חשק אצל גברים

אוקיי

כתבה קצת מבולבלת, אז המשכתי לגגל וזה מה שמצאתי ממקור שנראה לי יותר רציני מהכתבה הזו:

2% reported first experiencing ED before age 40
4% reported first experiencing ED between ages 40 to 49
26% reported first experiencing ED between ages 50 to 59
40% reported first experiencing ED between ages 60 to 69​
https://www.webmd.com/erectile-dysfunction/news/20030804/erectile-dysfunction-common-with-age

לפי זה, לפני גיל 40 מדובר ב-2% שמדווחים על בעייה בזקפה (היבט אחד), וזה הופך לאחוזים משמעותיים לאחר גיל 50, עד כדי כמעט חצי מהאוכלוסייה כאשר עוברים את גיל 60.

זה נשמע לי הגיוני ממה שאני מכיר ושומע סביבי.

למי איכפת מהסטטיסטיקה?

מה משנה לה 1 לכמה הסיכוי, אם הגבר שלה הוא האחד הזה.....

משנה לה לדעת אם זה, למשל, משהו

שקשור אליה או אל הקשר שלהם או המשיכה שלו אליה ספציפית, או משהו שקורה באופן בלתי תלוי, אפילו למישהו בגילו עם בחורה לוהטת וחדשה, וכו'. הרי היא לא הייתה מופתעת אם הוא היה בן 70 ונזקק לויאגרה, גם כשהפרטנרית היא האישה הסקסית ביותר בעולם, ולא הייתה מאשימה את הקשר ביניהם, נכון? אז מהבחינה הזאת כן חשוב לה לדעת עד כמה היא פקטור בעניין הזה, ועד כמה היא צריכה להיעלב / לחשוד שיש לו מישהי אחרת ולכן הבעיות במשיכה ובתפקוד / וכו'.

מדובר בקישור שנתת על אין אונות ממש.

וזה בנוסף לכך שהנשאלים היו בגיל 53 ומעלה, ושהכתבה היא משנת 2003. לגבי גיל 53 - הירידה בתפקוד היא הדרגתית, ולא ברור שאנשים יודעים להצביע על "מתי שזה התחיל". אולי אם היית שואל אותם בגיל 35 או 40 (והם היו בטוחים שהסקר אנונימי), התשובות היו אחרות. לגבי 2003 - ידוע שחלה ירידה בפוריות גברים עם השנים (כלומר, לא עם הגיל, אלא שנת 2003 שונה משנת 2017) - על ירידה בתפקוד עם השנים אני לא יודעת, אבל זה לא נשמע בלתי סביר.

לגבי מה שאתה "מכיר ושומע סביבך", ובכן, אתה לא באמת חושב שזה מייצג את הסטטיסטיקה האמיתית של גברים עם קשיים בתפקוד, נכון?

בכל מקרה, אם אתה מעל גיל 40 והתפקוד שלך כמו של בן 20, אתה יכול בהחלט לשמוח על מזלך הטוב.

אני שמח

אבל שוב, אני ממש לא רואה בזה משהו יוצא דופן.
מה שאני מכיר ושומע סביבי מן הסתם לא מייצג, אבל גם כתבה ב-YNET שיש בה אינטרס כלכלי של הכותב לקבל פציינטים, כולל לינק לאתר שלו למטה, לא נראית לי יותר מדי משהו שאפשר להסתמך עליו.

מעניין מה שכתבת לגבי ההבדל בין שנת ל-2003 ל-2017, ירידה בפוריות? מאילו סיבות?

אתה מוזמן לגגל.

אבל פה מעלים את ההשערה שזה קשור לכימיקלים ומזהמים סביבתיים, כי זה לא נכון לכל היבשות (אני חושבת שאנחנו נחשבים בהקשר הזה ל"מערביים" ולא ל"אסיה"):
https://www.inn.co.il/News/News.aspx/351855

ומאחר שפה
https://www.haaretz.co.il/news/science/.premium-1.3034183
כתוב שזה קורה גם בכלבים, כנראה שמעורבים פה באמת פקטורים שאינם רק חימום יתר עקב לבוש או הנחת מחשב על הברכיים, שמופיעים במקורות אחרים כגורמים אפשריים.

alongrin

New member
יש מצב....

של ירידה בחשק מיני - עייפות, מתח, השמנה, חוסר כושר גופני וכו'
ויש מצב שהוא בוגד והוא משביע את התאבון שלו במקום אחר.
&nbsp
את הקטע של בגידה את יכולה להוריד מסדר היום די בקלות.
&nbsp
יש סימנים די מובהקים לבגידה ואם לא תטמני את הראש בחול תגלי אותם:
- שינוי בשגרה שלו
- "עבודה בשעות מאוחרות" שלא הייתה קודם
- לא זמין לטלפון בכל מיני שעות
- צמוד כל הזמן לטלפון ונועל אותו עם סיסמא
- כל מיני שיחות לא מוסברות
- פתאום משקיע בעצמו בלבוש, כושר וכו'...
&nbsp
אם הוא לא בוגד, אז יכול להיות שיש לו ירידה בחשק מיני.
50% מההצלחה היא דבר ראשון הכרה שלו בבעיה ורצון לפתור אותה.
50% הבאים, שיבקש מהרופא לרשום לו סיאליס/ויאגרה במינון יומי נמוך וזה יחזיר אותו להיות פנתר
&nbsp

Bridget2

New member
הסימנים אכן לא מתקיימים....

- שינוי בשגרה שלו
לא מתקיים, הכל די כרגיל

- "עבודה בשעות מאוחרות" שלא הייתה קודם
זה דווקא כן מתקיים לפעמים (תלוי בתקופה בעבודה), אבל בעיניי קשור יותר לקידום משמעותי שקיבל לפני כשנה (עם תוספת נאה לשכר)

- לא זמין לטלפון בכל מיני שעות
לא מתקיים

- צמוד כל הזמן לטלפון ונועל אותו עם סיסמא
הטלפון שלו כלל לא נעול (שלי למשל דווקא כן. ואני לא בוגדת...)

- כל מיני שיחות לא מוסברות
לא מתקיים

- פתאום משקיע בעצמו בלבוש, כושר וכו'...
לא רק שלא מתקיים, אלא אפילו בדיוק להיפך. פעם הקפיד מאוד על חדר כושר, היום פשוט מגיע הביתה אחרי העבודה ואומר שאין לו כוח לחדר כושר.
בגדים אני כבר שנתיים רודפת אחריו שצריך לקנות לו חדשים, הוא אומר שהבגדים שלו בסדר גמור...

כמו שאמרתי קודם, לא נראה לי שהוא בוגד... הכל יכול להיות כמובן, אבל בתחושה שלי זה לא המצב...
והוא מתעקש שאין בעיה והכל בסדר ופשוט הוא כבר לא בן 20 יותר וזה טבעי...

את יכולה לפתור את זה אתו או בלעדיו

בהנחה שהגדרת הבעייה שאת ממוקדת בה היא לא מספיק סקס.
אתו - כפי שנכתב כאן, בשיחות, בייעוץ, בבדיקת הפן הפיזי - רפואי. אבל אם אין נכונות, אז בלעדיו.
זה לא אומר שאת חייבת לבגוד.
אינספור גברים בכל גיל עוזרים לעצמם כשלבת הזוג יש דחף מיני נמוך יותר.
למה לא את, מדי פעם?

מן הסתם היא מודעת לאפשרות, מה הזוי בזה?

פשוט הלחץ בתגובות שלה כל כך גדול שיתכן שהיא רואה בזה משהו לא בסדר, היא לא תהיה הראשונה.

alongrin

New member
שיקח את עצמו בידיים

חוסר כושר גופני, הזנחה, השמנה גורמים לירידה ברמת הטסטוסטרון = ירידה בחשק מיני.
וזה מעגל קסמים שצריך לשבור.
כשלא עושים כושר גופני נהיים יותר עייפים, וכשעייפים אין חשק לעשות כושר גופני לא כל שכן סקס.
&nbsp
את לא צריכה להסכים למצב הזה, כי אין שום סיבה שתתפשרי על חיים ללא סיפוק מיני.
את צריכה לזעזע אותו איך שהוא ולהגיד לו שאו שיקח את עצמו בידיים או ש....

כבר כתבתי למעלה ומוסיפה קצת..

שחיקה ביחסים, אומס בעבודה אולי ביחד עם רמת טסטוסטרון נמוכה או משהו אחר שמחבל בחשק אצל בן זוג שלך וביחד עם לחץ מצדך שלא מספיק לך.. אולי שיעמום מביצועי המיטה שלכם(כבר הכל מוכר ןצפוי) הכל ביחד כנראה מייצר את הירידה הזאת.
בגיל35-38 גבר לא הופך אוטומטית לפחות מיני. יש פה כנראה שילוב גורמים.
השאלה אם אתם רוצים לחקור ולבדוק ולשנות דברים??
אולי לפחות לעשות לבעלך מבדק הורמונלי ראשוני?
או אולי יתכן שהכל שחיקה בזוגיות וחוסר צורך של בעלך לחזר ולכבוש?
הוא מרגיש מחוץ לשוק וכבר אין צורך לרוץ לשום מקום?

למעלה