חשק אצל גברים

Bridget2

New member
חשק אצל גברים

אנחנו באמצע שנות ה-30 לחיינו, נשואים כ-5 שנים (קדמה לזה זוגיות ארוכה), ללא ילדים (גם לא מנסים להרות כרגע).
בשנתיים-שלוש האחרונות אני רואה ירידת חשק משמעותית אצל בעלי, על אף הכחשותיו בנושא זה.
בעבר, הוא היה בא אליי בהרבה טענות לגבי התדירות (הייתה פעם בשבוע) ולגבי דברים שאני כן עושה או לא עושה במיטה. אני לא יותר מדי נהניתי גם ככה, אז לא היה לי המון רצון לשפר.
הוא טען שהוא "תמיד רוצה סקס" ושבגללי אנחנו שוכבים רק פעם בשבוע.

ואז... הפתעה. ב-3 השנים האחרונות משהו מאוד מאוד השתנה אצלי. החשק שלי עלה משמעותית, אני הרבה יותר נהנית מסקס, ופעם בשבוע כבר לא מספיקה לי. יש איזו שמועה שזה מגיע בגיל 30 אצל נשים, לא?
ואז פתאום מסתבר שבעלי, שאמר שהוא "תמיד רוצה", ממש ממש לא תמיד רוצה... פתאום זה אבל עשינו אתמול, או אני עייף, או אני רוצה רגע לעשות משהו במחשב, או אני מוטרד מהעבודה ואין לי כוח. פתאום אחרי שנטרלנו את ה"בעיה" לכאורה (אני), אז אני מגלה שהוא סתם בא אליי בטענות.

ניסיתי ליזום שוב ושוב ושוב, לאורך תקופה ארוכה (חודשים ארוכים), כדי שזה יהפוך להיות חלק מהשגרה שלנו. זה לא ממש החזיק מים.
ניסיתי גם לא ליזום ולראות מה קורה - מצידו אפשר להעביר גם שבועיים בלי שהוא יזום כלום.

בתקופה האחרונה, נראה כאילו המצב יותר חמור.
יום אחרי יום - אין בכלל על מה לדבר. אני אפילו כבר לא מציעה כי יודעת שהוא יגיד שהוא לא מסוגל (מבחינה פיזית). אני לא מבינה, זה מוגזם לצפות שגבר בן 35 יהיה מסוגל לסקס יום אחרי יום? לא אמרתי 3 פעמים ביום, בכל זאת הוא לא בן 16 כבר. אבל יום אחרי יום זה יותר מדי? אני מפספסת כאן משהו?

מעבר לזה, אני מרגישה שגם מבחינה פיזית משהו שונה אצלו. לפעמים לוקח לו זמן להיכנס לעניינים מבחינה פיזית... אתמול שכבנו אחרי שבוע שלא שכבנו, והייתי מצפה שתוך שניה הוא כבר יהיה מוכן, בכל זאת עבר שבוע, לא יומיים. אז זהו, שלא.... דקות ארוכות שאין התפתחות. אותי כמובן זה רק מייאש עוד יותר, אני מרגישה שהוא לא נמשך אליי וזה מבאס אותי ומוציא לי את החשק.
לפני כמה חודשים, הייתה פעם שהוא בכלל לא היה מסוגל לתפקד ופשוט ויתרנו. אני לא חושבת שזה קרה בעבר...

אני מיואשת...
מבחינות אחרות בזוגיות, עברנו תקופות קצת לא קלות של חוסר תקשורת ותסכול, היינו בטיפול זוגי. כרגע לדעתי אנחנו מבחינת תקשורתית ורגשית במצב הכי טוב שהיינו בו מעולם. ועדיין, הסקס נשאר איפשהו מאחור.
לא השתנה שום דבר אחר, אני נראית טוב, גברים מתחילים איתי. אני מתחילה לחשוש שבסופו של דבר אני אמצא את עצמי באיזה רומן מסעיר, כי מאוד קשה לי שאני מרגישה שבעלי לא הכי נמשך אליי. אני מתגעגעת לגבר שטורף אותי מרוב תשוקה. אנחנו כבר מזמן מזמן לא שם...
אז אוקיי, לא אמרתי שצריך סקס פרוע כל יום. אבל אחרי שלא שכבנו שבוע או שבועיים, אני ממש לא חושבת שהוא עוד צריך שכנועים פיזיים כדי שיוכל לתפקד. נראה לי מוזר.

שוחחנו על זה כמה וכמה פעמים. הוא מכחיש שמשהו בחשק השתנה, אומר שזה פשוט עניין פיזי שקשה לו כל יום ושככה זה אצל גברים בגילו כי הוא כבר לא מאוד צעיר (מזכירה שהוא רק בן 35), ושהוא לפעמים מגיע מאוחר או עייף וכו'.
מבחינתו הכל בסדר גמור (או שזה מה שהוא אומר לי לפחות).

לא נראה לי שהוא בוגד בי, למרות שאי אפשר להיות בטוחים במאה אחוז כמובן. אבל לא נראה לי. הוא לא הטיפוס וגם קשה לי לראות מתי זה אמור לקרות בלו"ז שלנו.

אשמח לשמוע את דעתכם.
יכול להיות שככה זה אצל כל הגברים מעל גיל 20 נגיד והציפיות שלי הן הלא נורמליות כאן?
אני כבר באמת לא יודעת מה לחשוב...

לא יודעת, זו לא סוג של מראה?

בתקופה שהוא רצה יותר ואת פחות, איך את חושבת שהוא הרגיש? לא דחוי ופחות רצוי ומושך? (כמו שאת מרגישה היום כשהוא לא רוצה אותך).
אולי בסופו של דבר, מה שאתם מרגישים בכל הנושא הזה, הוא מאד דומה, רק בעיתויים שונים?
אפילו שזה ממש לא נעים.
את "התגברת" על חוסר החשק שלך והמצב שלך השתנה, אבל זו את. יכול להיות שהוא עדיין נשאר תקוע עם טעם הדחייה בעבר ובאמת פחות בא לו.
בהתחשב בזה שזוגיות היא לא יותר מסוג של אליפות בסגירת חשבונות למרחקים ארוכים, לא נראה לי מופרך.

Bridget2

New member
תראי, הכל יכול להיות

זה גם משהו שעלה, אבל מבחינתו הוא לא עושה לי "דווקא" כי אין שום בעיה עכשיו... הוא פשוט עייף, קשה לו פיזית ועוד ועוד.

אגב, בשום שלב הבעיה שלי לא הייתה חוסר חשק. פשוט לא יזמתי כי הסקס לא נורא הלהיב אותי (הוא היה מאוד לא קשוב אליי ולצרכים שלי במיטה. זה משהו שהשתפר מאוד בתקופה האחרונה, בין היתר (אבל לא רק) בעקבות הטיפול הזוגי). בהחלט נגעתי בעצמי גם אז, כך שלא הייתה בעיה של חשק מיני.
היה לנו סקס פעם בשבוע, בדר"כ ביום קבוע. משהו סטנדרטי ולא נורא מלהיב. גם הוא לא יזם מעבר לזה, אז זה לא שסירבתי לו שוב ושוב (לא שאני זוכרת, בכל אופן).

הוא בעיקר התלונן... לא יודעת, אולי זה המצב כבר תקופה ארוכה, ושנינו לא יודעים מזה. היה לו נוח להאשים אותי ולהגיד שאני לא רוצה ובגלל זה אין הרבה סקס. גם עכשיו הוא מתעקש שהוא "תמיד רוצה" (אחרי שהתעצבנתי עליו שוב ושוב, הוא עכשיו מסייג את זה ב"כמעט תמיד רוצה". אבל גם זה לא נכון...)

peraline

New member
לי נראה שהוא מצא בחוץ מה שלא נתת לו בבית

היה לו בבית סקס פח תקופה ארוכה, הן בביצועים והן בתדירות. לדעתי עשה השלמות בחוץ.אין מה לעשות חיים פעם אחת והוא לא יחכה לך לגיל שבעים שכבר לא יעמוד לו ואז יבוא לך סקס אם בכלל ועוד איתו.
זה שהתעוררת עכשיו זה טוב ויפה אבל יכול להיות שהוא כבר המשיך הלאה.

פחות סביר... זה מסוג הדברים שעם האוכל בא התיאבון...

ממה שאני יודעת ומכירה, גברים בוגדים דווקא מאוד מקפידים "לתת עבודה" גם בבית...
א. כי המאהבת לרוב בזמינות נמוכה יחסית והם צריכים לפרוק איפשהו את כל האנרגיה של הרומן...
ב. כי סקס טוב הוא קרקע פוריה לעוד סקס טוב
ג. כדי לטשטש חשדות, ולתת גם לחוקית את המגיע לה ולהרדים אותה...

הוא נשמע פשוט במצב ירוד, של עצימות נמוכה וליבידו מת.

יש ויש..

א. נכון. אבל לפעמים היא בזמינות גבוהה.
ב. במקרים קשים המאהבת קנאית לפחות באותה מידה כמו האשה, וכיוון שלה יש תמונה יותר מלאה של המציאות היא מנסה לוודא שאין סקס עם האשה וגם להפעיל לחצים בכיוון זה.
ג. אם הבגידה מגיעה לא מעיניים גדולות של הגבר שפתאום נדלק על מישהי אלא אחרי תקופה ארוכה של התרחקות והתקררות מינית בין בני הזוג, יחסי מין נדירים הם כבר השגרה ואין מה לטשטש.

ועדיין....

א. גם אם המאהבת רווקה ופנויה, הבוגד לא בזמינות שמאפשרת לעשות לעניין הזה אביוז......
ב. הרגת! רציני? יש כאלו באמת? איזה חוסר הבנה מינימלי של חוקי הז'אנר.....
אני חושבת שהמטרה העליונה של רומן מחוץ לנישואין , חוץ מלעשות טוב לבוגדים העליזים, זה להכניס שקט ושלווה ונעימות ולחלוק את הטוב גם על הבתים... זה מתכון להמשכיות טובה. רומן נחמד מתקשה לשרוד כשברקע פיצוצים רבים מידי...
ג. המצב שם זה שכבר כמה שנים היא לא מרוצה ומנג'סת לעוד... כך שהוא לא בדיוק משמר מצב בצורה שאינה מעוררת חשד....

סה"כ , ותסלח לי על ההכללה הגסה... גבר ממוצע הוא בעל מורכבות פיזית של טוסטר קפיצים- לוחצים, וזה קופץ.
כשלא... כנראה יש בעיה כלשהי..... זו דעתי.

בקיצור, אני מהמרת שהוא בסוג של גסיסה פנימית עם עצמו.. לא קשור למאהבת ולא קשור לאישתו....

אחרי התגובות האחרונות שלה

אני מסכים אתך שבמקרה שלהם זה כנראה לא המצב. ספציפית כאשר היא ציינה את התרופה שיכולה להיות פקטור ואת התקופה בהם היו ביחד כל היום, יום אחרי יום, והתפקוד שלו נשאר אותו דבר.

ההתייחסות שלי היתה להכללות שלך, וכן גם אני מדבר מנסיון אישי..

ברומן קז'ואל ללא יותר מדי מעורבות רגשית זה לא יהיה

אני מדבר על מצב בו זה קשר אינטנסיבי ולאורך זמן, שנהיה ברמות מסוימות יותר משמעותי מהקשר עם האשה. המאהבת כבר רואה את עצמה כחברה, כבת זוג, ולא כמאהבת. האשה מבחינתה נתפסת כאיום, כמכשול.

פחחח... איזו אישה יכולה לאיים על מאהבת?

טוב, כנראה גם מאהבות מגיעות עם שלל שריטות וחריטות...

בכל מקרה, נשמע חולני בעליל.

אני דווקא לא חושבת

שהוא עושה דווקא, דווקא.
לפעמים, אנחנו פשוט מרגישים כפי שאנחנו מרגישים. בלי יכולת ממש לשים על זה את האצבע. במיוחד אם מה שמרגישים קשור לדברים שקרו מזמן והארוע חלף, אבל הרגשות שקעו ונשארו. למדתי לאחרונה ש"עייף" היא מילה נורא רחבה. זה יכול להיות עייף פיזית, אבל גם יכול להיות עייף במובן יותר רחב. לאה נפשית. חסר כוחות. מרוקן. חסר מוטיבציה. חסר יכולת לעשות את מה שצריך. ועוד.
לדעתי, תסלחי לו.

tal902

New member
לגברים לוקח זמן להודות שאולי יש בעיה

ענייני אגו גברי..... הוא הלך לעשות בדיקות?

תתחשבי, בגילו המופלג, יום אחרי יום?!

זה בהומור כמובן. אצלי, בגיל 40 פלוס, אני לא רואה שום ירידה בחשק המיני.
כשיש משיכה לפרטנרית, יום אחרי יום יתקבל בברכה ולפעמים יותר מפעם ביום.
אם היו לי מקרים של חוסר חשק, זה היה בתקופות יוצאות דופן, מועקה או חרדה על רקע אירוע קשה. לא בשגרה היומיומית.

כתבת בעצמך - את מרגישה שהוא לא נמשך אליך.
אמרת בעצמך - הוא מגיע מאוחר לפעמים, עייף.
1+1 = ... יש לו מישהי מהצד.

את לא חושבת שהוא בוגד? אז תחשבי שוב

אני בן 50 ויש לי חשק מיני של בן 20. אנחנו נשואים 20 שנה. בדיוק באותו מצב.
אשתי רוצה פעם בשבוע וזהו.
בשאר הימים אני נאלץ לגעת בעצמי.
אם הוא , לאחר שהחשק אצלך עלה לפתע לא בעניין, אני מהמר שהוא משלים מהצד.
כל התשובות שלו שהוא עייף וזה הגיל, איפה היו כשבא אליך בטענות?
אז הוא לא היה עייף?

מריוס זכריה

Member
מנהל
הכל ניחושים

לעניות דעתי אפשר להציע כאן כמעט כל הסבר שרוצים, ועל פניו ההסבר הזה יהיה סביר.

יכול להיות שהוא בכל זאת בוגד בך? יכול להיות, אם כי כדאי לזכור שחלק גדול מהבוגדים ממשיכים לשכב עם בני/בנות זוגם ולפעמים אף יותר מהרגיל...
יכול להיות שהוא בדיכאון קל/סמוי? יכול להיות.
יכול להיות שיש בעייה פיזיולוגית? קורה.
יכול להיות שזו פשוט שגרה ועומס החיים? למה לא.
יכול להיות שיחסיכם טובים מאי פעם רק בעיניך, והוא מסתיר אמת אחרת? יכול להיות.
[והרשימה עוד ארוכה].
כל ניחוש הולך.

אני אוסיף ניחוש משלי, אבל אני אומר: הוא לא יותר מניחוש והוא לא טוב יותר מהניחוש של כל אחד אחר.

הניחוש שלי אומר ככה: אתם באמצע שנות השלושים, נשואים 5 שנים, ויחד עוד הרבה לפני כן. מסקנה: הכרתם כנראה בשנות העשרים המוקדמות של חייכם, לפני 10-15 שנה. זה המון זמן, בעיקר בגיל צעיר כמו שלכם.

יכול להיות שהקשר פשוט סיים את דרכו, בלי שקרתה איזו דרמה כביכול. יכול להיות שהשיפור ביחסיכם ("במצב הכי טוב שהיו אי פעם") איננו אלא צורה מאוד חברית של מוות זוגי.

החיים הרי לא סטטיים. פעם הייתה פרסומת לקפה או משהו שהסיסמה שלה (במבטא פולני של פעם): "מי שלא הווווולך קאאאאדימה, הווווולך אחוווורה". ויש בזה הרבה.

אנשים מתפתחים ומשתנים, לפעמים לכיוונים שונים. אבל כשבאים מ"בית טוב" (ווטאבר זט מינס) מאמינים בנישואין כמצב חיים קבוע ויציב שאסור לקלקל אותו. וגם רגילים, וחוששים משינוי. אבל לפעמים הסוסים ברחו מזמן מהאורווה.

מה קורה לרוב הזוגות בגילכם? נכון מאוד. ילדים. ואז כמובן אנחנו באופרה אחרת לגמרי, עם שמחה גדולה, ועייפות גדולה, וכל השפיל הזה.

האם מערכות יחסים עם ילדים לא גוועות באמצע? גוועות יפה מאוד. ילדים אינם הצלה לקשר, הם רק הסחת דעת.

אבל אם אין ילדים, אין גם הסחת דעת.

ואם באים מבית טוב (ווטאבר זט מינס, כמו שאמרנו), אז נשארים יחד כי ככה.

ועכישו, לשיגרה יש כל מיני תגובות שונות ומשונות. אחד נהיה אדיש מינית ואחר נהיה חרמן אש. אין לזה שום קשר לאהבה. החרמנות שלך היא גם צורך ביולוגי, וגם יכולה להיות מפלט מחוסר משמעות בקשר.

אז זו התאוריה שלי. אני יודע שהיא מדכאת תחת, אבל ככה אני אוהב את הסיפורים שלי: סרט טורקי מינימום.

כמו שאמרתי - זה כולה ניחוש, ולמרות שאני נושא בדרגה של "מנהל פורום בכיר" ו"מטפל בחסד עליון" (מטעם עצמי) - זה עדיין ניחוש מטומטם כל כמו כל ניחוש אחר.

---

מה עצת בית הספר? להמשיך בטיפול הזוגי, מהסיבה הפשוטה שזה המקום העיקרי שבו יכול להיווצר דיאלוג משמעותי ושונה מזה שיש ממילא בבית.

האם מובטח שזה יעזור? לא בהכרח. אבל גם כשחולים במחלה כלשהי הולכים לרופאים, והרבה פעמים הרופאים לא מוצאים כלום...

ואם יצא שנשמעתי משועשע בפוסט הזה, תאמיני לי שזה רק סגנון כתיבה.
אני לא חושב שיש משהו משעשע במצב שלכם, בין עם הניחוש שלי נכון ובין אם לא.
לפעמים יותר קל לכתוב משהו קשה בסגנון קליל. זה הכל.

למעלה