טבעת נישואין

keren1877

New member
טבעת נישואין ../images/Emo4.gif

אני בככונה מעלה את השאלה הזו בפורום הזה ולא בפורום מתחתנים, משום שאני מעוניינת בחוות דעתם של מי שכבר עונד טבעת, או כבר גיבש דיעה מוצקה בנושא... בעלי לעתיד (החתונה עוד חצי שנה) מסרב בתוקף לענוד את טבעת הנישואין. העיניו היא לא מסמלת דבר מלבד בעלות (הוא טוען שהוא יחוש כמו כלב עם הטבעת) והוא גם שונא נורא לענוד טבעות. אני, לעומת זאת, מאוד אוהבת את כל הקונספט של הטבעת. זה נורא יפה ומסמל המון עבורי, בעיקר מבחינה רגשית. האם שווה לריב איתו על זה או להכריח אותו לענוד את טבעת הנישואין? נראה לי לא לעניין להכרחי אותו משום שנישואין היא החלטה משותפת ואני לא רוצה לכפות עליו דבר שאינו רוצה. אה, שכחתי לציין שזה בסדר גמור מבחינתו שגם אני אלך בלי הטבעת
בכדי להצדיק את דעצו, הוא מוכיח לי שמרבית הגברים בסביבתו (אבא שלו, דודים וכו´) אינם עונדים את הטבעת. מה עושים?

הילית*

New member
חבל להתעקש על זה !

בזמן ההכנות לחתונה אמרתי לעצמי שמאוד הייתי רוצה שבן הזוג שלי ילך לאחר החתונה עם טבעת. לא יודעת למה אבל זה משהו יפה ויש בזה בעיני משהו רומנטי וסמלי... אבל כמו הרבה דברים החלטתי שזה לא דבר שווה להילחם עבורו וממש קצת אחרי שחשבתי בכיוון בעלולי אמר שהוא רוצה טבעת וידע בדיוק איזה והיום שנה וחודשיים אחרי הוא עדיין הולך איתה ולא מוריד אותה.... נראה לי שאצלכם כנראה זה לא יקרה אבל אל תתעקשי יותר מדי. חבל ! יש דברים שמסמלים מחויבות וקשר יותר מטבעת.

fila

New member
מסכימה עם הילית

אין טעם להלחם בו, אם הוא לא רוצה אז לא.... אני מבינה את ההרגשה כי אני גם מאוד אוהבת ששמעון עונד את הטבעת שלו ולפעמים אני מתבאסת שהוא שוכח אותה בבית כשהוא יוצא לעבודה באמצא הלילה (אבל אני מבינה אותו ...) בעיני בטבעת יש המון סמליות, אז אולי תשכנעי אותו לפחות לקנות אחת פשוטה שיוכל לענוד לפחות בערב החתונה ואז תשמרו אותה בבית כמזכרת ואולי תחרטו בפנים את התאריך...

אני גם הייתי מצטערת אבל...

מה לעשות? זה לא רק שלא שווה לריב, הרי לא תוכלי לשכנע אותו אחרת.

keren1877

New member
צודקות...

אבל זה עדיין נורא מבאס אותי... בערב החתונה תהיה לו טבעת שתהיה תואמת לשלי, ואולי הוא יחליט להישאר איתה אח"כ (קיבלתי 4 ימי חסד לאחריה, שבהן הוא יענוד אותה ויראה איך הוא מרגיש), אז עדיין יש תקווה... ועכשיו ללבטים אחרים- נורא רציתי לענוד לו בטקס החופה את הטבעת, אבל אם היא כ"כ חסרת חשיבות עבורו ואינה מסמלת כלום- נראה לי שכדאי שאוותר על זה, לא?

מאי26

New member
קרן - קודם כל, גם אצלי הוא היה

סרבן טבעת ואמר שזה יהיה לו מוזר ללכת עם זה ולא נוח, אבל בכל זאת קנינו לשנינו. ובחופה נתתי לו את הטבעת, ולדעתי זה דווקא אומר הרבה ולא כדאי לוותר על זה. ואחרי החתונה הוא הפתיע אותי והלך עם הטבעת כל הזמן! (עם זאת לסיפור יש סוף טרגי, כי מרוב שהוא הלך איתה כל הזמן, הוא הלך איתה גם לטיול בחצבני והיא טבעה שם. עכשיו אני מתלבטת אם יש טעם לקנות לו טבעת חדשה... וזה אחרי שהוא אמר שזה לא יהיה אותו דבר, כי את הטבעת הישנה אני זו שהענקתי לו בחופה). בכל אופן זה שהוא מסרב עכשיו לא אומר שהוא יסרב בעתיד, ולדעתי אל תוותרי גם על הענקת הטבעת. טקס החופה הוא כל כך מרגש שכל מה שתעשו שם יהפוך לסמלי ומרגש בשבילכם, כולל הענקת הטבעת מצידך.

gmgy

New member
האמת, לי לא אכפת

גם אני לא כל כך אוהבת טבעות ונמצאת בדיונים עם עצמי לגבי טבעת הנישואין. את טבעת האירוסין אני עונדת רק באירועים מיוחדים... וחוץ מזה, טבעת לגבר זה קצת סימון טריטוריה. הבעיה היא שיש נשים שהעובדה שהטריטוריה מסומנת רק גורמת להן לרצות יותר להשיג את הסחורה ה"אסורה"... בקיצור, אם הוא אוהב זה מה שחשוב -- טבעת זה רק משהו חיצוני...

toyland

New member
לטבעת אין משמעות

אצלנו זה דוקא הפוך, בעלי לא מוכן להוריד את הטבעת ולי הטבעת לא כל כך נוחה, אז אני לא עונדת אותה. לטבעת אין כל משמעות ואם הוא אוהב אותך, רוצה להתחתן, מנהל איתך זוגיות טובה וללא פלירטים מהצד אזי הטבעת היא סממן מיותר ואם לא נוח לו לענוד אותה תוותרי לו (הרי חיי הנישואין הן ויתורים הדדדיים כל הזמן).

rona25

New member
בעלי גם לא הולך עם טבעת ואפילו

לא קנינו מראש (רק בשביל הטקס) טבעת אין לי בעיה עם זה וממש לא הפריע לי - זה בעיקר מפריע לו בעבודה והוא לא חושב שהטבעת או סממן חיצוני אחר יגדירו את הקשר שלנו. בקיצור - אני מציעה לא ללחוץ ולנג´ס לו הכי חשוב שהוא אוהב אותך ואת אותו - כל השאר פחות חשוב

גלי ב

New member
בעלי הלך עם הטבעת כשבועיים../images/Emo13.gif

כל הירח דבש... אבל הוא מתעסק בטיפולי אלטרנטיבים - וזה מפריע ... אז ויתרתי לו...
הוא הבטיח לי שבאירועים מיוחדים - יענוד אותה.

אני לא חושבת שאתן צודקות

ואיך אתן מוותרות בכזאת קלות.לי אישית מאד לא נוח עם טבעת הנישואים ,כי כנראה שבחרתי סוג שלא מתאים לי(אני לא יכולה להרטיב את היד כשהיא עליי) ובכל זאת אני לא בחרתי לא לענוד אותה .אז למה שהבעלים לא יענדו אותה? כי לא נוח להם? זה לא בסדר לדעתי. דרך אגב ,ידוע לכן אם אפשר להחליף את טבעת הנישואים?

rona25

New member
גם לי לא נוח איתה לפעמים

ואני משערת לעצמי שמתישהו במהלך החיים היא תרד (בהיריון בטוח היא תרד עם התנפחות האצבעות) - SO WHAT? אחותי ובעלה לא הולכים עם טבעות (הורידו אותם מזמן) והם נשואים בעושר ובאושר , וזה לאמ אומר כהוא זה על מערכת היחסים שלהם לא צריך להיות פנאטיים בשום דבר

che55

New member
ל-אגהזטכמספקש - אפשרי להחליף טבעת

נישואין, לפעמים בהריון האצבעות מתנפחות ולא חוזרות לקדמותן - אז מחליפים טבעת. או שטבעת אובדת/נגנבת או סתם פתאום בא לך להתחדש...... אין שום בעייה להחליף טבעת - זה רק סמל כך שאפילו הלכתית אין בעייה!! ממליצה לך להחליף למשהו נח יותר...

דנצ1

New member
החלפת טבעת נישואים

מי קונה את הטבעת שוב הבעל בכספו?

דנצ1

New member
שביב יקרה......

בטח שיש לנו חשבון משותף,אבל גם היו לנו לפני החתונה . נכון שזה קצת מצחיק שהוא שילם מכספו(כי הרי כספו הוא כספי),אבל לפי ההלכה הוא צריך לשלם.אז לכן אני שואלת אם קונים שוב אז הוא צריך לשלם? ז"א שאני לא אלך לבד ואקנה טבעת לעצמי.

che55

New member
אחרי הקידושין זה ממש לא משנה

כי אף אחד כבר לא ישאל אם זה מכספו... תגשי לחנות תבחרי טבעת ותקני לך את הטבעת.

shelycat

New member
...............

האמת היא שעמית שונא טבעות ולא רצה אחת שכזאת ולכן הוא קיבל פטור מטבעת נישואין ולמען האמת גם אני לפחות חצי מהזמן שוכחת ללכת איתה וזה לא ממש עקרוני לנו. סך הכל זה רק סממן/סמל חיצוני כדי לסמל נישואין אני לא רואה צורך להיות מסומנת או שעמית יהיה מסומן ע"י טבעת כדי להזכיר לנו את האיחוד שלנו ולהבהיר/להזהיר בסביבה שאנחנו נשואים ולכן OFF LIMIT הרי לא נבגוד זה בזה וגם אם ינסו "לפתות" אחד מאיתנו לדבר עברה מסוג זה לא נוכחות או אי נוכחות הטבעת תביא להצלחה. כך שאם לבעלי לא נוח עם טבעת (קשור לטראומה שבה פעם נתקעה לו טבעת על האצבע) הוא לא חייב ללכת עם אחת ומצד שני הוא לא רואה צורך "להטביע" עלי את חותמו ולא נעלב שאני שוכחת לשים אותה או מחליטה במודע לא ללכת איתה כי פשוט לא בא לי או כי לא נוח לי איתה.

נופר30

New member
אני אמרתי לבעלי לפני החתונה

שחבל להוציא כסף על טבעת שהוא לא יענוד ומבחינתי לא צריך אפילו לקנות רק לאותו ערב ( הוא לא הולך עם תכשיטים אפילו לא שעון ) ואז הוא אמר מה פתאום צריך לקנות ואם אני אסתדר איתה אני אמשיך ואם לא אז נוריד ומאז חצי שנה אחרי הוא איתה אבל לדעתי זה שהוא עונד אותה או לא לא הופך אותנו לנשואים פחות או יותר ( לפעמים הוא צריך להזכיר לי לענוד את שלי )

למעלה