טוב, למי שעדיין לא התייאש סופית מהאלבום: עיצו

כן,כי אז אתם מפחדים מסמויים שצורחים עליכם

את הנשמה שלהם שאיזה מן פורום זה,ובושה וכו' וכו' ואז צריך שוב לספק תשובה הולמת ולהסביר ולהסביר (בד"כ פשוט לחכות לנועה שתכתוב ותפטור את כולנו מהעול..) וכל זה מעייף,את יודעת

רעוּת

New member
אני לא מפחדת מאף אחד ../images/Emo46.gif

באמת מזל שיש את נועה ל-damage control
.

Gremshnit

New member
אם את שואלת אותי, ההתעסקות בבוטוקס נובעת

בגלל מספר אנשים בולטים שהעניין מפריע להם, העובדה שטורי עשתה בוטוקס. ובצדק. אף על פי כן, אני לא מסכים כלל וכלל שיש לכך קשר למוזיקה ואיכות המוזיקה. כאילו, שרה ברייטמן עשתה בוטוקס הרבה לפני טורי איימוס, ואצלה זה ממש ממש בולט כי היא נראתה בצעירותה כמו קרפדה, ועכשיו היא כ!0*ת על שלא מהעולם הזה. מילף אמיתית (רק בלי הקטע של האמא). ותאמינו או לא, האלבומים הכי טובים שלה יצאו לאחר שהיא עשתה בוטוקס. אבל משום מה כשזה נוגע לטורי זה כבר עניין אחר, כי היא "מעבירה מסר". ממתי טורי דיברה נגד טיפוח החיצוניות וניתוחים קוסמטיים? לי דווקא זכור שהיא מאוד נהנית לדבר על אופנה ונעליים וליפגלוס... ובכלל, אם כבר נגעתם בפמיניזם, לא נראה לי שלמישהו מזיז שפול מקרטני, למשל, עבר מתיחת פנים...

noosh

New member
שוב, אף אחד לא חושב שהחומר הפלסטי

בגופה של טורי חדר למוחה, עיוות את הקשרים בין הנוירונים וגרם לה לכתוב כמו שהיא כותבת היום. בוטוקס הוא השלכה. הוא משהו שמאפשר לנו להתיק עליו את מה שטורי מרגישה לנו היום, כי הוא מסמל את מה שאנחנו חשים שהיא הפכה להיות. זה לא הבוטוקס פיזית שמונע ממנה להיות האיידול שהיא היתה פעם בעיניי אנשים מסוימים פה. זה מה שהוא מייצג. ויכול להיו תשאצל אחרים זה לא יורגש, או לא ישפיע ככה, פשוט במקרה של טורי להגיד "בוטוקס" זה כמו להגיד "פלסטיק". זה לא מתאים לאשה שמתעסקת בפמיניזם, ורינת, אני מצטערת אבל אני חשה צורך להסכים עם עטר פה, זה קצת רציונליזציה. וקצת להגרר לויכוחים כמו "מה זו אמנות ומי קובע את זה", שמן הסתם לא יוצאים מהם אף פעם כי אין להם תשובה. נכון, אין לנו מושג ואולי טורי תופסת ניתוחים פלסטיים כשיא הפמיניזם. אבל קשה לי לחשוב ככה, כי א. היא הייתה מציינת את זה כבר בראיונות לדעתי, ו-ב. הקונצפט של ניתוחים פלסטיים קצת סותר את הקונצפט של להיות מי שאתה, גם אם זה האגלי גירל, ולהפוך את זה לבחורה הכי חזקה שיכולה להיות.

רעוּת

New member
אם את כבר משתמשת בשמות של מנגנוני הגנה אז

לפחות תעשי את זה נכון
השלכה זה אם היינו חושבים "אמג גם אני מכוערת וזקנה וצריכה בוטוקס", ואז מוציאים את זעמנו על הטורי בגלל שאנחנו רואים אצלה תכונה שאנחנו לא אוהבים בעצמנו. התקה לא ממש קשור פה, כי התקה עושים על אובייקט נייטרלי (או הדוגמא שאוהבים להביא- "אם אתה חוזר הביתה אחרי שהבוס שלך עצבן אותך ואז בועט בכלב". או מעגל הצעקות שבארני הסביר עליו בפרק הזה מהאו איי מט יור מאדר), אז הבוטוקס הוא יותר מסמל משהו והוא אמנם סמפטום למשו אחר אבל הוא לא אובייקט נייטרלי כמו כלב
. רק השימוש ברציונליזציה היה בהתאם |סנוב|. |ספרויד| אני חושבת שבכלל כדאי להעביר את זה למושגים ספרותיים ולהגיד שהבוטוקס הוא בעצם מטאפורה לכל מה שמזוייף ופלסטיקי במוזיקה של טורי.

S m e l l y Cat

New member
יואו למה לספר כאלה דבריםםםםם../images/Emo7.gif

הוא לא עשה שקט זה נמחק מזכרוני זיייט.

Applebite

New member
בחייך, שיתוק שרירי פנים ע"י הזרקת רעל מדולל

כדי שהעור לא יהיה מקומט זה פמיניזם? לא, זו כניעה למוסכמות שלפיהן לנשים אסור להיראות מבוגרות יותר, הן חייבות להמשיך להיראות צעירות גם בשנים מתקדמות בחייהן. מה ששלך לא מספיק טוב לעולם ואת צריכה לשנות אותו. אנחנו מתקדמים לעבר עולם שבו אישה מבוגרת שהשרירים בפנים שלה עדיין עובדים במלואם תהיה נדירה מאוד. זה הכול חלק מדרך המחשבה שנכפתה על נשים במאות שנים של שוביניזם דומיננטי, שאישה מוכרחה להיראות מושלמת ושכל מה שחשוב אצלה זה המראה, אי אפשר להעריך אותה אם היא לא יפה ומושלמת. אני בטוחה שאם טורי לא הייתה מזריקה בוטוקס והולכת עם המסר שלה עד הסוף היו מעריכים אותה על זה ומכירות הדיסקים שלה לא היו יורדות. אם כן אז החברה שלנו חולה ברמות שאי אפשר לתאר בכלל ולא צריך לשתף עם זה פעולה. והייתי מצפה שהיא לא תשתף עם זה פעולה. לשתק שרירים בפנים זה לא לבטא את עצמך, זה להסתיר ולהתחבא, כמו שנשים עושות כל חייהן בלי הפסקה. זה נהיה ממש עניין חרדתי, רק שלא יראו לי את השערות ברגליים!!! רק שלא יראו את הפצעון שצמח לי על הלחי!!! רק שלא יראו את הקמטים והצלוליטיס!!! אם הייתה לה אג'נדה אחרת שבגללה היא הייתה עושה בוטוקס (לא שאני חושבת שזה ייתכן, אבל אני הולכת עם ההצעות שלך) היא הייתה מצהירה עליה בריש גלי, אבל היא לא.

rfranko

New member
זה לא שזה לא נכון, אנחנו פשוט לא יודעים

נוח לנו להשליך את זה על הברור והמקובל אבל לא אני ולא את יודעות מה עומד מאחורי זה, כל מה שכתבת על בוטוקס ופמיניזם - אני מסכימה וגם אותי זה מעציב מאד ומקומם מה שאני מתכוונת זה שאנחנו לא יודעים מדוע היא עשתה את זה אז זה לא לעניין להכנס להצהרות ולעלות על בריקדות. ואני שואלת, אם האלבום החדש היה יצירת אומנות לשמה, האם אז הייתה התעסקות כזאת בבוטוקס? האם אנחנו מציבים תנאים חיצוניים לקבלה שלנו את טורי? לצפות/לדרוש/לקוות שהיא תישאר במראה הטבעי שלה - יש פה גם סוג של מוסכמה שאנחנו כופים עליה - את מדברת נשיות והעצמה אז בלי בוטוקס וניתוחים בבקשה? ותביני, גם אני לא אוהבת את איך שהיא נראת, אך זו בעיה שלי. אם זה מה שהיא בוחרת, איפה המקום שלי להגיד לה שלא?

shiray

New member
מסכימה ומוסיפה...

כשקראתי את הדיון פה, לא יכלתי שלא לחשוב על כל הדיונים שהיו פעם, ועדיין יש, על הגדלות חזה, כל ניתוח פלסטי שהוא ומשקל אצל נשים... איכשהו תמיד כשנשים מתחילות לעשות משהו לגבי החיצוניות, יש את אלה שישליכו הכל על העם הגברי ועל זה שהם מכתיבים לנו איך להתנהג ואיך להראות. כאילו המטרה היחידה של כל אישה בעולם זה שכמה שיותר גברים טיפוסיים יימשכו אליה ובשביל זה היא תנקוט בכל האמצעים. ואז פתאום צצות נשים שאומרות שהן רוצות את זה בשביל עצמן ולא בשביל אף אחד אחרֿ, ואנשים מרימים גבה ולא מאמינים במקום לחשוב שאולי אותה אישה רוצה להראות טוב, כמו שהיא תופסת את זה, בשביל עצמה. שהיא רוצה לקום בבוקר ולראות חזה שופע/ אף סולד/ וואטאבר בשביל עצמה ולא בשביל עוד שריקה פה ושם ברחוב... אולי מישהי רוצה לגלח רגליים כי הי חושבת שזה יותר יפה או שלה לא נעים שיש לה שיער שמתחכך לו או שהוא מחמם אותה או כל דבר אחר, ואולי חזיה לא רק גורמת לחזה שלה להיות יפה כלפי חוץ אלא גם נוח לה שהוא לא נופל לרצפה... זה לא שחור ולבן וזה לא שמעשה אחד הוא בהכרח פמיניסטי והשני שובניסטי... זה לא באמת עובד ככה... ושוב, אני גם לא מתה על הבוטוקס של טורי או של חצי הוליווד, אבל כמו רינת, אני לא חושבת שאנחנו יכולים לדעת למה טורי עשתה את זה ומה זה אומר על עולם הערכים שלה... וסתם נקודה למחשבה לגבי טורי ופמיניזם- היא עצמה אמרה לפני כמה זמן שארגוני נשים כועסים עליה בגלל שהיא לטענתם משדרת חולשה בהרבה שירים, ואישה פמיניסטית היא אישה חזקה ולכן היא לא עומדת לדעתם בקריטריון הזה. זה היה בתקופת LE אם אני לא טועה, ובכל מקרה ווי לפני כל הבוטוקס, מה שמראה שזה באמת לא חד משמעי...

noosh

New member
ברור

אני האחרונה שתגיד שצריך להפסיק ללכת על סטילטו, נגיד
. וכשאני מתלבשת יפה או משקיעה בעצמי, אני עושה את זה כי אני נהנית מזה. זה לא הקטע. ניתוחים פלסטיים, לדעתי לפחות, זו רמה אחרת. וכן, יכול להיות שהיא פשוט רוצה להראות יפה. אין לי בעיה עם זה. שטורי תראה איך שהיא רוצה, לא אכפת לי בכלל אם היא יפה או לא יפה או אם יש לה קמטים או פנים חלקות להפליא. באמת שזה לא מזיז לי (נראה לי שכאן בטאגליינס יש איפשהו שרשור של "ואם טורי היתה מכוערת?"). כמו שאמרתי כבר בהתחלה - אף אחד לא טוען שזה ה-בוטוקס-. זה פשוט משהו שמדגימים איתו (נזרום עם הדימויים הספרותיים של רעות, פסיכולוגיה זה לא התחום שלי כנראה). זה לא הבוטוקס, זה סתם הדרך שלנו לבטא את מה שמרגישים כלפי המוזיקה והריחוק שלה. טורי מעולם לא היתה פמיניסטית "לפי הספר". ואחלה, אפילו טוב שכך. טורי הייתה כנה. בראיון שציטטת כאן, היא היתה כנה. ואשה. ואמיתית. וניתוחים פלסטיים לא מתחבר לי עם כנות, ואם מבחינת טורי כן, אז סבבה (ואני עדיין חושבת שהיינו שומעים אותה מדברת על זה אם היא הייתה חושבת ככה). אבל קל לי להגיד "בוטוקס" כשאינ רוצה להגיד "פלסטיק", פשוט כי זה הדימוי שקל לי להתחבר אליו ובמקרה הוא שם. זה לא הבוטוקס, זו היא.

behappy

New member
גם עניין ההעדפה האישית מאוד מובנה חברתית.

אנחנו אנשים שחיים מגיל 0 עם אינפורמציה שמועברת אלינו מכל כך הרבה גורמים בסביבה בכל כך הרבה צורות, שאי אפשר כבר להחליט האם זה הטעם שלי - האף הסולד- או הטעם שחונכתי אליו, ואולי זה היינו הך. או שלא באמת אפשר להבחין בין השניים. |סתיאוריות הבנייה חברתיות| אבל, אני גם יכולה להעדיף את עצמי, לצורך העניין, בלונדינית מטר שמונים ו- 90/60/90 או וואטאבר המדד הזה בהיקפים, אבל אני לא אלך להחליק ולצבוע את השיער שלי לבלונד (וטוב שכך), אנתח את עצמי כדי להגיע להיקפים האלה, אלך לאיזה רופא סיני שמבטיח לי שאהיה מטר שמונים בעוד כמה טיפולים וכמה אלפי שקלים (פעם היו טיפולים כאלה! היו "מיטות מותחות", לפני מלא שנים), וכו', גם כי אין לי כסף וזה שיש לי הולך על מטרות ראויות יותר ומועדפות על ידי פי אלף יותר וגם, כי זה להתענות. זה להתעסק בחיצוניות שלך כאילו היא ה-דבר שישפיע על איכות ואופן החיים שלך. במקום להתעסק במה שבונה וממלא אותך. במה שבאמת יחיה אותך, במה ש-בייחוד במקרה של טורי- נותן לה במובן מסוים איזשהם חיי נצח. לטפח את עצמך כפי שאת, זה מעולה. לרצות להיות יפה זה טבעי. אבל לשנות את עצמך תוך כדי כאב, עינויים ושיתוק אברי גוף כדי להתאים את עצמך לאיזשהו מודל שלא בהכרח החברה, יכול להיות שאת עצמך- אימצת אליך, זה כבר נורא. זה כבר טרגי והרסני, ואם להשתמש במילים פשטניות מאוד, זה פשוט הורס ת'נשמה של הבנאדם והורס את הכנות שלו עם העולם ועם עצמו. וזה מה שכל כך מפריע לי בבוטוקס של טורי. שהיא מענה את עצמה ומשקרת את עצמה וכן, גם אותנו. כי מעבר להיותה אדם פרטי, היא אמן בסדר גודל כזה שהיא גם אדם ציבורי במובן מסוים. אולי גם את זה היא מנסה לקחת לאיזשהו קצה. אולי כמו עם המוזיקה שלה, היא מנסה גם כאן להיות קיצונית. באסה, יש תחומים שבהם זה די דוחה. בקיצור, שתיקח לקצה דברים שתורמים משהו לעצמה ולעולם. לא את החרא הזה. והצד ההפוך. אם אני כבר באיזה שוונג גרפומני. עד כמה שידוע לי אף אחד מאיתנו לא באמת יכול להבין מה הגברת הזו עוברת. אפילו אני ממרומי הכמעט 29 שלי
אין לי קמטים. אני לא יודעת מה הייתי עושה אם הייתי קמה בבוקר ומגלה שאופס, הלחיים שלי נופלות. והעיניים כמעט בלתי נראות כי הקמטים עוטפים אותן. ויש מלא כוסיות חדשות בתעשייה הזאת שאני עובדת בה וזה גורם לי לרצות להיות טובה יותר מהן בכל דבר. וזה לא רק עניין של פמיניזם, זה גם עניין של פחד מזיקנה. מסממנים של זיקנה. זה יכול להיות די מדכא. ולהזדקן בכבוד זה ביטוי מהמם, אבל היי, רק כשמסתכלים על ההיא או ההוא שם מהצד. לא כשזה מגיע אלי. אני הייתי אמורה להשאר צעירה לפחות עוד כמה שנים. איך זה הגיוני, מה קורה פה. כן, בטח שאזדקן בכבוד, כשאהיה וארגיש זקנה ועכשיו אני עוד לא, הקמטים האלה פשוט מיותרים לי בחיים, בא לי להעלים אותם.

Applebite

New member
אבל אי אפשר להתעלם מההקשר החברתי

אנחנו לא חיים בבידוד והעולם השוביניסטי משפיע עלינו ועל הרצונות האלה שלנו.

רעוּת

New member
התכוונת העולם השוביניסטי, קפיטליסטי,מודרניסטי

ושאר 'יסטים אידיאליסטים למיניהם
.

למעלה