רענן - אני בהחלט מכבדת את זכותך
להחזיק בעמדתך, ויחד עם זאת - מותר לי לא להסכים איתך (בדיוק כמו שלך מותר לא להסכים איתי).
ראשית, ציר הזמן אותו אתה מציג מעוות לחלוטין ועל כן מעמיד את הנתונים שלך באופן כזה שלא ניתן להתייחס אליהם ברצינות:
1. כבר מיליוני שנה שהאדם מבשל על האש? זה נתון מעניין לאור העובדה שהאדם ביית את האש לפני 300-400 אלף שנה בלבד לפי כל מאמר אקדמי בנושא.
2. האדם זו החיה היחידה בטבע שיכולה להזיע? טוב, אתה טענת זאת ולאחר מכן תיקנת את עצמך.
3. האדם יכול לרוץ הכי הרבה מכל חיה אחרת? גם אם נניח וזה נכון, את האנטילופה, הארנבת, הזברה, החולדה והלביאה שמשאירות מאחורינו ענן של אבק בזמן שאנו רצים אחריהן - הנתון הזה ממש לא מרשים. טורפים הם החיות שלהן יש כישורי ספרינט טובים, ואילו לצמחונים אין כישורי ספרינט טובים אלא יכולת לרוץ למרחקים. אם כן, היכולת שאתה הצבעת עליה היא בעצם עוד תכונה של חיות צמחוניות. האדם הוא ספירנטר פשוט גרוע.
יכולתנו לצוד בעלי חיים אינה נובעת מהיכולות הפיזיות שלנו, כי אם מהיכולות השכליות שלנו - למדנו להציב מלכודות, למדנו לבנות חניתות שירוצו במקומנו לטרף (כי אנחנו לא מסוגלים להשיג אותו) ושינעצו בו את הניבים שאין לנו. מבחינה אנטומית - אנו חיה צמחונית לכל דבר ועניין. זה שלמדנו לאכול בשר משול לעובדה שלמדנו לטוס בשמיים - תוצר של השכל הענק שלנו.
4. גורילות אוכלות בשר? סליחה רענן, אבל גורילה היא חיה צמחונית שניזונה מעלים, פירות ושורשים. אין לי הרבה מה להרחיב כאן.
5. לאדם יש קיבה קטנה כמו של כלב וזה אומר שהוא לא בנוי לתזונה טבעונית? אני מנסה להבין את הטיעון שלך. מה אתה בעצם אומר? שגודל הקיבה הוא אינדיקציה לתזונה? כלומר, קיבות קטנות לא בנויות לתזונה טבעונית? כלומר, חיות עם קיבה קטנה כמו ארנבים, תרנגולות וכדומה אינן בנויות לתזונה טבעונית? ומה עם חיות צמחוניות עם קיבה גדולה כמו הפנדה, הפיל והגורילה?
רענן, גודל הקיבה אינו קשור לאופי התזונה אלא רק לכמות אותה ניתן להכניס פנימה. מה שכן קשור בהכרח הוא חומציות הקיבה. קיבה עם חומציות רבה מסוגלת לפרק בשר ולהתמודד עם מיליוני הזיהומים שעליו. קיבה עם חומציות מעטה פשוט לא מסוגלת לעשות כן וחייבת לקבל את הבשר נטול חיידקים (בצורה מבושלת למשל). אני לא מכירה אף טורף בטבע שחייב לחטא את האוכל שלו לפני שהוא מכניס אותו לקיבה שלו.
6. האדם חי זמן רב גם לפני שהחל בצייד, לפני שביית את האש ולמד לשלוט עליה, לפני שלמד להכין מלכודות וחניתות. שוב - לא מדובר במיליוני שנה כפי שטענת. אני מזכירה לך שהאדם שקיים היום (הומו ספיאנס) נוצר רק לפני 150-200 אלף שנה, ואבותיו שחיו כאן לפני מיליוני שנים היו אפילו יותר פרימיטיבים מלוסי (אוסטרלופיתקוס אפרנסיס) - כלומר: משהו שעדיין הרבה יותר מזכיר את הקוף ולא את האדם.
7. ללא אוכלים ונאכלים יהיה אסון אקולוגי? ואתה עוד אומר את זה בהקשר של אכילת בשר בעידן המודרני? רענן היקר, אתה חייב דחוף להעמיק את הידע שלך בנושא כי אתה פשוט טועה ומטעה. דו"ח האו"ם משנת 2006 קבע כי התעשייה המזהמת ביותר את כדור הארץ היא תעשיית משק החי. כן - המזהמת ביותר בעולם - יותר מכל כלי הרכב והמטוסים גם יחד. איך זה יכול להיות? פשוט מאוד: גידול בלתי פרופורציונלי של מיליארדי חיות גורם לזיהום אדיר. כל מיליארדי החיות שמגודלות באופן מלאכותי פולטות גזים לאוויר - גז שנקרא מתאן. זהו גז חממה שגורם להתחממות כדור הארץ. מספר מאוזן של בע"ח בעולם אינו פוגע, אך כשיש בעולם 7 מיליארד בני אדם ולהם 250 מיליארד תרנגולות למאכל כל שנה - זה כבר הורג אותנו. הפלוצים והשיהוקים של כל מיליארדי החיות הורגים לנו את כדור הארץ. נשמע מצחיק נכון? בבקשה - תבדוק אותי.
תעשיית משק החי היא התעשייה הכי מזהמת על פני כדור הארץ. וזו עובדה.
8. היום אפשר להחזיק כמה שנים כטבעונים בגלל הויטמינים שמוכרים לנו בסופרים? רענן, את כל הויטמנים שאני זקוקה להם אני מקבלת מהאוכל שאני מכניסה לפה. אולי זו הפתעה גדולה בשבילך - אבל יש לי כל מה שאני זקוקה לו בפירות, ירקות, דגנים וקטניות.
למה אתה חושב ילדים כ"כ זקוקים לבשר? כי הגוף שלהם חייב לאכול שריר של פרה? רגל של תרנגולת? בוודאי שלא. הגוף שלהם חייב חלבון, סידון, ברזל, ויטמינים, סיבים תזונתיים וממש לא מעניין את הגוף אם החלבון הזה מגיע מהחי או מהצומח (אם כי חלבון מן הצומח בריא הרבה יותר).
אתה כותב את דברייך בבטחון אך ניכר כי אינך בקיא בנושא.
כל המידע נגיש לך - אתה מוזמן לבדוק כל דבר ועניין.
כל הפוסט הזה רק הגבתי לטיעונייך, ובכלל לא נגעתי בנזק שמוצרים מן החי גורמים לגוף (הידעת כי כולסטרול מצוי רק במוצרים מן החי ואינו נמצא כלל במוצרים מן הצומח? הידעת שהמקור הטוב ביותר לשומן רווי הוא מוצרים מן החי? הידעת שהחלב בעצם לא מוסיף סידן לגוף אלא גונס סידן מהעצמות שלנו? הידעת שאנשים שאוכלים מוצרי חלב מגדילים את הסיכוי שלהם לחלות בסרטן? הידעת שנמצא קשר בין אכילת בשר אדום למחלות לב? תראה לי מחלה אחת שנגרמת כתוצאה מברוקולי).
מוזמן להגיד לאבי לייני שטבעונים מסוגלים לחיות למספר שנים