תראי
נתחיל מהסוף: שאלת, או אמרת: "לא כל כך ברור לי לאיזה דילמות התכוונת..."
אז התשובה היא שגם לי לא, כמובן. אני לא מכיר אותכם.
אני רק יכול לציין שמשהו מוזר לי.
ואני מתכוון, בין השאר, ליחס שלך לנושא התרופה.
התרופה באופן מובהק משפיעה לרעה. זו פחות או יותר עובדה, ואי אפשר להתעלם מזה.
הוא טוען " שזו לא התרופה פשוט כי אין בעיה...". וכי מה רצית? שהוא יודה שיש לו בעייה בתחום המיני? לא סביר, נכון?
ודרך אגב, סקס פעמיים בשבוע יכול להיות סביר בהחלט גם בגילכם. אם אנשים עובדים, עמוסים, עייפים ולחוצים, אז לא לכולם יבוא סקס כל יום או סקס שלוש פעמים ביום. זה לא עניין פיזיולוגי של גיל, אלא של סטרס כסגנון חיים בעידן המודרני.
אני העלית כאן גם השערות יותר פסימיות לגבי הקשר. בואי נניח שהן לגמרי לא נכונות. סבבה. עדיין אתם זוג שכמו כל זוג נאבק במתחים, מאבקי כח וכולי. אז גם מצב הסקס הוא פועל יוצא של כל זה.
הדיון ממש לא צריך להיות בשאלה "מה נורמלי", כי אין נורמה, ואם איזה סוציולוג כן מצא ומדד אותה, אז היא בסך הכל איזה ממוצע, ולא חלה בהכרח על כל אחד.
מה שכן חשוב הוא "מה אני רוצה", "מה אני צריכה". ותלונה שלך על לא מספיק סקס היא לגיטימית בפני עצמה, בלי שום קשר לנורמות. הקשר שלכם אמור לאפשר דיאלוג בנושא הזה, שבו כל צד מכיר בלגיטימיות של כאבי ומחסורי האחר (לא רק הוא מכיר בשלך ,אלא גם את בשלו...).
אם דיאלוג כזה לא מתקיים, זו בדרך כלל תוצאה של מאבק הכח שלא נפתר בצורה מספקת בטיפול הזוגי.
ובהקשר הזה אני קושר את הסירוב שלך להכיר בהשפעת התרופה למאבק בכללו, כי כביכול אם התרופה אחראית לפחות ל-50% מהמצב, אז אי אפשר (לכאורה) להאשים אותו, ואולי אפילו (לכאורה) הבקשה שלך לא מוצדקת... ואת זה את מנסה למנוע.
---
בשורה התחתונה, ההמלצות שלי הן:
- להבין שלתרופה יש מחיר כבד.
- להבין שכמות הסקס שדרושה לך לא קשורה למכון התקנים ולא לשום נורמה או גיל. היא פשוט צורך לגיטימי שלך.
- להבין שצורך מיני מופחת שלו לגיטימי בדיוק באותה מידה.
- ולסיכום להבין שזה עניין למשא ומתן (דיאלוג) זוגי חברי, מבין ומכיל, ולא חומר להחמרת המאבק.
ואם אתם לא מצלחים בכל זה - לחזור לטיפול הזוגי.