טוב,פטריצ´ה רומני..

גל-עמית

New member
לענבר........ ../images/Emo16.gif .........

מכירה את הביטוי: "לא מפחידים יונה עם יין"...????
... כתבתי קודם, אנסה חהשיג את המתכון הכי נכון של רגל קרושה ואפרסם אותו כאן. בנוסף לכך, אשמח מאד לשבת סביב שולחן ממטעמי המזרח....(מזרח אירופה)
.... הערתי גם לגבי חופשתי (בתשובה למגי...)... וכמו שאת רואה, מעת לעת - אני כאן.....
 

magy

New member
במחילה מכבודך, על איזה נר מדובר? ../images/Emo29.gif

נר רומנטי, נר נשמה, או נר שמכניסים ל................כשיש חום????
 

גל-עמית

New member
היי זהבוש.....

איזה כיף זה האינטרנט...הא? המשחק עם האולר (ו/או סכינים) נקרא: "ארץ"....היו 2 סוגים. אחד עיגול גדול ומשחקים כפי שתארת והדגם השני: 2 עיגולים. לכל אחד עיגול ואחד חייב לבנות "גשר" אל האחר ולכבשו.... רק מלהזכר במשחק עם ה"פקקים" - אני מקבל צמרמורת...למה? כי הייתי כל כך טוב בזה עד שהמפרסת שלנו הייתה מלאה בכל הג´אנק הזה ואמי זרקה לי כל פעם כמות...... לגביי הרגל הקרושה - כשיהיה לי המתכון - אפרסם אותו....
 

זהבוש

New member
גל-עמית שלום רב מקניה ../images/Emo22.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo41.gif

אחד הדברים הכי מדהימים כשהגעתי לקניה לפני כ3 שנים המילים הראשונות שלי היו "זה נראה בדיוק כמו אצלנו בשנות ה-50 " וכמובן צדקתי אתה מסתובב בכפרים הקטנים ורואה במה משחקים הילדים הקטנים שם מחברים לגלגל של האופנים את מוט הברזל ומגלגים בצורה כזו את האופן בדיוק כמונו רק שאצלנו יש היום יותר לילדים משהיש פה, או לדוגמא עם בכל הבתים בזמנו היו שמים נפתלין בארונות דבר שהיום כמעט ולא משתמשים יש דברים עם רחות הרבה יותר נעימים והם עד היום משתמשים עם הנפתלין שיכול לחנוק אותך כשאתה עובר ליד משהו שהוציא את בגדיו מהנפתלין. בקיצור אני באיזשהו מקום נתקלת בהמון דברים של פעם בגלל מקום מגורי העכשווי.
 

גל-עמית

New member
היי זהבוש.....

אכן - דברים מדהימים.... אני רק רוצה לציין כי עד לאחרונה - לא יכולתי להרדם על כרית ללא נפטלין...עניין של הרגל....
...
...
...
 

זהבוש

New member
גל עמית- מזל טוב ../images/Emo49.gif ../images/Emo39.gif ../images/Emo20.gif ../images/Emo9.gif

אכן חה חה חה אבל קשה לי להאמין שמישהוא התרגל לנפטלין. אבל עובדה שאנשים חיים עם זה עד היום. ושוב גם ממני מזל טוב לרגל הולדת הנכדה זוהי חוויה נהדרת וגם לי היא כבר מוכרת.
 

גל-עמית

New member
היי זהבוש וענבר..... ../images/Emo39.gif ....

לקחתן את זה ברצינות יתרה....
.... לא שאיני יכול להרדם ללא זה....בודאי שאצלי בארונות כבר נמוג ריח הנפטלין...כרגע יש ניחות ים, אורנים ויסמין (ים - בארון שלי...). אני רק מפנטז על הנפטלין.....
... תודה על הברכות. לענבר. לא - איני מתמרק ומתמרח בשום קוטלי חרקים....
.... זה שמור לבני עדה מסויימת שמשתמשים בזה במקום דאודורנט..... אני הרבהיותר אנין טעם.....
....
 

magy

New member
מוכנה להעיד.

פעם, ממש מזמן, התקרבתי והרחתי....ואין לו ריח של נפתלין אולי צריך לשים אותו כבר בנפתלין.....אבל הריח....נעים מאד... אני כבר מזמן בנפתלין.......
)))))))
 

גל-עמית

New member
עדות....../images/Emo13.gif..... ../images/Emo39.gif .....

תודה מגי.............
....... אגב נפטלין - אני לא מרגיש כך.....אבל זה לא חשוב אולי.........
 

ענבר.

New member
הרסת אותי

לא יכולה להרגע מרוב צחוק. ישן עם ריח נפטלין???????????? ובמה אתה מתבשם? בפליט?
 

פנטי

New member
../images/Emo36.gif ../images/Emo36.gif רגל קרושה ../images/Emo26.gif ../images/Emo26.gif

מישהו חיפש מתכון לרגל קרושה ??? מצאתי משהו שאמא שלי הכתיבה לי לפני שנים (לא אגלה כמה :) להכניס לסיר חצי רגל פרה נקי ולבן בצל , שום ועלי דפנה. לבשל במשך כל הלילה על אש קטנה לסנן את הנוזלים, להוריד את הבשר מעל העצם, ולחתוך לחתיכות להחזיר לנוזלים, להוסיף שום, ומלח לפי הטעם. ולהכניס למקרר.
 

זהבוש

New member
תודה רבה על המתכון ../images/Emo45.gif ../images/Emo42.gif ../images/Emo21.gif

לפנטי שלום אני פשוט מודה לך על המתכון אני חושבת שאני השבוע עומדת לעשות אותו כרגע בנירובי מאד קר זה החורף שלנו ולכן הרגל הקרושה מתאימה לי מאד לתקופה הזו.
 

ענבר.

New member
זהבוש אני ירוקה מקינאה בך

אני קרועה על חורף סערות, גשם, ברקים עושים לי את זה... אופ, מתי יגיע אלינו המזג ההוא. ואל תשכחי לספר איך יצאה הרגל אולי גם אני אנסה.
 

פנטי

New member
../images/Emo24.gif זהבוש בתיאבון ../images/Emo24.gif

אם תרצי מתכון נוסף משהו כזה מבית אמא אשמח לנסות ולעזור.. ד"א את המתכון של אמא שלי עשיתי פעמים רבות והוא מצויין. במקום לבשל כל הלילה אפשר גם להכניס לסיר לחץ למשך 3-4 שעות . אני מתכוונת להכין מחר כרוב ממולא (למרות העצלות שנפלה עלי) והחום שהורג אותי .
 

פנטי

New member
../images/Emo21.gif מתכון נוסף לרגל קרושה ../images/Emo21.gif

הפעם מהספר ´המטבח היהודי של שמוליק כהן´ ספר מומלץ לאוהבי המאכלים האלה 1. קילו וחצי רגל בקר, נקיה מנוסרת לפרוסות. 2. 8 כוסות מים 3. 6 - 8 עלי דפנה 4. 10 גרגרי פלפל אנגלי 5. 3 בלצים גדולים 6. חצי כפית מלח 7. כפית פלפל 8. כפית שום כתוש 9. ביצה קשה פרוסה (אם רוצים) אופן ההכנה :- 1. שמים בסיר גדול את רגל הבקר מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה, מסירים את הקצף הנוצר על פני המים. 2. מוסיפים את יתרת החומרים, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהבשר יתרכך, ויתקלף מעל העצם, כ- 3 שעות, (רצוי לאפות לילה שלם בתנור מחומם ל- 100 צ´) בודקים מדי פעם ומוסיפים נוזלים, אם חסר. 3. מסננים את הנוזלים ושומרים בצד, קולפים את הבשר מהעצם וטוחנים במטחנת בשר. 4. מוסיפים את הבשר לנוזלי הבישול השמורים, מוסיפים את המלח, הפלפל והשום מערבבים, יוצקים את התערובת לתבנית פיירקס ואם רוצים מקשטים בפרוסות ביצה קשה ומאחסנים במקרר
 

magy

New member
בחום הזה להכנס למטבח????

נחכה לחורף לכל המטעמים...... בינתיים, קונה מוכן.............
 

פנטי

New member
מה רע בקצת גיהקטע הרינג ? ../images/Emo19.gif

אי אי אי הטעם , טעם גן עדן ....... וגם סבתא שלי שהכינה את זה נמצאת כנראה שם ..
 
למעלה