טוב חברה אתגר נוסף לפני שחוזרים א' אלול

לפני שאתם קופצים שפיפון ומדור ירונקל'ה עם גיבוב של שטויות

הנה המקור

ביבליוגרפיה:

The History of the Telescope in Japan, by Peter Abrahams

The First 300 Years of Binocular Telescopes by Peter Abrahams, May 2002

Molecular Expressions: Science, Optics and You - Timeline - Hans Lippershey, © 1995-2003 by Michael W. Davidson and The Florida State University

"Timeline for the History of Judaism" (Jewish Virtual library)

כאמור, עוד לא החלטתי אם אתה שקרן או מאמין לשקרים של אחרים.

1. המרחק המשוער בינינו לבין צביר הכוכבים הידוע בשמו העברי "כימה" נע בין 120 ל 140 פארסק - כלומר - בין כ 390 ל 456 שנות אור.
&nbsp
2. ב "כימה" יש, על פי ההערכות המדעיות הנוכחיות, לפחות כ 1000 כוכבים - שזה פי 10 ממה שכתוב בגמרא.
&nbsp
מקור: https://en.wikipedia.org/wiki/Pleiades
&nbsp
&nbsp

אתה לא החלטת? אני כן החלטתי שאתה שקרן
פטלוגי

אפילו הבנת הנקרא אין לך , אתה רוצה להתפלפל איתי?
כמה כוכבים יש במערכת "כימה"?

בצביר הכוכבים כימה (הפליאדות, Pleiades) נראים לעין בלתי מזוינת, לדברי המחבר המלומד, 6 עד 8 כוכבים בלבד. אף על פי כן נאמר בתלמוד:
"מאי כימה? אמר שמואל כמאה כוכבי. אמרי לה (יש אומרים) דמכנפי (שהם מקובצים וסמוכים זה לזה) ואמרי לה (יש אומרים) דמבדרן (שהם פזורים)." (ברכות, נח, ב,
אני אף טורח להפנות אותך לפירוש רש"י, ממנו עולה, שפרשנות הדברים היא ש-100 הוא מספר הכוכבים המרכזיים בצביר, אבל יש אפילו יותר מכך. דברים אלה, שאין כל דרך לדעתם בלי טלסקופ, מעידים כאלף עדים שדברי אלוקים חיים הם... ..
או אולי, באמת. לא במקרה לא ציין המחבר את מספר הכוכבים האמיתי בצביר הנ"ל, אשר נע בין כ-500 (ראה: http://seds.lpl.arizona.edu/messier/m/m045.html) לכמה אלפים טובים (באתרים אחרים המוקדשים לנושא). אם כן, לא בדיוק "כמאה כוכבי".
יש לנו גם את רש"י, שיסביר לנו שה"כמאה" הם המרכזיים, והיתר (שמספרם, משום מה, איננו מצוין) אינם מרכזיים. ואם רש"י אמר ש-100 מרכזיים, אז מאה מרכזיים, למה צריך להתווכח על כל דבר? אז המאות, או אלפי הכוכבים האחרים הם "דמבדרן", ותפסיקו להתפלפל כל כך הרבה. כמה נוח שהכל מסתדר בסוף.
ראוי לציין עם זאת ששמואל ידע להעריך שיש יותר ממספר הכוכבים הנראה לעין בלתי מזוינת
.

אתה בכלל מבין מה זה "שקרן"?

הנה האתגר עבורך: מצא מקום אחד בפורום שבו שיקרתי.
&nbsp
פירושים על פירושים והתאמות מאוחרות כל אחד יכול לעשות לכל טקסט. זה בולשיט.
מאוד קל למצוא התאמות בין דברים ידועים - זה לא מוכיח כלום.
אם אתה רוצה להוכיח את הטענה שלך בדבר הידע העל טבעי כביכול בגמרא, הדרך לעשות את זה היא להראות שבגמרא פתורות בעיות שהמדע עדיין לא פתר - ואז לחכות שהמדע יצליח לפתור אותם ולהראות התאמה.
&nbsp
אין לי שום עניין להתפלפל איתך, אתה לא מראה שום יכולת אינטלקטואלית שתהפוך את זה למעניין, סתם מקיא פה טקסטים שמחב"תים אחרים כתבו בלי בכלל להבין עד כמה עלובים הם.
&nbsp
&nbsp

מי צריך את המדע כשגמרא היא כולה מדע אחד גדול

אתה יודע שרוב המדענים שואפים את הידע שלהם מהגמרא? נו טוב חלק ממנה
אתה רוצה שאפנה אותך לאותם מדענים? רק תגיד כן ותקבל קישור ממני
זה נקרה חיפוש האמת
אבל כאשר אתה פוסל מראש אין מה להתפלפל אתך,הרי אתה לא מחפש את האמת כי האמת מפחידיה אנשים מסוימים והם מעדיפים לחיות עם ראש בקיר

אני יודע שמה שאתה כותב זה בולשיט.

אני יודע שרוב המדענים שואבים את הידע שלהם ממוסדות להשכלה גבוהה.
אני יודע שהיסטורית, אוניברסיטאות היו שייכות לכנסיה דוקא.
אני יודע שיש מדענים שחזרו בתשובה כגון דורון אורבך שהוא מדען מצויין בתחומו אך מאז שחזר בתשובה משום מה הוא חושב שהוא יודע גם דברים שלא קשורים לתחומו ומקשקש שטויות נגד אבולוציה.
&nbsp
זה לא שאיתי אין מה להתפלפל, אלא שאיתך אין מה להתפלפל מכיון שאין לך שום יכולת פלפול אמיתית. אתה בסך הכל ממחזר שקרים של אחרים.
&nbsp

לא אמרתי שלא! אמרתי חלק ממנה

לך תראה כמה פרופסורים חרדים מלמדים בהשכלה גבוה ומלדים גם מדע ואין להם שום בעיה אם המדע משום שהמדע לא סותר כלל את תורת ישראל , ואת זה אתם לא מבינים, אתה חושב שהמדע יפתור לך תהליכים כדי שתחיה בהפקרות? טעות בידך משום שהמדה מתעסק אך ורק לפי ראות עיניו דהיינו חומרים שנמצאים ביקום קרא את הקטעים שהבאתי מערוץ 13
ואינו מתעסק כלל וכלל בדברים רוחניים

לפחות דבר אחד כתבת נכון - המדע לא מתעסק בדברים "רוחניים".

המדע לא קיים בשביל לאפשר לאנשים לחיות "בהפקרות", המדע קיים כדי לאפשר לאנשים ללמוד על המציאות בה הם חיים - וכדי ללמוד על המציאות צריך להתעסק במה שקיים במציאות - ומכיון שדברים "רוחניים" אינם קיימים במציאות המדע לא מתעסק בהם כלל.
&nbsp
&nbsp

אז גם השכל שלך אינו קיים במציאות

משום שלמדע אין את הכלים להתעסק בשכל שלך,יופי שאתה מראה את בורותך פעם אחר פעם

תלוי איך אתה מגדיר "שכל". אם זה "משהו רוחני" אז נכון.

אבל לרוב מגדירים "שכל" בצורה אחרת - יכולת חשיבה והבנה, או הגיון. את הדברים האלו המדע בהחלט יכול למדוד ואף מודד די בהצלחה.
&nbsp

חנוך25

New member
זאת אומרת קודם אתה יודע מה האמת המדעית

ואז הולך לחפור בגמרא ולאנוס טקסטים.
הנה אתגר בשבילך - "אתה פושע שצריך לשבת בכלא"
תוכל למצוא לזה סימוכין לזה בגמרא? (אם לא תצליח תגיד לי. אני אעזור)

ItsikH

Member
ברור ברור

הכל ידע רק לא רצה לספר לנו נשמש מה עד שגילינו לבד

קלייטון.ש

Well-known member
אם העולם הזה הוא פרוזדור לעולם הבא

ואם החיים הגשמיים הם הכנה לחיים הרוחניים אחרי המוות, אז מותו של תינוק הוא לא עונש או טרגדיה אלא קיצור דרכו לעולם הבא, כי הוא היה זכאי להגיע לשם קודם.
הצלחתו של המדע לצמצם תמותת תינוקות היא בעצם סימן שיותר תינוקות נולדים לחיי סבל, שהם גם יותר ארוכים, במקום לעבור לגן עדן במהירות, כנראה כי החטא מתרבה בעולם. המדע והרפואה מצליחים גם ברוב חוכמתם להאריך את שנות הסבל בסוף החיים, גם למי שהטבע כבר מוכן סוף סוף לקחת אותו.
מעבר לכך לא נראה שהארכת תוחלת החיים היא לטובת האנושות. האנושות המתרבה מחסלת את הסביבה ואת החיים הן של יצורים אחרים והן של עצמה. אפשר להגיד שהרפואה והמדע מובילים את האנושות אל אובדנה, וזהו עונש מאלוהים שהחליט להשמיד את האנושות שוב, אבל הפעם הוא נותן לה להתאבד ולא מחסל אותה בעצמו.

קלייטון.ש

Well-known member
זו דווקא שאלה לא חכמה

רוב הנוסעים חוגרים חגורת בטיחות כי זה החוק.

ואתה שואל אותי מתוך ידיע ברורה שלמדת גמרא?

מה ואיזה מסכת למדת כדי שאשיב לך ,וכי לפני אלפי שנה לא היו רופאים ומדענים כדי להציל ילדים?
בורות ידידי בורות, ממך לא ציפיתי לשאלה ילדותית כזאת

nightjar

New member
נראה לי שהוא שואל מתוך ידיעה ברורה שהוא למד ביולוגיה...

מאז ומעולם היו רופאים ומדענים (בערך) כדי להציל ילדים, הם פשוט לא ממש הצליחו

גם היום יש עדות מסוימות שבהן לא נותנים שם לילד עד גיל 3.

ואם כבר אנחנו בעניין של לרפרר כתבי קודש:
&nbsp
Sulley, you're not supposed to name it. Once you name it, you start getting attached to it.

מדור 26

New member
שקית החול שאמא שלך ילדה, נשארה בראש שלך...

...וסתמה לך את המוח.
אנחנו לעת הזאת, תוצאה של תהליך אבולוציוני, נצחי, אין סופי הפועל ביקום, מאז ומתמיד, וגם כאן בעולמנו. שום עולם או בעל חי לא "נבראו" ע"י בורא כל שהו, גם לא החול שבראשך.
אין במציאות "בורא" ואין "נברא" אלה נמצאים רק ב"מציאות המדומה" של אנשים כמוך, עם שקית החול בראש, במקום המוח...

למעלה