טבעונים גאים צועדים במצעד הגאווה!

כלב יכול לאכול מזון צמחוני ולחיות עליו טוב

כלב הוא לא קרניבור מוהבק. את זה למדתי בבי״ס לוטרינריה, ממומחים לתזונת כלבים. אתה ממשיך לקשקש בלי להבין.

כאן הם

New member
חה חה חה חה חה!!!!! כלב צמחוני

יופי! הפכת כלבים לצמחוניים.

ועכשיו יש לי משימה חדשה בשבילך: תהפכי גם חתולים לצמחוניים.

והמשימה הכי חשובה: תהפכי בני אדם למלחחי עשב, כמו פרות, ואז אין צורך בחקלאות בכלל. תצילי את כדור הארץ כך.

נ.ב. מכל הלב, ברצינות, ומדאגה עמוקה: תפסיקי לבוא עם התאוריות שלך לפורום. את פשוט עושה צחוק מעצמך ואף אחד לא לוקח אותך ברצינות. כלב הוא לא חיה צמחונית! נקודה. לא נושא לויכוח. תשאלי כל כלב או וטרינר.

אתה פשוט דביל

וגם אין לך שום יכולת הבנת נקרא. חבל לי, בשבילך.

לא אמרתי שכלב הוא צמחוני. מה שאמרתי זה שכלב הוא לא קניבור מובהק. חתול הוא קרניבור מובהק ולא מומלץ שיחיה על תזונה מן הצומח. כלב, לעומתו, יכול לחיות בצורה טובה על תפריט שכל כולו מהצומח, כמובן שתוך בניית המזון כך שלא יחסרו לו מרכיבים תזונתיים. יש מזונות צמחיים לכלבים שהם מצויינים ומספקים לכלב את כל המרכיבים להם הוא זקוק. יש מזונות מסחריים טובים מן הצומח של חברות גדולות ומוכרות וכולם טובים וכלב יכול לחיות עליהם טוב, ללא שום חוסר תזונתי.

חוץ מזה, אני עוד שמונה חודשים הולכת להיות וטרינרית. זה בסדר שאני אשאל את עצמי?

כאן הם

New member
אוי ואבוי. את הולכת להיות וטרינרית.

אולי תחליטי?

מצד אחד "כלב הוא לא קניבור מובהק". ואני מסכים איתך... במובן ש-99% ממה שהוא אוכל זה בשר, ואם הוא יתלוש עלה פה ושם, הוא לא יקיא את זה כמו חתול.

ומצד שני "כלב... יכול לחיות בצורה טובה על תפריט שכל כולו מהצומח".

תתעלמי ממליונים של שנה של אבולוציה, מבנה הגוף, מערכת העיכול והצרכים של הכלב, ותעשי נסיונות על כלבים להכריח אותם רק על סמך אידאולגיה ואמונה אישית שלך, להיות צמחונים.

על זה אני מדבר!!! כמו שכלב לא אמור להיות צמחוני/טבעוני, אז גם ילד לא אמור להיות טבעוני. אין אפילו רופא אחד או מומחה תזונה אחד שיגיד שטבעונות זה טוב לילדים. תמצאי לי מישהו שאומר אז זה, בבקשה.

והנה את הופכת להיות וטרינרית... ואולי הראשונה בעולם שתגיד שטוב לכלבים להיות צמחוניים. נראה כמה לקוחות יהיו לך כשאת תגידי להם "אתם פוגעים בכלב שלכם כי אתם מאכילים אותו בשר". אבל יש לך לפחות כנות פנימית, ואת אומרת "כלב יכול לחיות בצורה טובה" במקום "בצורה יותר בריאה".

בתור וטרינרית לעתיד את בטח גם תסרסי כלבים (כי זה טוב להם) ותצילי את חייהם כדי שהם יוכלו לאכול יותר בשר.

את והטבעונים כל כך מלאים בסתירות, צביעות, חוסר הגיון והתעלמות מעובדות בטבע.

רענן

אתה חסר סיכוי ודביל

כבר נתנו לך ציטוט של תזונאית, אבל אולי פיספסת:

אני מביאה לך כאן ציטוט מפיה של התזונאית הקלינית הטבעונית אורית אופיר:
"עמדת אגודת הדיאטנים האמריקאית (ADA), ארגון התזונה החשוב בעולם, היא שתזונה טבעונית המתוכננת כראוי מספקת את כל הצרכים התזונתיים ובעלת יתרונות בריאותיים משמעותיים, ביניהם: סיכון נמוך יותר לסבול ממחלות לב, סכרת סוג 2, סרטן (בעיקר של המעי הגס והפרוסטטה) ויתר לחץ דם. טבעונים, בהשוואה לאוכלי בשר, נוטים להיות רזים יותר, ובעלי רמת LDL ("כולסטרול רע") נמוכה יותר. לפי ה-ADA טבעונות הנעשית נכונה יכולה להתאים לכולם: תינוקות, ילדים, מתבגרים, נשים הרות ומניקות וגם עבור ספורטאים - בהקשר זה ראוי לציין שהספורטאי האגדי קרל לואיס הוא טבעוני למעלה מ-20 שנה".

כאן הם

New member
אני לא מעוניין לשמוע מחקרים מטבעוניים

ממש לא מעניין אותי מה "מומחי תזונה" טבעוניים אומרים.

... כמו שלא עניין אותי ה"מחקר" שהבאת לי מארגון פמניסטי על פונדקאות בהודו.

אולי את רוצה לשמוע מה רב יש לו להגיד בנושא קיום אלוהים?

במקום זה, תביאי לי מחקר מדעי של לא-טבעוניים או דעה של רופא/מומחה תזונה לא-טבעוני האם טבעונות זה בריא או לא.

אגב, הרבה רופאים ומומחי תזונה יגידו שצמחונות עם מדי פעם דגים/מוצרי חלב או בייצים זה מאוד בריא. הם לא משוחדים נגד זה. ואני מסכים איתם בנושא!!!

אני רק חושב, והם כפי הנראה יסכימו איתי, שגם סוג זה צמחונות הוא לא נחוץ כדי להיות בריאים. לאכול בשר פה ושם זה לא מזיק בכלל.

רענן

כאן הם

New member
כן,"מחקרים" עם אג'נדה מנפחים תאוריות דמיוניות

אצלך יש מחקרים ש:
- כלב יכול להיות צמחוני
- ברית מילה זה התעללות והטלת מום ע"י הורים אכזריים
- פונדקאיות הם נשים מסכנות שהכריחו אותם ורמסו אותן
- בשר זה רעל
- האדם הוא צמחוני

ואם אתן לך מחקרים מארגונים ומדענים בעלי שם, דוגמאות, סטיסטיקה, או הגיון פשוט שמראה ההפך, אז את לא תקבלי זה.

אבל לא איכפת לי!!!! תאמיני מה שאת רוצה. זכותך המלאה. ואלחם על זכותך לאמונה שלך. אני ממש דוגל בחופש. למה שיהיה איכפת לי שאת טבעונית או לא? או שתעשי ברית מילה לילד שלך או לא?

הסיפור האמיתי פה זה כפיה! לזה אני מתנגד. אני יודע יפה מאוד מה המטרות האמיתיות של כל האמונות האלו. ואני רואה בשטח מה בעלי האמונה האלו עושים. החל בכלבים, דרך ילדיהם וכלה בכל החברה כולה.

שוב, רק איכפת לי מהילדים, שהוריהם הטבעוניים כופים עליהם אורח חיים מאוד לא בריא לילדים. תביאי לי מומחה או רופא לא משוחד שיטען אחרת, שטבעונות זה בריא לילדים.

רענן

לא ממש אכפת לך מכפייה

עד כמה שזכור לי אתה כופה על הבן שלך הרבה דברים, כולל חסרי חשיבות לחלוטין כמו להצטלם.

חוץ מזה, כתמיד אתה מבין מה שאתה רוצה, קורא מה שאתה רוצה ומתאים את הדברים לתיאוריות שאתה בונה בראשך החלול. הדיון הזה לא שונה בכך. אשריך שאתה מצליח לקיים תהליכי חיים בסיסים.

כאן הם

New member
חה חה חה חה!!! כפיה מצידי

אני לא כופה על הבן שלי לאכול עגבניות שהוא משום מה לא אוהב. אבל את תכפי על הילדים שלך לאכול רק "טבעוני". מבינה את ההבדל?

עוד לא נולד ההורה שלא כפה משהו על הילדים שלו!

אז, כשאני רוצה לצלם את הילד שלי בביקור נדיר אצל סבתא, אני כפיתי עליו לעמוד ולחייך לידה. אסון! אבל את כל הרבה יותר נחמדה ממני ומרוב ההורים, ואת תגידי לו, ולסבתא: "לא צריך. הוא לא רוצה להצטלם."

בואי נתרכז בעיקר: כפיה של אורח חיים טבעוני, לכל חיי הילד, ללא הפסקה, עם תוצאות הרסניות לגבי הבריאות (כולל בריאות נפשית).

יש הבדל גדול פה בין זה לבין הורה שכופה על הילד שלו, מידי פעם, כשצריך, לצחצח שיניים, או לעשות שיעורים, או לא לחייך כשמצטלמים עם סבתא.

נו, איפוא הטיעונים המדעיים שטבעונות זה טוב לילדים?

רענן

כאן הם

New member
הוכחת עכשיו את כל מה שאני טוען!

הוכחת עכשיו את כל מה שאני טוען נגד טבעונות! תודה רבה לך!

אם את (ועוד הרבה טבעוניים) חושבים שכלב יכול להיות צמחוני (בניגוד לעובדה שבטבע הוא לא כך מליונים של שנים), אז לא פלא שאת חושבת שהאדם היה צמחוני וצריך להיות טבעוני, בלי שום קשר לכל העובדות בטבע, מדע, רפואה והגיון בריא.

רענן

כאן הם

New member
מליארדים של גברים לא יספיקו לך

הסיכוי לסיבוך או תקרית כלשהי בברית מילה הוא אפסי.... וכמעט אפס מוחלט לעומת הסיכוי להיפגע פיזית בתאונה בזמן נהיגה באוטו. בטח תגידי לי שאת לעולם תסעי עם הילד שלך באוטו כי יש סיכוי של כמעט 100% שלפחות פעם בחיים שלכם אתם תהיו מעורבים בתאונה. אני כבר נדרסתי פעם אחת, בתור ילד. והייתי מעורב ב-4 תאונות עם מכוניות, 3 לא באשמתי, אחד באשמתי, לשמחתי, כולם היו נזק פעוט למכוניות בלבד. אבל בנסיבות קצת שונות, כל התאונות האלו היו יכולות להיות הרבה יותר גרוע.

מליארדים של גברים עברו ברית מילה וחיים ללא שום פגע בעולם. אני רק אחד מהם. זה לא משכנע?

תראי, זה אותו דבר כמו טבעונות: לא רוצה לעשות מילה לילד שלך? לא איכפת לי. למה שיהיה איכפת לי? למעשה, גם אני מסכים שמילה זה לא נחוץ. כן!!!!! אני במפורש אומר בפומבי לכולם שאין צורך במילה. תמיד אמרתי את זה. אני מלתי את הילד שלי רק מסיבה אחת של זהות יהודית (ואני לגמרי לא דתי).

מה שמפריע לי ולכולם זה ה"דת" מאחורי כל אלו שמתנגדים לברית מילה, טבעונים, צמחונים וכולי. אתם ממציאים סיפורים או כדי להצדיק את העמדה שלכם, ו/או כדי להפחיד אנשים ולכפות עליהם את דעתכם. זה לא עוזר לכם. זה רק מביא תוצאות הפוכות.

רענן

מוסיפה נקודה שאני מזדהה איתה

/fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/559456_10150783092848416_300760038415_9680640_1505267372_n.jpg" target="_blank" rel="nofollow">https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/559456_10150783092848416_300760038415_9680640_1505267372_n.jpg" target="_blank" rel="nofollow">בן נולד (תמונת קומיקס ולא כתבה)

כאן הם

New member
את מצחיקה

כן, ההורים שעושים ברית מילה זה כדי להתעלל בילד ולגרום לא נזק. מליארד גברים חושבים ככה.

רענן

כזו אני, מלאת חוש הומור

גם הורים מכים טוענים הרבה פעמים שהם בסה"כ רוצים לחנך את הילד. אז מה זה אומר? כלום. לא תמיד הכוונה היא שקובעת, אלא המעשה.

כאן הם

New member
הלוואי שהיה לך חוש הומור, אז היית מבינה...

הלוואי שהיה לך חוש הומור, כי אז היית מבינה שצוחקים עלייך... ואת עושה צחוק מעצמך.

מליארד פלוס גברים שנימולו צוחקים לשמוע את מה שאת אומרת על ברית מילה.

כמעט כל אותם גברים, וגם אני, מנסים להסביר לך דבר פשוט: שאם את לא רוצה לעשות מילה לילד שלך, אז אל תעשי! לא איכפת לנו. למה שיהיה איכפת לנו? אנחנו כמעט כולנו מסכימים שזה גם לא נחוץ. הרי ידוע לנו שיש עוד יותר גברים שלא נימולו והם בסדר.

אבל אל תמציאי לנו סיפורים לגבינו: שההורים האכזריים שלנו הטילו בנו מום ופגעו בנו פיזית ונפשית ושאר ירקות.

צריכים להיות דפוקים במוח כדי באמת להאמין שזה כך. ואני אומר "דפוקים במוח" כי אני מאמין (ומקווה) שלמרות שאת אומרת את זה, את לא מאמינה שזה כך. את רק אומרת את זה כדי למשוך (למעשה להפחיד) אנשים לדעות שלך. אני טועה?

לגבי מכות לילדים, זה בדיוק אותו דבר! לא רוצה עונש פיזי לילד שלך, לא איכפת לי. זה לגמרי העסק שלך.

עוד לא נולד ההורה של צעק על הילד שלו או לא העניש אותו. לא מאמין לרגע שיש הורה שלא עשה את זה. ולמרות כל ה"פסיכולוגיה" נגד זה, שום נזק לא קרה לילדים מזה.

יש גם כאלו שגם משתמשים בעונש פיזי קל. אין שום נזק בזה! בניו זילנד, רק לדוגמא, בהצבעה פופולרית, אני חושב 2009, רוב האוכלוסיה הצביעה לבטל את החוק של יפי נפש שאוסר על הכאת ילדים בצורה קלה (SPANKING). אני גאה בהם! אנשים עם גישה בריאה. ותאמיני לי שילדים בניו זילנד לא גודלים להיות דפוקים בשכל עם בעיות פסיכולוגיות.

לי יש את השיטות שלי, ואני יודע מתי ואיך להעניש, בלי להסס.

רענן

בוודאי שאתה טועה

בכך שאתה מתייחס לכל מתנגדי ברית המילה כאל מקשה אחת. בחיים לא ראית אותי כותבת שום דבר מהדברים שהמצאת שכתבתי הרגע. אבל כנראה קשה לך להבין שאתה דן עם מספר אנשים שונים זה מזה שלהם מספר דעות לא בהכרח זהות. בעיה נפוצה בקרב מי שמשוכנע שהוא תמיד צודק לא משנה מה.

לי זה ממש לא מזיז מה אתה עושה עם הילד שלך. אין לי גם שום רצון "לגייס" אנשים למחנה שלי. אני לא מקבלת על זה כסף או יוקרה או שום דבר למעשה. זה פורום, ובפורום דנים. זה מה שאני עושה. אפילו אתך. ואני אמשיך לדון כל עוד יתחשק לי, ואתה בטח לא תגרום לי להפסיק לדון על איזה נושא שבא לי.

כאן הם

New member
אל תעמידי פנים

ברגע ששמת את אותה קריקטורה לגבי הורים שמלים את הילדים שלהם, המסר היה מאוד ברור!!! מאוד ברור. את נגד, ויש לך סיבות מספיק חזקות למה את נגד.

בבקשה, הבמה בפורום כולה שלך, ואת יכולה להגיד בדיוק את דעותייך האישיות לגבי ברית מילה.

כבר שמעתי פה מספיק "רעיונות" מפורטים(!) למה ברית מילה זה דבר רע.

תהיי מרוצה אם מישהו ישים קריקטורה מסוימת לגבי הורים חד מיניים פה?

אני מאוד מאוד שמח לגבי הגישה שלך לגבי, שלא מזיז לך מה אני עושה. גם לי לא מזיז מה אנשים עושים בחיים שלהם... כל עוד זה לא פוגע באחרים (במיוחד ילדיהם) וכל עוד הם לא מתקיפים אחרים.

השירשור הזה התחיל מאחת טבעונית שכתבה: "ישנו קשר הדוק בין אפליית הקהילה הגאה לאפליית בעלי החיים, וזאת משום שכל אפליה שרירותית של קבוצה חלשה היא לא הוגנת." ופה היא אומרת שאם אני "מפלה" נגד חיות (היינו אני אוכל בשר) אז אני "לא הוגן".

אם את לא טבעונית, מה את חושבת על זה?

רענן

למעלה