השני כמה שהוא יכול, וכסף הפך להיות העיקרי. זהו קפיטליזם חברתי - לא כלכלי." - מסכים לחלוטין. מקורו של הקפיטליזם הכלכלי הוא בקפיטליזם החברתי. אלא שגם אתה כותב: "אבל במה אבא שלי אשם שהוא צריך לשלם מיסים?". וזה הקפיטליזם החברתי בהתגלמותו. אם אינך מוכן לממן במיסך גם ילדים רעבים ללחם, מה לך כי תלין על מותה של הערבות ההדדית?

למעלה