טבעונים גאים צועדים במצעד הגאווה!

כאן הם

New member
את תביאי לי ציטוטים מטבעונים.

קודם כל, הכי חשוב לי הילדיםת ואני מבקש בפעם השלישית: יש לך מומחה או רופא אחד שטוען שטבעונות זה דבר טוב לילדים? אין! אתן חסרות אחריות אם אתן מכריחות ילדים להיות טבעוניים.

אני לא רוצה ציטוטים מטבעונים או "רופאים" טבעונים. זה כמו להביא ציטוטים מרב לגבי השאלה "האם יש אלוהים?"

יש לי נסיון ארוך ועצום עם טבעונים. אתם באמת מאמינים במה שאתם מאמינים בלי קשר לעובדות בטבע ומדע. זכותכם! שיהיה לכם לבריאות. תאמיני בכנות שלא איכפת לי מה את מאמינה.

גם דתיים מאמינים שאלוהים יצר את העולם לפני 5000 שנה ולא היו דינוזאורים. לא משנה מה שהמדע ועובדות אומרות.

כן איכפת לי ברגע שאתם מנסים לכפות את זה על אחרים, או כופים את זה על ילדים.

אני אפילו לא מנסה לכפות על הילד שלי לאכול עגבניות - הוא שונא עגבניות. לשמחתי, הוא אוהב כמעט את כל שאר הירקות והפירות (חוץ מאבוקדו).

מבינה את ההבדל ביני לבינך?

אז תני להיות רוצח חסר מוסר שאוכל פגרים ומתעלל בחיות. זכותך להאמין כך לגבי.

אין לי ולרוב האנושות ספק שאתן טועות לחלוטין ולא מבינות שום דבר בטבע הדברים.

במילא, כולכן תעלמו מהעולם תוך 30 שנה כשבשר יגודל במעבדות. אבל אז יחליפו אותכם אלו שימצאו משהו נגד בשר שגדל במעבדה.

רענן

סופשה

New member
רענן - אתה חוזר על עצמך.

רופא הוא ממש לא מומחה לתזונה ובטח לא תזונאי (אלא אם מדובר במישהו שהוא גם רופא וגם תזונאי). רוב הרופאים בקופות החולים אינם תזונאים אלא מתמחים בתחום שלהם בלבד - רופא משפחה, רופא ילדים, אא"ג וכדומה.

אבל אם חשקה נפשך כל כך בתואר רופא, בבקשה:

ד"ר עדיאל תל אורן - גם רופא כללי, גם כירופרקט וגם תזונאי.

יש גם את ד"ר מייקל גרגר שגם הוא טבעוני - מומחה לתזונה.

ד"ר גואל פורמן - רופא משפחה, מומחה וחוקר תזונה.

ומן הסתם שכל הרופאים שמצדדים בטבעונות - יהיו טבעונים (אחרת מה הטעם לצדד כ"כ בטבעונות?).

כשאתה חושב על הרופא הממוצע, וחושב שמה שהוא אומר זה דבר השם - אתה כנראה לא לוקח בחשבון את הפקטור הכלכלי (תאגידים וחברות).
אם היית יודע איזו דריסת רגל יש לחברות התרופות ולחברות תוספי המזון בלימודי הרפואה - היית מפתח חשיבה קצת יותר ביקורתית,
אבל אתה שבוי בקונספציות אנכרוניסטיות - שלצערי דומיננטיות מאוד עד היום.
המידע בדבר תזונה צמחית זמין ונגיש לכולם - אך איננו רוצים לראות אותו.

מעניין שרובנו המוחלט אוכלים בשר, חלב וביצים - ובכל זאת: חנויות טבע עם תוספי מזון נפתחות בזו אחר זו כמו פטריות אחרי הגשם.
חנויות אלו לא נפתחות בשביל הטבעונים באוכלוסיה (אנחנו כוח שוק קטנטן ומצומצם).
הן נמצאות שם בשביל כל אלו שאוכלים בשר, חלב וביצים - ובכל זאת חסר להם זה וזה וזה.
איך זה יכול להיות?
למה בדיקות הדם שלכם מובילות אתכם שוב ושוב לרכוש ויטמינים ותוספים? בשביל מה בכלל אתם צריכים את זה?
חסר לכם כי אתם ממלאים את עצמכם בבשר, עוף, חלב וביצים - ע"ח פירות, ירקות, דגנים וקטניות.
אתם סותמים את כלי הדם שלכם בכולסטרול, הולכים לעשות בדיקת דם, מגלים כולסטרול גבוה, ובמקום לעבור לתזונה צמחית נטולת כולסטרול בכלל - אתם פשוט הולכים לחנות טבע או בית מרקחת וקונים תרופה להורדת כולסטרול.
או שלמשל עכשיו יש את ההמצאה החדשה: משקה שטראודס שנקרא דנכול והוא מוגדר כמשקה להורדת כולסטרול.
אירוני הדבר בעיני עד מעוד משום שבמשקה עצמו יש כולסטרול.
ואני לתומי חשבתי שבשביל להוריד כולסטרול בדם, פשוט צריך להמנע מצריכה של כולסטרול.

לשתות חלב של מין אחר. מה זה הרעיון הזה?
למה לא לשתות חלב חולדה? חלב ג'ירפה? חלב כלבה? חלב אישה אולי?
אם הייתי נצמדת לשד אישה ויונקת ממנה חלב - איך הדבר היה נראה בעיניך? ואם הייתי שותה את החלב שלה בכוס?
אז חלב של פרה זה איכשהו נורמלי והגיוני?
הגיע הזמן לשאול את עצמנו שאלות נוקבות לגבי ההרגלים הבסיסיים ביותר שלנו - כאלו שלא חשבנו אפילו לרגע לעצור ולהרהר בהם, מרוב שהם כ"כ מובנים מאליהם.

כאן הם

New member
לא משכנע ולא משוכנע!

בבקשה אל תשלחי אותי לשוטט ולחפש בכל מיני אתרים של רופאים הזויים, ובטח לא רופאים טבעוניים.

ביקשתי להתרכז בילדים, מההתחלה: תביאי לי ציטוט מרופא או מומחה תזונה לא טבעוני שאומר שטבעונות זה טוב לילדים. מה קשה כל כך להביא ציטוט שכזה? זה ישכנע אותי אפילו.

אותם רופאים ומומחי תזונה לא טבעוניים ישמחו להגיד שצמחונות עם דגים/מוצרי חלב/ביצים מדי פעם זה מאוד בריא. ואני מסכים איתם!!! את רואה? הם ואני לא משוחדים.

רק שאני והם יגידו גם שצמחונות מסוג זה היא לא נחוצה כדי להיות בריא. אין שום נזק לאדם מלאכול בשר מדי פעם.

טבעונות זה המצאה של פחות מ-50 שנה כשסופרמרקטים, הובלה ומקררים הומצאו. אין שום סיכוי שהאדם היה או יכול להיות צמחוני או טבעוני לפני כן. מה את חושבת שיש לאכול בחורף בחורף באירופה הקפואה? ובאפריקה היה מבחר של פירות וירקות שנחוץ לבריאות האדם? חקלאות הומצאה לפני רק 10,000 שנה.

עובדות ללא עוררין נגד טבעונות: בריאות ואורך חיים זה 80% גנטיקה, 10% מזל והשאר זה כל השאר כשאוכל זה חלק מאוד קטן. בהתאם, הסקנדינבים, היפנים ויהודים הם הכי מאריכי חיים למרות שהם אוכלי בשר. נכון? ההודים הצמחונים (לא לגמרי) מטעמי דת הם בתחתית הרשימה. דוגמא מצוינת זה האבא של הגיס שלי: שמן מאוד, תמיד היה שמן, מעולם לא נקף אצבע, רגזן (אבל עם לב טוב), אוהב בשר וממתקים... ובן 89 היום עם בריאות סבירה. לזכותו אפשר רק להגיד שהוא מעולם לא עישן.

בואי נהיה כנים: טבעונות זה יותר אמונה ואידאולוגיה נגד "התאכזרות" לחיות. יש לכם טעונים טובים בנושא, למרות שאני לא מקבל אותם.

אבל אל תתחילו להמציא "בריאות וחיים ארוכים" כדי למשוך אנשים לאמונה שלכם. ואל תפחידו אנשים עם "בשר זה רעל" כי אין שום אפילו קצה של ראיה לזה. להפך, בשר במידה זה מאוד מאוד בריא לאדם.

רענן

חנויות "טבע"

נפתחות לא כי חסר אלא כי מי שצורך את המוצרים מאמין שאולי כך הוא לא ימות בבוא העת.
לתעשיית ה"טבע" יש כוח כלכלי כמו לתעשיית התרופות ואולי אף יותר,כוח האמונה בבליל אמירות חסרות כל ביסוס ,קיים בעולם הרוחני/טבעי .
הדוגמא שנתת למשקה שמייחסים לו תכונות בריאותיות זה בן-דוד של תוספי המזון,אותה גברת בשינוי אדרת.
מעט מאוד אנשים שחיים בעולם המערבי זקוקים לתוספי מזון/ויטמינים (בעיקר קשישים אצלם יהיה חוסר וזה בגלל שהמכונה כבר לא מה שהייתה...),מעט מאוד מאותם תוספים הם באמת תוספים בעלי מדדים קבועים.
מה שכן מדבריך אפשר להבין שמעט מאוד ביולוגיה וכימיה והבנה בתהליכים בגוף האדם יש לך.

ודרך אגב בדיוק לפני כמה ימים סופר על עפר צבי שאימץ לו נאקה. כן החלב שלה הזין את העפר. כנראה לפני כמה שנים ישב לו אדם וחשב איך יזין עצמו וילדיו,זה גם קורה שהאדם חושב ומייצר לו .

האדם במשך השנים אימץ לו תזונה שהתאימה לו עם האבולוציה . כבר אין לנו לסת של אוכל עלים ,את הבשר אפשר לאכול נא כל עוד הוא טרי,אילו היו גיבובי שטויות על כך שהבשר לא נאכל. שבטים "פרימיטיבים" עדיין חיים כך היום,צדים ואוכלים בשר נא. יש גם השותים את דם הפרה כמקור עיקרי לחלבון.
אם לא תאכלי מוצרי חלב ,כלום רע לא יקרה לך אבל אין זה שולל שזה טעים ומתאים לאכילה שכן אם לא היה כך המין האנושי היה נכחד כבר לפני אלפי שנים.

כאן הם

New member
למעשה, המין האנושי הוא רק בגלל שאכלו בשר

מסכים איתך לגבי התעשיה (ממש) של מזון טבעי.

כאילו שאי פעם מזון לא היה "טבעי".

אולי מרגרינה זה לא טבעי, אבל אני לא מכיר אוכל אחר שהוא לא מהטבע.

ובל נשכח את תעשיית ה"תוספי מזון" שמיוצרים בבתי חרושת כמו תרופות או מרגרינה.

בריאות ואורך חיים זה 80% גנטיקה, 10% מזל והשאר זה כל השאר, כשמזון זה חלק מאוד קטן ממה שנשאר.

הטבעונים והצמחונים שוכחים שלא רק שהאדם למד לצוד ולהתבסס במשך מליון שנה על ציד,אלא שהוא גם למד לאחרונה (10,000 שנה) לעשות חקלאות, לביית חיות ולגדלן למטרות שונות, כולל אוכל.

אז המעגל נסגר. והאדם כבר לא צייד שהורג חיות בטבע באכזריות. במקום זה, האדם הפך לחיה הכי מוסרית בטבע: מגדל את מה שהוא אוכל.

רענן

הכי מוסרי בטבע?

האדם הורס יערות גשם שמכילים אלפי בעלי חיים ממאות מינים שונים בשביל להפוך אותם לאדמות מרעה לבקר שיהפוך אח"כ להמבורגר.
זה לא מוסרי, נקודה.

חוץ מזה, אופן הגידול של בעלי החיים בתעשיית המזון אינו מוסרי, ברובו הגדול של המקרים. רוב בע"ח סובלים מצפיפות רבה, מעיוותים גנטיים, מחוסר בגירויים ועוד. גם זה אינו מוסרי.

האדם הוא חיה טיפשית שמתנהגת כאחרון הארנבונים: אנחנו מתרבים ומתרבים בלי לחשוב על המחר, מכלים את המשאבים שלנו והורסים בדרך את העולם לשאר בעלי החיים והצמחים שחולקים איתנו את העולם הזה.

כאן הם

New member
אם את מיזנתרופית, אז האדם הוא מחריד

התחלת בצמחונות, עברת לשלב הבא של טבעונות, ועכשיו נפלת לשלב ידוע שבא אחרי טבעונות: מיזנתרופיה.

ואני אתן לך הגדרה: "מיזנתרופיה היא חוסר אהדה, חוסר אמון או שנאה כלפי המין האנושי, או נטייה שלא לבטוח באנשים אחרים."

את שונאת בני אדם! זה ידוע שהרבה טבעונים הופכים לקורבנות של מיזנתרופיה.

הנה מה שאת אומרת:
- כמעט כל ההורים הם אכזריים ומטילים מום בילדיהם ע"י ברית מילה
- גברים הם רק בשביל להתעלל בנשים, החל מפונדקאיות וכלה בנשותיהם
- אוכלי הבשר הם לא מוסריים שאוכלים נבלות
- חקלאים הם סדיסטים שמתעללים בחיות.
- האדם רק רוצה להרוס את הטבע
- האדם הוא טיפש

חה חה חה חה!!!!!

החיות האהובות שלך טורפות חיות אחרות בטבע והם גורמות ל"נזק" לטבע יותר מאשר האדם. למה אין בסוואנה של אפריקה עצים? כי הג'ירפות הרגו את כולם. למה אין מגוון צמחים? כי עדרים שלמים של מליונים זברות, גנו ואנטילופות אוכלים הכל. אין לי שום דבר נגד חיות. הטבע הוא פשוט אכזרי. זה הוא טבע הדברים!!! את משום מה מדמיינת את הטבע בדיוק ההפך ממה שהוא. אפילו את לא תהיי מוכנה להיות בטבע באפריקה יותר מ-10 דקות לבד.

האדם הפריח את השממה, ומשקיע כוחות אדירים בלשמור על הטבע ולמצוא דרכים לחיות ולהתקיים בלי לפגוע בטבע. הוא החיה היחידה שמגדל את כל האוכל שלו, החל מצמחים וכלה בחיות. שאר החיות רק טורפות או מכרסמות את מה שיש בטבע.

עכשיו לכי תאכילי את הכלבים והחתולים שלך בבשר!

רענן

תגיד רענן

אתה קונה את השטויות שאתה כותב? כי זה ממש מביך לקרוא את הדברים שאתה בטוח שהבנת מתוך הדברים שאחרים כתבו. ממש מביך.

roni44441

New member
מה רע בחלב של מין אחר?

אנחנו גם אוכלים בשר של מינים אחרים, וזה הרבה יותר מוזר מאשר אם היינו אוכלים בשר אדם, אז לא הבנתי את הטיעון...... באופן כללי מאוד מומלץ לצרוך מוצרי חלב וכמובן שזה לא תחליף לגיוון ולהוספת מוצרי מזון נוספים, אבל במוצרי החלב יש המון רכיבים תזונתיים מאוד חיוניים כמו חלבון איכותי, סידן, אשלגן, מגנזיום, אבץ, ויטמינים מקבוצת B (כולל פולת, ריבופלאוין וויטמין 12B), ויטמין A וויטמין D . לא ברור מה ההתנגדות למוצרי חלב בזמן שכל ארגוני הבריאות בעולם (כולל משרד הבריאות בארץ) ממליצים עליו מאוד, כמו שאפשר לראות בקישור שצירפתי

כאן הם

New member
ואני מצרף ממצא ארכאולוגי

בקישור המצורף יש עוד הוכחה שהאדם השתמש באש באפריקה לפני מליון שנה. תאמיני לי שזה לא היה כדי להתחמם.

אכפת לך מהילדים רק בקטע תזונתי

אבל שיחתכו את איבר המין של הילדים חופשי, נכון? כי לחתוך תינוק לא עושה לו שום נזק.

כאן הם

New member
תמשיכי לספר לכולם...

אני מתחנן ומעודד אותך להמשיך לספר לכל הפורום כמה זה נורא לעשות ברית מילה.

זה רק ישכנע עוד אנשים שאין שום דבר חוץ מאשר תאוריות מטורפות מאחורי כל אלו שמתנגדים לברית מילה.

רענן

לא להיסחף: טבעונות זה לא אסון, בדיוק כמו

שאכילת ממתקים אינה אסון ושתיית אלכוהול או סמים קלים אינם אסון. השאלה בכל הדברים היא אם עושים אותם בצורה מושכלת. ישנם המון טבעונים בריאים והמון קרניבורים חולים, בדיוק כמו שיש גם ההיפך.

כאן הם

New member
תנסי טבעונות ונראה.

האחיינית שלי הייתה טבעונית. היא ממש האמינה בזה והיא מאוד חכמה וידעה הכל על צרכי המזון של הגוף.

אבל היא נוכחה מהר מאוד, על הגוף שלה, שכל תוספות המזון כדי להחליף את התזונה מבשר, חלב ודגים אינם עובדים.

היא איבדה את המחזור שלה - סימן רע מאוד של גוף שחסר לו מזון. היא הייתה כל הזמן רעבה. לא היה לה כוח לכלום. לא יכלה להתרכז בלימודים שלה. סימנים של איבוד סידן מהעצמות. ירידה חריפה במשקל. וכולי.

אני לא מספר סיפורים. הרופאים ועובדות אמיתיות שאני הבאתי לה שיכנעו אותה לחזור לחיים נורמלים.

הסוד הכי גדול של טבעונים (וצמחוניים טהורים) זה שאחוז עצום מהם חוזר לאכול נורמלי.

צמחונות בתוספת דגים או מוצרי חלב זה כפי הנראה בריא... אבל לא נחוץ.

טבעונות זה באמת אסון לגוף האדם... לוקח כמה זמן, אבל זה בטוח. זה מאוד מאוד לא בריא לילדים. אדרבא, תביאי מומחה או רופא אחד שטוען אחרת.

אין שום אינדיקציה שצמחונות טהורה, או אפילו לא טהורה, עוזרת לבריאות. האנשים הכי מאריכי חיים הם לא צמחוניים: סקנדינבים, יפנים ויהודים (מקום חמישי בעולם).

רענן

יש מספיק רופאים שמאמינים שזה בסדר

כל זמן שעושים את זה נכון ולוקחים תוספי תזונה, כשיש צורך.
ובתור צמחונית עם נטייה לטבעונות כבר למעלה מ-15 שנים עם הרבה חברים טבעונים וצמחונים כבר שנים ארוכות - האחיינית שלך עשתה לעצמה את הנזק הבריאותי כי היא אכלה לא נכון. זה לא קשור לתפריט אלא לאחריות אישית על התזונה.

כאן הם

New member
דוגמא, אפשר?

נו, איפוא הרופא או מומחה תזונה שיטען שטיבעונות זה בריא? אשמח לשמוע, וללא ספק לשנות את דעתי למשמע דבריו.

לגבי האחיינית שלי, היא הוכחה אמיתית לנזק של טבעונות. מהחברות שלך את תשמעי בקרוב... איכשהו הן הצליחו להחזיק מעמד, בעיקר בגלל תוספות מזון, כבר 15 שנה. צוחק מי שצוחק אחרון: נראה אותן בנות 50 או 60 צמחוניות.

רענן

אלן דג'נרס טבעונית

כבר דיי הרבה שנים. והיא עוד מעט בת 55.
אחד הפרופסורים שהיה לי באוניברסיטה הוא ממקימי אמירים, טבעוני מבגרותו. הוא לקראת פרישה, כך שאתה יכול להבין שעבר כבר מזמן את גיל 40.

קישרו לך כבר לאבי לייני, שגם הוא מבוגר מ-50 וטבעוני כבר למעלה מ-30 שנים. הוא גם אלוף ישראל בהרמת משקולות. ויש עוד רבים.

מזמינה אותך להיכנס לפורום צמחונות וטבעונות. הם יוכלו לקשר לך לרופאים ותזונאים שממליצים על טבעונות וצמחונות.

חוץ מזה, האם אתה טוען שאכילת בשר היא ערובה לחיים בריאים וארוכים? כי בתי הקברות מלאים בקרניבורים שמתו צעירים שישמחו לדעת שמותם היה לשווא.

כאן הם

New member
כן, משנת 2009!

נו באמת. טרחתי קצת וגיליתי שאלן הפכה לטבעונית ב-2009 או אולי שנה לפני כן.

וואוו!!! כבר 4 שנים טבעונית.

ויש לה גם עסק למכור כל מיני מוצרים טבעוניים. כולל אוכל טבעוני לכלבים שהיא אוהבת... וטרינרים אומרים שזה אסון לכלבים.

זה מה שהכי מצחיק אותי לגבי אוהבי חיות וטבעוניים: הם מגדלים דווקא כלבים וחתולים שחיים מבשר (שבא מחיות אחרות). מה רע לגדל תוכים, שפנים, סוסי פוני או אוגרים?

רענן

למעלה