טוב,פטריצ´ה רומני..

טוב,פטריצ´ה רומני.. ../images/Emo3.gif ../images/Emo21.gif

שנות השבעים בחיפה נהגנו ללכת לשם אחרי ההופעות בחוף התמרים עכו..שם ניגנתי מסעדה רומנית בנביאים מול קולנוע "עצמון",קומה שניה המסעדה לא קיימת יותר הפטריצ´ה (צ´יריצוס-רומני) הכי טעים שאני זוכר.. יש ? מרק.

magy

New member
קולנוע "עצמון" שכל הסרטים הטובים

היו בו, כבר איננו, כמו כל בתי הקולנוע, אורה, מאי, אוריון, דומינו, רון, מאיון, מירון, ארמון, ......וועד.... אבל מולו, יושב שנים רבות יוז´י, שעושה בשר על האש... ושאגב, היה איתי באותה חברה בקרית אליעזר ....בשנות השישים.. ומאז גם לא פגשתי אותו שוב. מי זוכר מה זה שרבט? מין מאכל וורוד ומתוק עשוי מסוכר מומס. אולי תורכי, גם על פי השם. אפשר היה לקנות אותו מוכן ואפשר היה לראות אותו בבתים של רומנים... (כמו המשפחה שלי).. שנהגו לעשות אותו בעצמן. והיתה עוד צורה לכבד אנשים בימי החום הגדול... כפית מלאה מרקחת ענבים.. יענו, ריבה.....בתוך כוס מים קרים.... כך קיבלו אנשים....בדקות הראשונות.....כשבאו לבקר.... הטעם נשאר בפה........מאז...... והחלביצה????? שמכרו בעיר.....? מאז הילדות לא טעמתי את הטעם הזה שוב. כל היתר....היו חיקויים עלובים לחלביצה ההיא....

magy

New member
איי איי איי איי , לא לספר לנו סודות

מהחדר הפרטי. כולם רואים...
)))))))))))))))))))))))))))

ענבר.

New member
הלוואי וידעתי

מה זה פטריצה הלוואי והזכרון היה עומד לי הללואי והייתי יודעת - אם ליקקתי למי ליקקתי ואם נהניתי.... בוקר טוב קקטוס, ראית כחול הופעת?

גל-עמית

New member
לדעת.....

הקונץ היה לדעת למצוץ נכון....לא ללקק...... מללקק - לא נהנו אז...... מי שידע/ידעה למצוץ נכון - נהנה מזה....... אם לא הבנתם עד עכשיו, הכוונה לקנה הסוכר.....ראשים כחלחלים...

ez

New member
מכריזים על קנה סוכר ומתכוונים ../images/Emo46.gif

לכחול - אחת בפה ואחת ג"כ בפה

magy

New member
התאמנו לקראת הבאות עם קנה הסוכר ../images/Emo19.gif

ולא ידענו שהדברים בשטח , לא ייראו כמו קנה הסוכר...ונצטרך למצוץ הרבה כדי שיראו כמותם.....
נו , יש מספיק דגים לעשות גפילטע פיש

גל-עמית

New member
קני סוכר......

יש לא רק מםפיק קרפיונים לגפילטע פיש. אלא גם למוצר הזה בכמה אופנים... גם פרוסות הדג והראש שממולא במילוי וגם לקציצות עצמן..... ומה עם הרגל הקרושה ???? שכחתם?

ענבר.

New member
אוי הרגל...

המידלדלת הנוזלת הג´לי הזו איכס אני זוכרת את אמא שלי עושה את זה לכבוד שבת...

גל-עמית

New member
רגל קרושה......

אצלנו כינו את זה "חתול"...למה ? עד היום לא ברור לי..... ואני מת !!! על זה עד היום......! כשיכולתי להרשות לעצמי......אין כמו מנה שיש בה הרבה שום ושומן וחלה טרייה...ו"וודקה"... ו"חראיין"...ועל יד זה, "ציבלאך מיט אייער".... ו-"גיהקטע לייבער"... וסליחה מאלו שלא דוברים אידיש.... בקשו תרגום מהאשכנזים שבשמורות........

ענבר.

New member
אתה...אתה...בגללך...

המשרד רועד מהצחוק שלי. זרקת אותי למשפטי "חוכמה" באידיש שאמא שלי היתה זורקת באפן שיטתי בחלל הבית... איזו שפה מיוחדת, חבל שאי אפשר לתרגם מילולית את כל החוכמות האלו באידיש, אלא רק להסביר בערך, על יד, למה התכוון המשפט.

גל-עמית

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ...........

א-פרופו אידיש....אז ככה. ראשית אומרים: "אידיש, ראעת מאן נישט. אידיש רעאת´צאך אלאיין"....... ועוד דבר שה"מבוגרים" היו אומרים: "טראנען - דאף מאן קנעאן"...... אגב, אידיש קראתי וכתבתי שוטף, כמו גרמנית.... היום בגלל השימוש המועט, גם ירדתי ברצף ובקצב הכתיבה..... לקרוא, אני עוד "שפיץ"....

גל-עמית

New member
ויש לי גם חידה לא רעה......

תוכלי לתרגם אותה במשרד ולשאול: א. אעס איז שפיציק... ב. אעס איז גליצ´יק.... ג. מין נעאמט דאס אראיין אין לואך, אונד מאן וויל דאס נואך........ מה זה?
....
.....
...... וזה לא מה שכולכם בודאי חושבים...........

ענבר.

New member
רגע לפני הביי שלך

אתה לא יכול לצאת לחופשה ולהשאיר אותנו בלי פתרון החידה.

זהבוש

New member
פשוט חגיגה נוסטלגית

אני יושבת ומתפקעת מצחוק פשוט לא ייאמן כמה אתם חמודים , אני יושבת לי פה בקניה ומתגלגלת מצחוק על כל ההגדרות הישנות ממש נוסטלגיה נהדרת ואני נזכרתי דווקא במשחקים ששיחקנו בחצר עם אולר והיינו צריכים לקנות אחד המהשני על ידי זריקת האולר מה שיותר רחוק ומקבלים את השטח שסימנו עם האולר ממש רציני, כמו כן אחד החגיגות היה לקחת מההורים את קופסת הסיגריות הריקה, כנסת שש או אסקורט נבלוס והיינו לוקחים פקקים של בקבוקים ומשפשים אותם על האדמה בכדי לייצור צורה של הפקק ומי שהיה לו את הסיגריות הכי יקרות היה ממש מנצח. בקיצור החזרתם אותי הרבה מאד שנים אחורה ממש כייף לא רגיל.
אני כבר לא מדברת על המאכליים שהזכרתם בעיקר רגל קרושה, שזה פשוט אהבת חיי עד היום עם חזרת חריפה ולימון פשוט כייף ואני מתה לדעת המתכון. :- D

magy

New member
הגענו עד קניה???? בגלל האוסף

המטריף של האנשים שיושבים פה.. אני זוכרת את קופסאות הסיגריות השטוחות שמהן לקחנו את החלקים הרחבים עם הציורים....וההדפסים, ועשינו מהם קלפים...שיחקנו "מלחמה". הקלף המנצח היה הקלף שהונח על הקלף הקודם, אם הציור היה זהה לתחתון... וגוגואים?????. אחרי שפשוף עם רוק על אבן שטוחה...או רצפת בטון... עשינו חור, והוא הפך למשרוקית.... את התוכן זללנו אחרי שליפה עם מסמר או קיסם....גפרור..... וזה היה טעים...........הממממממממממממממממממממממ

למעלה