חשוב לקרוא בשקט וסבלנות

yogniz

New member
אני נותן קרדיט למי שמגיע לו קרדיט.

אני נותן את הקרדיט למושחט השרוניסט שרון על זה שהוציאנו מעזה- כי הוא אכן עשה זאת... ואת שאר הקרדיטים שלי בתחום הפוליטיקה אני נותן לפוליטיקאים מתקופת ממשלת רבין ז"ל.

yogniz

New member
יכול להיות שאני בדיחה מהלכת..../images/Emo109.gif

רק בבקשה ממך, אל תשייך אותי עם סטיקרים למיניהם, למפלגת "קדימה" אם זה השתמע לא נכון מדבריי- אינני תומך בקדימה ולעולם גם לא אתמוך. אבל "קדימה" בהחלט עדיף על הליכוד, שרון עדיף על נתניהו.. כי אם האחד מושחט והשני שקרן...אז ההכרעה בינהם לא תהיה ע"פ מדדי טוהר מידות.

ramizzz

New member
אינך מבין דבר וחצי דבר בכלכלה../images/Emo31.gif

איך אתה מסביר שרוב המדינות(כולל ארצות הברית) לא יצאו מהמשבר העולמי ולעומת זה ישראל יצאה ?! חוץ מדמגוגיה זולה אין כלום בדבריך , אתה פשוט אדם מושפע (מהתקשורת,מהשקרים )

תגיד, מי סיפר לך

שרוב המדינות לא יצאו מהמשבר? ההתאוששות הכלכלית בישראל (באופן יחסי. המצב עדיין רחוק מלהיות טוב) נמצאת בקורלציה מוחלטת להתאוששות העולמית. נתניהו אחראי לזה בערך כמו שהוא אחראי למזג האוויר. מצד שני, הוא בהחלט אחראי למאות אלפי החברים החדשים במועדון העוני, וגם למליארדים שגילגלו השנה בעלי ומנהלי הבנקים לכיסם השמנה. אז אי אפשר לומר שהוא לא עשה כלום.

yogniz

New member
מאיפה הנתון ההזוי הזה?

אולי תסביר לנו למה ביבי עדיף משרון? הסבר קצת נרחב יותר מ"רק נתניהו" ו"שרון מושחת". ואני לא הצבעתי ולא אצביע שרון.

מה אתה מקשקש?

בשנת 2000 היה התמ"ג לנפש בישראל 19000$ - מקום 32 בעולם. בשנת 2004 היה התמ"ג לנפש רק 17400$ - מקום 40 בעולם. ירדנו שמונה שלבים בדירוג!

shay or eli

New member
הצמיחה בסין הייתה הכי גדולה השנה

9.2% למזלינו, נתניהו התפטר לפני ההתנתקות ולא הספיק להפוך את עבודת הילדים בישראל לחוקית. אחרת, באמת היינו נראים כמו מדינה במזרח הרחוק.

the new L

New member
קשקשן

הצמיחה בישראל היא לא הכי גבוהה במערב. אפילו לא מתקרבת לכך.

אם כך,

משרת שר האוצר היא מיותרת, שכן בין כה וכה הכלכלה הישראלית מונעת ומושפעת אך ורק מתוצאה של תהליכים גלובליים. אין לי ספק שנתניהו רחוק מלהיות הגורם היחיד ביציאת ישראל מהמשבר, בדומה לסילבן שלום שרחוק מלהיות הגורם העיקרי בהכנסת ישראל למשבר (בעיקר לאור העובדה שהמיתון זחל עוד קודם לכן, החל מהקדנציה הראשונה של נתניהו). ועם זאת, אי אפשר להתעלם מהישגיו בתחומים רבים מאוד. לפני שבוע או יותר אמרת לי שאני קודם כל יורה את החץ ולאחר מכן מצייר סביבו עיגולים. מדובר במשל יפה מאוד, ועושה רושם שהוא גם קולע לחלוטין לדיסוננס שאתה שרוי בו סביב המדיניות הכלכלית של נתניהו.

מה פתאום?

מדיניות האוצר יכולה להשפיע רבות על הכלכלה, הן על סך כל הפעילות והן על חלוקת המשאבים (ובעניין זה הייתה לנתניהו השפעה לא מועטה - לרעה). אבל במקרה הנידון, כמו שגם אתה הסכמת למעשה, ההשפעה המשמעותיות ביותר לטווח הקצר הייתה המשבר בגלובלי והיציאה ממנו. נפילת ההי-טק - שזו תעשיית יצוא כמעט לחלוטין - היא זו שגרמה לאבטלה ולמיתון. התאוששות ההי-טק הביאה ליציאה הדרגתית ממנו. "אי אפשר להתעלם מהישגיו בתחומים רבים מאוד" - סליחה, אבל, מהם השגיו?

IDO 242

New member
דעתי על ביבי

זה נכון מה שאמרת על ביבי והכלכלה, אנחנו הישראלים עסוקים יותר בלהוציא מאשר לייצר, אבל מכאן ועד שלביבי יהיה מגיע להיות רה"מ על פני שרון יש הרבה מרחק. נכן, לביבי יש הרבה כשרונות הוא אדם מבריק אמביציוני מוכשר שקדן מדינאי מוכשר, ושר אוצר עוד יותר מוכשר, הוא קפיטליסט מובהק (וזה טוב) אבל על פני שרון הוא קטן מדי... , הוא עוד לא בשל בשביל להיות רה"מ טוב, אין לו סבלנות בגרוש הוא צריך לחכות לסיום תפקידו של שרון ורק אז לשעוט קדימה... וחוץ מזה אל תתלהבי יותר מדי מביבי, נכון שהוא מאוד מוכשר יחסית לפוליטיקאים זולים שלא יודעים לעשות כלום (כמו פרץ, סילבן, לפיד וכדומה) ורק מדברים, אבל אל תשכחי שביבי הוא מניפולטור לא קטן, הוא יגיד לך את הדבר שתרצי לשמוע באותו רגע גם אם הוא עצמו לא חושב ככה, אז תקחי את ביבי יותר בפרופורציות... וכמובן תצביעי קדמיה עם שרון המלך

byzon

New member
שטויות ../images/Emo128.gif ביבי גדול על שרון בכמה

אבל שרון פוליטקאי נאלח ויודע את כל השיטות להכשיל אפילו את ביבי אחי ביבי אומר רק מה שהוא חושב וזה ההבדל בינו לכל הפוליטקאים הקטנים כולל שרון המושחת

yogniz

New member
אומר מה שהוא חושב..

ומצביע בכנסת הפוך מזה (ההתנתקות). ואם אמירות כמו שלו ("השמאלנים שכחו מה זה להיות יהודים" "הצלתי את הכלכלה" ושות`) אז עדיף שלא יגיד מה שהוא חושב.

הבדל נוסף הוא,

שתומכי נתניהו משוכנעים משום מה שכולם אחים שלהם. בכל אופן, מכל האנשים, דווקא נתניהו אומר תמיד מה שהוא חושב? אם אני לא טועה, הוא הבטיח שלא יעלה את המיסים (=אמר דבר אחד) והעלה אותם, פעמיים, בתקופת כהונתו (=חשב משהו אחר). אכן, מימצא מעניין.

למעלה