טבעונים גאים צועדים במצעד הגאווה!

סופשה

New member
טבעונים גאים צועדים במצעד הגאווה!

לראשונה - טבעונים גאים מתאחדים וצועדים יחדיו במצעד הגאווה ת"א, על מנת להעביר את המסר שישנו קשר הדוק בין אפליית הקהילה הגאה לאפליית בעלי החיים, וזאת משום שכל אפליה שרירותית של קבוצה חלשה היא לא הוגנת.

אם את\ה הומו, לסבית, בי, טרנס, קוויר, א-מיני או גיי פרנדלי וגם טבעוני - קדימה להתפקד!
מוזמנים כמובן לעדכן את כל החברים הטבעונים שלכם שיגיעו למצעד.

דף הפייסבוק שלנו
Vegay - טבעונים גאים במצעד הגאווה 2012

כאן הם

New member
טבעונות זה אסון לגוף האדם!

שלא לדבר שזה ממש אסון לגוף של ילדים. ממש התעללות מוכחת בילדים.

האדם הוא לא חיה צמחונית. מעולם לא היה חיה צמחונית. הטבע מבוסס על אוכלים ונאכלים.

רענן

סופשה

New member
האדם אינו טורף במקור.

האדם, בניגוד לטורפים אחרים, אינו מסוגל לאכול בשר מבלי שיבושל קודם לכן. אם יעשה כן - הוא מסתכן בזיהומים בקיבה. הקיבה שלו פשוט לא חומצית מידי כמו קיבה של כל טורף אחר, כדי להצליח לעכל את הבשר על כל החיידקים שעליו ובתוכו - ולכן אין מנוס מלבשל את הבשר כדי שיהיה כשיר למאכל אדם.

בנוסף, שלא כמו כל הטורפים בעולם, יש לנו מערכת עיכול ארוכה - כמו שיש בעצם לכל הבע"ח הצמחונים. מערכת עיכול קצרה יש רק לטורפים והם זקוקים לה כדי לפלוט במהרה את הבשר בגופם - זאת משום שהוא פשוט מאוד מרקיב בתוכם.
כמובן שיש עוד המון אינדיקציות לכך שאנו בבסיסינו צמחונים - אין לנו טפרים, אין לנו ניבים (ומי שרוצה לקפוץ ולראות במראה את הניבים שלו - שיחשוב קודם כל איזה עור הוא יכול לקרוע איתם ואלו עצמות הוא יכול לשבור איתם).
עם השנים, האדם למד להיות אוכל כל - אך אין הדבר אומר שזה בריא לו.

על חלב כמובן שאין בכלל מה לדבר.
כל היונקים על פני כדור הארץ יונקים חלב רק בתקופת ינקותם ורק מהאמא הביולוגית שלהם.
בעל החיים היחיד שממשיך לינוק כל חייו, ואפילו לא מהמין שלו אלא ממין אחר הוא ההומו ספיאנס - אנחנו.
טבעי? בוודאי שלו. בריא? מחקרים כבר מזמן הוכיחו שלא.

יש בלי סוף מחקרים הקושרים בין אכילת מוצרים מן החי לשלל מחלות כגון טרשת עורקים, דום לב, סוכרת וסוגי סרטן.
המידע זמין לכל, אך בגלל שהוא עומד בניגוד לאינטרסים של בעלי ההון שמגלגלים מיליארדים בתעשיית החי - הוא לא יגיע אליכם באייטם בחדשות שתיים, אלא תזדקקו לחפש אותו באינטרנט (והיום, הוא ממש זמין ונגיש לכל - רק צריך לרצות למצוא אותו).

הטבע מבוסס על אוכלים ונאכלים?
אכן בטבע פועל עקרון הדרוויניזם בו החזק שולט ע"ח החלש.
על פי עקרון זה, ניתן לראות בטבע גם אריה שהורג גורים של לביאה אם הם לא ממנו ואנוס אותה.
האם זהו המודל שאנחנו רוצים ללכת בעקבותיו?
האם אנו שואפים לדרוויניזם חברתי רק בגלל שהוא מצוי בטבע?
ההפך הוא הנכון - אנחנו כל הזמן מפתחים את המוסר שלנו ומתרחקים מהדרוויניזם הזה, בדיוק בגלל שאנחנו מבינים שאנחנו כבר מזמן לא אנשי מערות.

האדם יכול לחיות מצוין על בסיס תזונה מן הצומח בלבד.
ובדיקות הדם המצוינות שלי מוכיחות לי את זה כל פעם מחדש.
מוזמן גם לראות קליפ קצר עם כמה אנשים טבעונים - הם לא נראים חולים, חיוורים וחלשים.

כאן הם

New member
את טועה בגדול, וממש ממש מאמינה במה שאת אומרת

האדם הוא הטורף הכי מוצלח שנוצר בטבע. שום חיה אפילו לא מתקרבת ליכולת של האדם.

כבר לפני מליונים של שנים, לא רק שהאדם יצר כלי ציד, כלים לבתר את הבשר, אש לבשל, וטקטיקטות צייד הכי מתוחכמות בכל הטבע, אלא שהוא בנוי לציד.

האדם זה החיה היחידה בטבע שיכול להזיע ולכן הוא יכול לרוץ הכי הרבה מכל חיה אחרת בטבע... במטרה לרדוף ולעקוב אחרי המטרה. כן, גם סוסים וחזירים יכולים להזיע, אבל למטרה אחרת: להמלט מחיות טורפות כי הם חיות צמחוניות. שום חיה טורפת אחרת לא יכולה לרוץ כל הרבה כמו האדם. צ'יטה יכול לרוץ מקסימום 5 דקות לפני שהיא מתעלפת מהתחממות יתר. וכל שאר החיות שנטרפות יכולות לרוץ רק עוד כמה דקות יותר מהצ'יטה כדי להחזיק מעמד בטבע.

קופים וקופי אדם צדים בטבע. תטרחי כמה דקות ביו-טיוב ותראי איך בבונים ושימפנזים צדים יופי. גם גורילות, עם כלים.

לאדם יש קיבה קטנה כמו של כלב. הוא לא בנוי להחזיק מעמד מאוכל טבעוני בלבד.

האדם, ללא שיער ועם מוח עצום בגודלו צורך כמות עצומה של אנרגיה ורק צייד של בשר איפשר לו להתקיים, מליונים של שנה, ולהתפתח ליצור הכי מתוחכם שיש בטבע.

הטבע בנוי מאוכלים ונאכלים. ללא אוכלים וטורפים יהיה אסון אקולוגי ממדרגה ראשונה וסוף לעולם הטבע.

היום, אולי, אפשר להחזיק מעמד בתור טבעונים כמה שנים בגלל שיש סופרמרקטים עם מזון מגוון ותוספי מזון תעשיתיים ("ויטמינים").

תעשי מה שאת רוצה, תאמיני מה שאת רוצה. ממש לא איכפת לי. זכותך ואני מכבד את זה לחלוטין. זה הגוף והבריאות שלך והעסק שלך. תכבדי את האמונה והידע שלי.

אבל אני מודאג רק מדבר אחד: ילדים שגודלים להורים טבעוניים. תמצאי לי רופא אחד שיאמר שטבעונות זה טוב לילדים. מכירה אפילו רופא אחד או מומחה תזונה אחד שיגיד דבר כזה?

רק איכפת לי מהילדים שלכם ואת הנזק שנגרם להם - אותו יראו כשהם יהיו יותר גדולים.

רענן

סופשה

New member
רענן - אני בהחלט מכבדת את זכותך

להחזיק בעמדתך, ויחד עם זאת - מותר לי לא להסכים איתך (בדיוק כמו שלך מותר לא להסכים איתי).
ראשית, ציר הזמן אותו אתה מציג מעוות לחלוטין ועל כן מעמיד את הנתונים שלך באופן כזה שלא ניתן להתייחס אליהם ברצינות:
1. כבר מיליוני שנה שהאדם מבשל על האש? זה נתון מעניין לאור העובדה שהאדם ביית את האש לפני 300-400 אלף שנה בלבד לפי כל מאמר אקדמי בנושא.

2. האדם זו החיה היחידה בטבע שיכולה להזיע? טוב, אתה טענת זאת ולאחר מכן תיקנת את עצמך.

3. האדם יכול לרוץ הכי הרבה מכל חיה אחרת? גם אם נניח וזה נכון, את האנטילופה, הארנבת, הזברה, החולדה והלביאה שמשאירות מאחורינו ענן של אבק בזמן שאנו רצים אחריהן - הנתון הזה ממש לא מרשים. טורפים הם החיות שלהן יש כישורי ספרינט טובים, ואילו לצמחונים אין כישורי ספרינט טובים אלא יכולת לרוץ למרחקים. אם כן, היכולת שאתה הצבעת עליה היא בעצם עוד תכונה של חיות צמחוניות. האדם הוא ספירנטר פשוט גרוע.
יכולתנו לצוד בעלי חיים אינה נובעת מהיכולות הפיזיות שלנו, כי אם מהיכולות השכליות שלנו - למדנו להציב מלכודות, למדנו לבנות חניתות שירוצו במקומנו לטרף (כי אנחנו לא מסוגלים להשיג אותו) ושינעצו בו את הניבים שאין לנו. מבחינה אנטומית - אנו חיה צמחונית לכל דבר ועניין. זה שלמדנו לאכול בשר משול לעובדה שלמדנו לטוס בשמיים - תוצר של השכל הענק שלנו.

4. גורילות אוכלות בשר? סליחה רענן, אבל גורילה היא חיה צמחונית שניזונה מעלים, פירות ושורשים. אין לי הרבה מה להרחיב כאן.

5. לאדם יש קיבה קטנה כמו של כלב וזה אומר שהוא לא בנוי לתזונה טבעונית? אני מנסה להבין את הטיעון שלך. מה אתה בעצם אומר? שגודל הקיבה הוא אינדיקציה לתזונה? כלומר, קיבות קטנות לא בנויות לתזונה טבעונית? כלומר, חיות עם קיבה קטנה כמו ארנבים, תרנגולות וכדומה אינן בנויות לתזונה טבעונית? ומה עם חיות צמחוניות עם קיבה גדולה כמו הפנדה, הפיל והגורילה?
רענן, גודל הקיבה אינו קשור לאופי התזונה אלא רק לכמות אותה ניתן להכניס פנימה. מה שכן קשור בהכרח הוא חומציות הקיבה. קיבה עם חומציות רבה מסוגלת לפרק בשר ולהתמודד עם מיליוני הזיהומים שעליו. קיבה עם חומציות מעטה פשוט לא מסוגלת לעשות כן וחייבת לקבל את הבשר נטול חיידקים (בצורה מבושלת למשל). אני לא מכירה אף טורף בטבע שחייב לחטא את האוכל שלו לפני שהוא מכניס אותו לקיבה שלו.

6. האדם חי זמן רב גם לפני שהחל בצייד, לפני שביית את האש ולמד לשלוט עליה, לפני שלמד להכין מלכודות וחניתות. שוב - לא מדובר במיליוני שנה כפי שטענת. אני מזכירה לך שהאדם שקיים היום (הומו ספיאנס) נוצר רק לפני 150-200 אלף שנה, ואבותיו שחיו כאן לפני מיליוני שנים היו אפילו יותר פרימיטיבים מלוסי (אוסטרלופיתקוס אפרנסיס) - כלומר: משהו שעדיין הרבה יותר מזכיר את הקוף ולא את האדם.

7. ללא אוכלים ונאכלים יהיה אסון אקולוגי? ואתה עוד אומר את זה בהקשר של אכילת בשר בעידן המודרני? רענן היקר, אתה חייב דחוף להעמיק את הידע שלך בנושא כי אתה פשוט טועה ומטעה. דו"ח האו"ם משנת 2006 קבע כי התעשייה המזהמת ביותר את כדור הארץ היא תעשיית משק החי. כן - המזהמת ביותר בעולם - יותר מכל כלי הרכב והמטוסים גם יחד. איך זה יכול להיות? פשוט מאוד: גידול בלתי פרופורציונלי של מיליארדי חיות גורם לזיהום אדיר. כל מיליארדי החיות שמגודלות באופן מלאכותי פולטות גזים לאוויר - גז שנקרא מתאן. זהו גז חממה שגורם להתחממות כדור הארץ. מספר מאוזן של בע"ח בעולם אינו פוגע, אך כשיש בעולם 7 מיליארד בני אדם ולהם 250 מיליארד תרנגולות למאכל כל שנה - זה כבר הורג אותנו. הפלוצים והשיהוקים של כל מיליארדי החיות הורגים לנו את כדור הארץ. נשמע מצחיק נכון? בבקשה - תבדוק אותי.
תעשיית משק החי היא התעשייה הכי מזהמת על פני כדור הארץ. וזו עובדה.

8. היום אפשר להחזיק כמה שנים כטבעונים בגלל הויטמינים שמוכרים לנו בסופרים? רענן, את כל הויטמנים שאני זקוקה להם אני מקבלת מהאוכל שאני מכניסה לפה. אולי זו הפתעה גדולה בשבילך - אבל יש לי כל מה שאני זקוקה לו בפירות, ירקות, דגנים וקטניות.
למה אתה חושב ילדים כ"כ זקוקים לבשר? כי הגוף שלהם חייב לאכול שריר של פרה? רגל של תרנגולת? בוודאי שלא. הגוף שלהם חייב חלבון, סידון, ברזל, ויטמינים, סיבים תזונתיים וממש לא מעניין את הגוף אם החלבון הזה מגיע מהחי או מהצומח (אם כי חלבון מן הצומח בריא הרבה יותר).

אתה כותב את דברייך בבטחון אך ניכר כי אינך בקיא בנושא.
כל המידע נגיש לך - אתה מוזמן לבדוק כל דבר ועניין.
כל הפוסט הזה רק הגבתי לטיעונייך, ובכלל לא נגעתי בנזק שמוצרים מן החי גורמים לגוף (הידעת כי כולסטרול מצוי רק במוצרים מן החי ואינו נמצא כלל במוצרים מן הצומח? הידעת שהמקור הטוב ביותר לשומן רווי הוא מוצרים מן החי? הידעת שהחלב בעצם לא מוסיף סידן לגוף אלא גונס סידן מהעצמות שלנו? הידעת שאנשים שאוכלים מוצרי חלב מגדילים את הסיכוי שלהם לחלות בסרטן? הידעת שנמצא קשר בין אכילת בשר אדום למחלות לב? תראה לי מחלה אחת שנגרמת כתוצאה מברוקולי).

מוזמן להגיד לאבי לייני שטבעונים מסוגלים לחיות למספר שנים

אין טעם לטרוח

הוא ממילא לא יצליח להבין ובטח ובטח שלא יהיה מסוגל להודות בטעויות שלו או בבורות שלו.

כאן הם

New member
מי שמדברת

את גאונה יותר ממני ומכולם!

את יודעת שכל הפונדקאיות הן נשים מסכנות שניצלו ורמסו אותן. לא משנה שאת לא יכלת להביא אפילו דוגמא אחת ופונדקאית מסבירה לך באופן אישי קצת למטה שזה לא נכון.

ואת גם גאונת הדור שיודעת שברית מילה זה התעללות ע"י הורים אכזריים שגורמים למום בגוף תינוק חסר ישע ונזק נפשי ותפקודי לאותו ילד מסכן.

בקיצור יש לך דעות וידע, כולל בנושא של צמחונות וטבעונות, של מיעוט קטן ומטורף, שאף אחד לא שם עליהם. אותי את רק משעשת עם הסיפורים שלך.

רענן

אני לא גאונה

אבל יותר גאונה ממך, זה בטוח
.

כאן הם

New member
ולזה בטח יש לך הוכחה

את בטוחה למרות אין לך הוכחה לגבי פונדקאות או ברית מילה, ובאותה מידה את גם בטוחה שאת ממש גאונה לעומתי.

ללא ספק!

רענן

כאן הם

New member
אז עוד פעם אני אבקש

תביאי דוגמא אחת של סיפור אישי של פונדקאית שטוענת שניצלו, רמסו והכריחו אותה.

ותביאי לי סטטיסטיקה של נזק אמיתי מברית מילה לעומת... משהו קצת יותר מ-0.001%. או דוגמא אחת של מדינה שאסרה על ברית מילה.

רענן

כאן הם

New member
הנה תגובותי בפירוט

קודם כל, הכי חשוב לי הילדים: יש לך מומחה או רופא אחד שטוען שטבעונות זה דבר טוב לילדים? אין! אתן חסרות אחריות אם אתן מכריחות ילדים להיות טבעוניים.

1. האדם גילה את החקלאות רק לפני 10,000 שנה. אז אין שום סיכוי שהאדם היה רק צימחוני לפני כן. מה את חושבת שהאדם הלבן, באירופה הקפואה בחורף, אכל כל החורף? לגבי אש, יש ראיות שהאדם גילה את האש כבר לפני 3 מליון שנה. אז בטח שלפחות מליון שנה הוא משתמש באש - זה המוסכמה של המדע.

2. כן, האדם הוא החיה היחידה שמזיעה בכל(!) הגוף. סוסים וחזירים מזיעים רק בבית השחי שלהם (בחיבור בין הרגליים לגוף). כל אלו הם עובדות ללא עוררין.

3. שוב, זה לא נושא לויכוח, כי זה מדעי לחלוטין: האדם יכול לרוץ יותר הרבה ולמרחק יותר גדול מאשר כל חיה אחרת, חוץ מאולי כמה ממשפחת הסוסים.

4. גורילות אוהבות בשר. כמו שימפנזים ובבונים, הם ישמחו לאכול בשר. גורילות הם רק יותר מגושמות מאשר בבונים ושימפנזים, לכן הציד שלהם הוא באמצעות מקלות שבהם הם חופרים בעצים ומוציאים כל מיני חיות שמסתתרות שם - BUSH BABY. לא מאמינה: חפשי ביו-טיוב. רק האורנג-אוטן הוא כפי הנראה צמחוני לחלוטין... ולכן הוא עוד יותר פלגמטי מאשר גורילה כי האוכל שלו לא מזין. יש לו בטן ענקית.

5. כל החיות הצמחוניות, כולל כמה קופים יש להם בטן ענקית עם מערכת עיכול מאוד ארוכה ומסובכת. כי אוכל צמחוני הוא מאוד דל תזונתית. תשווי זברה לנמר ותראי שמי שאוכל בשר צריך מערכת עיכול מאוד קטנה. לאדם יש מערכת עיכול מאוד קטנה יחסית לשאר החיות. אולי משפחת הנמרים יש לה מערכת עיכול יותר קטנה כי הם לגמרי חיים רק על בשר. עוד הוכחה שהאדם הוא לא צמחוני.

6. מיליון או 3 מליון שנה, או כמה מאוד אלפי שנה זה הרבה הרבה יותר ממספיק לשנות את האדם מקוף-אדם לאדם המודרני שחי מציד. ממש לא רלבנטי מה שכתבת.

7. את באמת מאמינה במה שכתבת כאן? אם מחר תהיה מגפה וכל הנמרים והאריות ימותו, אז אין סיכוי לפיצוץ אוכלוסין בקרב עדרי החיות הצמחוניות? את חושבת שהטבע יכול לתמוך במספר בלתי מוגבל של מלחחי עשב? כמעט כל מלחחי העשבים ימותו מרעב וכל העולם יהפוך למדבר.

8. טבעונות זה המצאה מלפני 50 שנה. שום קבוצה אנושית לא היתה צמחונית. אין דבר כזה בהיסטוריה האנושית. אפילו קבוצות מסויימות בהודו שהם צמחונים מטעמי דת הם כן שותים חלב, אוכלים גבינות ואוכלים דגים. והם בטח לא מאריכי חיים כמו הסקנדינבים והיפנים שהם אוכלי בשר.

לסיכום: האחיינית שלי הייתה טבעונית ואני מכיר את כל השטויות שבהם הטבעונים מאמינים. אחרי שנזק אמיתי נגרם לגוף שלה, ובעיקר בגלל שהיא הקשיבה לי, היא היום אוכלת בשר שוב. אז אין לי חשק וזמן לעבור על כל הטיעונים המופרכים של טבעונים. תעשו מה שאתם רוצים. ממש לא איכפת לי. זה הבריאות והגוף שלכם. למה לריב?

רק חשוב לי הילדים והנזק שללא ספק נגרם להם בגלל, בריאותית ונפשית, כי מכריחים אותם להיות טבעוניים.

רענן

סוסים מזיעים מכל הגוף

ובכלל, כל הסוסיים מזיעים מכל הגוף:
http://resources.metapress.com/pdf-preview.axd?code=m3103x6v14300160&size=largest

אדם מממוצע לא יכול לרוץ למרחק גדול יותר מחיה ממוצעת באותו הגודל. אדם שמתאמן לכך יכול לרוץ הרבה, אבל באותה מידה אתה יכול לאמן כלבי מזחלות למשוך למשך מרחק רב מאוד וזמן ארוך מאוד, ואז הם מנצחים כל אדם מאומן.

הגורילה היא צמחונית. שימפנזים וקופים אחרים אכן ניזונים גם מתזונה מן החי. אז מה? מה זה בדיוק מוכיח?

אדם הוא אומניבור, ובהחלט לא קרניבור טהור. אתה יכול להשוות אותו לקיפוד, אם כבר, אבל ממש לא למישהו ממשפחת החתוליים. ושוב: אז מה? אנחנו בעולם המודרני. אף חיה גם לא משתמשת במחשב ואנחנו בכל זאת משתמשים בו כל הזמן.

בנוגע להמצאות מודרניות: גם חשמל הוא המצאה מודרנית, גם מכונית, גם מחשב, גם טלפון סלולרי וגם הפונדקאות שבעזרתה יש לך ילד. איך בדיוק הטיעון המודרני או החדשני משנה כאן? אני לא רואה אותך חי במערה וצד לעצמך את האוכל שלך.

לסיכום: אם האחיינית שלך עדיין לא קלטה שאתה ריק מתוכן היא תקלוט את זה מתישהו בעתיד
.

כאן הם

New member
את טועה, כי לא קראת

בואי נתחיל מהסוף: יום אחד בקרוב אני ואת רק נצחק על הויכוח הזה. אין לי ספק שתוך פחות מ-30 שנה יגדלו בשר במעבדות וזה יהיה יותר זול ובריא מאשר גידול חיות בחוות. ובזאת נעלמה הדילמה שיש לטבעונים. לא יהיו יותר טבעונים בעולם! לא יהיה צורך להיות טבעונים!!!

זה יהיה הסוף של גידול חיות בחקלאות (עופות, פרות, כבשים ועיזים). כל החיות האלו יהיו אז רק בגן חיות, בתור קוריוז, כי כל החיות האלו אפילו לא קיימות בטבע. חיות מלאכותיות לחלוטין מאות אלפי שנים (חוץ מתרנגול ההודו).

סוסים רק מזיעים בבית השחי. תקראי בקישור שאני נותן. אבל זאת חיה צמחונית לחלוטין - המטרה של הזעה אצלהם זה שונה לחלוטין: להימלט מטורפים.

ואגב אני אתקן את עצמי: חשבתי שגם חזירים מזיעים. טעות. הם לא מזיעים.

האדם זה החיה הטורפת היחידה שמזיעה. לכן הוא הטורף הכי טוב שנוצר. הוא יכול לרוץ יותר רחוק מכל חיה טורפת אחרת, מרתון אפילו. רק אולי הסוס יותר טוב ממנו. איך אפשר לחשוב אחרת? איך את יכולה אפילו להשוות את האדם עם כלים, שכל, יכולת ארגון ותקשורת לכל חיה טורפת אחרת? אריות יכולים רק לקנא.

מיד כשהאדם למד לצוד, לפני מליונים של שנה, הוא התפתח במהירות שיא והתרחק מהקוף הצמחוני. צריך הרבה בשר כדי להיות אדם.

גורילה כן אוכלת בשר ומאוד אוהבת זה. לצערה, היא יותר מידי מגושמת לצוד כי יש לה בטן גדולה מידי. זה שגורילות, שימפנזים, בומבונים ובבונים רוצים אוהבים ואוכלים בשר רק מראה לך משהו לגבי הצרכים גם של האדם. אם שאר קופי האדם יכלו לצוד יותר, אז היה לנו תחרות אמיתית בטבע.

ומעולם לא טענתי שהאדם הוא קרניבור. הוא בהחלט אומניבור... וזה אומר שהוא זקוק לבשר... לפחות פעם בשבוע.

ולגבי דברים מודרנים, מהכמה מאות שנים האחרונות, כולל 50 שנה מאז שהמציאו טבעונות: את צודקת! לא משמעותי. מה שמשמעותי זה מליון שנה של אבולוציה ומבנה האדם.

אנחנו לא מיועדים להיות טבעונים.

רענן

סוסים מזיעים מכל הגוף

כולל בגב, ברגליים, בצוואר ובבטן. אתה רוצה את זה גם בצילום כי אני רואה שציטוט המאמר שקישרתי לך לא שיכנע אותך ואתה מתעקש להסתמך על המקור המהימן שקישרת אליו
.

אז הנה: זה צילום של סוס שהזיע מתחת לאוכף. גם אוכף שמונח טוב גורם להם להזיע מתחתיו, כמו גם פעילות גופנית מאומצת, כאבים קשים ומצבי סטרס אחרים. ההזעה אצלם, כמו גם אצלנו, נובעת בעיקר מהצורך להתקרר וגם מתרחשת במצבי מצוקה, כאבים וחום.

שוב ההשוואה לרץ מרתון... אדם ממוצע אינו רץ מרתון. אדם ממוצע בכושר ממוצע יכול לרוץ קילומטר בודד או כמה קילומטרים בודדים. כלב ממוצע יכול לרוץ הרבה יותר.

הומואים לא מיועדים להתרבות ולמרות זאת מצאת דרך לעשות זאת. אתה עוקף מליוני שנים של אבולוציה!!!! זוגות של גברים בכלל לא מיועדים לחיות בזוג! ולמרות זאת אתה עושה את זה, למרות שמליוני שנות אבולוציה גרמו לכך שברוב המקרים רק זכר ונקבה יתרבו! ובכל זאת אתה מתרבה! מה יהיה אם כל העולם יהיה הומואים ולסביות? אתה הולך נגד האבולוציה ונגד מבנה העולם ומוביל בעצמך לקץ האנושות!

(למה, למה אין לבן בתפוז?
)

כאן הם

New member
למה לריב?

תאמיני מה שאת רוצה לגבי סוסים.

אנחנו מדברים פה על צייד. אז זה לא משנה איך וכמה סוסים מזיעים כי הם לא חיות צייד.

האדם הוא חיית הצייד היחידה שמזיעה. נקודה. זה לא נושא לויכוח. מהסיבה העיקרית הזו, ועוד הרבה סיבות משניות שרק לאדם יש (חוכמה, כלים, אירגון, יכולת תקשורת, סיבולת) הוא חיית הציד הכי טובה יותר ממליון שנה. ממש לא נושא לויכוח.

וההשוואה שלך לא נכונה: האדם עד לאחרונה היה בכושר מצויין וכמעט כל בני אדם יכלו לרוץ למרחק עצום. לא צריכים לרוץ מרתון כדי להשיג חיה שפצעו אותה קודם עם כידון או הפרידו אותה מהעדר.

ושוב השוואה לא נכונה: כלב צריך לרוץ בשיא המהירות כדי לטרוף. הוא מקסימום יכול לרוץ כמה דקות במהירות גבוהה. תשכחי מכלב שמנסה את זה בחום של אפריקה. אם צ'יטה לא יכולה יותר מ-5 דקות, אז כלב יוכל? את רצינית?

בקור של אירופה או אנטרטיקה, כלב יכול לרוץ מרחק גדול. וגם צ'יטה וגם האדם! סה"כ הבעיה העיקרית בריצה למרחק זה התחממות.

האדם נשא מימיות כבר מאות אלפי שנים. אז אפילו בחום הוא יכול לרוץ כמו ששום חיה לא יכולה.

לגבי הומואים: קיימתי יחסי מין עם אישה פעם. כמעט כל הומו עשה את זה. זה לא בעיה להומו להתרבות. ותזכרי שהומואים הם תמיד היו מיעוט קטן באוכלוסיה. הומוסקסואליות קיימת גם אצל חיות. בכלל, הומוסקסואליות זה לא דבר גנטי. אז כל מה שאמרת בנושא הוא לעניין.

רענן

חבל שאתה לא מבין בבע"ח

(לא שבאנשים אתה מבין, אבל מילא)
אני, לעומתך, יודעת את העובדות על סוסים. גם ראיתי סוס או שניים (או מאה או יותר) מזיעים בימי חיי. אבל אתה מעדיף להאמין לויקיפידיה
.

כלבים הם לא טורפי ספרינטים כמו החתוליים, אלא טורפי סיבולת. משמע: הם רצים אחרי הטרף שלהם עד שהוא מותש. וכן, זה יכול להמשך לאורך קילומטרים רבים וזמן רב. כלבי בר באפריקה ("זאב טלוא") עושים בדיוק את זה. כנ"ל זאבים. כלביים אחרים (שועלים, תנים) ניזונים מתזונה הרבה יותר מגוונת ואוכלים גם הרבה חרקים, מזון מן הצומח, גוויות של בע"ח ועוד. לא שזאב יסרב לגוויה, אבל הוא גם צד בצורה אקטיבית באופן שכיח יותר.

אגב, בנוגע להזעה: כלביים וחתוליים מזיעים מכפות הרגליים. יש להם גם בלוטות זיעה על שאר הגוף, אבל החומר שהן מפרישות מתאדה מהר מידי, ולא מסוגל להרטיב אותם. במקום להזיע הם מלחיתים או מלקקים את עצמם, שזו טקטיקה אחרת להתקררות, אם כי יעילה פחות מהזעה.

גם טבעונות זה לא עניין גנטי, ויש גם בע"ח טיבעונים. חוץ מזה, כבר נמצא במספיק מחקרים שיש היבט גנטי להומוסקסואליות, אבל גם העובדות האלו לא מעניינות אותך, אני מניחה. חוץ מזה, אז מה אם עשית סקס אם אישה? אתה הומוסקסואל ויוצא נגד האבולוציה ונגד הטבע!

האדם בעיני הגיע להישגים טכנולוגיים מרשימים, אבל הוא בין החיות הטיפשות בטבע, אם לא הטיפשה שבהן. עובדה - אנחנו במו ידינו גורמים להשמדת העולם שלנו. ראית פעם אריה שעשה את זה לעולם?

כאן הם

New member
את פשוט אוהבת לריב, סתם

כל מה שאמרת לא משנה את העובדה הראשונית שאמרתי: האדם הוא חיית הצייד הכי טובה בטבע, האדם לא היה אף פעם צמחוני, וטבעונות זה לא בריא ולא טבעי לאדם.

טבעונות זה אסון לגוף האדם. טבעונות זה ממש אסון לילדים. בקשתי שתביאי לי רופא או מומחה תזונה אחד שיגיד אחרת לגבי ילדים. זה כל מה שאיכפת לי.

וכל מה שאמרת גם לא משנה את העובדה שטבע הדברים זה שבטבע שכל החיות הם אוכלות או נאכלות. אז כל הבסיס לטבעונות, גם מבחינה "מוסרית" הוא לא נכון. במילא, עוד 30 שנה לא יהיו טבעוניים כי בשר יגודל במעבדות.

לגבי כלבים וחתולים שמזיעים בכפות הרגליים: זה לא עוזר להיות טורפים יותר טובים. וסוסים זה לא רלבנטי כי הם לא חיות צייד.

הרגת אותי מצחוק כשאמרת "יש בע"ח טבעוניים". זה הפעם הראשונה בחיים שלי, באמת, ששמעתי את הטיעון הזה!

בטח! אם הייתי דוב פנדה הייתי סופר טבעוני ויכולתי לחיות אך רק מלאכול עלים של במבו. אבל אם הייתי חתול בית שמגודל ע"י מישהו שאוהב חיות, אז הייתי ההפך: רק בשר ולא עלה אחד ירוק.

ואז המשכת עם "[האדם] בין החיות הטיפשות בטבע".

פה הוכחת חד משמעות שהדעות שלך הם מטורפות, החל מפונדקאות, דרך ברית מילה, צמחונות וטבעונות, ועכשיו לגבי האנושות.

האדם הוא החיה הכי חכמה בטבע. את אולי יוצאת דופן פה בכל האנושות.

רענן

סופשה

New member
כשיש מחלוקת קשה על העובדות

קשה מאוד להתווכח על טיב ההשפעות.

1. אתה מתייחס למושג רופא כאילו מדובר באיזו רוח הקודש. ידידי, רופא אינו מומחה לתזונה.
כדי לברר לגבי תזונה יש להיוועץ בתזונאי (דה טאם!).
אני מביאה לך כאן ציטוט מפיה של התזונאית הקלינית הטבעונית אורית אופיר:
"עמדת אגודת הדיאטנים האמריקאית (ADA), ארגון התזונה החשוב בעולם, היא שתזונה טבעונית המתוכננת כראוי מספקת את כל הצרכים התזונתיים ובעלת יתרונות בריאותיים משמעותיים, ביניהם: סיכון נמוך יותר לסבול ממחלות לב, סכרת סוג 2, סרטן (בעיקר של המעי הגס והפרוסטטה) ויתר לחץ דם. טבעונים, בהשוואה לאוכלי בשר, נוטים להיות רזים יותר, ובעלי רמת LDL ("כולסטרול רע") נמוכה יותר. לפי ה-ADA טבעונות הנעשית נכונה יכולה להתאים לכולם: תינוקות, ילדים, מתבגרים, נשים הרות ומניקות וגם עבור ספורטאים - בהקשר זה ראוי לציין שהספורטאי האגדי קרל לואיס הוא טבעוני למעלה מ-20 שנה".

2. בגלל שהאדם ביית את החקלאות רק לפני 10,000 שנה אי סיכוי שהיה צמחוני לפני כן? זה באמת הטיעון שלך?
זה כמו לומר: בגלל שהאדם ביית את החי רק לפני 10,000 שנה (כי המהפכה החקלאית כוללת בתוכה גם ביות של עדרים) אין סיכוי שהיה קרניבור לפני כן.
רענן, האדם עסק המון בצייד ובליקוט צמחים גם לפני המהפכה החקלאית. לא טענתי אחרת בשום שלב. טענתי שאנטומית האדם הוא חיה צמחונית. העניין הוא שיש לו לאדם יכולת הסתגלות ועל כן הוא אוכל בשר וחלב (למרות שיכולת הסתגלות זו אינה מושלמת כי עדיין - לרוב האנשים קשה לעכל חלב כי לגוף פשוט אין צורך באינזימים שמפרקים חלב בסיום תקופת היניקה של האדם, ומשום שלרבים אין את האנזים שמפרק חלב - הם חווים המון תופעות לא נעימות או אפילו קשות).
בנוסף, מעולם לא שמעתי על אריה שמת מהתקף לב בגלל שעורקיו נחסמו מהכולסטרול מהחי. איכשהו - גוף האדם לא מצליח להתמודד עם הכולסטרול הזה, ומחלות לב עומדות בראש טבלת המחלות שהורגות את העולם המערבי.

3. האדם מזיע בגוף. יופי. הוא גם היחיד שפיתח שפה. נו, לאן זה מתקדם מפה?

4. מאוד פשוט לבדוק את הרגלי התזונה של הגורילה רענן. בוש בייבי אינו גורילה אלא קוף אחר לגמרי.
גורילה אינה אוכלת בשר, ומעולם לא ניצפתה בטבע אוכלת בשר.
ישנה עדות אחת ויחידה על גורילה שתפסה ציפור בשבי - אך הדבר מיוחס לתנאים האיומים אותם היא חווה בכלוב כל חייה, ועל כן לפרץ של אלימות מתוך תסכול ושיעמום.

5. כמו שאתה טוען שאנחנו מכריחים את הילדים שלנו להיות טבעונים, כך באותה המידה אני יכולה לטעון שאתם מכריחים את הילדים שלכם לאכול פגרים ולשתות חלב של מין אחר, למרות שתקופת היניקה שלהם נגמרה מזמן.

6. ולסיום - השוס של התגובה שלך: "האדם גילה את האש לפני 3 מיליון שנה".
האדם לא גילה את האש לפני 3 מיליון שנה - קודם כל בגלל שלא היה מין כזה בכלל שנקרא אדם.
האדם (מין מסוג הומו) נוצר באפריקה המזרחית לפני 2.5 מיליון שנה. כל מה שהיה לפניו אלו קופי אדם apes.
ושוב - לגבי האש: העדויות של ביות האש מדברות על תארוך של בין 200-300 אלף שנה.
בקהילה המדעית ניסו לעיתים לשייך את ביות האש לתאריכים קדומים יותר כמו לפני 800 אלף שנה או 1.5 מיליון שנה - אך על אלו אין כלל וכלל הסכמה בקהיליה המדעית החוקרת את התחום.

צר לי רענן שאתה מפגין כ"כ הרבה חוסר ידע בתחום הזה ועוד מגדיל לעשות כן בכזה בטחון.

סרטון קצרצר: האם בשר זה טבעי לנו?

ותוספת ל-5

או מכריח אותם לגדול במשפחה של הומואים, שהם כיודע, לא משפחה ראויה לילד כי זה נגד הטבע. באותה מידה שרענן מפגין התנערות ממחקרים כך גם אפשר להגיד שהילדים במשפחה של הומואים מסכנים ויגדלו להיות בעלי קשיים תפקודיים ופסיכולוגיים קשים.

(לצערי נראה לי שהילד של רענן באמת יסבול מקשיים, אבל אני לא חושבת שיש לזה קשר להומואיות של הוריו)

למעלה